موافقت مجلس با افزایش سن بازنشستگی

پایگاه خبری اختبار- نمایندگان مجلس با افزایش سن بازنشستگی به صورت پلکانی به ازای سنوات باقی مانده از خدمت موافقت کردند.

به گزارش اختبار به نقل از ایرنا، نمایندگان در نشست علنی امروز یکشنبه ۲۸ آبان مجلس شورای اسلامی وارد بررسی مواد و بندهای لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق مجلس پرداختند.

داود منطور رئیس سازمان برنامه و بودجه در موافقت با بند «ج» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق اظهار کرد: این حکم حتما کمک می کند پوشش بیمه های اجتماعی را افزایش دهیم برخی رانندگان تاکسی های اینترنتی و پلتفرم ها بیمه ندارند که ۳۰۰ هزار نفر هستند و تحت پوشش بیمه قرار ندارند ندارند؛ این حکم کمک می کند تا آنها هم مشمول بیمه های پایه شوند و ما با این حکم موافقیم

بند «ج» ماده ۲۹ لایحه برنامه به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید که به شرح زیر است:

ماده ۲۹ بند «ج»- ارائه دهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکو (پلتفرم) های مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند. آیین نامه اجرایی موضوع این بند به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حداکثر ظرف ۳ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

نمایندگان سپس وارد بررسی بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق شدند که محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی درباره آن اظهار کرد: بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم خلاف اصل ۸۵ قانون اساسی است چون خواسته است تا تصمیم گیری نظام تأمین اجتماعی به دولت واگذار شود که با اصل ۸۵ قانون اساسی مغایر است.

معاون سازمان برنامه: سن امید به زندگی مردان ۷۶ و زنان ۷۸ سال شده است

در ادامه محسن نجفی خواه معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی امور حقوقی دستگاه‌های اجرایی به نمایندگی از دولت در موافقت با بند الحاقی به بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق مجلس اظهار کرد: یکی از مشکلات دولت حل مشکلات ناترازی صندوق های بازنشستگی است یکی از مسائل کشور هم تغییر سیاست های جمعیتی است لذا از یک سو کاهش باروری داریم و از سوی دیگر افزایش سن امید به زندگی داریم که در مردان ۷۶ و زنان ۷۸ سال است حوزه سلامت و سبک زندگی و شرایط حاکم بر کشور به گونه ای است که سن امید به زندگی در جامعه افزایش یافته که از افتخارات نظام اسلامی است.

وی افزود: وضعیت برخی صندوق ها به گونه ای است که سن بازنشستگی در آنها پیش بینی شده مثلا معلمان در ۴۸ سالگی می توانند بازنشسته شوند در این حکم خواسته ایم تا این افراد بتوانند به کار خود ادامه دهند. لذا با این مکانیزم پلکانی در کمیسیون تلفیق، حقوق مکتسبه افراد تضییع نمی شود در نهایت سن مردان در بازنشستگی با ۶۲ و زنان با ۵۵ سال با میزان سابقه کار، بازنشسته شوند؛ مشکل اشتغال و ناترازی صندوق ها هم برطرف می شود. اما با تبصره های ۵ و ۶ مخالفیم.

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفت: چون قرار شد حقوق بازنشستگان متناسب سازی شود، دولت به دنبال آن است تا سن بازنشستگی را افزایش دهیم که دولت گفته بود به ازای سال باقی مانده از خدمت ۴ ماه افزایش یابد ولی ما آن را تغییر دادیم.

قالیباف رئیس مجلس توضیح داد: این موضوع ابهام ندارد و به جای ۳۰ سال خدمت، در ۳۰ سال و ۵۰ ماه خدمت بازنشسته می شوند؛ اما درباره تبصره ۵ و ۶ این بند که نماینده دولت گفت نیز باید بگویم این قانون برای افرادی است که در مسیر خدمت هستند و برای ورودی ها به اشتغال محسوب نمی شود اما اگر تنقیح نیاز داشت، بعدا آن را اعمکال می کنیم

بند الحاقی بند «خ» ماده ۲۹ با موافقت دولت و کمیسیون برنامه به رأی گذاشته شد که به تصویب رسید و به شرح زیر است:

ماده ۲۹ بند «خ» بندالحاقی- به منظور کاهش ناترازی صندوق های بازنشستگی و تقویت توان صندوق ها در انجام تکالیف محوله:

۱- بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی گردد.

۲- بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می گردد.

۳- بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می گردد.

۴- بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه می گردد.

۵- بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می گردد.

تبصره ۱- اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.

تبصره ۲- اصلاحات فوق در قوانین صندوق های بازنشستگی به استثنای صندوق هایی که حداقل سن بازنشستگی بیمه شدگان آنها از ارقام مذکور در تبصره(۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال می گردد.

تبصره ۳- ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.

تبصره ۴ – اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاههای ذی ربط میتوانند بدون نیاز زمان های مذکور در بندهای(۲) الی(۵) تا سقف سن موضوع تبصره(۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوطه امکان پذیر است.

تبصره ۵- چنانچه دستگاه ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد میتوانند بدون لحاظ زمانهای مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.

تبصره ۶- افرادی که تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بندهای(۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرارخواهد شد

بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۵۹ دیدگاه ها

  1. در کنار افزایش ۵ سال سن بازنشستگی قانونی تصویب شود بصورت اختیاری، بازنشستگانی که از سال ۱۳۶۰ تا سال ۱۴۰۳ بازنشسته شده اند بتوانند بعد از بازنشستگی ۵ سال سابقه بیمه را بصورت نقدی یا ماهیانه بخرند. و مثلا این گونه باشد که اگر بصورت ماهیانه بخرند ۱/۵ برابر حق بیمه و اگر نقدی بخرند ۲ برابر حق بیمه به قیمت روز. و این گونه باشد که بعد از ۵ سال، سابقه خریداری شده به سابقه اصلی فرد بازنشسته اضافه شود.و اگر این قانون جواب مثبت داد دوباره تمدید شود.

  2. این اصلا حق و عادلانه نیست حداقل میباست سابقه بین ۱۵ سال تا ۲۰ سال رو
    با افراد از ۱۰ سال تا ۲۰ سال
    مجزا کنن خیلی ظلم واقع شده در حق امثال منی که بعد از ۱۸ سال سابقه بیمه مشاغل سخت ،دوسال دیگه داشتم سال چهار ماه اضافه شده تا بازنشستگی و اونایی هم که مثلاً ۱۱ سال سابقه بیمه مشاغل سخت داشته باشن به همین منوال سالی چهار ماه تا بازنشستگی!!! غیر قابل قبول چون حداقل میباست از امثال مارو واجب میکردن بین ۱۵ سال تا ۲۰ سال سالی سه ماه تا بازنشستگی چون که باید فرقی بین امثال من با کسانی که ,۸,۹سال اختلاف بیشتری نسبت داریم مشخصه متفاوتی داشته باشیم این مسئله خیلی از عادلانه بودن به دوره😩
    یا حق
    یا الله صمد یا ارحم راحمین عنایتی کن
    فرجنا اللهنا شریفنا حاجتنا
    اللهم انی اسئلک به ائسمک عظیم الاعظم

  3. جالبه طبق قانون مصوبات مجلس عطف به ما سبق نمیشه اما اینجا حتی قانون را هم رعایت نکردند.
    و بازهم طبق احکام شرعی و قانونی قرارداد که قبلاً با مدت مشخص سی ساله بسته شده و قبلاً تعهد ۳۰ سال ما. برای بازنشستگی مطرح بوده است به یکباره تبدیل به ۴۲ سال شده است که با شرع و قانون تناقض دارد.

    کمترین حق انسان این است که موقع استخدام بداند برای چه مدت قرارداد کاری می‌بندد. این قرارداد بی سر و ته محکوم به بطلان است.

    ضمناً لازمه مدیران سابق بیمه محاکمه شوند و دولت بدهی بیمه ها را تقبل کند نه اینکه از جیب مردم هزینه شود. با این روش که پیش گرفته اند کار بیمه ها در ایران دقیقا پانزی و کلاهبرداری و حرام شرعی است. بیمه ای که الآن دهه شصتی ها پرداخت کننده هستند مستأصل شده در متن بازنشستگی این نسل سوخته که قطعاً تعداد واریز کنندگان بیه به نصف کاهش خواهد یافت چگونه خدمات خواهد داد؟ من حاضرم همین امروز بیمه بازنشستگی ام لغو شود و برداشت ماهیانه هم کسر نشود.

  4. والا ما ۳۰ سالمون هست امید به زندگی نداریم

    کی گفته امید به زندگی شده ۷۶و ۷۸ سال

    از کجاتون درمیارید به خدا

  5. تصویب این قانون تیر خلاصی بود بر پیکر نیمه جان مردم . مبارکتون باشه .
    ما دهه ی شصتی های بدبخت که از اینجا مانده و آنجا رانده شده تو دهه ۴۰ زندگیمون نه کاری نه باری فقط مثل چی بگم آخه، داریم حق بیمه میدیم و امیدمون به بازنشستگی هست اونم رنگشو نمی‌بینیم چون زنده نیستیم تا اون موقع با این وضع فقر و ناتوانی در خرید مرغ و گوشت و ماهی و فقط خوردن غذا ی ارزون و مضر . دمتون گرم دولت مردان با این تصمیمتون واقعا گل کاشتین تبریک ویژه هم باید به آقای جنتی بگیم روی هر چه بازنشسته رو هم ایشون سفید کردن

  6. با سلام اگه آزمون وکالت حق الناس هستش ، آقای عنابستانی ، صنعت ورشکسته وفرسوده خودرو و وامهایی که بانکها با بهره زیاد میدن هم حق الناس هستش

  7. دولت باید بدهی تامین اجتماعی را بده نه مردم بیچاره .مشکل اصلی سوئ مدیریت هست و مردم باید تاوان بدن.من ۲۳ سال سابقه کار دارم و خانم هستم و واقعا بریدم .الان هم توانی برای ادامه کار ندارم .علاوه بر کار بیرون مادر دو فرزند هم هستم .این دیگه به معنای واقعی استثماره.

  8. باید شرایط برای تازه استخدامها باشه نه برای آنهایی که با قوانین قبلی استخدام شدن و از ۲۰سالگی اومدن سرکار ما چه تقصیری داریم یه خانمی که از ۲۰سالگی اومده سرکار هم خونه داری کرده هم بچه داری کرده و هم به نحو احسن کارهای اداری رو انجام داده دیگه چی ازش مونده که شما شرایط سنی رو براش اضافه کردین تازه حق اولاد و … هم بهش تعلق نگرفته پس این فرسودگی و چند شغله بودن یک زن کارمند اصلا به حساب نمیاد مگه این بچه ها رو برای این کشور تربیت نکرده لطفا برای خانمها و مادران در قانون باید بازنگری بشه به نظر من باید سن بازنشستگی خانمها از قبل هم کمتر بشه وحتی اختیاری چون شغل مادر بودن سالیان سال ادامه داره بی مزدو بی مواجب یک مادر رو خسته نکنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا