موافقت مجلس با افزایش سن بازنشستگی
پایگاه خبری اختبار- نمایندگان مجلس با افزایش سن بازنشستگی به صورت پلکانی به ازای سنوات باقی مانده از خدمت موافقت کردند.
به گزارش اختبار به نقل از ایرنا، نمایندگان در نشست علنی امروز یکشنبه ۲۸ آبان مجلس شورای اسلامی وارد بررسی مواد و بندهای لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق مجلس پرداختند.
داود منطور رئیس سازمان برنامه و بودجه در موافقت با بند «ج» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق اظهار کرد: این حکم حتما کمک می کند پوشش بیمه های اجتماعی را افزایش دهیم برخی رانندگان تاکسی های اینترنتی و پلتفرم ها بیمه ندارند که ۳۰۰ هزار نفر هستند و تحت پوشش بیمه قرار ندارند ندارند؛ این حکم کمک می کند تا آنها هم مشمول بیمه های پایه شوند و ما با این حکم موافقیم
بند «ج» ماده ۲۹ لایحه برنامه به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید که به شرح زیر است:
ماده ۲۹ بند «ج»- ارائه دهندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر که از طریق سکو (پلتفرم) های مجازی به فعالیت مشغول بوده و بیمه بازنشستگی ندارند، مجاز به بیمه کردن خود نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند. آیین نامه اجرایی موضوع این بند به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حداکثر ظرف ۳ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
نمایندگان سپس وارد بررسی بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق شدند که محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی درباره آن اظهار کرد: بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم خلاف اصل ۸۵ قانون اساسی است چون خواسته است تا تصمیم گیری نظام تأمین اجتماعی به دولت واگذار شود که با اصل ۸۵ قانون اساسی مغایر است.
معاون سازمان برنامه: سن امید به زندگی مردان ۷۶ و زنان ۷۸ سال شده است
در ادامه محسن نجفی خواه معاون هماهنگی و برنامهریزی امور حقوقی دستگاههای اجرایی به نمایندگی از دولت در موافقت با بند الحاقی به بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق مجلس اظهار کرد: یکی از مشکلات دولت حل مشکلات ناترازی صندوق های بازنشستگی است یکی از مسائل کشور هم تغییر سیاست های جمعیتی است لذا از یک سو کاهش باروری داریم و از سوی دیگر افزایش سن امید به زندگی داریم که در مردان ۷۶ و زنان ۷۸ سال است حوزه سلامت و سبک زندگی و شرایط حاکم بر کشور به گونه ای است که سن امید به زندگی در جامعه افزایش یافته که از افتخارات نظام اسلامی است.
وی افزود: وضعیت برخی صندوق ها به گونه ای است که سن بازنشستگی در آنها پیش بینی شده مثلا معلمان در ۴۸ سالگی می توانند بازنشسته شوند در این حکم خواسته ایم تا این افراد بتوانند به کار خود ادامه دهند. لذا با این مکانیزم پلکانی در کمیسیون تلفیق، حقوق مکتسبه افراد تضییع نمی شود در نهایت سن مردان در بازنشستگی با ۶۲ و زنان با ۵۵ سال با میزان سابقه کار، بازنشسته شوند؛ مشکل اشتغال و ناترازی صندوق ها هم برطرف می شود. اما با تبصره های ۵ و ۶ مخالفیم.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفت: چون قرار شد حقوق بازنشستگان متناسب سازی شود، دولت به دنبال آن است تا سن بازنشستگی را افزایش دهیم که دولت گفته بود به ازای سال باقی مانده از خدمت ۴ ماه افزایش یابد ولی ما آن را تغییر دادیم.
قالیباف رئیس مجلس توضیح داد: این موضوع ابهام ندارد و به جای ۳۰ سال خدمت، در ۳۰ سال و ۵۰ ماه خدمت بازنشسته می شوند؛ اما درباره تبصره ۵ و ۶ این بند که نماینده دولت گفت نیز باید بگویم این قانون برای افرادی است که در مسیر خدمت هستند و برای ورودی ها به اشتغال محسوب نمی شود اما اگر تنقیح نیاز داشت، بعدا آن را اعمکال می کنیم
بند الحاقی بند «خ» ماده ۲۹ با موافقت دولت و کمیسیون برنامه به رأی گذاشته شد که به تصویب رسید و به شرح زیر است:
ماده ۲۹ بند «خ» بندالحاقی- به منظور کاهش ناترازی صندوق های بازنشستگی و تقویت توان صندوق ها در انجام تکالیف محوله:
۱- بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی گردد.
۲- بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می گردد.
۳- بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می گردد.
۴- بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه می گردد.
۵- بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می گردد.
تبصره ۱- اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.
تبصره ۲- اصلاحات فوق در قوانین صندوق های بازنشستگی به استثنای صندوق هایی که حداقل سن بازنشستگی بیمه شدگان آنها از ارقام مذکور در تبصره(۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال می گردد.
تبصره ۳- ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.
تبصره ۴ – اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاههای ذی ربط میتوانند بدون نیاز زمان های مذکور در بندهای(۲) الی(۵) تا سقف سن موضوع تبصره(۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوطه امکان پذیر است.
تبصره ۵- چنانچه دستگاه ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد میتوانند بدون لحاظ زمانهای مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.
تبصره ۶- افرادی که تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بندهای(۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرارخواهد شد
دیگه باید قید دیدن بازنشستگی رو زد
اکارگران پروژه های ساختمانی از شهر وخانوادهامون دوریم به امید اینکه هرچه زودتر بازنشسته بشیم ودر کنار خانواده هامون باشیم ، ولی امروز با بی درایتی مسئولین مجبوریم
این بار رو متحمل بشیم، چرا عدم مدیریت وبرنامه ریزی صحیح باید منجر به گذاشتن بارسنگین روی دوش مردم بشه وهزینه این سوء مدیریت رو کارگر بیچاره بپردازه، این تصمیم
گیری ها منجر به عدم اعتماد به بیمه تامین اجتماعی میشه
من با ۱۹سال خدمت فرسوده شدم وراضی هستم همین الان بازنشسته بشم این اقدام به ضرر مردم و به نفع صندوق ها هستش گناه ما چیه که قراره کمبود صندوق رو جبران کنیم بجای اینکه بازنشستگی زودتر انجام بشه تا نیروی جوان بیاد سر کار فشار به فرسوده ها میاد بهتره یه نظر سنجی در موردش بکنن ببینن مردم راضی هستن یانه من نفهمیدم کی امید به زندگی افزایش پیدا کرده من خودم همین الانم امیدی به زندگی ندارم با ۳۸سال سن
باسلام،پس این دولت کریمه به فکرجوانان نیست،بجای اینکه سن بازنشستگی راکمترکنندتاجوانان زودتراستخدام شوندوتجربه کسب کنن،برعکس عمل میکنند،درضمن توانایی مردم قدیم باباین زمانه قابل قیاس نیست چون مردم قدیم اگه ۶۰ سال بازنشسته میشدن قدرت بدنی قوی تری داشته وبدنبال شغل دیگری هم بودندنه مثل مردم این زمان که ۴۵ سال دیگه توانایی مفیدکارکردن راندارند،بایست ازلحاظ روانشناسی وعلمی این طرح موردبررسی قرارمیگرفت نه اینکه این نمایندگان تقریبا بیسوادمان تصویب کنند.
من که از همین الان راندمانو به میزان ۵ درصد کاهش میدم که دو سال اضافه شده را بتوانم پوشش بدهم. به فکر پوشک و واکر و عصا هم باشید. جدول حل کنید آلزایمر نگیرید. ضرر صندوق را چرا من باید بدهم. ضمنا از گزینه های دیگه استفاده می کردید. مثلا افزایش درصد پرداختی ۷ و ۲۳ کارمند/کارگر و کارفرما. یا کاهش حقوق مستمری طبق ۳۰ روز به ۲۹ روز. یا افزایش جریمه و خسارت عدم پرداخت حق بیمه. یا جلوگیری از ساخت و پاخت برای افزایش حقوق سالهای آخر خدمت. افزایش نظارت بر صندوق و ایجاد سایر معافیت ها. روزی که من قرارداد بستم برای کار، ملاک سن ۶۰ بود و نه ۶۲. از کجا معلوم ده سال دیگه تغییرات دیگه ای ایجاد نمی کنید که به ضرر بازنشسته و بازنشستگی باشه!؟
آیا این مجلس به نفع ملت کار می کنه من که فکر نمی کنم مردم اصلا برای اینا اهمیتی داشته باشند بند خودم شخصا دیگه بیمه واریز نمی کنم وقتی امیدی به بازنشستگی نیست چرا وقتمو الکی هدر بدم
مسئولین بالاتر کجا هست افزایش سابقه ۳۵ سال یعنی خالی بودن صندوق یعنی بدبختی مردم و سکوت مسئولین با تعهد که بزرکترین خیانت در حق شده است
یعنی هیچی دیگه…بمیری هم بازنشستگی گیرت نمیاد،باید پولاتو خودت جمع کنی…
کفگیر به ته دیگ خورده….پـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــول نیست ؟؟؟
متاسفانه در این قانون از افزایش سن امید به زندگی بهرهبرداری شده. افزایش سن امید به زندگی دارای شرایطی است. آقایان شاسی سوار بفرمایید کدام شرایط را بهتر کردید که سن امید به زندگی در کارگران بالاتر رفته است؟ کارگری که شیفته و ساعتهای طولانی و ایستاده کار می کند بعد از این مدت فقط باید به فکر مردم باشد یعنی شما با این کار حتی اجازه فکر کردن به بازنشستگی را از ما گرفتید.
با سلام و عرض ارادت طبق ماده ۱۶۹قانون اساسی و ماده ۴قانون مدنی اصلا ذات این قانون مغایر با قانون اساسی و اجرای آن هم لذا باید دید شورای نگهبان کجای این قانون قرارگرفته چون وظیفه شورای نگهبان انطباق قوانین با قانون اساسیه
بیمه شدگان اختیاری شامل این قانون ها میشوند یا خیر
ما قرارداد بستیم وسر سی سال باید بازنشسته شویم و حقوق بگیریم اگه این بی قانون برای ما هم اجرا شود خیلی مسخره است
چی میخوایین از جون ما…
واقعا جای تأسف داره برای این تدبیر مدخرف و نا آگاهانه،مگه منه کارگر با این تورم و گرونی و تغذیه بد چقدر میتونم سالم زندگی کنم که تا سن ۶۲ سالگی کار کنم!!! من الان ۴۱ سالمه بخاطر حقوق کم کارگری نتونستم بعد ۷ سال بچه دار بشم و با ۱۷ سال سابقه باز باید ۴ سال بیشتر کار کنم
این چه عدالتیه
این یه ظلم به تمام معناست
من نباید تاوان کسری صندوق شما رو بدم
من نباید تاوان ضعف مدیریتی شما رو بدم
متاسفانه کارگری که ۳۰ سال خدمت کرده به خدا هیچی ازش نمونده نه گوش نه چشم ونه مغز درست حسابی به خدا از این بیشتر ظلم در حق کارگر بیاید برای رضایی خدا افزایش ندید