نامه معاون سازمان سنجش درباره نزول تراز قبولی آزمون وکالت به ۵ و ۶ هزار درصورت تصویب طرح تسهیل
پایگاه خبری اختبار- معاون سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به استعلام رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری، میانگین نمرات یک درصد برتر آزمون های وکالت ۹۸ و ۹۹ را اعلام کرد.
به گزارش اختبار، بر اساس ماده ۶ طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار که این روزها در مجلس در حال بررسی است، داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد (۷۰%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالاترین امتیاز آزمون وکالت را کسب کنند، میتوانند در این آزمون پذیرفته شوند.
این ماده و تعیین نصاب شناور برای قبولی در آزمون در ماههای اخیر مورد اعتراض کانونهای وکلا بوده و اخیرا اسکودا اعلام کرده بود با تصویب آن، داوطلبانی که از نمره کل تراز ۱۵ هزار، نمره تقریبی ۶ و ۵ هزار را کسب کنند امکان قبولی پیدا می کنند و این موضوع به کاهش شدید سطح علمی داوطلبان میانجامد.
در همین راستا جعفر کوشا، رئیس اسکودا، در نامهای به سازمان سنجش آموزش کشور خواست تا این سازمان موارد زیر را درباره آزمونهای وکالت سال ۹۸ و ۹۹ اعلام کند:
سقف تراز آزمون وکالت؛
میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالاترین امتیاز؛
تراز ۷۰ درصد میانگین نمرات یک درصد (سهمیه آزاد)؛
تراز ۶۰ درصد میانگین نمرات یک درصد (سهمیه ایثارگر)؛
بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور میانگین نمره کل یک درصد برتر کشور در سال ۱۳۹۸ ، ۹۸۳۷ و ۷۰ درصد آن ۶۸۸۶ بوده است بر این اساس ۶۰ درصد آن برای داوطلبان ایثارگر ۵۹۰۲ خواهد بود.
به همین ترتیب میانگین نمره کل یک درصد برتر کشور سال ۱۳۹۹ ، ۹۸۹۹ و ۷۰ درصد آن ۶۹۲۹ و ۶۰ درصد آن ۵۹۳۹ بوده است.
گفتنیست معاون سازمان سنجش پیشتر نیز در نامه دیگری، اعلام کرده بود که معیار پیشنهادی جدید مبنی بر ۷۰ درصد نمره یک درصد برتر آزمون بدون در نظر گرفتن ظرفیت علمی نیست.
برادر من شما از اساس دارین اشتباه حرف میزنیداولا توهین به نماینده نکن دوما شما به فکر خودتون هستید البته منظورم جیب خودتون نه سواد دیگران. حرفه وکالت وپزشکی اصلا به سواد نیست که یه طرحی میگذارن یه چند ماهی کاراموزی میری وتجربه کسب میکنی و،وکیل یاپزشک قدری میشی اون دیگه به هوش ودرک بالای خودت بستگی داره کدام وکیل با دوتا تست زدن و قبول شدن فورا تودادگاه ازحق مردم دفاع کرده. تا تجربه کسب نکنی کارت نمیشه
برادر من این حرفای الکی را از خودت اختراع نکن
اینم قطعا یه سودی تو این حرفش پیدا کرده تو اخه چرا دلت باید به حال جامعه وکلا بسوزه کجایی داداش؟؟؟ تنها پنج درصد پرونده های این مملکت وکیل دارن چرا؟! بخاطر درامدای نجومی وکلا ملت قادر نیستن وکیل اختیار کنن این نرخ بالای دستمزدهاشون ناشی از نبود بازار رقابته …
شما وقتی سهمیه دارها را طبق قانون جذب میکنید جرات دارین بگوئید سطح علمی پایین می آید…؟
این که کانون وکلا داره دست و پا میزنه این قانون تصویب نشه ،مطمئنا به ضرر دفتر و دستک کانون وکلا و تشکیلات اون هست،وگرنه لازم نیست آن قدر خودشون رو به ال و آتش بزنن
ازاین مجلس به ظاهرانقلابی بیشترازاین انتظاری نیست.آینده حقوقی خطرناکی داریم.قوه قضاییه بایدسالی ۲۰ هزارقاضی بگیره تااین گند مجلس و شلوغی دادگاهها رو درآینده حل کنه
سازمان سنجش تکذیب کرد
این تراز منصفانه ای است بسیاری از وکلا قبل از سال ۹۲ با همین تراز قبول شده اند چون در آن سال ها سوالات به این دشواری و شرکت کننده و رقابت به این سختی نبود. چه بسا بعضی از آن وکلا امروز در زمره سران کانون وکلا در کشور هستند و مخالف طرح مجلس والله اعلم
چرا نامه امروز سنجش که گفته حدنصاب ۷۰ درصد علمی هست را منتشر نمیکنید
خوبه که
بنظر بنده این موضوع ( استعلام اسکودا و پاسخ سنجش ) از اساس ایراد دارد . این دوستان باید نحوه آزمون را تغییر دهند و در دو یا چند مرحله آزمون را به انجام برسانند ( تستی و تشریحی ) و کف نمره آزمون رو هم ۵۰ درصد اعلام کنند که هرکس قبول شود وارد فاز دوم آزمون (تشرحی و مصاحبه ) شود . ضمنا نحوه انتخاب سئوالات و نظارت بر تصحیح و… نیز نباید در اختیار اسکودا باشد چون می تواند سئوالات را به گونه ای طرحی و غیر استاندارد ارائه کند که کسی موفق نشود . در این خصوص کمیسیونی مشترک شامل (کانون های وکلا . وزارت علوم . قوه محترم قضائیه ) باید کارشناسان و اساتیدی را انتخاب که بر این امر نظارت کند و مجلس محترم شورای اسلامی هم نقش ناظر عالی را ایفا کند . بنظرم قانون بایستی به همین نحو اصلاح شود که نه بحث ۷۰ درصد میانگین مطرح باشد مورد نظر مجلس و نه بحث غیر استاندارد کردن و پیچیده کردن سئوالات توسط اسکودا مطرح باشد . این بهترین شیوه برون رفت از این وضعیت است .
🌐 نماینده مجلس درباره نامه سازمان سنجش در خصوص نصاب شناور: سازمان سنجش جایگاهی ندارد که علیه طرح تسهیل اعلام موضع کند
🔸 علی خضریان(سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس) در گفت و گو با ایسنا موضعگیری عجیبی نسبت به نامه سازمان سنجش کرد و نظر تخصصی این مرجع رسمی برگزاری آزمون درباره غیرعلمی بودن نصاب شناور را مشکوک برشمرد:
🔹 با توجه به اینکه نماینده رسمی دولت در نشست علنی مجلس به عنوان مدافع برگزاری آزمونهای سردفتری، کارشناسی رسمی و وکالت به صورت حد نصاب شناور صحبت میکند، مخالفت بخش دیگری از دولت که اتفاقا جایگاه قانونی هم برای اظهار نظر در هنگام قانونگذاری ندارد، شائبه فساد را تقویت میکند.
🔹سازمان سنجش صرفا یک دستگاه اجرایی است که بر اساس قوانین، آزمونهای مختلفی را برگزار میکند و این جایگاه را ندارد که علیه طرحی که مدتها در مجلس و دولت کار کارشناسی بر روی آن انجام شده، اعلام موضع کند.
🔹از نکات جالب توجه این نامه این است که با امضای یکی از کارمندان این سازمان و نه رییس آن در پاسخ به رئیس اتحادیه کانونهای وکلا منتشر شده است و حکایت از استمداد مدافعان حفظ رانت انحصار به کف روی آب در هنگام غرق شدن دارد.
🔹این موضوع ممکن است ناشی از روابط ناسالمی در پشت پرده باشد که مجلس قطعا آن را در تحقیق و تفحصی که از این سازمان در دست انجام است، پیگیری خواهد کرد.
🔗 وکلاپرس @vokalapress
لطفا منتشر کنید ظاهرا کانون مخالف است ولی می تواند با سخت تر کردن سوالات دسترسی به هر ترازی را هم مشکل کند هر سال یک یا دو درس را خیلی سخت طرح می کنند مثل تجارت امسال ، فرض کنید همه دروس را مثل تجارت سخت بدهند بعد همان را معیار قرار میدهند که سطح علمی داوطلبان پایین است، راه چاره افزایش ظرفیت است برای بالا نگه داشتن میزان حق الوکاله خیلی کمتر از کشور های پیشرفته دنیا وکیل میگیرند در حالی آن کشور ها را مورد ستایش قرار می دهند. (کارآموز وکالت)
یعنی شامل داوطلبان سالهای ۹۸ و ۹۹ هم میشه در صورتی که طرح تصویب بشه؟؟؟
۶ سال زحمت کشیدیم دانشگاه دولتی تاپ ارشد حقوق بخونیم سربازی رفتیم و تو سربازی یواشکی با بدن خسته و کوفته درس خوندیم تا وقتی تموم شد آزمون شرکت کنیم بعد سربازیم یه سال بشین بخون بخون بخون بخون تا قبول بشی اون وقت یه مشت نماینده بی سواد نشستن چیزیو تصویب میکنند که بی سوادتر از خودشون بیاد بشه وکیل. هم گند بزنه به آینده ما و مملکت. خداییش تراز ۶ و ۷ یعنی چی؟درسته تست مبنای قبولی نیست ولی همون تست هم حداقل باید نمره ۱۰ رو که بیاری دیگه. کدوم دانشگاه با نمره ۶ کسیو پای میکنه :/
فرقش اینه که تو دانشگاه آزمون نمره منفی نداره.