نایب رئیس اسکودا: چیزی به نام «حذف آزمون وکالت» اتفاق نمیافتد
پایگاه خبری اختبار- نایب رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در واکنش به بحثهایی که درباره «کسبوکار تلقی شدن وکالت» صورت میگیرد، سپردن تعیین ظرفیت کارآموزان وکالت به وزارت اقتصاد خلاف قانون اساسی دانست و تاکید کرد: چیزی به نام حذف آزمون وکالت نداریم.
به گزارش اختبار به نقل از ایسنا دکتر ابراهیم کیانی، نایب رییس اسکودا گفت: مباحث مربوط به تغییر مقررات وکالت و تلاش ها اخیر جهت کسبوکار تلقی شدن وکالت ربطی به حذف آزمون وکالت ندارد بلکه صحبت از تغییر صلاحیتها است.
کیانی با بیان اینکه تعیین ظرفیت کارآموزان وکالت اکنون بر عهده قوه قضاییه است گفت: زمانیکه وکالت کسبوکار تلقی شود در قوه مجریه و وزارت اقتصاد برای آن تصمیمگیری میشود؛ یعنی وزارت اقتصاد در ارتباط با نحوه جذب کارآموزان و تعداد آنها تصمیمگیری خواهد کرد.
کیانی افزود: پس از کسب و کار تلقی شدن وکالت، هیات مقررات زدایی استاندارد های برگزاری آزمون وکالت را تعیین کرده و وزارت اقتصاد بر طبق همین استاندارد ها آزمون وکالت را برگزار خواهد کرد.
تعیین ظرفیت در صلاحیت قوه قضاییه است
نایب رییس اسکودا در ادامه بیان کرد: وقتی وکالت کسبوکار تلقی شود وظیفه تعیین ظرفیت به وزارت اقتصاد محول خواهد شد و وزارت اقتصاد در ارتباط با نحوه جذب کارآموزان و تعداد آنها تصمیمگیری میکند پس نتیجه هیچکدام آزمون را حذف نمیکنند.
بیشتر بخوانید:
تلاش دستهای پشت پرده برای ناکارآمد جلوه دادن کانونها در برگزاری آزمون وکالت
کیانی اعلام کرد: سپردن تعیین ظرفیت کارآموزان وکالت به وزارت اقتصاد خلاف قانون اساسی است و قوه قضائیه با اینکه صلاحیتش در این زمینه گرفته شود مخالف است.
وی افزود: معاون حقوقی قوه قضائیه صراحت اعلام کردند که وکالت در زمره کسبوکار قرار نمیگیرد و کانونهای وکلای دادگستری هم به این دلیل که قرار است تعیین ظرفیت از صلاحیت قوه قضائیه خارج و به وزارت اقتصاد سپرده شود اعتراض میکنند.
قانون اخذ کیفیت پروانه؛ از مترقیترین قانونها
نایب رئیس اتحادیه کانونهای وکلا خاطرنشان کرد: ما معتقدیم قانون اخذ کیفیت پروانه یعنی اینکه کمیسیونی سه نفره متشکل از رئیس دادگستری، رئیس دادگاه انقلاب و رئیس کانون وکلای دادگستری هر استان برای تعیین ظرفیت جذب کارآموز وکالت تصمیمگیری کنند درست است بخاطر اینکه قانونگذار در ۲۳ سال قبل معتقد بود که ظرفیتها در هر استان باید براساس پروندههای آن استان تعیین شود چون که ورودی پروندهها و آمار پروندهها متفاوت است و به همین دلیل قانون اخذ کیفیت پروانه یکی از مترقیترین قانونهای ما در نحوه جذب است.
تصمیم گیری وزارت اقتصاد برای پروانه وکالت
کیانی در ادامه با تاکید بر اینکه قوه قضائیه و کانونهای وکلا مخالف با جذب کارآموز وکالت تحت قواعد وزارت اقتصاد هستند اظهار کرد: آقایان میگویند ما میخواهیم قواعد اقتصاد را بر نحوه جذب کارآموز وکالت بار کنیم. نظام حقوقی کشور به این ترتیب توسط اقتصاددانان به هم ریخته میشود که تنها اقتصاددانان با آن موافقند.
بیشتر بخوانید:
مرجع قضایی، وکالت را کسب و کار ندانست
در پایان این وکیل دادگستری در پاسخ به این سوال که اگر نحوه جذب کارآموز وکالت به وزارت اقتصاد سپرده شود، آیا یک چارچوب کلی برای جذب کارآموز در تمامی استانها بدون توجه به ظرفیت استان اعمال میشود گفت: بله و در واقع می خواهند کانون وکلا که در فصل سوم قانون اساسی و اصل ۳۵ قرار دارد به اصل ۴۴ قانون اساسی منتقل شود چون که وکالت را کسبوکار می دانند و این چیزی است که اقتصاددانان میگویند. اما در هیچ کجای دنیا این گونه نیست که وزارت اقتصاد برای پروانه وکالت اتخاذ تصمیم کند.
چقد زر میزنید شماها..بشینید سرجاتون دیگه. تو تموم کشورا هر دانشجویی ک فارغ التحصیل حقوقه..ب راحتی بدون آزمون میره وکالت میکنه تو دادگاه ها..سر باقی مسائل با کشورای پیشرفته رقابت میکنن..همش تقلید میکنن آداب و رسومشونو..نوبت ب این مسائل رسید شورش میکنن و میگن حذف نمیشه و …چون جیبشون خالی میشه..انقد واسشون پول داره این آزمون و کار آموزیا..ک اگه از انحصارشون در بیاد..گدا میشن..امیدوارم ک خدا همراهیمون کنه و اینارو بکوبیم زمین ..مام بتونیم ب آرزومون برسیم
.آزمونو ک همشو پارتی بازی کردن..اینجوری همه اونایی ک مث من آرزوی وکیل شدن داشتن ب آرزوشون میرسن ..خدا لعنتشون کنه ک حق ماهارو دارن میخورن
هیچکجا بدون ازمون نیس
حتی امریکا ازمونش دو مرحله هس
خانم رها احمدی واقعاً جنابعالی با این طرز صحبت کردن از لحاظ ادب و نزاکت، فارغالتحصیل رشته حقوق هستید؟!
چقدر مودب!!!
میشه بگین تو کدوم کشور همینکه لیسانس حقوق بگیرن میرن وکالت میکنن؟؟
و بگین تو کدوم کشور به راحتی اینجا لیسانس حقوق میگیرن؟؟
و ضمنا کانون وکلا کجا پارتی بازی کرده؟! مگر نه اینکه هر کسی تو آزمون قبول بشه بهش پروانه میده
فقط تو ۳ سال اخیر حدود ۳۰ هزار نفر وکیل پذیرش شده. شما بهتره به جای تمرکز برای کوبیدن کانون ها به زمین روی مطالعه تمرکز کنید که جزء اون ۳۰ هزار نفر باشید. برای دستیابی به آرزوها باید تلاش کنید. نه اینکه زمین و زمان رو تغییر بدین!!!
کانون ها با تمام توان جواب شما کمپین حذف ظرفیت ها را خواهند داد مطمین باشید زیر بار این قانون فساد نمیرن
مگه قدرتی در این کشور داریم که توانایی اینو داشته باشه که خونه کلاهبرارها رو ویران کنه. اگه قدرتی پیدا بشه قطعا از ماورای زمین اومده.
خواهشا اینقد مقاومت نکنید اقایان اسکودا&
حرف آخر
سلام خدمت دوستان عزیزم
مختصر و مفید ، می روم سر اصل مطلب
قرار اتفاق بیفته و چه اماده باشی با نباشی لحظه تعقیر فرا رسیده ….
اما پاسخ به ۲ پرسش لازم است ؟؟؟؟؟؟؟
۱. آیا تعقیر لازم است ؟ پاسخ مثبت به نظر می رسد
۲. آیا آنچه به عنوان کسب و کار یا هر چیز دیگه ای که موجب جذب وکیل به تعداد بیشتر می شود مفید است ؟ و پاسخ منفی است .
اگه این اتفاق رخ دهد که به نظر بعید هم نیست چیزی شبیه به حذف دادسراها در سنوات گذشته اتفاق خواهد افتاد .
شاید یک فاجعه به مراتب با اثار مخرب تر .
اما راه حل چیست ؟
پاسخ کاملا روشن است ، باید همزمان با جذب وکلای تازه با درجه بندی وکلا موجب تقویت این نهاد و همچنین حفظ عدالت اجتماعی و زمینه دادرسی منصفانه را بوجود اورد وکلای با مجوز وکالت در شورا
وکلای با مجوز وکالت در دادگاه بدوی
وکلای با مجوز وکالت در دادگاه تجدید نظر
وکلای با مجوز وکالت در دیوان عالی
….
هر چی تبحر بیشتر داری درجه بالاتر و درامد بهتر خواهی داشت ، به نظر این طرح با انصاف و عدالت نزدیک تر است .، البته اگه به طور صحیح و کامل اجرا گردد
داوطلب ازمون وکالت ۹۹
مقررات کهنه و فرسوده وکالت جوابگوی نیازهای روز جامعه نیست. تغییر اساسی در ساختار بیمار کانون های وکلا و ساز و کار دلبخواه جذب وکیل، اجتناب ناپذیر است. کسانی که پشت این مقررات تاریخ مصرف گذشته سنگر گرفته اند و دم از استقلال وکیل و وکالت می زنند، به دنبال چه چیزی هستند؟
حیف و هزاران افسوس که عمرم با درس خواندن تمام شد و قربانی بی عدالتی و تبعیض شدم.
یواش یواش تمکین می کنید به قانون
سلام برآزاداندیشان جهان
قوای سه گانه کشور تابع قانون اساسی هستند تاریخ گواهی داده است که هرزمان این خونبها درمعرض بی توجهی قرارگرفته ملت آسیب پذیر شده اند و بعدازکفر و شرک گناهی به سنگینی بی توجهی به خونبهای مردمی که بندگان خدا هستند وجود ندارد وبه مسئولین امور وکالت مشفقانه توصیه می نمایم که درخانه اگرکس است یک حرف بس است .والسلام
چه کسی گفته شده در این پروسه ترقی و پیشرفت داشتین؟
مگر همیشه نمیگین که وکلا بیکارن و خودشون هم می نالن چطور شده که با حذف آزمون به ضرر اونها حرف زدین؟چرا فضا رو رقابتی نمیکنید مثل پزشکی ؟ البته معلومه چرا؟! چون کلی از این آزمون شما درآمدزایی میکنید. چرا حداقل ورودی دانشگاه ها رو کاهش نمیدین؟!هر کسی از جاش بلند میشه میتونه بیاد در این رشته درسخون. اگر پزشکی لا جان آدمها فقط سر و کار داره رشته حقوق از قضاوت گرفته تا وکالت و سردفتری با جان و مال ناموس و آبروی افراد در ارتباطه پس چرا اینقدر راحت ورودی داره؟ چرا باید سردفتری فروخته بشه از طرف سردفتری که کوچکترین سواد تحصیلاتی حقوقی نداره؟چرا باید وکلای ا از نظر روانشناسی و مشاوره مورد معاینه قرار نگیرن تا این مسائل از وکلا نشنویم این راحت گرفتن ها رشته حقوق رو در خطر انداخته این همه ورودی که نتیجه ش میشه این همه جوان افسرده بیکار…چه موقع میخواهید متوجه این قضایا بشید؟چه موقع میشه که هر چیزی سرجاش باشه مثل کشورهای پیشرفته حداقل از اونها یاد بگیرید. این غرور و اعتماد کاذب شما به جوانان آسیب میزنه.شما در برابر خدا مسئولید. حق دارید خودتونو رو به راه دیگه بزنید چون همه اهل خانواده و خودتون سرکار هستین دارای شغل و مقام…این دنیا برای شما بهشت برینه.خبر از درد دل های جوانان ندارین
البته برای رفع انحصار باید قانون اخذ پروانه وکالت نیز بازبینی و به روز شود از جمله مواردی که بسیار اشکال دارد اینکه چرا حداکثر سن در اخذ پروانه وکالت از مکز وکلا ۶۰ سال است ولی برای کانون وکلا ۵۰ سال، و اصلا چرا باید حداکثر سن کارآموزی برای تهران باید ۴۰ سال باشد. بهتر است این محدودیت ها برداشته شود و افراد در شرایط یکسان باهم رقابت کنند . حتی افراد با سن بالاتر با جوانان و ملاک باید علم و قدرت استدلال و کارایی وکیل باشد و نه سن و پاسخ دادن به سوالات تستی که بیشتر جنبه معما دارند و ان سبک طراحی
خودکرده راتدبیر نیست!!!! به گذشته برگردید ببینید چه کردید، که امروز به این حال افتادید!!!؟ گهی زین به زیرو گهی زین به پشت!!!جولانگاهی که دیروز سردمدارش بودیدامروز ویرانه ای بیش نیست!! آه جوانها وفارغ التحصیلان حقوق نه تنها دامن شما، بلکه دامن جامعه را هم خواهد سوزاند، چون تدبیر نکردیدوظلم کردید امروزبرایتان تدبیر خواهند کرد، اما نه بدست متخصصان تصدی امروکالت بلکه به دست غریبه های فاقد وجاهت!!!!من وکیل نیستم اما دلم به حال وکالت میسوزد!!!از خداوند عاقبت بخیری برای همه عزیزان….
تعیین کمیت برای پذیرش کارآموز وکالت دقیقا یعنی انحصار طلبی و منفعت طلبی اقلیت و همینطور سو استفاده از جایگاه برای حداکثر سازی منافع مالی و معنوی خود….لذا حفظ آزمون،حفظ کیفی بودن جذب وکلا و آموزش تابع آن بدون توجه به حدنصاب جذب که امری من درآوردی و ستم اجتماعی و حقوقی هست و تاکید بر امتیاز محور بودن و توانا محور بودن جذب وکلا عین عدالت و عین شکستن انحصار غیر منطقی است….حضرات اسکودا،آقایان حقوقدان بی عدالت،کمی به شعور جامعه احترام بگذارید و صفت لایق خود را …لایق جامعه ندانید .
بابا جمع کنید این بساط رو چنان میگید فقط قانون ما مترقیه انگار از آسمون مال شما نازل شده دیگه تموم شد او دوران یکه تازی و منم منم کردن هرچند میدونم نمیزارید چون فقط مطالبی که به نفع باشد درج میکنید
مجلسی ها با زد وبند دنبال تضعیف همه حرفه ها هستند وکالت پزشکی سردفتری وکم کم میرن به سمت اینکه کیو بکنن ریس جمهور کیو بکنن ریس قوه قضاییه اما وضعیت مردم و اقتصاد مردم ول میکنن چون به اونا ربطی نداره
خود کانون ها عاری از انتقاد مخصوص نیست .