نصب پابند الکترونیکی برای ۴ زندانی در کرمان

برای اولین بار در کشور؛

طرح پابند الکترونیکی زندانیان در کرمان اجرا شد

پایگاه خبری اختبار- با حضور رییس کل دادگستری استان کرمان «طرح پایبند الکترونیک جهت نظارت الکترونیکی بر زندانیان در حال تحمل حبس» برای اولین بار در کشور در استان کرمان صورت گرفت.

به گزارش اختبار به نقل از ایسنا، یدالله موحد رییس کل دادگستری استان کرمان صبح امروز ۱۸ شهریورماه در آئین افتتاح این طرح گفت: با تلاش معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان و اداره کل زندان‌های استان این طرح به ثمر رسید و استان کرمان برای نخستین بار در کشور به مراقبت الکترونیکی از زندانیان در حالت حبس دست پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره قوانین و مقررات این طرح، اظهار کرد: جرایم تعزیری درجه ۵ تا درجه ۸ و متهمانی که در اجرای ماده «چ» قرار تامین مراقبت الکترونیک دارند، می‌توانند از سامانه مراقبت الکترونیکی استفاده کنند اما گفتنی است که محکومین به حبس با رضایت خود زندانی و در محدوده مشخص زیر سامانه الکترونیکی تحت نظارت قرار می‌گیرند.

رییس دادگستری استان کرمان با بیان این مطلب که امروز در استان کرمان مقدمات و زیرساخت‌های لازم این سامانه آماده شده است، تصریح کرد: ۱۲ پابند الکترونیکی سهمیه استان کرمان است و امروز به ۴ نفر از زندانیان این پابند الکترونیکی نصب می‌شود قابل ذکر است که این افراد ماده ۶۲ مجازات اسلامی شامل حال آنها می‌شود.

وی با بیان این مطلب که محکومین با این سامانه می‌توانند دوران محکومیت خود را در منزل و در کنار خانواده خود سپری کنند، اظهار کرد: خیلی از آسیب هایی که می توانست خانواده زندانی را دچار مشکل کند از این طریق از بین می‌رود.

موحد با تاکید برآنکه حتما باید محکوم موافق استفاده از پابند باشند، خاطرنشان کرد: محکومینی که متقاضی استفاده از این مراقبت الکترونیکی هستند، باید یک سپرده توجیه کنند تا برای خساراتی که اگر احیانا به این سامانه وارد کردند از آن سپرده برای تعمیر آن استفاده شود و همچنین محکوم بایستی اجاره‌ای نیز به صورت ماهیانه پرداخت کند.

بر اساس گزارش ایسنا، "حمید خالقی" معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان کرمان نیز در این مراسم با بیان این مطلب که استان کرمان برای نخستین بار به صورت رسمی این طرح الکترونیکی را انجام می دهد، اظهار کرد: فردی که از این پابند استفاده می‌کند، اصلا مشخص نیست و فرد می‌تواند زندگی عادی خود را در سطح جامعه داشته باشد.

وی با بیان اینکه سامانه نظارت این افراد در تهران است و زندانی از تهران تحت نظارت است، تصریح کرد: اگر فرد از محدوده مشخص خارج شود، با وی تماس گرفته و هشدار داده می‌شود و اگر فرد به هشدارها بی‌اعتنا باشد، به قاضی دادگاه اعلام خواهد شد تا اقدامات لازم در این خصوص اتخاذ شود.

معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه اگر به سیستم آسیبی وارد شود خود فرد باید هزینه آن را پرداخت کند، عنوان کرد: حتی ما می توانیم در خانه و در اتاق خاص فرد را محدود کنیم اما کسانیکه امروز پابند به آنها زده می‌شود در محدوده شهر کرمان می‌توانند تردد کنند.

"رمضان امیری" مدیر کل زندان‌های استان کرمان نیز در این جلسه با تبیین مشکلات و آسیب‌هایی که به خانواده زندانیان وارد می‌شود، گفت: این سامانه باعث می شود که تعدادی از مجرمین به زندان وارد نشوند.

مدیر کل زندان‌های استان کرمان با بیان این مطلب که حدود ۷۰۰ نفر در استان داریم که شامل استفاده از این سامانه می‌شوند، عنوان کرد: باید اندرزگاه مراقبت الکترونیکی در زندان مشخص کنیم تا برنامه های تعریف شده آیین نامه را دنبال کند و همچنین مشکلات و نقایص این سامانه را شناسایی کند.

بر اساس این گزارش، محکومین برای استفاده از پابند الکترونیکی ماهانه ۳۰۰ هزار تومان اجاره می‌دهند و همچنین وثیقه ۳ میلیون تومانی باید ارایه دهند.

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا