نظرخواهی رئیس قوه قضاییه از قضات دیوان عالی کشور برای انتخاب رئیس بعدی دیوان و دادستان کل کشور
پایگاه خبری اختبار- رئیس قوه قضاییه در جمع تمامی قضات دیوان عالی کشور حاضر شد تا نظرات آنان را در خصوص انتصاب رئیس دیوان عالی و دادستان کل کشور دریافت کند.
به گزارش اختبار به نقل از خبرگزاری تسنیم، در راستای اجرای اصل ۱۶۲ قانون اساسی ناظر بر نحوه انتصاب رئیس دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور، حجتالاسلام محسنیاژهای؛ رئیس دستگاه قضا در اقدامی بدیع در جمع تمامی قضات دیوان عالی کشور حاضر شد تا نظرات آنان را برای این مهم دریافت کند.
اتخاذ تصمیم در مورد تصدی ریاست دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور با آراء قضات دیوان عالی کشور
رئیس قوه قضائیه در این دیدار خطاب به قضات دیوان عالی کشور گفت: شما قضات عالیرتبه که در طول سالیان متمادی خدمت قضایی، تجربیات و اندوختههای علمی و قضایی فراوانی کسب کردهاید، میتوانید به صورت آزادانه و با عنایت به جمیع جهات، آراء و نظرات خود را در خصوص اشخاص واجد صلاحیت تصدی ریاست دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور، در اوراق مربوطه قید و ثبت کنید تا بر مبنای نظریات و انتخابهای شما، در این خصوص اتخاذ تصمیم شود.
تلاش برای انتصاب مسئولان از داخل دستگاه قضا
رئیس دستگاه قضا بیان کرد: مطابق اصل ۱۶۲ قانون اساسی، انتصاب رئیس دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور از سوی رئیس قوه قضائیه باید از میان مجتهدان عادل و آگاه به امور قضایی، با مشورت قضات دیوان عالی کشور صورت گیرد. در دورههای پیشین در راستای اجرای اصل ۱۶۲، شیوههای مختلفی برای مشورتگیری از قضات دیوان عالی اتخاذ میشد و در این دوره تصمیم بر این شد که با حضور در جمع قضات دیوان عالی، نظرخواهی را از تمام آنها به عمل آوریم.
رئیس عدلیه بیان کرد: طبق قانون، الزامی به انتصاب رئیس دیوان عالی از داخل دیوان و دستگاه قضایی نیست اما اهتمام ما آن است که مسئولان قوه قضائیه، از داخل دستگاه قضا به سِمتهای مختلف و مربوطه منصوب شوند.
تغییر مدیریت به معنای ناکارآمدی نیست
اژهای سپس با بیان اینکه تغییر مدیریتها در دستگاه قضایی لزوماً به معنای ناکارآمدی و وجود مشکل نیست، گفت: حجتالاسلاموالمسلمین مرتضویمقدم در مدت چهار سال و چهار ماه گذشته که تصدی دیوان عالی کشور را بهعهده داشته و همچنان این مسئولیت را عهده دارند، توفیقات مطلوبی را در راستای عمل به وظایف قانونی دیوان از جمله نظارت بر آرای محاکم به دست آوردند و توفیقات دیوان طی این دوره در راستای نظارت بر حُسن اجرای قوانین در محاکم، مطلوبتر از دورههای پیشین بود.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: تغییر مدیریتها در دستگاه قضایی برای بهبود عملکردها و انجام اقدامات مطلوبتر در راستای پیشبرد اهداف قوه قضائیه است.
توصیه رئیس قوه قضاییه برای افزایش انسجام آرای وحدت رویه
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به یکی از مسئولیتهای دیوان عالی ناظر بر صدور آرای وحدت رویه گفت: از آن حیث که آرای وحدت رویه صادره در هیئت عمومی دیوان عالی کشور، به منزله قانون و لازمالاجراست، همواره تأکید من آن بوده است که در نشستهای وحدت رویه، پیش از رأی گیری، متن منقّحی تدوین شود و رأیگیری بر مبنای چنین متنی صورت گیرد تا انسجام رأی اتخاذ شده، بیشتر باشد.
لزوم دقت به موارد اعمال ماده ۴۷۷
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به موضوع مواد ۴۷۴ و ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری ناظر بر تجویز اعاده دادرسی، گفت: دیوان عالی بالاترین مرجع قضایی کشور است؛ برخی اوقات، رئیس دیوان عالی نسبت به رأی صادره از شعب دیوان، درخواست تجویز ماده ۴۷۷ میکند؛ بدین معنا که رأی صادره، خلاف بیّن شرع تشخیص داده شده است؛ در این قبیل موارد لازم است که دقت و عنایت شود چرا در دیوان عالی کشور رأی خلاف بین شرع صادر شده است اگر این موضوع از روی غفلت و برداشت اشتباه از قانون است باید بیشتر توجه و دقت کرد.
اژهای با بیان اینکه قاضی ما باید در تمامی مراجع، در انشای رأی مستقل باشد؛ گفت: اگر میخواهیم به عدالت رفتار کنیم، یکی از طرق رسیدن به عدالت، اجرای دقیق قانون است؛ آنجایی عدالت مخدوش میشود که ما بر مبنای اصول مسلم فقهی و قانونی، عمل نکنیم.
با سلام پس برای جانشین شما باید از کی نظر خواهی کرد
آقای اژه ای سلام ؛ من شما را حقا دوست دارم و البته کل نظام را و اقامون خامنه ای را خیلی ارادت دارم و در قلب من جا دارند ؛
خواهش میکنم در مورد کاراموزان وکالت که باید ازمون بدهند در دوره کاراموزی و حق کار کردن تا چند ماه اینده را ندارند و فقط باید کلاس و محاکم شرکت کنند را دستور ویژه بدهید تا رفع مانع بشه
به خدا که این شرایط سخته . سپاسگزارم