نمونه رای با موضوع اموال مشمول شرط تنصیف دارایی
پیام رای
حسب مفاد شرط بند الف از شرایط ضمن عقد نکاح اموال موجود زوج قابل تسهیم تا نصف است نه اموالی که قبلا از مالکیت وی خارج شده است. بنابراین اگر اموال زوج قبل از دادخواست طلاق به غیر انتقال داده شود در تنصیف اموال محاسبه نمیشود.
مشخصات رای:
شماره دادنامه قطعی:
140137920000701757
تاریخ دادنامه قطعی:
1402/۰۹/۱۲
خلاصه جریان پرونده:
اقای م. ر. با وکالت ع. ا. به طرفیت خانم م. د. به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش دادخواستی با استناد به سند ازدواج ۰۸۰۱۷۸ ۹۶ مورخ ۹۶/۹/۱۶ در دادگاه خانواده …………. مطرح نموده است. که بدوا به شعبه …………. جهت صلح و مصالحه ارجاع گردیده است. در متن دادخواست وکیل خواهان گفته است به علت عدم تفاهم با خوانده و مشکلات عدیده در زندگی مشترک موکل قادر به ادامه زندگی نمیباشد و صدور گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق مورد استدعاست.
زوجین صاحب فرزند مشترک در طول این مدت نشدهاند. با توجه به اینکه امکان سازش بین زوجین نیز در شورا فراهم نشده است با کسر پرونده از امار به مرجع ذیصلاح دادگاه خانواده …………. پرونده ارجاع گردیده است.
در شعبه ۱۱ خانواده با تعیین وقت طرفین دعوت شده اند. اقای ط. ح. از جانب خوانده اعلام وکالت نموده است. ( برگ ۱۹ ) در اولین جلسه رسیدگی مورخ ۱۴۰۱/۵/۲ که خواهان و خوانده و وکلای مدافع انان در جلسه حضور دارند. وکیل خواهان اظهار داشت خواسته به شرح دادخواست تقدیمی در حال حاضر به علت عدم تفاهم اخلاقی با زوجه و مشکلات عدیده در زندگی موکل قادر به ادامه زندگی مشترک نمیباشد. ضمنا در این چند سال با توجه به اختلافات گسترده و طولانی مساعی بزرگان فامیل و مشاوران و روانشناسان نیز نتوانسته است اشتی ایجاد کند زوجین فرزندی ندارند. جهیزیه متعلق به زوجه میباشد. لذا صدور گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق مورد استدعاست. ضمنا مهریه خود را دریافت ننموده است.
سپس وکیل خوانده اظهار میدارد عقد ازدواج یک پیمان آسمانی است که میان زن و مرد منعقد میگردد و باعث شکوفایی یک جامعه میشود. اما متاسفانه شاهد هستیم زوج که قانون ما طلاق را در دست او قرار داده است بدون دلیل موجه اقدام به طلاق مینماید و زن را در این آشفتگی جامعه رها مینماید و زوجه از لحاظ روحی و امنیت اجتماعی و اقتصادی آسیبهای جدی میبیند. در مانحنفیه زوجین از تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۱ با هم ارتباط ندارند. زوجه انفاق نشده است و اجرتالمثل و مهریه موکله پرداخت نشده است و لیست جهیزیه طی لایحهای تقدیم میگردد. و زوجه شرط تنصیف مطابق سند ازدواج مستحق است.
علیهذا نظر به مراتب فوق الذکر درخواست رسیدگی قانونی مورد استدعاست زوجه باردار نیست دادگاه با اعلام ختم جلسه مقرر نموده است. وقت نظارت تعیین شود. قرار داوری صادر و به طرفین ابلاغ و قرار کارشناسی برای تعیین اجرتالمثل و نفقه ایام عده صادر گردید.اموال زوج از مراجع مربوط استعلام گردد. اقای ع. ف. داور زوج در برگ ۴۸ پرونده تعیین شده است. لیست جهیزیه زوجه توسط وکیل او در اوراق ۵۰ الی ۵۳ شامل ۶۴ قلم اعلام گردیده است. اقای ع. ف. داور زوج در برگ ۵۵ پرونده ضمن موافق بودن جدایی زوجین امکان سازش فیمابین را غیر مقدور دانسته است. چون زوجه داور معرفی نکرده است. مقرر نموده است. خوانده به داور تسخیری ارجاع شود. و به کارشناس جهت اجرای قرار احظار شود. نظر کارشناس در خصوص اجرتالمثل ایام زوجین استحقاقی زوجه را رقم دویست و دو میلیون و دویست هزار ریال براورد و اعلام داشته نفقه ایام عده را جمعا نود میلیون ریال اعلام کرده است. و اجرتالمثل روزانه و ماهیانه زوجه و چنانچه با زوج در یک منزل مشترک تداوم داشته باشند از قرار ماهی چهار میلیون و دویست هزار ریال بابت اجرتالمثل به زوجه تعلق خواهد گرفت. و این نظریه مقرر گردیده است. به زوجین نظر کارشناس ابلاغ شود. وکیل زوجه در لایحهای که در برگ ۷۳ پرونده پیوست شده است. حقوق موکل را بابت شرط الف ضمن العقد نیز مطالبه نموده است. چون زوج برای فرار از بار تعهدات این شرط و تضییع حقوق موکله اموال خود را قبل از اقدام به طلاق به نام نزدیکان خود انتقال داده است. داور تسخیری زوجه اقای م. س. در برگ ۷۷ پرونده نظر بر عدم سازش بین زوجین داده است. نظریه قاضی محترم مشاوره خانواده بر بررسی اموال زوج از ثبت در برگ ۷۸ اعلام گردیده که دادگاه در تاریخ ۱۴۰۱/۹/۲ طی دادنامه …………. پس از اعلام ختم دادرسی رای خود را با صدور گواهی عدم امکان سازش به طرفین دعوی اجازه میدهد تا با رعایت شرایط زیر و با مراجعه به یکی از دفتر رسمی به منظور اجرای صیغه طلاق ، ان را ثبت نمایند:
۱) مهریه زوجه تعداد یکصد و چهارده عدد سکه تمام بهار ازادی و یک هزار و سیصد و هشتاد شاخه گل رز و یک سفر زیارت حج عمره و یک حج تمتع و هزینه یک سفر عتبات عالیات که زوج مکلف است. با محاسبه به نرخ روز به زوجه پرداخت نماید.
۲) زوجه دارای جهیزیه میباشد. که حسب گفته وکیل زوج در صورت جلسه مورخ ۱۴۰۱/۵/۲ دادگاه خواهان مکلف است. اقلام جهیزیه را طبق لیست زوجه به وی مسترد نماید.
۳) بر اساس نظریه کارشناس که از اعتراض دو طرف دعوا مصون مانده است اجرتالمثل ایام زوجیت زوجه از تاریخ ۱۳۹۷/۹/۱۷ تا ۱۴۰۱/۵/۳۱ مبلغ ۲۰۲/۲۰۰/۰۰۰ ریال میباشد و تا روز اجرای صیغه طلاق یا ترک زندگی مشترک ماهانه مبلغ چهار میلیون و دویست هزار ریال به مبلغ اجرتالمثل افزوده میشود. و نفقه ایام عده زوجه مبلغ نود میلیون ریال است. مالی از زوج معرفی نشده است. حق تنصیف اموال زوج برای زوجه موضوعا منتفی است. نوع طلاق رجعی است.
… از این رای زوجه توسط وکیلش تجدیدنظر خواهی طی دادخواست تقدیمی که در برگ های ۸۶ و ۸۷ پرونده پیوست گردیده است. به عمل آورده است. و اعتراض وی در مورد حقوق وی بابت نفقه و شرط تنصیف دارایی است. که در رای صادره تعیین نگردیده است. لذا نقض رای و صدور حکم شایسته را استدعا نموده است. پس از تشریفات تبادل لوایح و ارجاع پرونده به محاکم تجدیدنظر استان …………. به شعبه …………. ارجاع گردیده است. دادگاه پس از اینکه پرونده را بررسی نموده است از نظر شکلی به لحاظ کسر تمبر مالیاتی وکیل ناقص دانسته است. ان را به دادگاه بدوی اعاده داده است تا رفع نقص شود. وکیل تجدیدنظر خواه پس از رفع نقص و پرداخت تمبر مالیاتی به مبلغ ۲۵۰ هزار ریال الصاق به دادخواست پرونده را به شعبه …………. و اعاده دادخواست دادگاه در تاریخ ۱۴۰۲/۴/۱۳ طی دادنامه ی …………. با توجه به محتویات پرونده از جمله لوایح تقدیمی طرفین و اظهارات آنها در دادگاه بدوی و اذعان وکیل زوجه در متن لایحه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۳ شماره ۴۵۳۳ به اینکه تاکنون در منزل مشترک و زیر یک سقف با زوج زندگی می کند و دلیلی بر عدم تامین نفقه وی از سوی زوج ارائه نکرده است و بودن زوجین در منزل مشترک قرینه ظاهری و معتبر بر تامین مخارج زن توسط شوهرش میباشد. مضافا اینکه وکیل تجدیدنظر خواه اذعان دارد که اموال زوج قبل دادخواست طلاق انتقال به غیر شده است. لذا چون دلیلی بر مالکیت اموال برای زوج وجود ندارد و حسب مفاد شرط بند الف از شرایط ضمن عقد نکاح اموال موجود زوج قابل تسهیم تا نصف است نه اموالی که قبلا از مالکیت زوج خارج شده است. و نظر به تعیین تکلیف تمامی حقوق مالی زوجه بنابراین دادنامه تجدیدنظر خواسته صحیحا و وفق مقررات قانونی صادر شده و ایراد موثری که موجب نقض ان شود مشاهده نگردید. لذا به استناد ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد تجدیدنظر خواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته تایید میگردد. از این رای نیز وکیل زوجه فرجامخواهی به شرح دادخواست تقدیمی که در برگ های ۱۲۳ و ۱۲۴ پرونده پیوست شده است، به عمل آورده است که هنگام شور ضمن قرائت گزارش پرونده توسط عضو ممیز (به شرح فوق) دادخواست فرجامخواهی وکیل زوجه نیز خوانده میشود.
هیات شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرائت گزارش اقای ع. ن. عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده در خصوص دادنامه شماره …………. فرجامخواسته مشاوره نموده چنین رای میدهد:
رای شعبه
نظر به اینکه رای فرجامخواسته که به تایید رای بدوی اصدار یافته است. منطبق با موازین قانونی و حقوق متصوره زوجه که باید بر اساس ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده با توجه به اصرار زوج بر طلاق که قبل از اجرای صیغه طلاق و ثبت ان تعیین و پرداخت گردد صادر شده است، اعتراض موجه و مدللی که موجبات نقض رای را فراهم سازد از جانب زوجه و وکیل وی در این مرحله از دادرسی ابراز نگردیده است. از حیث رعایت اصول و قواعد دادرسی نیز رسیدگیهای معموله با رعایت اصول و قواعد دادرسی صورت گرفته است. ایراد و نقصی که موجب نقض رای گردد، مشهود نیست. لذا هیات شعبه با رد فرجامخواهی به عمل آمده، مستندا به ماده ۳۷۰ قانون آیین دادرسی مدنی آن را ابرام مینماید.
شعبه ……….
رییس: ع. ن. مستشار: ع. ک. ص. س. عضو معاون: س. م.