نکات مهم برای داوطلبان آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه

سهمیه بومی‌، مهلت ارائه مدرک تحصیلی، تعداد سؤالات و ضرایب دروس آزمون سال ۱۳۹۸

پایگاه خبری اختبار- رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه روز پنجشنبه ۴ مهر در ارتباط زنده ویدئویی (لایو) در حساب اینستاگرام خود به برخی پرسش‌ها درباره آزمون این مرکز که در سال جاری برگزار می‌شود پاسخ داد.

آگهی آزمون ۹۸ مرکز وکلای قوه قضاییه را اینجا بخوانید

مهم‌ترین نکته‌های این لایوکه در صفحه ایسنتاگرامی مرکز وکلای قوه قضاییه نیز انعکاس یافته، به شرح زیر است:

📌 هنگام اخذ پروانه وکالت داوطلبان باید واجد شرایط بوده و دارای مدرک تحصیلی باشند. حداکثر تا پایان شهریور ۹۹ باید داوطلبان مدرک تحصیلی خود را ارائه بدهند وگرنه وضعیتشان کأن‌لم‌یکن خواهد بود.

📌 داوطلبان دارای مدارک تحصیلی لیسانس حقوق، لیسانس فقه و مبانی حقوق و یا معادل حوزوی لیسانس فقه و حقوق، کارشناسی ناپیوسته حقوق و حقوق ثبت به شرطی که مورد تأیید وزارت علام باشد می‌توانند پروانه وکالت دریافت کنند.

📌مطابق تفاهم‌نامه‌ای میان مرکز وکلا و ستاد کل نیروهای مسلح مقرر گردید داوطلبانی که پایان خدمت ندارند اگر در آزمون شرکت نمایند و رتبه بالایی کسب نمایند با توجه به ظرفیت اعلامی ستاد کل نیروهای مسلح توافق شده است این داوطلبان به‌عنوان کارشناس حقوقی در نیروهای مسلح مشغول خدمت سربازی شوند و به‌شرط انجام سایر تکالیف کارآموزی وکالت در حین خدمت سربازی پس از پایان مدت خدمت، پروانه وکالت دریافت خواهند کرد.

📌 آزمون ملی است و رقابت بین شرکت‌کنندگان کل کشور است تا به‌طور عادلانه سطح علمی داوطلبان مشخص شود.

📌ظرفیت حوزه‌ها موضوعیتی ندارد و تفاوتی ندارد در چه حوزه‌ای ثبت‌نام آزمون انجام شود و همین‌طور محل برگزاری آزمون هیچ ارتباطی با محل صدور پروانه وکالت ندارد.

📌اولویت با داوطلبان بومی حوزه‌های قضایی است اما افراد غیربومی هم می‌توانند هر حوزه‌ای را که علاقه دارند انتخاب کنند.

📌سهمیه ویژه‌ای برای داوطلبان بومی هر حوزه قضایی در نظر گرفته شده است.

📌احتمالاً ظریب همه دروس ۲ خواهد بود به غیر از درس حقوق ثبت که ضریب ۱ خواهد داشت. تعداد سؤالات برای هر درس احتمالاً ۲۰ عدد خواهد بود به غیر از درس حقوق ثبت که ۱۰ سؤال خواهد داشت.

📌برای درس متون فقه در آزمون، منبع مشخص است و کتابی در دست چاپ است که منبع اصلی، کامل و مورد تأیید مرکز می‌باشد و طی هفته‌های آینده از طریق سایت مرکز در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.

📌طی هفته‌های آتی کلیه منابع آزمون از طریق نرم‌افزاری که به همین منظور ایجاد شده به‌طور کاملاً رایگان در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.

📌با توجه به اینکه نوع آزمون، سنجش صلاحیت علمی است برای هر سؤال زمانی بیش از یک دقیقه در نظر گرفته خواهد شد.

📌سهمیه ایثارگران برای آزمون کاملاً طبق قانون جامع حمایت از ایثارگران خواهد بود و با توجه به ارائه گواهی از ستاد کل نیروهای مسلح، سهمیه ایثارگری برای واطلبان دارای این نوع سهمیه اعمال خواهد شد.

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲۳ دیدگاه ها

  1. سلام من خرداد سال دیگه فارغ‌التحصیل میشم ۴۲ سالم هم هست
    واجد شرایط شرکت در آزمون هستم؟

  2. خب هم رشته ای گرامی شما هم برو همون تورکیه وکیل شو چرا داری استعداد و نخبه بودن خودتو اینجا هدر میدی! اگه دوستان هم رشته ای دست از سر تلگرام و اینستاگرام و کلا فضای مجازی بردارند، مطمئن باشند در رقابت با دیگران برنده می‌شوند و باید با برنامه ریزی عمل کرد تا نتیجه گرفت. بنده خودم برا آزمون کارشناسی ارشد و کانون وکلای مرکز به صورت علمی و ریشه‌ای و شخصی برنامه ریزی کردم، مثلا برا این‌که نواقص نحوه مطالعه خودمو اصلاح کنم، کتاب فن مطالعه اثر لیندا فریل انیس با ترجمه آقای علی صلحجو از انتشارات مرکز نشر دانشگاهی رو مطالعه کردم که واقعاً کتاب جالبی بود و بعد با توجه به توان شخصی خودم در مورد کمیت و کیفیت منابع این دو آزمون برنامه‌ریزی کردم و همچنین، باید منابع استاندارد رو شناسایی کرد و بیشتر باید رو منابع اصلی رو مطالعه کرد تا کتاب‌های خلاصه نویسی غیراستاندارد رو. موفق و پیروز باشید.

  3. شما وکیل نیستید که معنای استقلال رو درک کنید و به این دلیل نمی‌توانید معنای استقلال را درک کنید. اگر جنابعالی و امثال شما در دعاوی شرکت‌های دولتی و عمومی غیردولتی معلومات حقوقی داشتند پس چرا رؤسای شما در دعاوی مهم از خدمات وکیل دادگستری بهره می‌برند؟! نمونه‌اش برای بنده در یک شکایت کیفری اتفاق افتاد که یک بانک بزرگ دولتی با آن ساختمان عریض و طویل و آن همه کارمند اداره حقوقی اش وکیل دادگستری گرفته بود! خاطرم هست در سال دوم وکالتم وکالت یک دختر ۱۷ ساله را در یکی از دادسراهای تهران قبول کردم که شخصی به وی در بانک عنوان کرده بود که برادرش در اورژانس بیمارستان بستری است و وی باید مبلغی پول بالاتر از مبلغ مجاز کارت به کارت به حساب بیمارستان پول واریز نماید و از وی خواسته بود که پول را به حساب وی واریز و موکل نقدا آن وجه را از حسابش برداشت و به وی بدهد اما بعدا مشخص شده بود که کارت بانکی سرقتی و آن شخص سارق بود و شخص مالباخته یک بازنشسته تاکسیرانی بود و موکل که یک دختر ۱۷ ساله بود از واقعیت ماجرا خبر نداشت و شاکی از وی شکایت کرده بود. در فیلم و میکروفون های مخفی داخل بانک تمام اظهارات موکل که دایر بر عدم سوءنیت و جهل وی به واقعیت ماجرا بود، اثبات شد اما دادیار پرونده موکل را اجبار می‌نمود که موکل باید خسارت جبران نماید. آنجا بود که بنده به صورت کاملا قانونی و بدون هرگونه هراسی از موکلم در برابر آن خواسته غیرقانونی مقام قضایی دفاع نمودم و با اینکه بحث حقوقی با صدای بلند با آن دادیار محترم در دادسرا داشتم بعد از ده روز قرار منع تعقیب به نفع موکلم صادر شد. بله دوست عزیز این است اسقلال وکیل دادگستری! و به این دلیل که شما هیچ وقت در مقام وکالت نبوده‌اید، معنای استقلال وکیل دادگستری را درک نمی‌کنید!

  4. خوشحال نباشین چون به فرض قبولم شین استقلالی که کانون وکلا بهتون میده هیچ وقت قوه قضاییه نمیده دوره کاراموزی و…همه چی قوه قضاییه طولانی تره و عذاب تر یه کاراموز کانون بعد دوسال نهایت دفترشو زده ولی شماها هنوز ۵ تا ۷ سال باید دوندگی کنید بحث یه عمره ها به دقت تصمیما زندگیتونو بگیرین چون نمیتونید برگردین عقب

    1. می توانی بگویی استقلال وکیل یعنی چه؟ و کجاها بدرد می خورد؟و اگر وکیل استقلال نداشته باشد چه خواهد شد؟ الان کانون به شما استقلال داده چه بهره ای از آن می برید؟مگر مردم دنبال استقلال وکیل هستند؟ من می گویم خیر!باید به تناسب خواست و برداشت جامعه حرف زد و گام برداشت.مردم می خواهند مشکلشان حل شود. وکیل هم باید به تناسب خواست و درک جامعه حرکت کند.حالا مستقل باشد یا نباشد.طوری شده که اسکودا فریاد می زند آی مردم ما وکیلانی مستقلیم اما همه آنها را بر و بر نگاه می کنند که چه می گوید این بنده خدا.چرا ؟ چون از بطن مردم فاصله دارد! نباید چشمها را بست و از عرف سبقت گرفت. اینرا که در فقه و حقوق مدام برای ما تکرار کرده و می کنند.امیدوارم نگاه عزیزان اسکودا و خیلی از نخبگان به این حقیقت باز شود که ما در ایران داریم زندگی و فعالیت می کنیم.با مردمی شهید پرور با روحیات خاص و بی نظیر در دینا که فقط اسلام را می خواهند.اگر این مهم درک شد خیلی از مسائل خود بخود حل می شود. وگرنه باید سرگیجه بگیری که چه خبر است! همین الان شما علائم سرگیجه را در اسکودا مشاهده می فرمایید. درمانده اند که چه باید کرد! موفق باشی برادر

      1. اقای سعیدی متاسفانه دانشجوها این رشته دیگه رمقی برای ادامه ندارن کاش ظرفیتا حذف میشد یا عین نظام مهندسی بعد سه سال با پرداخت هزینه ای میشد لاقل دوره کاراموزی گذروند و بعد دوسال کاراموزی وکیل شد عین تورکیه یا کشورا دیگه
        بعد میگن چرا همه از ایران میرن بمونن که چی بشه نه کاری نه شادی هیچی
        خوده من تو این ۴بار شرکت تو ازمون رتبم هر ۴سری بین ۷۰ تا ۸۰ بوده دیگه تصمیم گرفتم والا امسال اخرین سالم باشه اگه این ۴سال مثلا مهدکودک میزدم الا کلی درامد و اسایش شغلی داشتم و پول تو جیبیمو خونه نمیداد دانشجوها پسر بدتره اوضاشون چون دیگه نمیتونن ازدواجو….هم کنن حقم دارن با این شرایط بده حاکم.

  5. متاسفانه آزمون وکالت کانون و مشاوران در فصل سرما برگزار میشه این یکی از مشکلات داوطلبین هست که از شهری به شهر دیگر بروند و به خاطر مسافت طولانی خستگی راه رو در روز آزمون متحمل میشوند خواهش میکنیم کسی که این پیام رو میخونه به گوش مسئولین این مورد رو برسونه که برای ما در فصل سرنا سخته که به شهر دیگه برویم یا در این فصل آزمون ها برگزار نشه یا اینکه هر کسی در شهر خودش آزمون بده

  6. با عرض سلام و خسته نباشید خدمت رئیس مرکز وکلا. واقعا جای تشکر و قدر دانی داره زحمات ایشون رو در جهت مبارزه با انحصار طلبی کانون وکلا که با سلطه گری و منفعت طلبی زیاد از حد باعث افزایش بی رویه حق الوکالت و عدم دسترسی قشر عظیمی از مردم به وکیل شده است، امید است که قوه قضاییه و مرکز وکلا‌ با قدرت بیشتر این مسیر رو ادامه دهند . باتشکر

  7. عالی ترین مزیت قبولی در این آزمون : مطابق تفاهم‌نامه‌ای میان مرکز وکلا و ستاد کل نیروهای مسلح مقرر گردید داوطلبانی که پایان خدمت ندارند اگر در آزمون شرکت نمایند و رتبه بالایی کسب نمایند با توجه به ظرفیت اعلامی ستاد کل نیروهای مسلح توافق شده است این داوطلبان به‌عنوان کارشناس حقوقی در نیروهای مسلح مشغول خدمت سربازی شوند و به‌شرط انجام سایر تکالیف کارآموزی وکالت در حین خدمت سربازی پس از پایان مدت خدمت، پروانه وکالت دریافت خواهند کرد.

  8. ظرفیت بهتره همین الان معلوم بشه تا هرکس بدونه چکار باید بکنه، این ازمون مبهمه و ممکنه حق افراد ضایع شود.

  9. سلام و درود،
    کل ظرفیت این آزمون مشخص نشده؟
    یا نمره ملاک قرار میگیرد؟
    من از دوستانم شنیدم حدودا ۷ هزار نفری مد نظر هست

  10. نشون دادی جوانی خوش فکر هستی فقط کاش
    ۱ محدودیت سنی در نظر بگیرین
    ۲ چند شغله ها نیان توش ازمون بدن بخصوص مهندسان یا شاغلان مشاغل دولتی و خصوصی

    1. سلام بر شما.
      خانم فاطمه! اول اینکه محدودیت سنی وجود دارد.
      دیگر اینکه برخی از مشاغل نمی توانند وکیل هم باشند و برایشان منع قانونی هست اما اگر دارای شغل آزاد باشد یا از شمول منع قانونی خارج باشد چه ایرادی دارد؟!
      در مورد مهندسان هم اظهار و استدعای محدودیت کرده بودید! می شود بفرمایید این قشر چرا باید محدود باشند؟ چرا در پی محدودیت برای دیگران هستیم؟ خوب است دیگران هم برای شما محدودیت ایجاد کنند؟اگر اینطور است پس ناز شست کانونهای وکلا!

  11. با همه تغییراتش راضیم حرکتی رو به جلو زد کانونیا از امشب خواب به چشاشون نمیاد و بیشتر غر خواهن زد دیگه مگه کانونم دست از انحصار بکشه و تغییری به خصوص تو ظرفیتا بده وگرنه همه جذب قوه قضاییه میشن چون واقعا تغییرات عالیه بخصوص ظرفیتا و انتخاب حوزه برگزاری و …. دیگه لازم نیست به اینوراور رفتن بخاطر ظرفیتا , سوالات هم استاندارده تو قوه قضاییه نه عین کانون که معلوم نیست از کجا میدن و رقابت تو یا میتواند و هست کانون از سال ۹۱ پسرفت کرد بخاطر ظرفیتا کم و سوالات گمراه کننده و اختلافی بنده به شخصه با این تغییرات حاضرم قوه قضاییه شرکت کنم تا کانون که بی درو پیکره کانونو دادیم به سهمیه ایا که همیشه نون به روز خورن و تلاشی براش نداشتن.

  12. ضمن تبریک به آقای بهادری جهرمی بابت ایده های نوآورانه و جسورانه ای که دارند و تبریک دوچندان بابت روحیه عملگرا و پراگماتشان شواهد و سیر تحولات ،چشم اندازی برگزاری آزمونی بسیار با کیفیت توسط مرکز وکلای قوه را ترسیم می کند. به نظر می رسد این آزمون می تواند نماد یک دگردیسی در حوزه وکالتی مشاوره ای در کشور باشد.اسکودا نیز بهتر است خود را با تحولات هماهنگ سازد و گرنه اندک زمانی بعد کارنامه و موجودیتش را کمرنگ خواهد دید.موضع سلبی را باید کنار گذاشت.

  13. احسنت به رییس پرتلاش مرکز وکلا ، با مدیریت آقاى جهرمى مرکز وکلا از کانونهاى وکلا نیز بهتر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا