هشدار اساتید برجسته رشته حقوق درباره تبعات زیانبار طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار برای وکالت
پایگاه خبری اختبار- ۲۶۷ استاد حقوق دانشگاه های کشور در نامه سرگشاده ای خطاب به نمایندگان مجلس از تبعات زیانبار و گسترده طرح موسوم به صدور مجوزهای کسب و کار و پرهیز از اعمال آن بر حرفه وکالت دادگستری و حق دفاع مردم هشدار دادند.
در بین این امضاکنندگان این نامه، نام اساتید صاحب نام حقوق همچون دکتر صفایی، دکتر درودیان، دکتر اخلاقی، دکتر آشوری، دکتر ضیایی بیگدلی، دکتر محبی، دکتر اسکینی و دکتر اردبیلی دیده می شود.
در بخشی از این متن آمده است:
نگاه اقتصادی به بحث وکالت و قضاوت که از اساس مفسده آمیز است، موجب این برداشت نادرست شده است که با افزایش بی حساب و مبنای وکلای دادگستری، خدمات وکالت افزایش می یابد. این برداشت منطق حاکم بر وکالت را با منطق مسلط بر فروش کالاها و خدمات اقتصادی یکسان می داند، درحالیکه اساساً این دو خدمت عمومی اجتماعی با اقتصادی قیاسناپذیرند و افراد در مراجعه به وکیل به مؤلفه هایی توجه می کنند که در خصوص خرید کالا بدان توجه ندارند.
حاکمیت این نگاه موجب میشود با توجه به عدم اطلاع مردم در تمییز خدمت تخصصی وکالت، با خطرات جبران ناپذیری مواجه شوند. به هم ریختگی عرصۀ وکالت، دادرسی منصفانه و اجرای عدالت را درگیر چالش و صدمات غیر قابل جبران می سازد که اساساً با این نگاه اقتصادی، بحران مزبور اجتناب ناپذیر خواهد بود.
متن نامه اساتید رشته حقوق درباهر تبعات طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار
به نام خدا
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام
همان گونه که مستحضرید طرح «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار» که کلیات آن در کمیسیون ویژۀ جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی تصویب شده است، در این هفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
بر اساس تبصرۀ ۱ ماده ۶ طرح مذکور، تبصرۀ ذیل مادۀ ۱ «قانون کیفیت اخذ پروانۀ وکالت دادگستری مصوب ۱۳۷۶ اصلاح و یک تبصره بدان افزوده می شود.
بر اساس تبصرۀ الحاقی، کانون وکلای دادگستری و مرکز امور مشاوران و وکلای قوۀ قضاییه مکلف خواهند شد داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حایزان بالاترین امتیاز را کسب می کنند به عنوان کارآموز بپذیرند.
رویکرد اقتصادی حاکم بر کمیسیون و تلاش برای اشتغال زایی فارغ التحصیلان باعث شده است که طراحان به تبعات غیر قابل جبران این مصوبه بر ساختار قضایی کشور و اصل دادرسی منصفانه بی توجه باشند.
تصویب این تبصره به معنای آن است که باتوجه به تعداد بسیار زیاد دانش آموختگان حقوق، که ناشی از ضعف برنامه ریزیِ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، سالیانه هزاران نفر بدونِ داشتنِ حداقلِ شرایطِ لازمِ علمی و آموزشی، وارد عرصۀ وکالت و دفاع از حقوق مردم شوند.
این ورود بی رویه و بدون مبنا آثار و تبعات سنگینی بر جای خواهد گذاشت که ذیلاً به برخی از آنها اشاره خواهد شد:
اولاً،
شرط اولیۀ وکالتْ داشتن حداقل دانش حقوق است. متأسفانه به علت توسعۀ بی حدوحصر دانشکده های حقوق در سرتاسر کشور سالیانه حدود هشتاد هزار نفر وارد این رشته می شوند.
برای مثال دانش آموختگان یکی از مراکز دانشگاهی سه برابر تمام دانشگاههای کشور فرانسه است؛ کسانی که به جهت فقدان استاد و نظارت آموزشی و شرایط لازم، ممکن است با مقدمات حقوق نیز آشنا نباشند، ولی فارغ التحصیل حقوق محسوب می شوند.
حال، با این وضعیتِ دانش آموختگان حقوق نمی توان بدون دقت علمی و مناسب به افراد اجازۀ وکالت داد تا از جان، عرض و مال شهروندان دفاع کنند. لذا ملاحظه سود اقتصادی و نادیده گرفتن زیان های گزاف معنوی و اعتباری با هیچ استدلالی قابل توجیه نیست.
ثانیاً،
پس از پذیرش افراد در آزمون جذب کارآموز وکالت دادگستری، آموزش و نظارت امری ضروری است؛ روش جذب ناصحیح اساساً آموزش در کانون وکلا و قوه قضاییه را غیرممکن می سازد که ظاهرا مورد ملاحظه واستعلام قرار نگرفت؛ چراکه انتظار آن خواهد بود که کانونهای وکلای دادگستری به اندازۀ دانشگاههای کشور توان آموزش داشته باشند.
نکتۀ مهم و شایان توجه دیگر آن است که عملکرد وکیل باید تحت نظارت قرار گیرد. متأسفانه امروز که نبود نظارت بر مؤسسات غیرمجاز حقوقی دامنگیر مردم و تضییع حقوق آنها و گسترش واسطه گری شده است نباید اجازه داد این بحران بر عرصۀ وکالت هم حاکم شود؛
ثالثاً،
افزایش وکلایی که ازلحاظ علمی نیازمند آموزش و ازنظر حرفه ای، نیازمند نظارت هستند، به معضل فساد در سیستم قضایی دامن خواهد زد؛ فراوانی بی رویۀ تعداد وکلا، کمبودن دانش، عدم نظارت لازم و دغدغۀ گذران زندگی دستگاه مجری عدالت را درگیر پدیدهای شوم موسوم به «کارچاقکنی» و روابط ناسالم خواهد کرد که بر سلامت و قابلیت اعتماد نظام قضایی خدشهای جدی وارد می کنند.
به علاوه فضای دادگستری و ظرفیت محدود دادگاهها نیز اجازۀ پذیرش شمار بالای کارآموز وکالت دادگستری جهت آموزش را نخواهد داد؛
رابعاً،
باتوجه به الزام قانونی کانون وکلای دادگستری به جذب کارآموزان وکالت به صورت سالیانه و تعیین ظرفیت در کمیسیونی که اکثریت آن با نمایندگان قوۀ قضاییه می باشد، بحث انحصارزدایی منتفی است.
بدیهی است که در کمیسیون تعیین ظرفیت، امکانات قوۀ قضاییه در آموزش و زیرساخت های لازم در کانون وکلای دادگستری ملاحظه می شود و ضوابط خلاف اصول علمی، آموزشی و حرفه ای این طرح مبنا قرار نمی گیرد؛
خامساً،
نگاه اقتصادی به بحث وکالت و قضاوت که از اساس مفسده آمیز است، موجب این برداشت نادرست شده است که با افزایش بی حساب و مبنای وکلای دادگستری، خدمات وکالت افزایش می یابد.
این برداشت منطق حاکم بر وکالت را با منطق مسلط بر فروش کالاها و خدمات اقتصادی یکسان می داند، درحالیکه اساساً این دو خدمت عمومیاجتماعی با اقتصادی قیاس ناپذیرند و افراد در مراجعه به وکیل به مؤلفه هایی توجه می کنند که در خصوص خرید کالا بدان توجه ندارند.
حاکمیت این نگاه موجب میشود باتوجه به عدم اطلاع مردم در تمییز خدمت تخصصی وکالت، با خطرات جبران ناپذیری مواجه شوند. به ویژه آنکه هم اکنون نیز انحصاری وجود ندارد؛ اگر انحصاری وجود داشت، نباید با پدیدۀ وکلای بیکار و یا عدم تمدید گسترده پروانه مواجه می شدند.
به هم ریختگی عرصۀ وکالت، دادرسی منصفانه و اجرای عدالت را درگیر چالش و صدمات غیر قابل جبران می سازد که اساساً با این نگاه اقتصادی، بحران مزبور اجتناب ناپذیر خواهد بود.
اینجانبان، جمعی از استادان دانشکدههای حقوق دانشگاههای کشور، که دربارۀ رعایت حقوق شهروندان و ضرورت تحقق دادرسی عادلانه با حضور وکلای دارای صلاحیت که نهایتاً تأمین کنندۀ منافع ملیّ و مصلحت نظام به شمار میرود، دغدغهمند هستیم و دربارۀ عدم توجه به نصاب علمی مناسب جهت ورود به عرصۀ وکالت و پیامدهای حقوقی اجتماعی چنین رویکرد اقتصادی بر این امر مهم مدنی و اجتماعی هشدار می دهیم و از ریاست مجلس و نمایندگان محترم انتظار داریم با استفاده از نظر نخبگان از تحقق فاجعۀ حقوقی جلوگیری کنند و نگذارند با ادعای شکستن انحصار، فساد و ناکارآمدی و کارچاقکنی گریبانگیر دستگاه قضا شود و حقوق ملت تحتالشعاع اهداف اقتصادی طراحان قرار گیرد.
در خاتمه تأکید می کنیم «تحقق عدالت»، پشتیبانی از حقوق فردی و اجتماعی اشخاص و اعتبار و منزلت دستگاه قضا در صحنۀ داخلی و بین المللی به عدم اجرای این طرح پیوند خورده است.
تعیین ضابطه هایی همچون نصاب شناور که سابقه ای در نظام های حقوقی جهان ندارد و با تبعات مذکور به اعتماد مردم و اعتبار و جایگاه بین المللی این نظام حقوقی لطمه جدی خواهد زد. به علاوه اجرای این طرح نه تنها لطماتی سنگین به «حقوق ملت» وارد می نماید، بلکه به دلیل نادیده انگاشتن رکن اصلی دادرسی منصفانه کشور را از مسیر توسعۀ پایدار خارج خواهد کرد.
با احترام
۱_ دکتر سیدحسن صفایی، دانشگاه تهران
۲ _دکتر حسنعلی درودیان، دانشگاه تهران
۳ _دکتر بهروز اخلاقی، دانشگاه تهران
۴ _دکتر محمد آشوری، دانشگاه تهران
۵ _دکتر محمدرضا ضیایی بیگدلی، دانشگاه علامه طباطبایی
۶ _دکتر محمدعلی اردبیلی، دانشگاه حقوق بهشتی
۷ _دکتر محسن محبی دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات
۸ _دکتر ربیعا اسکینی، دانشگاه تهران
۹ _دکتر منصور امینى، دانشگاه شهید بهشتى
۱۰ _دکترمحمدعلى اعلایى فر، دانشگاه آزاد، واحد میمه
۱۱-دکتر مسلم آقایى طوق، عضو سابق هیات علمى دانشگاه علوم قضایى
۱۲-دکتر اصغر احمدى موحد، دانشگاه آزاد، تهران مرکز
۱۳-دکتر رضا آریافر، دانشگاه آزاد، واحد ارومیه
۱۴-دکتر حسین آقایى جنت مکان، دانشگاه اهواز
۱۵-دکتر مصطفى السان، دانشگاه شهید بهشتى
۱۶-دکتر رضا اللهى منش، دانشگاه آزاد، تهران شمال
۱۷-دکتر سراج الدین اللهى، دانشگاه آزاد، واحد ارومیه
۱۸-دکتر حسین آقابابایى، دانشگاه گیلان
۱۹-دکتر روح الله آخوندى، دانشگاه پیام نور مشهد
۲۰-دکتر محمد افشارى، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۲۱-دکتر سید ابراهیم امینى، دانشگاه شیراز
۲۲-دکتر على انصارى، دانشگاه علامه طباطبایى
۲۳-دکتر وحید آگاه، دانشگاه علامه طباطبایى
۲۴-دکتر علیرضا آرشپور، دانشگاه اصفهان
۲۵-دکتر فیروز احمدى، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۲۶-دکتر جهاندار اکبرى، دانشگاه آزاد، واحد کرمانشاه
۲۷-دکتر علیرضا آذربایجانی، دانشگاه تهران
۲۸-دکتر نعمت احمدی، آزاد، تهران مرکز
۲۹-عیسی امینی، دانشگاه ازاد تهران مرکز
۳۰ _دکتر داریوش اشرافی، آزاد، تهران مرکز
۳۱ _دکتراکبر ایمان پور، دانشگاه گیلان
۳۲ _دکتر زینب اصغری، آزاد شهر قدس
۳۳_دکتر عباس اکبری، دانشگاه آزاد، واحد غرب
۳۴_دکتر یاسر آزاد شهابی، دانشگاه آزاد واحد ساری
۳۵_دکتر محسن آرین، دانشگاه پردیس فارابی تهران
۳۶_دکتر حسین الحسینی، دانشگاه آزاد واحد لاهیجان رشت
۳۷_دکتر هرمز اسدی کوهباد، دانشگاه آزاد اصفهان
۳۸ _دکترتهمورث بشیریه، دانشگاه علامه طباطبایى
۳۹_دکتر محسن برهانى، دانشگاه تهران
۴۰-دکتر محسن بهشتیان، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
۴۱ -دکتر ابراهیم بیک زاده، دانشگاه شهید بهشتى
۴۲ -دکترمحمدعلى بهمئى، دانشگاه شهید بهشتى
۴۳_دکتر سعید بیگدلى، دانشگاه آزاد، واحد زنجان
۴۴_دکتر مجید بنایى اسکویى، دانشگاه علامه طباطبایى
۴۵ _دکتر محمدعلى بابایى، دانشگاه بین المللى امام خمینى قزوین
۴۶ _دکتر محمد بهروزى، دانشگاه پیام نور مشهد
۴۷ _دکتر رحیم باغبان، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۴۸ _دکتر فرامرز باقرآبادى، دانشگاه رازى
۴۹_دکتر روح الله بخت جو، دانشگاه آزاد، واحد تفت
۵۰ _دکتر امیر باقریان، دانشگاه آزاد اصفهان
۵۱ _دکتر بابائی مهر، دانشگاه آزاد، واحد چالوس
۵۲ _هژبر برادران نصیری چ، دانشگاه آزاد تالش
۵۳-دکتر بتول پاکزاد، دانشگاه آزاد، واحد تهران شمال
۵۴ -دکتر محمدرضا پاسبان، دانشگاه علامه طباطبایى
۵۵ _دکتر عباس پهلوان زاده، دانشگاه آزاد، واحد کرج
۵۶ _دکتر على پزشکى، دانشگاه آزاد، واحد زنجان
۵۷ -دکتر رحیم پیلوار، دانشگاه تهران
۵۸_دکتر رضا پرستش، دانشگاه گیلان
۵۹ _آیت الله پرویزى فرد، دانشگاه آزاد، واحد کرج
۶۰ -دکتر رسول پروین، دانشگاه آزاد، واحد کرمانشاه
۶۱ _دکتر جواد پور کرمى، دانشگاه آزاد، واحد کرمانشاه
۶۲ _دکتر عباس تدین، دانشگاه آزاد، تهران مرکز
۶۳_دکتر احمد تاجى، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۶۴ _دکتر نرجس توکلى افشار، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۶۵ _دکتر حسین تاجى، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۶۶ _محمدصادق تیموری، دانشگاه آزاد اصفهان
۶۷ _دکترمنصور جبارى، دانشگاه علامه طباطبایى
۶۸_دکتر محمدهادى جواهرالکلام، دانشگاه علامه طباطبایى
۶۹_دکتر فریدون جعفرى، دانشگاه همدان
۷۰ _محمد جعفرى، دانشگاه اصفهان
۷۱_دکتر محمدجواد جعفرى، دانشگاه آزاد، واحد کرمانشاه
۷۲_دکتر شهاب جعفری، ندوشن، آزاد، واحد علوم تحقیقات
۷۳_دکتر مریم جلالی، دانشگاه آزاد، واحد چالوس
۷۴_دکتر کیوان جمالی، دانشگاه آزاد، قائمشهر
۷۵_دکتر مهدی جلیلیان، دانشگاه آزاد نجف آباد
۷۶_دکتر مهدی جلیلی، موسسه المهدی اصفهان
۷۷ _دکتر محمد مهدی جرکویه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
۷۸ _دکتر جواد حبیبی، دانشگاه آزاد قائمشهر
۷۹_دکتر محمود حبیبى-دانشگاه آزاد، واحد تهران شمال
۸۰_دکتر حیدر حسن زاده، دانشگاه آزاد، تهران مرکز
۸۱_دکتر محمدمهدى حاجیان، دانشگاه علامه طباطبایى
۸۲_دکتر محمدحسین حجاریان، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۸۳_دکتر محمدحسن حجاریان، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۸۴_دکتر عبدالمهدى حیدرى، دانشگاه آزاد، واحد رفسنجان
۸۵_دکتر سوده حامد توسلى، دانشگاه آزاد،واحد کرج
۸۶_ دکتر محمدجعفر حبیب زاده، دانشگاه تربیت مدرس
۸۷_دکتر على عباس حیاتى، دانشگاه کرمانشاه
۸۸_دکتر میترا حسینیان، دانشگاه ارشاد دماوند
۸۹_دکتر سید محسن حسینی پویا،دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۹۰_ دکتر یوسف خرم فرهادی، دانشگاه نوشهر_چالوس
۹۱_دکتر مظاهر خواجوند، دانسگاه آزاد چالوس
۹۲_ دکتر ابوالقاسم خدادادى، دانشگاه آزاد، واحد اراک
۹۳_دکتر سید پدرام خندانى، دانشگاه آزاد، واحد کرج
۹۴_دکتر عبدالله خدابخشى، دانشگاه مشهد
۹۵_دکتر مسعود خراشادى زاده، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۹۶_دکتر مونا خلیل زاده، پژوهشکده حقوقى شهر دانش
۹۷_دکتر على دشتى، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
۹۸_دکتر مهراب داراپور، دانشگاه شهید بهشتى
۹۹_ دکتر پوپک دبستانى دانشگاه کرمان
۱۰۰_دکتر حسین داوودى بیرق، دانشگاه خوارزمى
۱۰۱_دکتر رضا دریایى، دانشگاه گیلان
۱۰۲ _دکتر ابراهیم دلشاد، دانشگاه آزاد، واحد قم
۱۰۳ _دکتر هما داوودى گرمارودى، دانشگاه آزاد، واحد کرج
۱۰۴ _دکتر محمدعلى داوریار، دانشگاه پیام نور مشهد
۱۰۵ _دکتر ناصر داغمه چی فیروزجانی، دانشگاه پیام نور ساری_ بابل ۱۰۶ _دکتر مجید داودی، دانشگاه آزاد قائمشهر
۱۰۷ _دکتر رضا دریایی، دانشگاه گیلان
۱۰۸ _دکتر بیت اله دیوسالار، دانشگاه آزاد چالوس
۱۰۹ _دکتر مهدى ذاکریان، دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقیقات
۱۱۰_دکتر محمد راسخ، دانشگاه شهید بهشتى
۱۱۱ _دکتر حبیب الله رحیمى، دانشگاه علامه طباطبایى
۱۱۲_دکتر جمال رضائى حسین آبادى، دانشگاه تهران
۱۱۳_دکتر بهزاد رضوى فرد، دانشگاه علامه طباطبایى
۱۱۴ _دکتر محمدرضا رهبرپور، دانشگاه علامه طباطبایى
۱۱۵-دکتر محمود روح الامینى، دانشگاه کرمان
۱۱۶_دکتر هادى رحمانى، پژوهشکده حقوقى شهر دانش
۱۱۷ _دکتر عبادالله رستمى، دانشگاه گیلان
۱۱۸-دکتر حسن رحیم زاده، دانشگاه آزاد، واحد میبد
۱۱۹-دکتر على زارعشاهى، دانشگاه آزاد، واحد میبد
۱۲۰-دکتر على رفیعى مقدم، دانشگاه کرمان
۱۲۱ _دکتر بهاره حمزه راد، دانشگاه طبرستان، پیام نور
۱۲۲ _دکتر امین رادمان، دانشگاه پیام نور طبرستان
۱۲۳ _دکتر یوسف رضایی مفرد، دانشگاه آزاد خرم آباد
۱۲۴ _دکتر ناصر رضوانی، دانشگاه آزاد چالوس
۱۲۵ _دکتر ام البنین رمضان زاده بادلی، دانشگاه مازندران
۱۲۶-دکتر محمدرضا رحمت، دانشگاه آزاد، واحد میبد
۱۲۷-دکتر لیلا ریسى، دانشگاه آزاد، واحد اصفهان
۱۲۸_دکتر سمیه رحمانیان، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۲۹-دکتر آزاد رضایى، دانشگاه کرمانشاه
۱۳۰_دکتر ساسان رضایى، دانشگاه آزاد، واحد کرمانشاه ۱۳۱ _دکتر محمد حسین زارعى، دانشگاه شهید بهشتى
۱۳۲-دکتر على زارع مهرجردى،دانشگاه آزاد، واحد میبد
۱۳۳ _دکتر مهدى زاهدى، دانشگاه علامه طباطبایى
۱۳۴_دکتر مجتبى زاهدیان، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۳۵-دکتر صادق سلیمى، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
۱۳۶-دکتر غلامعلى سیفى زیناب، دانشگاه شهید بهشتى
۱۳۷-دکتر پرویز ساورائى، دانشگاه شهید بهشتى
۱۳۸_دکتر زهرا ساعدى، دانشگاه اهواز
۱۳۹-دکتر عبدالله سمامى، دانشگاه آزاد، واحد تهران شمال
۱۴۰ _دکتر مهین سبحانى، دانشگاه گیلان
۱۴۱-دکتر عباس سلمانپور، دانشگاه گیلان
۱۴۲-دکتر حسن سوارى، دانشگاه تربیت مدرس
۱۴۳-دکتر رضا سیمبر، دانشگاه گیلان
۱۴۴_دکتر سید کمال سجادى، دانشگاه خاتم
۱۴۵_دکتر محمد شجاعیان، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
۱۴۶-دکتر محمد شریف، دانشگاه علامه طباطبایى
۱۴۷-دکتر عباس شفیعى، دانشگاه آزاد، واحد میمه
۱۴۸ _دکتر مهدى شعبان نیا منصور، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
۱۴۹-دکتر مرتضى شهبازى نیا، دانشگاه تربیت مدرس
۱۵۰_دکتر باقر شاملو، دانشگاه شهید بهشتى
۱۵۱ _دکتر سیروس شهریارى، دانشگاه آزاد، واحد بوشهر
۱۵۲ _دکتر محمدجواد شریعت باقرى، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
۱۵۳ _دکتر عباس شیخ الاسلامى، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۵۴ _دکتر مجید شعبانى، دانشگاه آزاد، واحد رفسنجان
۱۵۵-دکتر محمدابراهیم شمس ناترى، دانشگاه تهران
۱۵۶-دکتر بهارک شاهد، دانشگاه آزاد، واحد ارومیه
۱۵۷_دکتر مجید شایگان فرد، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۵۸_دکتر عباس شهروان دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۵۹ _دکتر حسن شاه ملک پور-دانشگاه گیلان
۱۶۰_دکتر مهدى صبورى پور-دانشگاه شهید بهشتى
۱۶۱_دکتر محمدجواد صفار-دانشگاه شهید بهشتى
۱۶۲_دکتر مجید صادق نژاد نائینى-دانشگاه سبزوار
۱۶۳_دکتر محمدعلى صلح چى، دانشگاه علامه طباطبایى
۱۶۴_دکتر محمود صادقى-دانشگاه تربیت مدرس
۱۶۵_دکتر امیرمحمد صدیقیان، دانشگاه آزاد، واحد میبد
۱۶۶ _دکتر یاسین صعیدى، دانشگاه آزاد، واحد میمه
۱۶۷ _طیبه صاحب، دانشگاه تربیت مدرس
۱۶۸ _دکتر محمد صابر، دانشگاه تربیت مدرس
۱۶۹ _دکتر محمدمهدى صفاکیش، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۱۷۰ _دکتر على طهماسبى دانشگاه کرمانشاه
۱۷۱ _دکتر سهیل طاهری، دانشگاه آزاد واحد شهرقدس
۱۷۲_دکتر جعفر عسگرى، دانشگاه آزاد، واحد شهرقدس
۱۷۳-دکتر مهدى عاشورى، دانشگاه شهرکرد
۱۷۴_دکتر اصغر عباسى، دانشگاه آزاد، واحد چالوس
۱۷۵ _دکتر مریم عباچىدانشگاه آزاد، واحد بندرانزلى
۱۷۶ _دکتر حمیدرضا على کرمى، دانشگاه آزاد، واحد اراک
۱۷۷ _دکتر حسن عالى پور، دانشگاه تهران
۱۷۸-دکتر بختیار عباسلو، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
۱۷۹ _دکتر محمد عابدى، دانشگاه مشهد
۱۸۰ _دکتر بیژن عباسى، دانشگاه تهران
۱۸۱-دکتر ماهرو غدیرى، دانشگاه شهید بهشتى
۱۸۲_دکتر هنگامه غضنفرى، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۱۸۳_دکتر جهانبخش غدیرى، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۱۸۴ _دکتر مجید غمامى، دانشگاه تهران
۱۸۵_ دکتر على فقیه حبیبى، دانشگاه آزاد، واحد میمه
۱۸۶-دکتر فرهنگ فقیه لاریجانى، دانشگاه مازندران
۱۸۷_ دکتر احمد فاطم، دانشگاه آزاد، واحد اسلامشهر
۱۸۸-دکتر مسیب فلاح پور، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
۱۸۹-دکتر غلام نبى فیضى چکاب، دانشگاه علامه طباطبایى
۱۹۰-دکتر نوبان فشندى، دانشگاه آزاد،واحد تهران غرب
۱۹۱_دکتر مجتبى فرخ بخش، دانشگاه شاهد
۱۹۲_ دکتر على فتوحى راد، دانشگاه غیرانتفاعى مشهد
۱۹۳_دکتر حسین فخر، دانشگاه تبریز
۱۹۴-دکتر مهدی فضلی، آزاد، واحد ملارد
۱۹۵_ دکتر محمد جعفر قنبرى جهرمى، دانشگاه شهید بهشتى
۱۹۶_ دکتر وحید قاسمى عهد، دانشگاه آزاد، واحد اراک
۱۹۷-دکتر عباس قاسمى حامد، دانشگاه شهید بهشتى
۱۹۸_ دکتر حسن قاسمى مقدم، دانشگاه آزاد، واحد یزد
۱۹۹_دکتر حسن قاسمی، دانشگاه یزد
۲۰۰_ دکتر مریم قربانى فر، دانشگاه اصفهان
۲۰۱_دکتر محسن قائم فر، دانشگاه اصفهان
۲۰۲ _دکتر جلیل قنواتى، دانشگاه تهران
۲۰۳_دکتر حسام قپانچى، دانشگاه مشهد
۲۰۴_دکتر محمدرضا قاضى زاده دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۲۰۵_دکتر عباس کوچ نژاد آزاد، واحد تهران مرکز ۲۰۶ _دکتر غلامرضا کریمى، دانشگاه اهواز
۲۰۷ _دکتر جعفر کوشا، دانشگاه شهید بهشتى
۲۰۸-دکتر محسن کاظمى، دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۲۰۹ _دکتر محمد کریمى، دانشگاه آزاد، واحدایلام
۲۱۰ _دکتر محمود کهنى، دانشگاه آزاد، واحد رشت
۲۱۱-دکتر قباد کاظمى، دانشگاه آزاد، واحد کرمانشاه
۲۱۲ _دکتر رجب گلدوست، دانشگاه شهید بهشتى
۲۱۳ _دکتر على اکبر گرجى ازندریانى، دانشگاه شهید بهشتى
۲۱۴ _دکتر حسین گلدوزیان، دانشگاه گلستان
۲۱۵-دکتر محمدرضا گوهریان، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۲۱۶ _دکتر سعید لطفى، دانشگاه غیرانتفاعى مشهد
۲۱۷ _مهران لطفى فروشانى، دانشگاه آزاد، واحد اهواز
۲۱۸-دکتر میرهادى میرشمسى، دانشگاه علامه طباطبایى
۲۱۹-دکتر ناصر منصوریان، دانشگاه علامه طباطبایى
۲۲۰-دکتر علیرضا مظلوم رهنى، دانشگاه آزاد، واحد شهر قدس
۲۲۱-دکتر مهدى منتظر، دانشگاه آزاد، واحد دماوند
۲۲۲-دکتر حسنعلى موذن زادگان، دانشگاه علامه طباطبایى
۲۲۳-دکتر منصور میر سعیدى، دانشگاه علامه طباطبایى
۲۲۴-دکتر حسن مرادى، دانشگاه علامه طباطبایى
۲۲۵_دکتر مصطفى مظفرى، دانشگاه شهید بهشتى
۲۲۶ _دکتر رضا مقصودى، دانشگاه گیلان
۲۲۷_دکتر عیسى مقدم، دانشگاه گیلان
۲۲۸ _دکتر سید مهدى منصور، دانشگاه آزاد، واحد میبد
۲۲۹_دکتر سید ابراهیم موسوى دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۲۳۰-دکتر جمشید میرزایى دانشگاه آزاد، واحد خرم آباد
۲۳۱-سید مهدى موسوى احمدى، دانشگاه آزاد، واحد رفسنجان
۲۳۲_دکتر محمدعلى مهدوى ثابت، دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقیقات
۲۳۳_دکتر فیروز محمودى، دانشگاه تهران
۲۳۴-دکتر عباس محمدخانى، دانشگاه آزاد، واحد ایلام
۲۳۵-دکتر یوسف مولایى، دانشگاه آزاد، واحد ارومیه
۲۳۶ _دکتر امیر مهمان نواز، دانشگاه آزاد، واحد ارومیه
۲۳۷-دکتر شراره مفیدیان، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
۲۳۸-دکتر حسن مرادى، دانشگاه تهران
۲۳۹-دکتر محمد معبودى، دانشگاه مشهد
۲۴۰_دکتر رسول مقصودپور، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۲۴۱-دکتر محمدرضا میرزاجانى، دانشگاه آزاد، واحد مشهد
۲۴۲_دکتر شاپور محمدحسینى، دانشگاه آزاد، واحد اهواز
۲۴۳-غلامرضا موسى قزوینى، دانشگاه اهواز
۲۴۴-دکتر خدیجه مرادى، دانشگاه کرمانشاه
۲۴۵ _دکتر جلیل مالکی، آزاد، تهران مرکز
۲۴۶ _شهلا معظمی، دانشگاه تهران
۲۴۷ _پژمان محمدی، تربیت مدرس
۲۴۸_دکتر صابر نیاورانى، دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقیقات
۲۴۹-دکتر مهدى نظرى الهویى، دانشگاه آزاد، واحد تاکستان
۲۵۰-دکتر محمد نوروزى، دانشگاه آزاد، واحد سارى
۲۵۱ _دکتر امیرحسین نیازپور، دانشگاه شهید بهشتى
۲۵۲-دکتر علیرضا نواریان، دانشگاه آزاد، واحد زنجان
۲۵۳-دکتر هادى نعیمى، دانشگاه آزاد، واحد زنجان
۲۵۴ _دکتر محمدرضا نظرى نژاد دانشگاه گیلان
۲۵۵-دکتر مصطفى نورالهى دانشگاه خاتم
۲۵۶-نور محمد نوروزى، دانشگاه اهواز
۲۵۷ _دکتر یزادن نصرتى، دانشگاه آزاد، واحد کرمانشاه
۲۵۸ _دکتر علی نجفی توانا، آزاد، تهران مرکز
۲۵۹ _دکتر حسن وکیلیان، دانشگاه علامه طباطبایى
۲۶۰ _دکتر احمدرضا ونکى، دانشگاه پیام نور گناوه
۲۶۱- _دکتر امیرساعد وکیل، دانشگاه تهران
۲۶۲ _دکتر سید جعفر هاشمى باجگانى، دانشگاه آزاد، واحد میبد
۲۶۳ _دکتر احمدعلى هاشمى، دانشگاه پیام نور مشهد
۲۶۴ _دکتر اسدالله یاورى، دانشگاه شهید بهشتى
۲۶۵- _دکتر احمد یوسفى صادقلو، دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقیقات
۲۶۶ _دکتر الیاس یارى، دانشگاه آزاد، واحد ایلام
۲۶۷-مهدى یوسفى صادقلو، دانشگاه پیام نور
سلام و عرض ادب
بنده لیست رو نگاه میکردم اسم های بسیار آشنایی رو دیدم هم از اقوام و هم از اساتیدی که افتخار شاگردیشون رو داشتم
بدون اقراق نمیتونم منکر این باشم که معنای حق و حقوق رو با مطالعه کتابها و کلاس های تدریس شما بزرگواران کسب کردم و همه دانش آموختگان حقوق کسب کردن و از این لحظ قدردان شما هستیم
اما یک انتقاد و یا گله از اساتیدمون
آیا جز محکوم کردن طرح پیشنهادی و گفتن عواقب اون راهکاری هم برای ارتقای کیفیت ورود به عرصه حقوق ارایه کرده اید
خوب این رو همه میدونیم که ورود سیل گونه به عرصه وکالت خوب نیست اما شما عزیزانی که سالها که گاهی به اندازه سن ما فقط در جایگاه استادی حضور داشته اید در طول این سالیان مدید برای جلوگیری از به وجود اومدن مافیای حقوقی چه کرده اید.آیا طرحی.روشی.برنامه ای ارایه شده؟
خوب ما باید درس بخونیم .خیلی هم درس بخونیم تا جزو صد نفر اول باشیم و قبل شیم و به بقیه که قبول نشدن بگیم بی سواد و خنگ که نتونستید قبول شید.این که کاری نداشت.باقی هفتاد هشتاد هزار نفر که به قول شما هر سال وارد رقابت میشن هم برن خونه هاشون بخونن تا سال آینده
شما که استاد بودید و در محیط دانشگاه به ما آموزش دادید چرا همون موقع به سیستم آموزشی که خودتون تدریس گرش بودید اعتراضی نکردید که تعداد زیاده و خروجی کم
تعداد شمارگان کتابهای چاپی شما عزیزان گاهی به صد ها هزار جلد رسیده
هر کسی که حقوق خونده یه کتابخانه بزرگ از کتابهای شما داره
آیا زمان چاپ و تعداد نسخ چاپی به این موضوع فکر کردید که هر نسخه از کتاب من به یک نفر میرسه و من به تنهایی شاید بیست هزار کتاب چاپ کردم اما تعداد قبولی وکالت یک استان در سال صد نفر هست؟
کاش به جای محکوم کردن طرح ها
شما عزیزان عمر گران خودتون رو صرف روشی میکردید که سالی هشتاد هزار جوان امیدوار امیدشون نا امید نشه و محکوم کردن طرح های آبکی رو به ما شاگردهای خودتون واگزار میکردید.
سپاس از همه زحمات شما بابت یاد دادن علم حقوق به ما