پیشنهاد کانونها برای دو مرحلهای شدن آزمون وکالت/ احتمال تغییرات جدی در فرایند آزمون و کارآموزی
پایگاه خبری اختبار- اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری متن پیشنویس پیشنهادی اصلاح آییننامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری را منتشر کرد، متنی که تغییرات مهم و گستردهای را در فرایند جذب و آموزش کارآموزان وکالت پیشبینی کرده است.
این متن که پس از بررسیهای مفصل و طولانی کانونهای وکلای دادگستری آماده شده، برای قوه قضاییه ارسال شده اما از سوی این قوه با ایراداتی مواجه و مجدداً به اسکودا اعاده شده است. به گفته رییس کانون وکلای خوزستان، قوه قضاییه بر این متن ۶۹ نقد در قالب پیشنهاد و ایراد وارد کرده است.
بر اساس بخشی از این پیشنویس، کانونها پیشنهاد دادهاند آزمون وکالت به صورت دو مرحلهای (تستی و تشریحی) برگزار شود. افزایش سن داوطلبان به ۲۴ سال تمام و لزوم اخذ کارت پایان خدمت یا معافیت دائم تا قبل از زمان ثبتنام نیز از نکات مهم این متن است. حداقل نمره قبولی در آزمون، شصت درصد از کل نمره آزمون تعیین شده و حداقل نمره قبولی برای داوطلبان سهمیه ایثارگری نیز ۸۰ درصد از نمره آخرین داوطلب عادی قبول شده در کانون محل تقاضا است.
ایرادات قوه قضاییه بر این پیشنویس با قید «محرمانه» به اسکودا ارسال شده و محتوای آن مشخص نیست اما به گفته سهیل طاهری، عضو هیات مدیره کانون مرکز، عمده ایرادات قوه قضاییه پیرامون عدم جواز قانونگذاری به وسیله آیین نامه بوده است.
برای دانلود متن کامل این پیشنویس اینجا کلیک کنید
آنچه در ادامه میآید برخی مواد مهم مربوط به کارآموزی و آزمون وکالت است:
بخش سوم- آزمون ورودی، پروانه وکالت و کارآموزی
ماده ۲۸ (اصلاحی)
کمیسیون تعیین ظرفیت داوطلبان کارآموزی، تعداد مورد نیازپذیرش برای هر کانون را با توجه به شاخص جمعیت استان، سرانه پرونده، تشکیلات قضایی، تعداد پروندههای دارای وکیل و تعداد وکلا و کارآموزان، تعیین میکند.
ماده ۶ (الحاقی) ـ آزمون ورودی در هر سال به صور ت همزمان در کلیه کانونهای سراسر کشور رأسا یا از طریق اعطای نمایندگی برگزار میشود.
چگونگی برگزاری آزمون
ورودی، شرایط داوطلبان و مدارک مورد نیاز، زمان و مدت ثبت نام در آگهی مربوط که از طریق یک روزنامه کثیرالانتشار منتشر میشود، به اطلاع متقاضیان میرسد.
ماده ۷ (الحاقی) ـ در آگهی آزمون، با درج شرایط و موانع مقرر در قانون، باید تصریح شود چنانچه متعاقباً خلاف موارد مذکور احراز گردد، قبولی متقاضی کان لم یکن تلقی شده و در صورت صدور پروانه کارآموزی، طبق بند ۲ قسمت الف ماده ۸۲ اصلاحی این آییننامه رفتار خواهد شد.
تبصره: داوطلب کارآموزی در موقع ثبت نام در آزمون باید بیست و چهار سال کامل شمسی داشته باشد.
ماده ۸ (الحاقی) ـ متقاضیان موظفند کانون مورد نظر خود را درآزمون تعیین کنند و در صورت پذیرش، صرفاً بر اساس نمره اکتسابی و ظرفیت کانون در یکی از شهرهای استان همان کانون، کارآموزی کرده، سپس به وکالت مشغول شوند.
ماده ۹ (الحاقی) ـ منابع سوالات آزمون، دروس حقوقی در حد مقطع کارشناسی و شامل: حقوق اساسی، حقوق تجارت، حقوق کیفری، حقوق مدنی، آیین دادرسی مدنی، آیین دادرسی کیفری و اصو ل و مبانی استنباط است.
ماده ۱۰ (الحاقی) ـ آزمو ن ورودی، مجموعه ای است ازسوالهای چهار گزینهای در تمام دروس موضوع ماده قبل و سوالات تشریحی کتبی در دروس حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق کیفری. پس از تعیین نتیجه آزمون چهارگزینهای، اوراق تشریحی صرفاً معادل دو برابر ظرفیت پذیرش هر کانون از دارندگان بالاترین نمرات آزمون چهار گزینه ای، تصحیح و با اعمال ضرایبی که در آگهی اعلام میشود، نمره داوطلبان تعیین و به تعداد مورد نیاز، اسامی داوطلبانی که حداقل نمره قبولی از کل را کسب کرده اند، به ترتیب رتبه، به عنوان پذیرفته شده آزمون، اعلام میشود.
ماده ۱۱ (الحاقی) ـ حداقل نمره قبولی در آزمون، شصت درصد از کل نمره آزمون است و پذیرش افراد بدون کسب نمره لازم، ممنوع است. در صورتی که حائزین نمره شصت درصد، بیش از تعداد مورد نیاز کانون مربوط باشند، ملاک پذیرش بالاترین نمره اکتسابی خواهد بود.
ماده ۱۲(الحاقی) ـ پذیرش داوطلبان مشمول ماده ۵۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه (در طول مدت پنج سال اجرای آن)، منوط به کسب حداقل ۸۰ درصد از نمره آخرین داوطلب عادی قبول شده در کانون محل تقاضا است.
ماده ۳۲ (اصلاحی)
تقاضانامه باید دارای ضمائم زیر باشد:
۱ . تصویر مصدق کلیه صفحات شناسنامه و کارت ملی
۲ . تصویر مصدق دانشنامه کارشناسی و تأییدیه آن از دانشگاه و مرکز آموزش عالی صادرکننده دانشنامه. تاریخ فارغالتحصیلی باید قبل از تاریخ ثبت نام آزمون ورودی باشد.
۳ . تصویر مصدق کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت وظیفه عمومی. تاریخ پایان خدمت یا معافیت باید قبل از تاریخ ثبت نام آزمون ورودی باشد.
۴. ارائه گواهی سلامت روان از یکی از مراکز مشاوره مورد تأیید کانون.
۵ . چهار قطعه عکس
ماده ۲۰ (الحاقی) ـ متقاضیان بند (د) ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری، باید همه شرایط زیر را داشته باشند:
۱. لیسانس حقوق قضایی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم. مدرک تحصیلی دیگری قابل پذیرش نیست.
۲. داشتن پنج سال متوالی یا ده سال متناوب سابقه اشتغال در سمتهای حقوقی. مقصود از کار و سمت حقوقی، صرفاً فعالیت مستمر به عنوان نماینده قضایی دستگاههای مذکور در دعاوی حقوقی و کیفری نزد مراجع قضایی موضوع ماده ۳۲ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی است و سمتهای اداری و کارشناسی در ادارات حقوقی را که شرح وظایف آنها، فعالیتی غیر از نمایندگی قضایی در دعاوی است، شامل نمیشود. برأی احراز فعالیت عملی، متقاضی باید آرا و صورتجلسههای مرجع قضایی مثبت حضور و دفاع به عنوان نماینده قضایی در حداقل سی مورد در طول پنج سال متوالی یا ده سال متناوب ارائه کند. همچنین سمت حقوقی متقاضی باید در احکام کارگزینی صادره در سالهای اشتغال درسمت حقوقی درج شده باشد.
۳. سی سال کامل شمسی خدمت در دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادهای انقلابی و نیروهای مسلح و بازنشستگی در آنها. سنوات ارفاقی پیشبینی شده در قوانین و مقررات مختلف، جزء سی سال خدمت محاسبه نمیشود.
مشمولین این ماده پس از گذراندن دوره کارآموزی و قبولی در اختبار، برابر ضوابط، پروانه وکالت پایه یک درجه دوم دریافت میکنند.
تبصره: ممنوعیت صدور پروانه کارآموزی و وکالت برأی مشمولین این ماده در حوزه یا حوزههای قضایی پنج سال آخر
خدمت آنان، اعما ل میشود. این ممنوعیت برأی شاغلان در ادارات کل یا ادارات استانی یا کشوری، در استان محل استقرار ادارات مذکور خواهد بود.
ماده ۲۱ (الحاقی) ـ کانون در نیمه مرداد هر سال، از متقاضیان موضوع بند (د) ماده ۸ ثبت نام به عمل آورده و پس از بررسی مدارک آنان، چنانچه تعداد متقاضیان واجد شرایط تا سه درصد ظرفیت پذیرش کارآموزان همان سال باشد، اقدام به صدور پروانه کارآموزی مینماید و در صورتی که تعداد بیش از سه درصد باشد، با برگزاری آزمون کتبی، تعداد مورد نظر از بین افرادی که حداقل نمره ده و بالاترین نمره را کسب کرده باشند، پذیرفته خواهند شد.
تبصره: مواد درسی آزمون مطابق با مواد درسی آزمون ورودی داوطلبان عادی کارآموزی است.
ماده ۳۶ (اصلاحی)
کارآموز مکلف است در دوره کارآموزی، تکالیف زیر را در سه مرحله تحت نظر کانون و وکیل سرپرست، انجام دهد:
۱. مرحله اول: شرکت در جلسات سخنرانی و کارگاههای آموزشی حوزه وکالت و کارآموزی به مدت دو ماه و حداقل پنجاه ساعت.
در پایان مدت، از کارآموز آزمون کتبی به عمل آمده و پس از قبولی بلافاصله مرحله دوم آغاز میشود. در صورت عدم
شرکت در آزمون یا عدم قبولی، این آزمون تا دو مرتبه دیگر قابل تکرار است. در صورت عدم شرکت یا قبولی کارآموز درنوبت سوم، با اعلام کمیسیون کارآموزی و تأیید هیات مدیره، پروانه کارآموزی ابطال خواهد شد. این تصمیم قطعی است.
۲. مرحله دوم: کارآموز مکلف است مد ت شش ماه هر رو ز)به غیر از پنجشنبه ها و ایام تعطیل (تمام وقت اداری در مراجع قضایی(صحن دادگاه) حضور داشته و روزانه از یک پرونده دارای وقت رسیدگی یا در حال رسیدگی، گزارش تهیه نماید.
کارآموز در این مدت باید در همه انواع مراجع قضایی اعم ازشعب دادیاری و بازپرسی، دادگاههای حقوقی، خانواده، کیفری یک و دو، انقلاب، اصل ۴۹، تجدید نظر، دوایر اجرأی احکام و … شرکت نموده و حضور داشته باشد.
در صورت عدم تأیید کمیسیون، این دوره تا دو مرتبه دیگر و هر بار حداکثر به مدت چها ر ماه قابل تمدید است. در پایان مرتبه سوم و عدم تأیید در کمیسیون کارآموزی، با اعلام کمیسیون و تأیید هیأت مدیره، پروانه کار آموزی ابطال میشود. این تصمیم قطعی است.
۳. مرحله سوم: مدت این مرحله هفت ماه است و کارآموز باید تکالیف زیر را انجام دهد.
۳-۱- با معرفی کانون نزد وکیل سرپرست به آموزش و تمرین عملی امور وکالت بپردازد و گواهی ماهانه وکیل سرپرست را ارائه دهد.
۳-۲- در حداقل پنجاه ساعت جلسات سخنرانی و کارگاه آموزشی حضور یابد
۳-۳- امور محوله از سوی کانون را انجام دهد.
۳-۴- گواهی مربوط به انجام تکالیف را ارائه داده و پس از تأیید در کمیسیون کارآموزی، در اختبار کتبی و شفاهی شرکت کند.
درصورت عدم انجام تکالیف مذکور یا عدم شرکت در اختبارکتبی و شفاهی یا عدم قبولی، مرحله سوم به ترتیب مقرر تجدید میشود. چنانچه کمیسیون کارآموزی مجدداً انجام تکالیف را تأیید نکند یا عذر غیبت از اختبار را موجه نداند و یا کارآموز در اختبار قبول نشود، پروانه کارآموزی به نحو مندرج در بند ۲، ابطال خواهد شد.
تبصره ۱: کارآموزان در دوره سوم میتوانند تحت نظر وکیل سرپرست، وکالت حداکثر تا پنج پرونده را در ماه قبول کنند. وکالت کارآموزا ن در پروندههایی که احکام آنها قابل فرجام است یا مرجع تجدیدنظر از احکام آنها دیوان عالی کشور است و یا پذیرش اعاده دادرسی کیفری، منفرداً یا به همراه وکیل سرپرست و سایر وکلا ممنوع است. در دعاوی مالی که خواسته آنها بیش از نصاب مقرر است، قبول وکالت مجتمعاً با وکیل سرپرست بلامانع است.
تبصره ۲: کارآموزانی که طبق قانون نصف مدت مقررکارآموزی میکنند، مدت دورههای سه گانه به نصف کاهش مییابد.
ماده ۲۲ (الحاقی)- در هر مورد که کارآموز برأی شروع دوره اولیه یا مجدد در هر مرحله یا موارد دیگر مکلف به حضور و انجام تکالیف باشد، چنانچه حداکثر تا یک ما ه از تاریخ اعلام، دوره مربو ط را شرو ع نکند یا تا یک ماه پس از پایان دوره، خاتمه آن را اعلام و مدارک مربوطه را تحویل ندهد، به منزله عدم انجام تکلیف است. مگر اینکه تأخیر، حداکثر به مدت ۳ ماه با موافقت کمیسیون کارآموزی یا در موارد پزشکی حداکثر شش ماه با تایید پزشک معتمد کانون باشد یا کانون در شروع دوره تأخیر داشته باشد.
تبصره: دستورالعمل کارآموزی، شامل کلیه برنامههای آموزشی، نحو ه و میزان حضور در هر یک از مراجع قضایی، نصاب مالی برأی قبول وکالت و سایر موارد ضروری، همچنین شرح وظایف وکلای سرپرست، حداکثر ظرف شش ماه ازتاریخ ابلاغ این آیین نامه به تصویب هیأت عمومی هیأت مدیره کانونها رسیده و برای همه کانونها، کارآموزان، وکلای سرپرست و مراجع مرتبط لاز م الاتباع است.
ماده ۲۳ (الحاقی) ـ در اجرأی بند ۲ ماده ۳۶ کلیه مراجع قضایی مکلف به پذیرش کارآموزان وکالت با معرفی کانونهای وکلای دادگستری هستند. تهیه امکانات و برنامه اجرایی بند مذکور به عهده معاونت آموزش قوه قضاییه و دادگستریهای کل استانها است.
ماده ۳۷ (اصلاحی)
هر کارآموز دارای کارنامه مخصوص خواهد بود که از طرف کانون به او داده میشود. این کارنامه باید در مورد حضور در جلسات دادگاه و سایر مراجع قضایی به گواهی قضات؛ کارهایی که نزد وکیل سرپرست انجام میشود و حسن اخلاق و رفتار در دور ه کارآموزی، به گواهی وکیل سرپرست؛ انجام کارهایی که از طرف کانون ارجاع میشود، به گواهی مسئول واحد ارجاع کننده و حضور در کلاسهای آموزشی و سخنرانی به گواهی کمیسیون کارآموزی برسد.
ماده ۲۴ (الحاقی) ـ در کلیه مواردی که تصمیم هیأت مدیره یا دادگاه انتظامی وکلا، ابطا ل پروانه کارآموزی است و همچنین در مورد انصراف کارآموز یا اقدامی که تلقی انصراف از آن بشود، صدور پروانه مجدد کارآموزی برای کلیه کارآموزان مشمول این آییننامه منوط به شرکت در آزمون ورودی و قبولی در آن و احراز شرایط قانونی است.
ماده ۲۵ (الحاقی) ـ اختبار کتبی و شفاهی شامل دروس حقو ق مدنی، آیین دادرسی مدنی و مقررات وکالت، حقوق کیفری، آیین دادرسی کیفری، حقوق تجارت و حقوق ثبت و امورحسبی است.
ماده ۲۶ (الحاقی) ـ قبولی در اختبار، منوط به کسب نمره ده از بیست در حداقل پنج درس و معدل کل دوازده از بیست است. در معدل گیری نمره هر درس، ضریب اختبار کتبی «سه» و ضریب اختبار شفاهی «یک» است.
ماده ۴۲ (اصلاحی)
در صورتی که کارآموز در اختبار قبول نشود، یک نوبت تجدید دوره خواهد شد. در دوره تجدیدی، مرحله سوم ماده۳۶ اصلاحی تکرار و در صورت مردود شدن در دومین اختبار، با اعلا م کمیسیون کارآموزی و تأیید هیأت مدیره، پروانه کارآموزی ابطال میشود. تصمیم هیأت مدیره قطعی است. ماده ۴۴ (اصلاحی)
به کارآموزانی که در اختبار قبول شده و سوگند یادکنند، پروانه وکالت پایه یک درجه دوم داده میشود و تا قبل از آن از امتیازات مربوط به وکلا برخوردار نخواهند بود.
با سلام.
کاملا با نظر شما موافقم،بسیار منطقی و عادلانه هست.
این قانونهایی جدید بهانهای بیش نیست.
سلام آی قربون دهنت حرف دل خیلیارو گفتی برادر دمت گرم در فکر این باشیم هرچه سریعتر این تعداد مخصوص وکلایی که واقعا بیسواد و مفتی وکیل شدن و الان ناخدایی میکنن و مانع خانواده های مظلوم و بی بضاعت شدن و ادعاشون هم دنیارو برداشته به چالش بکشیم و هم ناکامشون بذاریم هم بیسوادیشون و شانس آوردنشون که الکی اون زمان وکیل شدن رو یادشون بندازیم بخدا من میگم بیاید هرطور شده قضیه این انحصارطلبی رو اول به اطلاع آیت الله رئیسی و احیانا جواب نگرفتیم به خدمت متعالی مقام معظم رهبری برسونیم تا تمام آرزوهای فاسد یه تعدادی از این انحصارطلبا رو با یه تصمیم بت شکنانه در هم …..
سلام ببخشید تکلیف کسانی که توی گرایشهای دیگه حقوق مثل حقوق ثبتی لیسانس دارن چی میشه؟؟
متاسفانه کانون وکلا هیچ وقت به نفع کارشناسان حقوقی عمل نخواهد کرد و خیلی خنده داره که پس از کلی زحمت باید مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد بگیری بعد بری آزمونی را بدی که توسط عقده ایی ترین آدم های دنیا سؤالاتش طراحی شده و داخل این بازار کار هم هیچ شرکت خصوصی طبق قانون آیین دادرسی مدنی حق استخدامت را نداره به خاطر اینکه اصلا حضور این اشخاص در محاکم غیر قانونی است و جالبتر اینکه قضات هم اجازه شرکت در جلسه بهت نمی دهند حالا ما موندیم با یک مدرک تحصیلی که باید در کوزه بگذاریم و آبش را بخوریم. دوای درد ما فقط باز کردن بی چون چرای درهای کانون وکلا است و بس. امتحان تستی و تشریحی هم تکرار مکررات است. چاره کار ما کارشناس حقوق هم تاسیس یک انجمن یا سندیکای فارغ التحصیلان حقوقی است و با اتحاد هم خود به خود دولت و مجلس سمت ما خواهند آمد. 🌹
واقعأ متاسفم برای دولت مگه ما چقدر حوصله داریم بشینیم تشریحی امتحان بدیم این از وضع جامعه و بیکاریوفقر این از تصمیمات چرت دولت میخایید دیگه مرگ موش بخوریم بمیریم !!!!؟؟؟از دست این دولت این چه قانونیه عوض اینکه اشتغال زایی کنن دارن ادا در میارن من به عنوان دانشجوی ترم سه که کارشناسی یه رشته ای دیگه خوندم که تا الان بیکارم تنها امیدم به این رشتس که تلاش کنم قبول بشم حالا هم این خبرا حالمو دگرگون کرد خدایا کجا بریم ما ؟جوانیمون هدررفت همه جوانان کشورمون افسرده شدن
بنده از فارغ التحصیلان ارشد و دکترای رشته وزین حقوق عمومی خواهشمندم نسبت به توهین این فرد که ظاهرا حمید نام دارد، سکوت ننمایند و از طریق دادستانی مربوطه به این سخن نسنجیده و توهین آمیز واکنش نشان دهند.
اما پیشنهاد ایشون مبنی بر حذف سهمیه ها حق معقول و مقبولی است. چون سهمیه دادن در آزمون ها های علمی و یا استخدامی مخالف سیره علوی ع می باشد. اگر فقهای محترم شورای نگهبان سیره حکومتی امام علی ع رو قبول دارند، پس قطعا سهمیه ها خلاف شرع مبین اسلام و البته مدهب تشیع می باشد.
سلام از جانبازان شیمیایی دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دروکالت استفاده کنید
چیزی که جای سوال دارد چرا رشته فقه و حقوق در ماده بیست از این آیین نامه حذف گردیده؟ چطوری بدون علت و توجیه یکی از بزرگ ترین رشته های حقوقی رو از گردونه آزمون خارج میکنید؟ دقیقا با چه استدلالی حقوق مکتسبه یه قشر رو ازشون میگیرید؟؟؟؟؟ جواب عمر ما تو دانشگاه و سربازی که
به امید وکیل شدن تلف شد تا بیایم آزمون وکالت بدیم رو کی قراره بده؟
پیش نویس کامل و دانلود کن تبصره ماده ۳۷ رشته فقه و حقوق هم هست حذف نشده
کشور ما متاسفانه ظرفیت آزمون تشریحی رو نداره، علاوه بر اینکه احتمال فساد و تبانی هست، اعمال سلیقه از سوی مصححان هم باعث ظلم به یه سری داوطلبان و لطف بی مورد به یه سری دیگه می شه. ما هیچ وقت تجربه برگزاری آزمون تشریحی عادلانه رو نداشتیم لطفا دست از بدعت های بی مورد بردارین. وقتی اختبار به صورت تشریحی و شفاهی برگزار می شه دیگه چه لزومی داره آزمون اصلی هم تشریحی برگزار شه
دقیقا
دقیقا
عالی گفتی. من یه بار به یه قاضی یه تست نشون دادم, گفت من هنوز توی فکر اینم که ایا قصدش معنویه یا مادی!!! یعنی پاشدم فقط رفتم!! وکلا و قضات اگر قرار بود کتاب مدنی یا جزا رو واقعا بلد باشن میرفتن فوق لیسانس یا دکترای جزا یا خصوصی یا تجارت میگرفتن . نمیرفتن برای پز داشتن مدرک الکی، دکترای عمومی بخونن که ربطی به سیستم قضا نداره اقاجان.
عزیزان مقامات، لطفا متوجه باشید یا کسی رو راه ندید به وکالت خودتون با باند بازی هر کار دلتون خواست بکنید یا باند بازی نکنید و دقیقا مثل قبل از سال ۹۵ سوال طرح کنید و ظرفیتهارو چند برابر کنید و عادلانه و واقعی تصحیح کنید. درصد جانبازی و پروانه دادن به قضات مستعفی و نمایندگان مجلس و حوزه که واقعا ایین دادرسی و غیره بلد نیستن و مدیران دفاتر و غیره رو مفتی مفتی پروانه ندید. ما در منزلهامون زندانی و از زندگی عقب افتادیم اینو بفهمید.
آقای فرهیخته!!!
رشته حقوق عمومی از پیچیدهترین رشتههان و پروندههای دیوان عدالت اداری هم در تخصص هر وکیلی نیست، پس قیاس معالفارق نفرمایید.
اگر بحث بیسوادیه من همین الان اسم ۱۰۰ تا قاضی رو براتون ردیف میکنم که جزا و خصوصی خوندن اما بیسوادن.
مطالعه و تدقیق ارتباطی با هیچ گرایش حقوقی نداره؛ یک توانمندی هست که علاوهبر انگیزه، نیازمند وقت هست که حجم کاری قضات بعضاً چنین اجازهای نمیده.
شما هم اگر کمی جدیتر درس بخونید و کاهلی نکنید، میتونید از پذیرفتهشدگان همین امسال آزمون وکالت باشید. فرافکنی ممنوع.
سلام و درود بر دوستانی که آزمون دارند. خودم وکیل کانون هستم، باور بفرمایید اوضاع ۹۰ درصد وکلا اسفناک است خودم شخصا از کارهای جانبی مثل معاملات املاک و طلا و غیره کسب درآمد خوبی دارم،موکل انتظار داره با پنج تومن براش دعوای کیفری در تهران و ملارد و لواسان مطرح کنم دعوایی که با مرخصی ها و رفتار قضات محترم حداقل سی بار باید بری دادسرا و برگردی و تازه هزینه تردد هم نمیدهند. وقتی قضات سابق و مدیران دفاتر و بازنشسته های حقوقی سازمانها و حتی افراد حاضر در قوه قضاییه فضا را رانتی کرده اند و کارچاق کنی می کنند فکر نمیکنم به وکلای جوان فرصت کسب درآمدی برسه، خواستم پروانه را تودیع کنم اما با ده سال سابقه اوضاع سوابق بازنشستگیم بهم میریزه، حتی برای قاضی شدن سوابق بیمه ای وکلا را نمیپذیرن، درجه تشخص وکلا نزد محاکم و دستگاه قضا رو به افول و در حد فاجعه است. قصدم سیاه نمایی نبود اما برای من که با تلاش و مطالعه وکیل شدم و از رانت و رشوه و وصل شدن و باند بازی چیزی نمیدانستم و علاقه ای هم به این مفاسد و رذایل اخلاقی ندارم وکالت هیچی و هیچی نداشته. اینهمه زمان برای خواندن کتب قطور و علمی مصروف کردم اما دریغ از جولانگاهی برای عرضه و ارائه. در یک کلام با کار وکالت صرفا شخصیت و اعتمادبنفسم تخریب شده و درآمدم در حد یک کارمند که ماهی ۵ تا ۱۰ تومن میگیره نبوده الان هم که دارم در بازارهای مالی فعالیت میکنم. هر از گاهی هم پرونده ای که موکلش درک داشته باشه و حق و حقوقم را بده قبول میکنم . خواستم صادقانه وضعیت لااقل خودم را بگم که عاشق دانش و وکالت بودم اما الان فهمیدم که نباید رویایی فکر کرد و برای موفقیت در شرایط فعلی باید هزار ارتباط مشروع و نامشروع طراحی کرد تا مثلا یه لقمه نانی کسب کرد. با وضعیت فعلی که بسیاری در وکالت ورود می کنند تا از هر راهی پول دربیارن اگر متشرع و اهل حق و عدالت و تقوا هستید بنظرم راهی پرچالش و پر مخاطره را پیشرو دارید، فضا اصلا سالم نیست و برای کسب درآمد در وکالت. براتون آرزوی موفقیت و پیروزی دارم.
(لطفا در صورت صلاحدید به جای نظر قبلی منتشر فرمایئد)
آیا خود اعضاء کانونها به خصوص ورودی های قبل سال ۹۱که با ظرفیتهای پذیرش متجاوز ۲۰۰ نفر از بین کل داوطلبان با تعداد تقریبی ۱۰۰۰ نفر در هر استان وکیل شدن اونهم با سئوالاتی که سابقش در کلیه کتب تست هنوز باقی است و در حد دانشجوی ترم اول حقوق هستن هم حاضر هستن در اولین آزمون پیش رو صلاحیت علمی خودشون را با داوطلبان جدید به بوته آزمایش و رقابت بزارن. بدون هیچ تردیدی عرض میکنم که حتی دو درصد وکلای قبل سال ۹۱ و سهیه های غیر آزاد سال ۹۱ به بعد هم نمیتونن پذیرفته بشن. اگر امکان قانونگذاری و فراتر از اون تسری اون به قبل هست، باید بشه معلومات و تست زنی و حجم اطلاعات تئوریک وکلای جذب شده در دوره فوق الذکر رو هم بازخوانی و سنجش مجدد کرد. کسانی که حدو حدودشون معلوم، با طریق فوق الذکر اخذ پروانه کردن و الان چنان اعتماد به نفس یافته اند که برای دواطلبانی تعیین شرایط برخاسته از توهم میکنن که نه تنهای قابلیتی در مقابل آنهاندارن بلکه در صدد ایجاد سد راهی در مقابل آنها بر آمدن . من از سایت اختبار یک خواهش و درخواست دارم. یک چالش درخواست از رئیس قوه یا هر مقام مسئولی در سایت و کانال و وسایل ارتباط جمعیشون که مخاطبشون هم اکثر جامعه حقوقی هست بذارن، مبنی بر الزام اعضاء کلیه هیات مدیره های کانونها به شرکت در همین آزمون پیش رو کانونها و انتشار نتایج ماخوذه اونها در معرض اطلاع عموم. تا ببینیم کسانی که برای داوطلبان کانونها تصمیم میگیرین خودشون بین داوطلبان جدیدی که براشون تعیین تکلیف و شرایط میکنن چه رتبه ای رو اخذ میکنن. بدین ترتیب به حد و وسع و بضاعت خود و صلاحیتشون پی میبرن و اینکه در مورد چی و کی صحبت میکنن بیشتر واقف خواهند بود.
آیا خود اعضاء کانونها به خصوص ورودی های قبل سال ۹۱که با ظرفیتهای پذیرش متجاوز ۲۰۰ نفر از بین کل داوطلبان با تعداد تقریبی ۱۰۰۰ نفر وکیل شدن اونهم با سئوالاتی که سابقش در کلیه کتب تست هنوز باقی است و در حد دانشجوی ترم اول حقوق هستن هم حاضر هستن در اولین آزمون برگزاری صلاحیت علمی خودشون را با داوطلبان جدید به بوته آزمایش و رقابت بزارن. بدون هیچ تردیدی عرض میکنم که حتی دو درصد وکلای قبل سال ۹۱ و سهیه های غیر آزاد سال ۹۱ به بعد هم نمیتونن پذیرفته بشن. اگر امکان قانونگذاری و فراتر از اون تسری اون به قبل هست، باید بشه سنجش علمی و سواد وکلای جذب شده در دوره فوق الذکر رو هم بازخوانی و بعمل آورد. کسانی که حدو حدودشون معلوم، با طریق فوق الذکر اخذ پروانه گرفتن و الان چنان اعتماد به نفس یافته اند که برای دواطلبانی تعیین شرایط برخاسته از توهم میکنن که خودشون عددی در مقابلشون نیستن. من از سایت اختبار یک خواهش و درخواست دارم. یک نظر سنجی بذارن در سایت پربازدیدشون که مخاطبشون حقوقیون هستند مبنی بر اینکه رئیس قوه قضائیه یا هر مسئولی اعضاء کلیه هیات مدیره های کانونها رو موظف به شرکت در همین آزمون پیش رو کانونها بکنن و نتایج ماخوذه اونها رو در معرض اطلاع عمومی بزارن. تا ببینیم کسانی که برای داوطلبان کانونها تصمیم میگیرین خودشون چی بارشونه
کانون گفته وکلا در ماه دو پرونده ام نمیگیرند!! اولا که این مطلب کذبه و ۱۵ میلیون پرونده در ایران هست که مطمعنا وکلا سرشون خیلی شلوغه. دوما دلیل نمیشه به این خاطر جلوی ورود وکلا رو با سختتر کردن سوالها بگیرید! طوری که قضات و وکلای قبل از سال ۹۵ نمیتونن حتی ۱۰% سوالهای جدید رو پاسخ بدن! سوما اگه میبینید واقعا تعداد وکلا زیادن اقاجان لطفا به قضات مستعفی یا بازنشسته یا مدیر دفتران دادگاهها و.. بعد از بازنشستگی پروانه ندید. بزارید جوونها بیان توی عرصه, بازنشستگان قبلا کار کردن زندگی جمع کردن الان باید استراحت کنن چرا دوباره پروانه میدین؟ چرا سوالها رو برای ازمونها اونقدر سخت میکنن که قاضیا و وکلایی که قبل از سال ۹۵ قبول شدن نمیتونن حتی ۱۰% جواب بدن؟ چه انتظاری از ورودی کاراموز دارید؟ به این بهانه میخوایید کسی قبول نشه تا راه برای ارتباطات باز بشه؟ بزارید همه چیز روال طبیعیشو طی کنه و به جوونها ارزش بدید. روابط و اینجورچیزارو کنار بگذارید لطفا
آقای امیر جان باسواد برای هزارمین بار خدمت جنابعالی و امثال شما عرض کردم که اعطای پروانه وکالت به قضات و کارمندان بازنشسته بدون آزمون؛ در قانون اومده و کانون وکلا فقط مجری قانون هست. لطفاً، به جای اینکه کمپین حذف ظرفیت بزنید، کمپین عدم اعطای پروانه وکالت بدون آزمون به قضات و کارمندان بازنشسته تشکیل بدید و اصلاح قانون در این خصوص رو از نمایندگان شهرتون مطالبه کنید.
موفق و پیروز باشید.
افرین
از نمایندگانتون تقاضا کنید .
.
البته باید تقاضا کرد خودشان را هم حذف کنند از این پروسه بدون ازمون .
این حرفا کدومه. هر قدرم به روز باشی بین ۱۵۰ هزار نفر بخوان ۱۰۰۰ نفر بردارن شما همه دروس رو بالا هم بزنی بازم فرق بین قبول شده با نشده نهایتا ۵ تا سواله. اصلا همراه ما شرکت کنید ببینیم چند درصد میزنید؟؟ حتما خودتون قبول شدید اونموقع نمیخوایید بپذیرید شرایط الان وحشتناک شده؟ درک کنید ما دنبال کار نرفتیم نتونستیم زندگی تشکیل بدیم هیچی به هیچی نشستیم درس خوندیم به یه امیدی ولی شرایط بن بسته نمیشه ازش رها شد. فوق تخصص کلیه اینجوری لایه منگنه نیستش.
سلام
با این کار شما روی هفت خوان رستم را سیاه کردید و هفتاد خوان برای رسیدن به پروانه وکالت درست کردید. وجدانن اگر شما و فرزندانتان پشت درب گرفتن مجوز وکالت بودید اینچنین آیین نامه ای را می نوشتید ؟! آیا موقع آن نرسیده چند دقیقه وجدانتان را صدا کنید …