پایگاه خبری اختبار- مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم از پیگیری پرداخت حقوق ماهیانه به دانشجویان دکتری روزانه از مهرماه سال آینده خبر داد.
به گزارش اختبار به نقل از ایسنا، رضا نقی زاده، مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم، ضمن بیان این مطلب به برنامه وزارت علوم برای پرداحت حقوق ماهیانه به دانشجویان دکتری دانشگاه های آموزش عالی اشاره کرد و اظهار کرد: پرداخت حقوق به دانشجویان دکتری دانشگاه ها رقم بودجه ای بالایی را می خواهد اما آثار و دستاوردهای آن نیز به مراتب بسیار بالا است.
در واقع اگر می خواهیم رتبه علمی کشور (متاسفانه طی سه سال اخیر روند نزولی داشتیم)، افزایش یابد یا پژوهش های کاربردی داشته باشیم، راهکاری جز توجه و حمایت از دانشجویان دکتری نداریم.
وی در ادامه تصریح کرد: در هر جای دنیا که ببینیم اگر دانشجویان دکتری به مسائل جامعه می پردازند یا پژوهش های مسئله محور انجام دهند، به عنوان پژوهشگر تمام وقت در دانشگاه مورد حمایت قرار می گیرند. اگر ما آمار صندوق علم آمریکا را مشاهده کنیم می بینیم تعداد کارکنان و اعضای هیات علمی آنها طی یک دهه اخیر تقریبا ثابت است اما پژوهش آنها به دلیل توجه و اهمیت دادن به دانشجویان دکتری و پسا دکتری بسیار رشد کرده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم تاکید کرد: به نظر می رسد اگر می خواهیم بهره ور باشیم و از منابع خود نیز به خوبی استفاده کنیم چاره ای جز حمایت از دانشجویان دکتری نداریم.
در این راستا پیشنهاد ما این است حداقل دانشجویان دوره روزانه و رایگان اگر به صورت پژوهشگر تمام وقت در دانشگاه ها فعال باشند، بتوانند مزایای پژوهانه ماهیانه استفاده کنند.
نقی زاده اظهار کرد: ما در دفتر برنامه ریزی آموزش عالی و معاونت آموزشی وزارت علوم به شدت پیگیر این مسئله هستیم و در تمامی جلسات نیز این موضوع را مطرح کردیم تمام تلاش خود را بکار می گیریم از ظرفیت برنامه هفتم توسعه برای تحقق این موضوع استفاده کنیم.
وی ادامه داد:در برنامه هفتم توسعه بندی داریم که به پرداخت ماهیانه به دانشجویان دکتری تاکید دارد ضمن اینکه این امر یکی از برنامه های اصلی وزارت علوم می باشد.
تمام تلاش ما این است که حداقل برای بخشی از دانشجویان از ورودی مهر سال آینده این برنامه را اجرایی کنیم اگر چه به میزان بودجه و احتمامی که به این مسئله می شود نیز وابسته است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم در پایان تاکید کرد: در گام اول این پرداخت ها برای دانشجویان دوره روزانه که به صورت پژوهشگر تمام وقت در دانشگاه ها حضور دارند، صورت می گیرد پس از آن سایر دانشجویان نیز پوشش داده خواهد شد.