منبع حقوق اساسی برای آمادگی در آزمون وکالت چیست؟
حقوق اساسی در آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه 1400 و شاید آزمون وکالت اسکودا
حقوق اساسی در آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۰ برای اولین بار به مواد امتحانی این آزمون افزوده شد. مطابق منابع آزمون مرکز وکلای ۱۴۰۰ در دفترچه ثبت نام قانون اساسی به همراه نظرات تفسیری و مشورتی شورای نگهبان منبع درس حقوق اساسی معرفی شد.
از زمان اضافه شدن درس حقوق اساسی، یکی از دغدغه های برخی از داوطلبان آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه در مورد تهیه منبع آزمونی حقوق اساسی است.
بیشتر بخوانید:
اضافه شدن درس حقوق اساسی به آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه
احتمال اضافه شدن درس حقوق اساسی به آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری ۱۴۰۰
مطابق آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوبه شماره ۹۰۰۰/۲۴۹۷۵/۱۰۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۰۶ رییس قوه قضاییه، درس حقوق اساسی به آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری هم اضافه خواهد شد.
البته در اجرای این آیین نامه توسط کانون های وکلای دادگستری ابهاماتی وجود دارد و مشخص نیست این آیین نامه آیا در آزمون وکالت ۱۴۰۰ ملاک عمل خواهد بود یا نه.
بیشتر بخوانید:
برای مشاهده معرفی منابع آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری اینجا کلیک کنید
ویژگی منبع حقوق اساسی برای آزمون وکالت
برای درک بهتر شناخت منبع درس حقوق اساسی مثالی از درس حقوق مدنی می زنیم، همان طور که می دانیم پایه و اساس درس حقوق مدنی، قانون مدنی است.
با این وجود، داوطلب در آزمون وکالت باید علاوه بر قانون مدنی، قوانین خاص مرتبط، آرای وحدت رویه، نظرات مشورتی و دکترین حقوقی را هم مطالعه کند.
بر همین مبنا می توان گفت منبع اصلی درس حقوق اساسی، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است. با این وجود، لازم است علاوه بر قانون اساسی، نظرات تفسیری و مشورتی هم مطالعه شود.
مانند درس حقوق مدنی که برای تسلط به مفاهیم قانون مدنی نیاز به درسنامه یا شرح های ماده به ماده می باشد، برای کسب آمادگی لازم در درس حقوق اساسی نیز نیازمند کتاب هایی هستیم که مفاهیم اصول قانون اساسی و ارتباطات آن ها با یکدیگر و نظریات تفسیری و مشورتی شورای نگهبان را بیان کرده باشد.
معرفی منابع آزمونی درس حقوق اساسی
متن قانون اساسی
کتاب های زیر حاوی متن قانون اساسی و نظرات مربوطه هستند، همان طور که در بالا گفته شد متن قانون اساسی پایه اصلی درس حقوق اساسی است.
- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به همراه نظرات تفسیری، مشورتی و … شورای نگهبان: این کتاب توسط پژوهشکده شورای نگهبان منتشر می شود که همراه با نظرات تفسیری و مشورتی شورای نگهبان هست.
- مجموعه تنقیحی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران معاونت حقوقی ریاست جمهوری: این کتاب علاوه بر متن قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نظرات تفسیری و مشورتی شورای نگهبان، شامل فهرست تفصیلی اصول قانون اساسی، فهرست تاریخی نظرات شورای نگهبان و زیرنویس های توضیحی و تنقیحی و واژه نامه تفصیلی می باشد.
- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران انتشارات قوه قضاییه: در این کتاب قانون اساسی به همراه نظریات تفسیری شورای نگهبان، آرای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عالی کشور، آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری و نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه آمده است.
- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران جهانگیر منصور: در این کتاب قانون اساسی مصوب ۱۳۵۸ و اصلاحات و تغییرات و تتمیم قانون اساسی مصوب ۱۳۶۸ در همان ابعاد و قالب آشنای کتاب های مرحوم جهانگیر منصور آمده است.
- مجموعه قوانین دست نویس قانون اساسی قائمی: در این کتاب نکات مهم هر اصل در انتهای هر اصل آمده است.
- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نموداری بختیاری: این کتاب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۵۸ با اصلاحات ۱۳۶۸ را به صورت نموداری نکات مهم قانون اساسی ارائه میکند.
درسنامه یا شرح آزمونی حقوق اساسی
- حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران دکتر علی بهادری جهرمی: این کتاب توسط دکتر علی بهادری جهرمی رییس مرکز وکلای قوه قضاییه و جمعی از نویسندگان دیگر تالیف شده با هدف تبیین ابعاد مختلف نظام حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران بر مبانی و اهداف قانون اساسی جمهوری اسلامی در پانزده فصل به رشته تحریر در آمده است.
کتاب حقوق اساسی جمهوری اسلامی به سفارش مرکز وکلای قوه قضاییه با همکاری پژوهشکده شورای نگهبان به عنوان منبع درس حقوق اساسی آزمون وکالت مرکز وکلا و مشاوران قوه قضاییه توسط انتشارات پژواک عدالت تهیه و منتشر شده است. - نکات آزمون حقوق اساسی مرکز وکلای قوه قضاییه: این کتاب توسط مرکز وکلای قوه قضاییه تالیف شده است و نکات آزمونی و مهم درس حقوق اساسی برای آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ارائه شده است.
- آموزش حقوق اساسی و آشنایی با قانون اساسی رئیسی نافچی و دکتر توکلی: در این کتاب متن قانون اساسی هم از لحاظ شکلی و هم از لحاظ محتوایی، ساختاربندی و نموداری شده است.
همچنین بعد از هر اصل، سوالات تشریحی برای فهم بهتر آن اصل درج شده است تا در قالب این سوال و جواب ها، داوطلب آزمون مرکز وکلا و مشاوران قوه قضاییه و کارشناسی ارشد با نکات و احکام قانون اساسی آشنا شود. نظرات شورای نگهبان نیز در قالب همین سوال و جواب ها آمده است. در پایان هر فصل تست های آزمونی آن فصل و در پایین کتاب نیز مجموعه ای از تست های آزمونی حقوق اساسی آورده شده است که مطالعه آن ها بر تسلط داوطلب در آزمون های تستی می افزاید. - آزمون یار حقوق اساسی (ویژه داوطلبان آزمون وکالت و مرکز وکلا قوه قضاییه) دکتر مظاهر نامداری: در کتاب حاضر علاوه بر درسنامه و نکات مهم قانون اساسی سوالات طبقه بندی و تالیفی و سنوات گذشته با پاسخ تشریحی ارائه شده است.
- کمک حافظه حقوق اساسی ۱ / کمک حافظه حقوق اساسی ۲: در دوره دو جلدی کمک حافظه حقوق اساسی مباحث درسی حقوق اساسی بر اساس کتب دانشگاهی حقوق اساسی را به صورت مختصر و روان ارائه میدهد. همچنین در هر موضوع درسی حقوق اساسی سوالات منتخب آن در همانجا ارائه میشود.
- قانون یار قانون اساسی: در این کتاب اصل های قانون اساسی به همراه نکات مهم آن ارائه شده است و در انتها تست های منتخب حقوق اساسی به همراه پاسخنامه ارائه شده است.
- خود آموز حقوق اساسی تلبا: در این کتاب مباحث حقوق اساسی به شکل طبقه بندی شده و منسجم ارئه شده است. همچنین اصل های قانون اساسی به صورت نمودار با مشخص کردن نکات مهم آن بیان شده است.
- حقوق اساسی آزمونی ویژه آزمون مرکز وکلا و مشاوران قوه قضاییه زکی پور: این کتاب شامل شرح درس حقوق اساسی، تفاسیر قانون اساسی تحلیل حقوقی به همراه نکات کلیدی آزمونی می باشد.
مجموعه سوالات و تست حقوق اساسی
- مجموعه سوالات طبقه بندی شده حقوق اساسی (ویژه آزمون مرکز وکلا) جعفری و عبدالهیان: کتاب تست حقوق اساسی حاضر مشتمل بر تست های آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد و سراسری سنوات قبل از سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۴۰۰ با پاسخ کامل تشریحی
- مجموعه پرسش های چهار گزینه ای طبقه بندی شده قانون اساسی دکتر قلیچ خان و دکتر جعفری: کتاب تست حقوق اساسی حاضر علاوه بر سوالات سنوات گذشته با طرح مباحث جدید سوالات تالیفی به همراه پاسخ تشریحی ارائه می دهد
سلام وقت بخیر بله .باید منتظر موند .ولی احتمال ۱۰۰درصد نیست ک درامتحان بیاد بااین بازده زمانی وقت کم
سال هاست که با روح و روان داوطلبان آزمون وکالت بازی می شود… از این روش دست بردارید…
در کشورهای پیشرفته اکثریت داوطلبان در آزمون وکالت پذیرفته می شوند… نه این که تا ۷۰ سالگی داوطلبان را پشت صف نگه دارند… دروس آزمون هم که هر سال در حال سنگین تر شدن است…
از این روش ها دست بردارید…
سلام . برای متون فقه باید منتظر بمونیم تا کانون مباحث امتحان رو اعلام کنه درسته؟
این آقای جهرمی به خاطر اینکه کتابش به فروش برسه دست به ابتکاری نو زده و حقوق اساسی رو جز منبع اعلام فرمودند