گفت‌وگو با سجاد نوروزی مقدم رتبه ۱۱ حقوق خصوصی آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳

گفت‌وگو با سجاد نوروزی مقدم رتبه ۱۱ حقوق خصوصی آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳

لطفاً  ضمن معرفی خودتان، مختصری از سوابق تحصیلی و شغلی تان بگویید.

سجاد نوروزی مقدم هستم متولد سال ۱۳۸۱ در همدان و فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی از دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری تهران. در حال حاضر علاوه بر تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه شهید بهشتی، به عنوان کارآموز قضاوت هم فعالیت می‌کنم.

سال گذشته برای اولین بار در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کردم و به لطف خدا موفق به کسب رتبه ۱۱ گرایش حقوق خصوصی شدم.

از کی مطالعه برای آزمون ارشد را شروع کردید و شیوه مطالعه شما به چه ترتیبی بود؟  فرصت مطالعه تمام‌وقت را داشتید یا احیاناً شاغل بودید؟

مطالعه جدی برای آزمون کارشناسی ارشد را از مرداد ماه سال منتهی به آزمون شروع کردم، اما به دلیل اینکه همزمان در ترم هفتم مقطع کارشناسی در حال تحصیل بودم، فرصت مطالعه تمام وقت را نداشتم. میزان ساعات مطالعه بسته به شرایط و توانایی هر شخص متفاوت است اما نکته مهم در این مورد، تداوم و پیوستگی مطالعه می‌باشد که حتی با یک ساعت مطالعه در روز و افزایش تدریجی آن نیز حاصل می‌گردد.

منابع مطالعاتی‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

انتخاب منابع مطالعاتی باید بر اساس سطح و سلیقه هر داوطلب صورت گیرد. نکته قابل ذکر دیگر آن است که به هیچ وجه نباید از مطالعه کتب مرجع غافل شد؛ اما به دلیل آنکه اولا در گرایش حقوق خصوصی با حجم عظیمی از منابع مرجع مواجهیم و ثانیا گاهی اوقات با سؤالاتی در آزمون رو به رو می‌شویم که بین مصنفان حقوقی راجع به آن اختلاف است، به ناچار باید به مطالعه کتب آزمونی که جامع همه نظرات باشد پرداخت. منابع آزمونی که خودم آنها را انتخاب کردم:

– برای درس حقوق مدنی، کتاب شرح جامع قانون مدنی دکتر بیات و کتاب تست آقای محمدحسین شهبازی؛

– برای درس حقوق تجارت، مجموعه دو جلدی آقای رشیدی نسب و کتاب تست آقای قربانی لاچوانی. البته در برخی قسمت‌ها مثل لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷، تسلط بر متن مواد و جزئیات آن، اهمیت بسزایی دارد.

– برای درس آیین دادرسی مدنی، مجموعه دو جلدی دکتر توکلی و کتاب ساده‌ساز آقای فرحناکیان.

– برای درس متون فقه، با توجه به سبک طراحی سؤالات در سال‌های اخیر، تمرکز باید روی متن کتاب تحریر الروضه باشد و در صورت نیاز می‌توان به ترجمه آن یعنی کتاب فقه استدلالی هم مراجعه نمود.

– موفقیت در درس متون حقوقی مستلزم تقویت دو مهارت است:

۱) تقویت مهارت واژگانی و ترجمه‌ای: کتاب ۱۱۰۰ واژه متون حقوقی آقای رمضانی.

۲) تقویت مهارت‌های درک مطلب: بخش مهارت‌های درک مطلب در کتاب آقای حمید قهرمانی و شرکت در دوره متون حقوقی آقای امیربیک. به گونه‌ای که با تقویت این مهارت می‌توان بدون نیاز به ترجمه و در کسری از دقیقه، به درصد زیادی از سؤالات پاسخ داد.

نکته کلیدی این است که باید روی آراء وحدت رویه هیأت عمومی دیوان عالی کشور و قوانین خاص نیز تسلط پیدا کرد. از جمله قانون اداره تصفیه، قانون صدور چک، قانون دیوان عدالت اداری، قانون جدید شوراهای حل اختلاف، قانون نظارت بر رفتار قضات، قوانین اجرای احکام مدنی و نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و … .

درباره برنامه مطالعاتی‌تان کمی توضیح بدهید.

در رابطه با شیوه مطالعه و نحوه برنامه‌ریزی باید عرض کنم که مطابق با برنامه آزمون‌های آزمایشی، در هر روز به مطالعه دروس از پیش تعیین شده می‌پرداختم و نکته مهم این است که بعد از مطالعه هر بخش، بلافاصله تست‌های مربوط به آن قسمت را کار می‌کردم. در نهایت با مراجعه به پاسخ‌نامه، جواب تمامی سؤالات چه آنهایی که درست جواب داده بودم و چه آنهایی که غلط پاسخ داده بودم را به دقت می‌خواندم. مدت زمانی که برای مطالعه هر درس اختصاص داده می‌شود، رابطه مستقیمی با ضریب و میزان ترازسازی آن درس در آزمون دارد؛ بنابراین سعی می‌کردم که حقوق مدنی و متون فقه را هر روز و بقیه دروس را به صورت یک روز در میان مطالعه نمایم.
نکته مهم دیگر آن است که مرور منظم مطالب باید در دستور کار همه داوطالبان قرار گیرد و این مهم به هیچ وجه فدای مطالعه مطالب جدید نشود.
در مورد درس متون حقوقی، کسب درصد مناسب تا حد زیادی تابع پایه زبانی داوطلب است. اما با تقویت مهارت‌های درک مطلب که به عنوان راه‌های میان‌بر مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان درصد متعارفی را در آزمون کسب کرد.
در درس متون فقه، باید تمامی ابواب را مطالعه کرد و تجربه سال‌های اخیر نشان داده که حتی از باب‌های کم حجمی مثل مساقات نیز امکان طراحی سؤال وجود دارد.

پرسش های آزمون چقدر با انتظار شما مطابقت داشت؟ نکته ای در شیوه طراحی پرسش ها یا منابع مورد استناد بود که شما را غافلگیر کرده باشد؟

سطح سؤالات مطروحه، تفاوت بارزی با سال‌های اخیر نداشت بجز درس متون فقه که بنظر کمی مفهومی و تحلیلی‌تر طراحی شده بود و آن هم ناشی از تغییر نگرش طراحان سؤال نسبت به این درس است که به سمت پرسش‌های استنباط‌ محور گام بر می‌دارند و از سؤالات حفظی فاصله گرفته‌اند.
البته در مورد درس متون حقوقی نیز تغییر در ترکیب سوالات و تمرکز بیشتر بر روی پرسش‌هایی که به جزئیات متن مرتبط بودند (scanning)، داوطلب را با چالش کمبود زمان مواجه می‌ساخت. در آزمون امسال توجه کمتری به سؤالات مربوط به مرجع ضمیر و ایده اصلی متن شده بود.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب شما کدام دانشگاه بود؟ چرا؟

با توجه به اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳، در دانشگاه شهید بهشتی ادامه تحصیل می‌دهم.

 چه توصیه ای برای داوطلبان این آزمون دارید؟

همانگونه که بزرگان عالم حقوق گفته‌اند: حقوق واقعی آن چیزی است که در محاکم جریان دارد. فلذا دوستان را به آشنایی با رویه دادگاه‌ها و عدم اکتفا به مطالعه دیدگاه‌های نظریِ صرف که گاه امکان اجرا در صحنه محاکم را نیز ندارند، دعوت می‌کنم.
دیگر آنکه، هیچ کتاب آزمونی نمی‌تواند جای مطالعه کتب مرجع را پر کند؛ فلذا مطالعه این کتب باید از ابتدای دوران کارشناسی در دستور کار قرار گیرد.
در پایان، خداوند را شاکرم که استعداد قدم نهادن در این مسیر خطیر را در وجود بنده حقیر خود نهادینه کرد و نیز از باب «من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق»، قدردان صبوری‌ها و حمایت‌های خانواده، اساتید و دوستان عزیزتر از جانم هستم.

کارنامه سجاد نوروزی مقدم رتبه 11 حقوق خصوصی آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳

 

بیشتر بخوانید:

گفت‌وگو با عاطفه آریافر رتبه ۱ حقوق خصوصی آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳

گفت‌وگو با علیرضا حسنی رتبه ۱ علوم قضایی آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا