پایگاه خبری اختبار- شروین نصیرپور متولد سال ۱۳۵۹ و فارغالتحصیل رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی است که در آزمون وکالت ۱۴۰۱ موفق به کسب رتبه ۳ کانون وکلای دادگستری آذربایجان عربی شده است.
آقای نصیرپور پیشتر در زمینه موسیقی و رشته اقتصاد بازرگانی فعالیت داشته است. با او درباره علت ادامه تحصیل در رشته حقوق و نحوه کسب آمادگی برای آزمون وکالت گفتوگویی داشتیم که متن کامل آن در ادامه میآید.
لطفا قدری درباره سوابق تحصیلی و شغلیتان توضیح بدهید
من متولد و ساکن شهر ارومیه هستم. از سال ۱۳۷۵ به یادگیری موسیقی روی آوردم و از سال ۱۳۸۳به صورت حرفه ای به تحصیل موسیقی نزد اساتید بزرگ موسیقی ایران از جمله استاد عزیزم جناب اردوان کامکار پرداختم و همزمان در رشته اقتصاد بازرگانی تحصیل نمودم.
سال ۱۳۹۴ با توجه به علاقه ای که سالها به رشته حقوق داشتم در دانشگاه آزاد واحد ارومیه شروع به تحصیل در این رشته کردم و پس از فارغالتحصیلی در مقطع کارشناسی بلافاصله در سال ۹۷ وارد مقطع کارشناسی ارشد، گرایش جزا و جرم شناسی در دانشگاه آزاد واحد شهرستان مهاباد شدم.
در سال گذشته در آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه نیز پذیرفته و موفق به دریافت پروانه کارآموزی این مرکز شدم.
دفعه چندمی بود که در آزمون وکالت شرکت میکردید؟
بار سوم بود که در آزمون کانون وکلا شرکت کردم.
چطور شد که تصمیم گرفتید سراغ وکالت بروید؟ به خصوص در ایامی که بسیاری از وکلای تازهکار نگران آینده این شغل هستند؟
علاقه وافری که به این رشته داشتم بنده را به سوی این حرفه سوق داد.
از نظر من اشباع در حرفه ای مانند وکالت واژه ای بی مفهموم است، موفقیت در هر رشته ای بستگی به تلاش، تخصص و کارآمدی خود آن شخص دارد،و به قول اساتید هنر باید خاک صحنه خورد تا به نتیجه دلخواه رسید، خاطرم هست که حدود ۲۰ سال قبل وکلایی که مشغول به کار بودند از اشباع این حرفه گلایه داشتند، این داستان هنوز ادامه دارد!
تحصیل در رشته حقوق برایتان چه جذابیتی داشت؟
تحصیل در این رشته هر روز و هر ساعت و دقیقه که شروع به مطالعه و یادگیری کردم برای بنده مطالب و مسائل جذابی داشت که هر فرد در تمامی مراحل زندگی خود با آنها روبرو میشود، هر ماده قانونی یا هر اصل حقوقی که میخواندم متوجه میشدم که در گوشه ای از زندگی ما این وقایع و اعمال در حال وقوع است.
مطالعه آزمونی را از کی شروع کردید؟
در آزمون سال ۹۹ که سال ۱۴۰۰ بعد از تعویق های مکرر برگزار شد، به دلیل اشتباه تکنیکی که در سر جلسه انجام دادم با کمبود وقت مواجه شدم و باعث عدم موفقیت بنده در این آزمون شد.
ولی بلافاصله پس از آزمون مطالعه را ادامه دادم، در سال ۱۴۰۰ در آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه در هر دو مرحله کتبی و شفاهی پذیرفته شدم و موفق به دریافت پروانه از مرکز وکلا شدم. با این حال برای آزمون کانون وکلا هم به مطالعه ادامه دادم.
فرصت برای مطالعه تماموقت داشتید؟
با توجه به اینکه بنده متاهل هستم و زندگی مشترک دغدغه ها و مسائل خاص خود را دارد، با این حال در طول این مدت فعالیت شغلی حقوقی مستمر نداشتم، اما خوشبختانه همسرم که خود وکیل دادگستری هستند متوجه این موضوع که مطالعه برای آزمون وکالت نیاز به تمرکز و آرامش درونی دارد، بود و شرایط را کاملا محیا نمود تا بنده مشکلی از نظر محیط مطالعه و زمان نداشته باشم.
در دی ماه۱۴۰۰ پس از به دنیا آمدن دختر نازنیم اشتیاقم برای مطالعه و موفقیت صد چندان شد ولی با مسائلی روبرو بودم که کمی شرایط مطالعه برایم سخت شد. با این حال ادامه دادم.
منابع مطالعهتان چه بود؟
منابع مطالعاتی بنده همان کتاب هایی بود که اکثر داوطلب ها در دسترس دارند؛ کتابهای مرجع اساتید حقوق ایران، از جمله
حقوق مدنی کتابهای استاد فقید جناب دکتر کاتوزیان و جناب دکتر صفایی؛
آیین دادرسی مدنی: کتابهای دکتر شمس؛
حقوق تجارت: کتابهای دکتر اسکینی؛
حقوق جزای عمومی آثار دکتر اردبیلی و حقوق جزای اختصاصی دکتر میرمحمد صادقی
آیین دادرسی کیفری: کتابهای دکتر خالقی
برای جمع بندی مطالب: درس حقوق مدنی کتاب شرح جامع حقوق مدنی دکتر بیات و دوجلدی دکتر توکلی و تست دکتر قربانی
آیین دادرسی مدنی: کتاب مختصر آیین دادرسی مدنی دکتر توکلی و تست دکتر فرحناکیان و آقای مصطفی السان
حقوق جزای عمومی و اختصاصی کتاب شرح آزمونی آقای احمد غفوری و کتاب تست ایشان
آیین دادرسی کیفری:کتاب دکتر خالقی تست آقای ساوالانی
درس اصول فقه: کتب آقایان قافی و شریعتی و تست خانم سمیرا محمدی
برنامه مطالعهتان به چه ترتیبی بود؟
بهدلیل متفاوت بودن سیستم آموزشی در دانشگاه،بنده مجبور بودم کتاب های مرجع را مجددا مطالعه کنم تا درک بهتری از مطالب داشته باشم و قدرت استدلالم را تقویت کنم، بنابر این شروع به مطالعه و خلاصه نویسی این کتابها کردم، چون در زمان جمع بندی فرصتی برای مطالعه کامل این کتابها باقی نمی ماند.
شیوه مطالعه روزانه من به این شکل بود که هر روز ۲ درس مطالعه میکردم صبح تاظهر دروس حقوق مدنی ،آیین دادرسی مدنی و حقوق تجارت همراه با یک قانون خاص از همان درس و آرای وحدت رویه مربوطه، تستخوانی آن مبحث و حاشیه نویسی، فردای هر روز مروز اجمالی از مطالعات روزهای قبل.
تا زمانی که مطلبی را کاملا تفهیم نشده بودم سراغ مطلب جدید نمیرفتم، اصل را بر این گذاشتم: یکبار تفهیم و بارها مرور آن مطلب.
۲ ساعت مطالعه میکردم و تا زمان مطالعه بعدی معمولا ساز میزدم که این امر تاثیر بسیار خوبی در ساعت مطالعه بعدی بنده داشت.
دور اول مطالعاتی را یکماهه به اتمام میرساندم و سپس این فاصله را کمتر کردم، بطور مثال ۳هفته، سپس۲ هفته و در نهایت ۱۰ روز.
دو هفته ی آخر نزدیک به آزمون هر روز ۳ درس را مرور کردم، همراه با بررسی نمونه سوالات سنوات اخیر. البته امسال با اضافه شدن قانون اساسی و متون فقه هر روز سعی کردم یک ساعت اختصاص به این دروس بدهم.
برای داوطلبان آزمونهای حقوقی چه توصیهای دارید؟
بنده پیشنهادی که میتوانم به داوطلب های عزیز داشته باشم این است:
۱- عزیزانی که دانشجوی رشته حقوق هستند و قصد شرکت در آزمونهای حقوقی را دارند، از فرصتی که در دوران تحصیل در اختیار دارند بهخوبی استفاده کرده و با مطالعه و فهم عمیق مطالب کتابهای مرجع و تهیه خلاصه از این مطالب نیمه راه در این دوران طی کنند، چرا که در زمان آمادگی برای آزمون فرصت ناگهان برایشان کم خواهد شد.
۲-عزیزانی که در حال آمادگی برای آزمون وکالت هستند، از منابعی استفاده کنند که میتوانند به خوبی با آن ارتباط برقرار کنند،اگر در اوایل راه احساس کردند که نمیتوانند رابطه کافی برقرار کنند با تحقیق کافی منبع خود را تغییر بدهند و از تعدد منابع تا حد امکان خودداری کنند.
این تجربه اکثر دوطلبین است و میدانیم که مطالعه ی چندین باره و کامل یک منبع بهتر از مطالعه ناقص چند منبع است. یکبار تفهیم مطالب و سپس بارها و بارها تکرار، همچنین از قانونخوانی غافل نشوید (علیالخصوص قوانین خاص) و به هر بهانه ای به کتاب قانون مراجعه کنید چرا که بالغ بر ۶۰درصد سوالات از نص قانون طرح میشود و با تسلط کافی به متن قوانین میتوانید به تعداد قابل توجهی از سوالات پاسخ بدهید.
برای داوطلبین عزیزی که شبانه روز در حال مطالعه و تلاش هستند نیز امید آن را دارم که به زودی نتیجه ی زحمات خود را گرفته و طعم شیرین قبولی را بچشند و بدانند که راه پر پیچ و خم و نه آسان در پیش رو دارند، کسی نتیجه خواهد گرفت که ناامید و خسته نشده و با اراده ادامه دهد.
مطمئناً تعداد زیادی از پذیرفته شدگان بارها در این راه شکست خوردند و باز ننشستند و با قدرت بیشتر ادامه داده تا به نتیجه رسیده اند. تصویری از خود در چندسال آینده در منصب وکالت و در دادگاه یا دفتر کار در ذهن خود بسازند و چه شیرین است این رویا و بسیار انگیزهبخش، شما حتما موفق خواهید شد.
و حرف آخر؟
در آخر فرصت را مغتنم شمرده یاد پدر مرحوم بزرگوارم را گرامی میدارم، دستان مهربان مادر نازنینم را میبوسم، از صبوریها و حمایتهای همسر مهربانم بسیار سپاسگزارم و همچنین قدردان محبتهای بی دریغ خواهر و برادر نازنیم هستم. بی نهایت ممنونم از راهنمایی ها و پشتیبانی استاد گرانقدر جناب آقای دکتر داود باغبانی، نهایتا دستان دوست عزیزم جناب آقای مهندس زاوش مستشاری را که هر لحظه با رفاقت خالص و نابش در کنار بنده بوده، میفشارم.