پایگاه خبری اختبار- فرزانه ارمند متولد ۱۳۷۴ دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه تهران، در آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه سال ۱۴۰۲ موفق به کسب رتبه ۲ شده است.
در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با فرزانه ارمند در خصوص منابع آزمون، زمانبندی، نحوه مطالعه و… را خواهید خواند:
لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلیتان بفرمایید
بنده فرزانه ارمند متولد ۱۳۷۴ هستم، دانشجویی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه تهران، ساکن مبارکه اصفهان که اصلیتی ترک زبان و آذری دارم.
دوره دبیرستان را در رشته ریاضی و فیزیک مدرسه نمونه شهید چمران شهرستان بناب گذراندم و بعد از آن ازدواج کردم و صاحب فرزند شدم و به علت اینکه وارد یک خانواده حقوقی شده بود بسیار به رشته حقوق و شغل وکالت علاقه مند شدم و این امر باعث شد که در سال ۹۸ وارد دانشگاه پیام نور شهرستان مبارکه بشوم و در سال ۱۴۰۱ با معدل ۱۹.۴۷ مدرک کارشناسی گرفتم.
پس از آن به مطالعه برای آزمونهای حقوقی پرداختم در این مسیر از کلاسهای یکی از موسسات آموزشی هم استفاده کردم.
دفعه چندمی بود که در این آزمون شرکت میکردید؟ آیا تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا را هم دارید؟
برای اولین بار بود که در آزمون مرکز وکلا شرکت می کردم.
بنده همزمان در آزمون کارشناسی و سردفتری و مرکز وکلا و کانون وکلا شرکت کردم که به لطف خدا در هر چهار مورد با رتبه خوبی پذیرفته شدم.
شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟
بنده در زمان مطالعه که شاغل نبودم ولی باید در کنار مطالعه به علت متاهل بودن وظایف مادری و خانه داری خود را نیز انجام می دادم و واقعا همسر بنده در دوران مطالعه تمام تلاش و همکاری لازم را می کردند، ایشان بسیار در موفقعیت و تلاش بنده سهیم هستند و همیشه محیطی آرام برای مطالعه بنده فراهم می کردند که من صمیمانه از ایشان تشکر می کنم.
منابع مطالعهتان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟
منابع من برای آزمون به شرح زیر است و این منابع را استاد بزرگوار دکتر صالح سعادت معرفی کردند.
حقوق مدنی و تجارت: کتاب دکتر توکلی و برای تست مدنی کتاب دکتر شهبازی
حقوق تجارت: کتاب نیلوفر حسینی
جزا و آیین دادرسی کیفری: کتاب دکتر غفوری به همراه تست های دکتر غفوری
آیین دارس مدنی: کتاب دوجلدی دکتر توکلی
تهیه منابع آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه از سراسر کشور کلیک کنید
دوره قوانین منبع آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه
برنامهریزیتان برای مطالعه به چه شکلی بود؟
برنامه مطالعه بنده برای اوایل مطالعه روزی دو مبحث از دو کتاب بود به نحوی که صبح تا ظهر کتاب مدنی را مطالعه می کردم و بعد از ظهر آیین دادرسی کیفری و روز بعد صبح تا ظهر جزا و بعد از ظهر آیین دادرس مدنی و روز بعد صبح تجارت و بعد از ظهر یکی از دروس ثبت، متون فقه، حقوق اساسی را مطالعه می کردم.
این روال تا آخر هفته ادامه پیدا می کرد و روزهای جمعه در آزمون های طرح نوین اندیشه شرکت و بعد از ظهر فقط همان آزمون را تحلیل می کرد و در اواخر مطالعات چون دیگر بر بیشتر مباحث تسلط پیدا کرده بودم سعی می کردم که یک کتاب را تمام کنم و تست های مباحث آن کتاب را کار کنم و زمان مناسبی هم برای مطالعه درس ها متون فقه، ثبت، قانون اساسی اختصاص دادم.
چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟
در مطالعه درس مدنی چون واقعا باید مباحث را درک کرد و نیاز به مطالعه دقیق دارد، من تلاش کردم که زمان و تمرکز بیشتری را برای این درس اختصاص بدم.
سرجلسه آزمون خدا را شکر چالشی در مورد درس ها نداشتم و سعی کردم با خونسردی و آرامش تمامی سوالات را با دقت مطالعه کنم و در مورد سوالاتی که شک داشتم را پاسخ ندهم و کمبود زمان هم نداشتم .
نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟
درمورد سوالات واقعا استاندار لازم رعایت شده بود و شیوه برگزاری آزمون هم بسیار خوب بود.
بین شیوه طراحی سوالات این آزمون با سوالات آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه، چه تفاوت ها و شباهت هایی وجود داشت؟
شیوه طرح سوالات آزمون مرکز وکلا واقعا عالی و استاندارد بود و به هیچ وجه سوالات خارج از مباحث مطالعه در آن وجود نداشت، شرکت کننده به خوبی می توانست به سوالات پاسخ دهد ولی در آزمون کانون وکلا واقعا سوالات بسیار طولانی و وقت گیر بود.
توصیه شما به داوطلبین آزمونهای سالهای آینده چیست؟
من از دوستانی که می خواهند در آزمون حقوقی شرکت کنند درخواست دارم که در مطالعات خود استمرار داشته باشند و هیج چیزی مانع از رسیدن آنان به اهدافشان نشود و تلاش کنند در زمان مطالعه با تمرکز و حضور ذهن مطالعه آنجام دهند تا به آن نتیجه دلخواه برسند و هیچ وقت نا امید نشوند با آن که این مسیر فراز و نشیب های زیادی خواهد داشت ولی در پایان منتهی به موفقعیت آنان خواهد شد.
در پایان از استاد صالح سعادت واقعا تاثیر زیادی در مطالعه و برنامه ریزی برای مطالعه بنده داشتند کمال تشکر را دارم.