گفتوگو با نیلوفر محبی، رتبه ۹ گرایش حقوق تجارت بین الملل در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱
پایگاه خبری اختبار- نیلوفر محبی، متولد سال ۱۳۷۹ شهر کرمانشاه و فارغ التحصیل رشته حقوق دانشگاه رازی کرمانشاه است که رتبه ۹ آزمون ارشد ۱۴۰۱ گرایش حقوق تجارت بین الملل را کسب کرده است.
او در گفتوگویی با اختبار درباره نحوه مطالعه برای این آزمون توضیحاتی ارائه کرد که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
زمان شروع به مطالعه
حدودا از مهرماه سال ۱۴۰۰ بود که من مطالعه آزمونی خود را شروع کردم و هرچند که فارغ التحصیل شده بودم و تقریبا وقت کافی داشتم، اما نحوه مطالعه من بیشتر به شکل جسته و گریخته بود و ساعت مطالعاتی روزانه من چندان زیاد نبود. از دی ماه، رفته رفته میزان مطالعه ام بالا رفت و در سه ماه آخرِ پیش از آزمون، بخصوص در اردیبهشت ماه، به اوج خودش رسید.
منابع مطالعاتی آزمون کارشناسی ارشد حقوق تجارت بینالملل
من برای درس حقوق مدنی، کتاب ۲ جلدی دکتر محمدمهدی توکلی، برای درس تجارت، کتاب مختصر حقوق تجارتِ ایشان، برای حقوق بین الملل عمومی، کتاب دکتر ضیایی بیگدلی و برای حقوق بین الملل خصوصی، کتاب های حقوق بین الملل خصوصی دکتر نصیری و دکتر الماسی را مطالعه کردم که کتب تقریبا جامعی بوده و اکثر نکات لازم را به خواننده انتقال میدهند.
اما درخصوص حقوق بین الملل عمومی، به علت تمایل طراحان سوال به صحبت از مسائل روز، نمیتوان منبع مشخصی را ذکر نمود که تمام نکات مهم را دربر داشته باشد و به همین خاطر از نظر بنده، آشنایی و آگاهی از مسائل روز میتواند موثر واقع شود.
درمورد متون حقوقی نیز،به شخصه بهواسطه شرکت در کلاس زبان، بر زبان عمومی تسلط نسبی داشته و لذا تنها کتابی که برای تقویت زبان تخصصیام استفاده کردم، کتاب ۵۰۵ لغت دکتر محمود رمضانی بود که دایره لغات تخصصی شما را تا حدی وسیع میکند و کارآمد است، اما کافی خیر.
برنامه مطالعه برای آزمون کارشناسی ارشد
حقیقتا، از آنجا که به شخصه عموما کشش و توان داشتن ساعت مطالعاتی بالا را نداشته و زود از درس خواندن خسته میشوم، برای آنکه بتوانم تا زمان آزمون تمام مطالب را چندین بار مرور کرده باشم، روش مطالعه ام به این شکل بود که چند بازه زمانی را برای خود مشخص کرده و به هرکدام از آنها، یکسری از سرفصل ها را اختصاص داده بودم و برای اتمام مطالب تا انتهای هر کدام از آن بازه های زمانی، تعداد صفحات موردنظر را بر تعداد روزهایی که داشتم تقسیم میکردم و هرروز صفحات لازم را به اتمام رسانده تا مطابق برنامه ریزیام پیش بروم.
علاوه براین، خلاصه نویسی یکی از پایه های مهم برنامه مطالعاتی من بود که کمک زیادی به تثبیت مطالب در ذهنم نموده و باعث شد که در ماههای آخر، سرعت مطالعه و مرور مطالب برای من بیشتر شده و بازدهی در تست زنی ها بالاتر برود.
طبعا اهمیت تست زنی هم بر کسی پوشیده نیست و به نظر من لازم است که پس از یک دور مطالعه کامل منابع آزمونی،رفته رفته تست زنی در دستور کار قرار بگیرد و طبیعتا به موازات افزایش میزان تست زنی، آشنایی با نحوه طراحی سوالات بیشتر شده و آمادگی برای آزمون بالاتر خواهد رفت.
اما به طور کلی، نحوه مطالعه اصولا یک موضوع شخصی بوده و هرکس باتوجه به توانایی های خود، از جمله قدرت حافظه، آشنایی با تکنیک های تست زنی، قدرت تحلیل و …، شیوه مطالعه خاص خود را دارد و نمیتوان برای همه اصطلاحا یک نسخه پیچید. لذا چه بهتر که اگر هریک از دوستان با شیوه ی خاصی راحتتر هستند، همان را در پیش گرفته و درگیر متدهای دیگر نشوند.
نحوه برگزاری و سوالات آزمون کارشناسی ارشد حقوق ۱۴۰۱
درخصوص آزمون، گمان میکنم کمبود وقت، تجربه مشترک خیلی از شرکت کننده ها از جمله خود من بوده باشد. به همین خاطر اهمیت دارد که داوطلبین، علاوه بر مدیریت زمان، در صورت داشتن مهارت نسبتا یکسان در تمام دروس، ابتدا از دروس با ضریب بالاتر شروع کنند.این موضوع باعث میشود ریسک اتمام زمان متوجه دروسِ با اهمیتِ پایین تر شده و تاثیر کمتری در تراز داشته باشد. اما اگر میزان مهارت شما در دروس مختلف متفاوت است، شروع آزمون با درسی که مهارت بیشتری در آن دارید، میتواند از استرس شما حین آزمون بکاهد.
سوالات آزمون هم اکثرا مطابق پیش بینی های بنده بود و حتی درخصوص درس حقوق بین الملل عمومی، از قبل، نسبت به بهروز بودن سوالات اطلاع داشتم. اما از آنجا که ترجیح من بر این بود که بیشتر زمان مطالعه خود را به دروسِ با ضرایب بالاتر و با سوالات قابل پیشبینیتر اختصاص بدهم، در درس حقوق بین الملل عمومی درصد بالایی نداشتم.
دانشگاه مدنظر برای ادامه تحصیل
بنده برای ادامه تحصیل یکی از دانشگاه های شهید بهشتی یا علامه طباطبایی را مدنظر دارم و تحصیل در هریک از اینها برای من باعث افتخار بوده و تفاوت چندانی ندارد.
توصیه به داوطلبان آزمونهای حقوقی
توصیه من به داوطلبین عزیز این است که حتما مطالب را تا آخرین روزهای نزدیک به آزمون مرور کرده و از زمان خود حداکثر استفاده را ببرند و ناامید نشوند. بخصوص در رابطه با آزمون ۱۴۰۲ که در اسفندماه سال جاری برگزار میشود، از نظر اینجانب، فرصت مطالعاتی به اندازه کافی وجود داشته و اصلا زمان کمی نیست،به خصوص که شرایط برای همگی یکسان میباشد.لذا اگر مطابق برنامه پیش بروند، ان شاالله به هدف مدنظر خود خواهند رسید.
همچنین بهتر است از تعدد منابع، به خصوص در درسی مانند حقوق مدنی که مباحث اختلافی زیادی دارد دوری کنند، چراکه این کار باعث دوگانگی و سردرگمی ایشان شده و مشکلی را حل نخواهد کرد.
و کلام آخر
در انتها از پدر و مادر عزیزم که بی شک این موفقیت حاصل زحمات و حمایت های بی دریغ ایشان بوده، و همچنین تمام عزیزانی که به نحوی در این مدت یاری گر و مشوق من بودند، بی نهایت سپاسگزارم و قدردان زحماتشان هستم.
برای سایر دوستان تلاشگر نیز آرزوی موفقیت دارم.
برای مشاهده تمامی مصاحبههای پایگاه خبری اختبار
با رتبههای برتر آزمون کارشناسیارشد ۱۴۰۱ کلیک کنید
نیلوفر عزیزم،چه قدر از دیدن موفقیتت خوشحال شدم ،لایق بهترینهایی،انشالله همیشه موفق باشی
ارشد و دکتری در رشته حقوق بدرد نمیخوره همون لیسانس کفایت میکنه
دقیییقا
اینا جملات کسانی هست که از دریافت همون دانشنامه لیسانس هم عاجزن. کسی که علاقهمند باشه میره دنبال علاقهش
همه که نباید وکیل شن. مملکت پژوهشگر هم لازم داره
مصاحبه ی مختصر و مفیدی بود مرسی خانوم محبی . با ارزوی موفقیت بیشتر شما در اینده