گفتگوی ویژه خبری درباره طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار

پایگاه خبری اختبار- برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که در روز یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ از شبکه خبر پخش شد، به موضوع طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب‌وکار، آزمون وکالت و حواشی آن پرداخت.

ابراهیم کیانی (نایب‌رئیس اول اسکودا)، زمانیان عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر و امیر سیاح رئیس مرکز پایش و بهبود محیط کسب و کار مهمان‌های این برنامه بودند.

ویدئوی کامل گفتگوی ویژه خبری

روز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ درباره طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۱۴ دیدگاه ها

  1. اضافه می شود…
    همان پزشکی که می فرمایید بعد از فارغ التحصیلی بدون آزمون وارد بازار کار می شوند… )که البته این روش مورد تایید من نیست)، اما می خواهم به این نکته اشاره کنم که ظرفیت اندک و سوالات غلط و ناهنجار و غیر استاتدارد و کنج گوشه کتاب باعث شان پزشکان نشده است… طبق گفته خودتان و اشاره ای که پزشکان داشتید و گفتید کسی جرات نمی کنه به پزشک ها بگه کاسب.
    کاسب یک مفهوم حقوق – تجاری تخصصی است و ذهن خودتان را باید از مفاهیم عامیانه و مفاهیم عرفیه سطحی پاک بفرمایید.

  2. مشکل شما این است که زاویه نگاه شما زاویه دید عوامانه است و نه علمی و آکادمیک.
    کاسب را شما فحش می پندارید… در حالی که کاسب شخصی است که در استخدام دولت نیست و درآمد خود را به صورت آزاد کسب می کند… و این هیچ اشکالی ندارد…
    همین برداشت غیر علمی نسبت به حرفه دلالی نیز وجود دارد…
    کسی که حقوق نخوانده باشد وقتی واژه دلال را بشنود احساس می کند فحش شنیده است در حالی که دلالی یکی از مشاغل شریف جامعه است و در قانون تجارت هم به عنوان یک شغل پیش بینی شده است. و اگر دلال ها نبودند تصور کنید چه هرج و مرجی در جامعه می شد وقتی مردم مجبور بودند خودشان دنبال مایحتاجشان بگردند…
    حرفه پزشکی که هم طبق اسناد بین المللی درست مانند حرفه وکالت در زمره “مشاغل خدماتی” است.
    منظور از کسب و کار این نیست که وکلا یا مزشکان گوش مردم را ببرند…
    شما برداشتتان کاملاً غیر علمی و نادرست است…
    سطح مطالعه خودتان را افزایش بدهید تا نه خودتان را اذیت کنید و نه دیگران…
    در خصوص اقدامات مشکوکی که بر مزار پیشکسوتان وکالت می شود به نظر می رسد یک عده تلاش دارند تصویری از حامیان قانون نسهیل صدور مجوز های کاری درست کنند…
    من شخصاً دیدم که یک نفر نوشته بود “حامیان قانون تسهیل” این کار را کرده اند و لقب “شعبان بی مخ” به آنها داده بود… !!! در حالی که اصلاً معلوم و محرز نیست چه کسی یا چه کسانی این توهین ها را کرده اند… لذا به عنوان یک دانش آموخته حقوق واقعاً لازم است در گفتار خود و در قضاوت های پخته تر عمل کنیم…

  3. از یه کسی که حقوق خونده بیشتر از این انتظار میره
    وقتی خود جامعه حقوقی انقدر شان خودشونو پایین میارن از بقیه چه انتظاری میره
    چرا هیچکس نمیتونه راجع به جذب قضات تو قوه قضائیه انتقاد کنه که اصلا سیستم جذب مشخصی نداره
    چرا چندسال اخیر از صداوسیما گرفته تا مجلس و قوه انقدر فشار میارن به وکلا
    من نمیگم کانون انحصار نداشت
    و نباید سیستم جذب وکیل تغییر می‌کرد. میگم شان وکالت باید حفظ بشه
    نباید یه عده برن سر مزار استاد شریفی مثل دکتر کشاورز و توهین کنن
    که همه جامعه حقوقی به عنوان وکیل و الوکلا میشناختنش
    وقتی خودمون راضی هستیم بهمون بگن کاسب پس دیگه نباید انتظاری داشت
    چرا یکی جرات نمیکنه به پزشکا بگه کاسب که برای یه ربع معاینه نجومی میگیرن
    از ماست که بر ماست

  4. دقیقاً… به این می گویند کارما…
    اون کسانی که ظرفیت ۶۰۰ نفری برای کانون مرکز می گذاشتند و هزاران خانواده خونین جگر کردند الان باید پاسخگو باشند…
    آه اون مادرانی که فرزندانشان پشت آزمون وکالت ایست قلبی کردند و به خاک سپرده شدند…‌ برای گرفتن یک مجوز کاری ساده….

  5. شان و شوکت و جَبَروت و ملکوت و عظمت و صلابت و غیره همه بهانه هایی برای پوشاندن *حقیقت* است…
    طبق استاندارد های بین المللی و اسناد سازمان ملل متحد در خصوص مشاغل و اسناد سازمان تجارت جهانی حرفه وکالت *یک شغل* است که در آن در قبال خدمات از کلاینت یا مراجعه کننده یا همان مشتری *پول* دریافت می شود…
    وقت آن رسیده است که خودمان گول نزنیم و با *واقعیت ها* روبرو باشیم…
    خانمی که گلایه داشتند که چرا به به موکل می گویید مشتری لطفاً مطالعات خودشان را افزایش بدهند…
    در ثانی… مگر کاسب بودن جرم است؟
    درست همان طور که یک نانوا یک قصاب یک پزشک یک مهندس مستقیماً با “جان” مردم سر و کار دارد و باید شرافت و صداقت و درستکاری را رعایت کند یک وکیل هم که با حقوق مردم سر و کار دارد باید شرافت را در حرفه خودش رعایت کند…
    من هیچ تفاوتی میان اینها نمی بینم…
    بحث جبروت و ملکوت و غیره فقط برای فرار از قانون و حق و حقیقت است که واقعاً لازم است کانون های وکلا به عنوان پیشگام در ضمینه احقاق حق از طرح این قبیل استدلال های تهی پرهیز کنند…
    حفظ انحصار یک طرف… مقاومت در مقابل شفافیت و انحصار زدایی خودش یک لکه ننگ است برای هر وکیل… وکیل دادگستری باید برای شفافیت و انحصار شکنی پیشگام باشد…

    در این مصاحبه هم آقای کیانی آنقدر در مورد لزوم حضور حقوقدانان صحبت کردند که گویا فراموش کردند خودشان حقوقدان هستند و عضد کانون وکلا و در برنامه دعوت شده اند برای ارائه نظر…
    این نشان می دهد که بحث آنقدر روشن و مسلم است که در محتوای بحث اصلاً ورود نکردند…
    در عوض از بورس و خودروسازی گفتند!
    دوستان..! مدیر محترم اختبار… ! هم رشته ای عزیز خانم بهار… ! عزیزان…. !
    ما داریم از کشورهای دیگر جهان به شدت عقب می مانیم… اقتصاد کشور دچار بحران است… ارزش پول ملی ما شده یک بیست و پنج هزارم ارزش پول امریکا… این همه نیروی جوان با انگیزه در کشور داریم… به جای این که از آنها استفاده کنیم و کشور خودمان را (نه جیب خودمان را ) آباد کنیم آنها را سال ها پشت آزمونی نگه می داریم که استادهای حقوق از پاسخ گویی به سوالات آن عاجز می شوند… ! هر سال منابع جدیدتر… منابع سنگین تر… سوالات ناهنجار… این روش واقعاً درست نیست… ما باید دست به دست هم بدهیم و به داد کشورمان ایران برسیم…

  6. رفتار کانون وکلا شبیه فردی که خدا هم قبول نداره،این سطح از غرور و خودپسندی و خوار شمردن بقیه دواطلبینی که ۸هزار کسب نمیکنن خیلی زننده است ، وقتی کانون از رانت عضویت راحت ی عده نماینده مجلس که اصلا حقوقی نیستن دفاع می‌کنه و یا برخی تسهیلات برای اساتیدی که بعنوان استاد حقوق حتما باید اینقدر سواد داشته باشند که آزمون وکالت قبول بشن ولی نمیشن ، اصلا این به کنار ،نمیشه تو حباب زندگی کرد ،بهتر کانون جای اینکه نماینده اش بیاد تو برنامه زنده بگه آی مردم دارن فلان میکنن و…. مردمی که اتفاقا خوشحالند از این اتفاق ،رفتار تاجرانه خودشون اصلاح کنند و عین طبقه اشراف رفتار نکنن،ی زمانی نماینده های مجلس همه وکیل بودند و برای حقوق ملت حرف میزدند،الان ولی معلم ها وارد مجلس میشن عموما ،اینکه وکلا حاضر نیستند وارد عرصه سیاست بشن خودش نشون میده چه درآمد بالایی دارند که به صرف نیست واسشون خدمت به مردم

  7. با سلام ، من چهل سال از خدا عمر گرفتم تا حالا ندیدم قانونی در این کشور به نفع عموم مردم تصویب بشه که گره ای از کار ملت رو باز کنه،بالعکس هر کجا دست گذاشتن و خواستن درستش کنن بدتر از قبل شده،اگر کمترین نمره ادوار گذشته آزمون های کانون وکلا رو بررسی بفرمایین کف قبولی نمره ۸/۷ الی ۹ در سهمیه آزاد هست. میانگین نمرات ۱۰۰۰ نفر برتر هم بین ۱۳ الی ۱۴ بوده است. حال با این قانون جدید اگر ۷۰ درصد ۱۳ الی ۱۴ رو دربیاریم میشه ۹/۱ الی ۹/۸،،، یعنی سخت تر از گذشته … سهمیه ایثارگری هم که فاتحه…قبلاً با کف نمره ۴ میشد قبول شد که الآن کف اش شده ۷/۸ الی ۸/۴ … آزمون هم که به صورت ملی برگزار خواهد شد نه استانی، نمرات پایین از مناطق محروم و کم درخواست پذیرش خواهند شد که به نظرم هیچ ارزشی نخواهد داشت چون اصلا در اون مناطق وکالت رونقی ندارد ..

  8. بیخودی بعضی از دوستان ناراحت و خوشحالن ببینید تراز قبولی نفرات برتر ده هزار یازده هزار گاها دوازده هزار هم بوده هفتاد درصد اینو باید بیارین یعنی ۷ ۸ هزار که اشخاصیم که قبول شدن همین دورابرا بودن در هر صورت کسیکه بخونه الان دیگه قبوله برین تا وقت هست بخونید وگرنه قبولی فکر نکنید راحته اتفاقا سختترم شد فردای ازمون بعد رویت نتیجه نگین وای چی شد چرا رد باید بخونید خوندنم واقعا راحتته ببینید جاها پرتکرار کجاها بوده تو این سالها فقط تو این مدت باقی مونده اونارو بخونید

  9. واقعا متاسفم برای افرادی که تصور میکنن وکالت یک شغل لوکس هست و وکلا در دفاتر شیک وکالت میکنند و موکل مثل برده ی وکیل می مونه !!!

    نمی دونم مجلس داره چیکار میکنه ! خدا ب دادمون برسه !

  10. اقای سیاح عزیز در ادبیات حقوقی ما صحبتی از مشتری نداریم
    چه خوب بود به جای صحبت کردن از مشتری و بازار و کسب و کار از اصطلاحات درست حقوقی استفاده میکردید
    زیبنده نیست به موکل بگیم مشتری لابد به وکیلم بگید کاسب
    من به عنوان یه داوطلب آزمون کانون هرچند از برگزاری آزمون به شکل کنونی گله دارم
    ولی هرگز راضی نیستم تو جامعه کاسب تلقی بشم در مقابل مشتری
    وکلا و حقوقدانان خدمات حقوقی ارائه میدن تلقی واژه کاسب به این اشخاص در شان منصب و خدمتی که ارائه میدن نیست

    1. بهار خانم چه حسن کچل چه کجل حسن
      جفتش یکیه می خوای به موکلت آینده بگو موکل می خواهی بگو مشتری
      در ماهیت هیچ فرقی با هم ندارند چه موکل و چه مشتری هر دو پول می دن ، و چون پول می دن دیگه فرقی نمی کنه
      شما انشاء وکیل شدی ، مجانی کار کن ،بعد برو پز بده بگو موکل من هستن. من هم وکیلشون
      یعنی یه عالمه انسان داره اشتباه می کنه شما و امثال شما فقط دارید درست میگید
      خواستی بخون وکیل بشو ، نخواستی برید دنبال یه کار دیگه
      ضمنا الان دکتر تا پول نگیره بیمار وزیریت نمیکنه مثل بقالی که تا پول ندی ماست بهت نمی ده
      حالا برو با کلمات بازی کن .

      1. با سلام. از آقای سیاح و مجری برنامه و هر شخص غیر حقوقی توقعی نمیره که به ماهیت حقوقی وکالت، پزشکی یا قضاوت یا سر دفتری،واقف باشند و فکر کنند هر جا پولی رد و بدل میشه یعنی کسب و کار یعنی مشتری یعنی قصابی و نجاری (( با احترام به این مشاغل)) و غیره. اما جای تاسف اینجاست که افرادی که نظریاتشان را اینجا مینویسند قاعدتاً یک لیسانس حقوق حد اقلی دارند،پس چطور تفاوت منصب و شغل را نمی دانند؟! اینجاست که مشخص میشه چرا این حضرات در امتحان وکالت قبول نمیشدند تا امروز. به عنوان مثال یکی از محدودیت هایی که وکلا دارند، عدم اجازه تبلیغات بوده و این امر ریشه در همین کسب و کار نبودن وکالت داشته است یا اینکه پزشک و وکیل میتواند در منزل خود کار کند و این در قانون درج شده است و دلایل دیگری که اینجا در مقام بیان آن نیستیم، دوستانی که فکر می‌کنند اینها بازی با کلمات است قطعاً به مسائل حقوقی اشراف کافی ندارند. در دو قانون و یک آیین نامه شأن و جایگاه کاری وکلا برابر با قضات و رئیس کانون وکلا برابر با دادستان کل کشور معین گردیده است پس با این حساب قضاوت هم کاسبی است چون قاضی حقوق می گیرد؟؟!! در منصب برخلاف شغل ،گرفتن مبلغ فرع بر ماهیت موضوع مورد انجام است مثل درمان بیمار مثل رفع تنازع توسط قاضی بین افراد مثل ماهیت وکالت که برای آن سوگندنامه قرائت می‌شود. لیکن در کسب و کار اصل بر درآمد است و سود شما در اولویت قرار دارد و شما سوگند نمیخورید که منافع مشتری یا عدالت یا سلامتی یک بیمار را بر کسب درآمد خویش ارجحیت دهید.

  11. چندین سال همه به کانون هشدار میدادن این راه که میرید نتیجه خطرناکی داره انقدر داوطلبان را اذیت نکنید و ادعا نداشته باشید.گوش ندادن نتیجه شد طرح تسهیل.آئین نامه هم نقشه کانون بود برای آزار بیشتر داوطلب که برعکس شد و به اهرم فشار قوه علیه خود کانون تبدیل شد.کانون زورش فقط به داوطلبان میرسید ولی در برابر ماده ۸ بازنشسنه های پیر بدون آزمون و سهمیه ها ساکت بود.دست روزگار تلافی کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا