گفتگو با آریا آتش رتبه ۲۴ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور

پایگاه خبری اختبار- آریا آتش متولد ۱۳۷۸، فارغ‌التحصیل رشته‌ حقوق دانشگاه دولتی اصفهان موفق به کسب رتبه ۲۴ آزمون وکالت ۱۴۰۳ شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با آریا آتش در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و… را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

اینجانب آریا آتش، متولد سال ۱۳۷۸، در سال ۱۳۹۶ با کسب رتبه ۴۰۰ در کنکور کارشناسی وارد دانشگاه دولتی اصفهان شدم و در سال ۱۴۰۰ فارغ‌التحصیل گردیدم. پس از فارغ‌التحصیلی، بلافاصله به خدمت سربازی اعزام شدم و در این مدت، در دادگستری به ارائه خدمات معاضدت حقوقی پرداختم. دوران خدمت سربازی اینجانب در شهریورماه ۱۴۰۲ به پایان رسید و چند ماه بعد، مطالعات خود را برای آمادگی در آزمون وکالت آغاز کردم.

آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمون‌های حقوقی را هم داشته‌اید؟

این نخستین باری بود که در آزمون کانون وکلای دادگستری شرکت می‌کردم. پیش از این، در اسفندماه ۱۴۰۲ در آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه شرکت کردم و توانستم در آن آزمون پذیرفته شوم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

پس از پایان خدمت سربازی، وارد بازار کار نشدم و تمام زمان خود را به مطالعه برای آزمون اختصاص دادم. حدود یک سال به صورت مستمر در کتابخانه مطالعه کردم. در شش ماه اول، برنامه مطالعاتی‌ام سبک بود و ساعات مطالعه محدودی داشتم، اما از فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به تدریج بر ساعات مطالعه‌ام افزودم و در نهایت به روزانه ۸ تا ۹ ساعت مطالعه منظم رسیدم.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

منابع مطالعاتی خود را با مشورت دوستانی که در سال‌های گذشته جزو رتبه‌های برتر آزمون بوده‌اند و همچنین با مطالعه مصاحبه‌های اختصاصی سایت اختبار با رتبه‌های برتر انتخاب کردم. این منابع به شرح زیر بودند:

حقوق مدنی: شرکت در کلاس‌ها و مطالعه جزوه دکتر شعبانی. در موارد خاص و برای رفع مشکلات، به صورت موردی از کتاب دکتر فرهاد بیات یا کتاب دو جلدی دکتر توکلی استفاده می‌کردم. کتاب تست‌ کتاب دکتر قربانی.

آیین دادرسی مدنی: مطالعه جزوه و کتاب سریع‌خوان دکتر سید جعفری و استفاده از نمودارهای انتهای کتاب دکتر عمروانی. کتاب تست دکتر عمروانی.

حقوق تجارت: مطالعه کتاب دو جلدی رضا رشیدی‌نسب و برای تست از کتاب دکتر قربانی استفاده کردم.

اصول فقه: مطالعه کتاب شرح جامع اصول فقه آقای سمیع‌پور و کتاب تست دکتر شب‌خیز.

متون فقه: کتاب دکتر الهه شعبان‌پور بدون حل نمونه تست.

حقوق جزا: مطالعه کتاب دکتر احمد غفوری و جزوه دکتر کامفر. برای تست از کتاب دکتر احمد غفوری .

آیین دادرسی کیفری: استفاده از شرح و تست کتاب دکتر احمد غفوری.

حقوق اساسی: مطالعه متن اصول قانون اساسی بدون حل نمونه تست.

تهیه منابع آزمون وکالت سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار

 

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

برنامه‌ریزی من شامل دو بخش کوتاه‌مدت و بلندمدت بود. در برنامه بلندمدت، مشخص کرده بودم که تا چه زمانی باید هر درس را به طور کامل تمام کنم و چه زمانی به صورت نکته‌ای، تستی و خلاصه‌وار دروس را مرور کنم. در برنامه کوتاه‌مدت، هر دو هفته یک برنامه جدید برای خود تنظیم می‌کردم. در این بازه دو هفته‌ای، ابتدا به اتمام شرح دروس می‌پرداختم و سپس چند روز پایانی را به حل تست‌های مرتبط، نکته‌برداری از اشکالات، و خلاصه‌نویسی مطالب مهم اختصاص می‌دادم. در هر روز، مطالعه ۲ تا ۳ درس را در برنامه خود گنجانده بودم که حجم و سختی هر درس، تعیین‌کننده میزان زمان اختصاص‌یافته به آن بود.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

در زمان آزمون، تنها درس آیین دادرسی مدنی برای من چالش‌برانگیز بود. با اینکه این درس را یکی از نقاط قوت خود می‌دانستم، به دلیل سختی و اختلافی بودن سوالات، وقت زیادی از من گرفت. این موضوع باعث شد که تنها درس با درصد پایین‌تر از ۷۰٪ برای من همین درس باشد و در نهایت ۵۳٪ کسب کردم. با این حال، به دلیل تسلط بالایی که در دروس جزا و آیین دادرسی کیفری داشتم، کمبود وقت را با عملکرد بهتر در این دو درس جبران کردم. با این وجود، فرصت بررسی دوباره سوالات شک‌دار برایم فراهم نشد.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

شیوه برگزاری آزمون امسال از هر لحاظ بسیار مناسب و استاندارد بود. سطح سوالات، به‌ویژه در مقایسه با سال‌های گذشته، بهتر و دقیق‌تر طراحی شده بود و استانداردهای لازم را تا حد زیادی رعایت می‌کرد. با این حال، هنوز سوالات اختلافی و گاهی اشتباه در آزمون مشاهده می‌شود که امیدوارم در آزمون‌های آینده این مشکلات برطرف گردد.

انتظار این نمره را داشتید؟

بله، دقیقاً محدوده رتبه‌ای که مد نظر داشتم را کسب کردم. با توجه به سطح آمادگی خود و برنامه‌ریزی‌هایی که برای مطالعه داشتم، انتظار داشتم که در این بازه رتبه‌ای قرار گیرم و از کسب این نتیجه رضایت دارم.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

مهم‌ترین عامل موفقیت در آزمون وکالت، استمرار در مطالعه و تلاش مداوم است. داوطلبان نباید خود را درگیر تنوع بیش از حد منابع و روش‌های مختلف مطالعه کنند. پس از یک یا دو ماه مطالعه، هر فرد می‌تواند نحوه مطالعه هر درس و برنامه‌ریزی متناسب با ویژگی‌های شخصیتی خود را بیابد و از آن بهره ببرد.
همچنین، در این مسیر، خانواده من بزرگ‌ترین پشتیبانم بودند. بدون حمایت‌های بی‌دریغ آن‌ها، دستیابی به این نتیجه امکان‌پذیر نبود و از همراهی و حمایتشان صمیمانه قدردانی می‌کنم.
کارنامه آریا آتش رتبه ۲۴ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور

سایر مطالب:

خروج از نسخه موبایل