گفتگو با احمدرضا مهدیان رتبه ۸ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور
پایگاه خبری اختبار- احمدرضا مهدیان متولد ۱۳۸۰، فارغالتحصیل حقوق دانشگاه آزاد اسلامی پرند است که موفق به کسب رتبه ۸ آزمون وکالت ۱۴۰۳ با تراز قابل توجه ۱۲۰۱۹ شده است.
گفتوگوی اختبار با احمدرضا مهدیان در خصوص منابع آزمون، زمانبندی، نحوه مطالعه و… را در ادامه میخوانید:
لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلیتان بفرمایید
اینجانب احمدرضا مهدیان، دارای دیپلم علوم تجربی و فارغالتحصیل دوره کارشناسی پیوسته رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند در سال ۱۴۰۲ میباشم. بنده در طول مدت تحصیل در دانشگاه مشغول به انواع مشاغل مانند مغازهداری و فروش لوازم بهداشتی، ساختمان و همچین فعالیت در اسنپ و حتی پیک موتوری هم بودهام.
آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمونهای حقوقی را هم داشتهاید؟
اولین بار است که در آزمون وکالت شرکت مینمایم و صرفا در آزمون ورودی کارآموزی کانون وکلا شرکت نمودهام و آزمون مرکز وکلا را شرکت ننمودهام. خیر ،سابقا در هیچ آزمون حقوقی دیگری شرکت نداشتهام.
شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟
شرایط بنده در مدت آزمون آنچنان مساعد نبوده، زیرا؛ اولا، پدرم را چندین سال است که از دست دادهام و از حمایت و دلگرمی ایشان بهرهمند نبودم و هزینهها و مخارج خودم و همینطور مادرم هم با بنده بود.
ثانیاً، پنج ماه مانده تا آزمون با خودروی خودم واژگون شدم که حتی سه روز هم در بیمارستانی در استان لرستان در کما بودم و به هیچ عنوان حالم مساعد نبود.
ثانیاً، من به علت جبران خسارات مالی ناشی از این واژگونی مجبور شدم مدت فعالیتهای شغلی خودم را برای کسب درآمد چندین برابر کنم، به حدی که چهار ماه مانده به آزمون روزانه تا ۱۲ ساعت در روز بهعنوان پیک موتوری کار میکردم.
نهایتاً اینکه، یکی از نزدیکانم از مهرماه به علت بدهی بابت دین ناشی از مهریه در زندان اوین بوده و حتی اکنون هم در زندان است و این باعث شد که فشار بر روی من به شدت افزایش پیدا کند و مسئولیت فرزند دبستانی ایشان هم بر عهده من افتاد.
در دو ماه آخر مانده به آزمون شروع به مطالعه دروس نمودم و تنها این دو ماه را به مطالعه پرداختم، اما باید بگویم در طول مدت تحصیل به طول متناوب و مستمر مطالعه داشتم.
منابع مطالعهتان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟
منابع مطالعاتی بنده عبارتند از:
حقوق مدنی: کتاب نظم کنونی و پنج جلدی قواعد عمومی قراردادها و چهارجلدی عقود معین و دو جلدی مسئولیت مدنی مرحوم دکتر امیر ناصر کاتوزیان، رساله تعهدات (پنج جلدی حقوق تعهدات) و کتاب ارث مرحوم دکتر مهدی شهیدی، شرح جامع دکتر فرهاد بیات، تست دکتر قربانی
آیین دادرسی مدنی: سه جلدی پیشرفته آیین دادرسی مدنی و دو جلدی اجرای احکام مدنی دکتر عبدالله شمس و تست دکتر السانی و عمروانی
حقوق تجارت: مختصری از حقوق تجارت دکتر اسکینی و دو جلدی دکتر رشیدی نسب تست دکتر قربانی
متون فقه و اصول: کتاب دکتر الهه شعبانپور
درس اصول فقه: مطالعه ننمودم
حقوق جزای عمومی و اختصاصی: چهار جلدی دکتر میر محمد صادقی و تدریسات دکتر احمد غفوری تست دکتر شادی عظیم زاده
آیین دادرسی کیفری: نص قانون و دوجلدی دکتر خالقی و تست دکتر احمد غفوری
حقوق اساسی: نص اصول قانون اساسی به انضمام نظریات تفسیری شورای محترم نگهبان
کتب منابع آزمون وکالت را براحتی از سراسر کشور در وبسایت کتاب حقوقی دادبازار تهیه کنید. همچنین میتوانید کتاب خود را در پیامرسان های زیر سفارش بدهید:
پیامرسان تلگرام پیامرسان واتساپ
برنامهریزیتان برای مطالعه به چه شکلی بود؟
برنامهریزی مطالعاتی در دو ماهی که برای آزمون مطالعه داشتم، برای من به این شکل بود که صبحها به مطالعه جزا میپرداختم و تست دکتر شادی عظیم زاده را به این شکل که هر روز حتما ۱۰۰ تست این کتاب را مورد مطالعه قرار میدادم و به نوعی آزمون میدادم. سپس اشتباهات خود را با مطالعه پاسخ تشریحی دکتر برطرف مینمودم.
بعد از این درس به مطالعه حقوق تجارت و آیین دادرسی مدنی و تستزنی هر دو درس میپرداختم و عصر هم حقوق مدنی و تست آن را میزدم و تا بعد از شام استراحت میکردم.
سپس قانون اساسی میخواندم و از هر اصل دو بار رونویسی مینمودم، چون به نظرم خواندن صرف به تنهایی موثر نیست و نوشتن در ثبت متن اصول در ذهن بسیار موثر است. در آزمون هم به شدت مطالب و نص اصول در ذهنم حک شده بود.
سپس بعد از مطالعه قانون اساسی، متون فقه را مطالعه مینمودم و چه بر روی متن عربی و چه فارسی کار میکردم. بنده درس اصول فقه را مطالعه نکردم.
در این دو دو ماه، بنده تمامی هفته از صبح تا شب به مطالعه مشغول بودم. البته برخی اوقات با رفقا به کافه و حتی سالن بولینگ هم میرفتیم و این چنین نبود که خود را حبس درس خواندن کنم.
چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟
درس خاصی در سر جلسه آزمون برایم چالشبرانگیز نبود. تا حدودی بعضی از سوالات آیین دادرسی مدنی فکرم را مشغول نموده بود و در آزمون دچار کمبود وقت نشدم.
نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟
در مورد برگزاری آزمون باید بیان کنم؛ بنده در حوزه دانشگاه شهید بهشتی آزمون دادم که محل نشستن بنده نزدیک به پنجره و آخر بود و آن روز هم هوا بارانی بود و به علت مشکلات پس از سانحه واژگونی خودرو، به خصوص سندروم IBS، مکررا به سرویس بهداشتی میرفتم که حتی باعث آن شد مسئول امتحانات هم مرا بازخواست کند و عملا در فرآیند پاسخگویی بنده موثر بود و سوالاتی که به شدت برایم آسان بود را در پاسخنامه به اشتباه پاسخ دادم.
انتظار این نمره را داشتید؟
انتظار نمرهای بسیار بالاتر از این تراز و رتبه را داشتم و متاسفانه از عملکردم به هیچوجه راضی و خشنود نیستم و احساس شکست بزرگی میکنم، اما امیدم را برای ادامه راه وکالت و به خصوص آزمون اختبار از دست ندادهام و تمام تلاشم را برای اختبار میکنم.
توصیه شما به داوطلبین آزمونهای سالهای آینده چیست؟
توصیه من آن است که فریب برخی از به اصطلاح موسسات و استادان شیاد حیلهگر را نخورید و به هیچ عنوان دنبال معجزه و یا اکسیر خاصی نباشید، بلکه بر روی خودتان تمرکز کنید و از ابتدای دانشگاه و ترم اول شروع به مطالعه، آن هم به صورت بنیادین و اصول حقوق با مطالعه کتب مرجع بنمایید.
البته که خود را در زندان برنامهریزیهای بسته و دقیقههای مشخصشده قرار ندهید و منعطف باشید. شاید یک روزی نتوانستید مطابق برنامه درس بخوانید و باید طوری منعطف باشید که این یک روز را در روز های دیگر جبران کنید و حتی در سختترین شرایط هم مطالعه کنید. خودم هم اگر اسنپ کار میکردم تا زمانی که مسافر سوار خودرو شود مطالعه میکردم و هیچ فرصتی را از دست نمیدادم و یا بر روی موتورسیکلت هم با هدفون به فایلهای صوتیِ حقوقی گوش میدادم.
مطلب بعدی آنکه، شما که در آینده نزدیک به منصب وکالت نائل خواهید گشت، باید علاوه بر الفبای حقوق بر مهارتهای خویش در رابطه با علوم اجتماعی و انسانی مانند فلسفه و روانشناسی و جامعهشناسی و اقتصاد و علوم سیاسی هم بیفزایید و صرفا به دانش حقوقی خود اتکا ننماید. همچنین به نظر من، شما باید دائما اطلاعات عمومی و اطلاعات تکنولوژیک خود مانند ارزهای دیجیتال را هم بهروز کنید و پاسخگوی هر نوع سوالات حقوقی که از شما پرسیده میشود باشید و در جستجوی پاسخ آن تلاش کنید و اینچنین در جلسه آزمون، کار برایتان بسیار راحت است و سوالات برایتان این چنین نمایان میشود که گویی قبلا بهطور کامل به آن پاسخ دادهاید.
در آخر از شما داوطلبان عزیز میخواهم در اوقات فراغت و استراحت خویش شطرنج بازی کنید و حتی به یادگیری اصولی این ابر بازی ذهنی بپردازید. در ضمن در حد امکان مسائل و معادلات ریاضی حل کنید. زیرا، حل معادلات ریاضی و دریافت این نکته که برای حل یک معادله چندین راه حل وجود دارد برای یک دانشآموختهی حقوق بسیار مهم است و ذهن او را در واکاوی پروندههای حقوقی به منظور دفاع و یا ارائه ادله در آن پرونده همراهی و روشن میکند.
سایر مطالب:
- گفتگو با فرشید سلامتی رتبه ۳۰ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور (سهمیه ایثارگران)
- گفتگو با حمید حیدری رتبه ۲۵ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور (سهمیه ایثارگران)
- گفتگو با راضیه محمدیان رتبه ۳۹ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور
- گفتگو با محمد امین رضوانی رتبه ۷ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور
- گفتگو با زهره غدیر رتبه ۱۷ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور
- گفتگو با سید میثم میرجلیلی رتبه ۳۴ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور
- گفتگو با آریا آتش رتبه ۲۴ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور
- گفتگو با امیرحسین رنجبر خدیوی رتبه ۸ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور (سهمیه ایثارگری)
- گفتگو با حمیدرضا صادقی رتبه ۶ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور
بسیار عالی
موفق باشید