گفتگو با امیرحسین رنجبر خدیوی رتبه ۸ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور (سهمیه ایثارگری)

پایگاه خبری اختبار- امیرحسین رنجبر خدیوی متولد ۱۳۷۷، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق کیفری و جرم‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس موفق به کسب رتبه ۸ سهمیه ایثارگری آزمون وکالت ۱۴۰۳ شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با امیرحسین رنجبر در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

سلام و عرض تشکر خدمت دست اندرکاران پایگاه حقوقی اختبار. بنده امیرحسین رنجبر، فارغ‌التحصیل دوره کارشناسی دانشگاه قم و تبریز و در حال حاضر دانشجوی حقوق کیفری و جرم‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس می‌باشم. اینجانب بعد از اتمام دوره کارشناسی در سال ۱۴۰۰، به علت نیاز به پایان خدمت جهت شرکت در آزمون وکالت، راهی خدمت سربازی شدم و از مهرماه سال ۱۴۰۲، مشغول به مطالعه برای آزمون وکالت شدم.

آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمون‌های حقوقی را هم داشته‌اید؟

بنده اولین‌بار بود در آزمون کانون وکلا شرکت کردم. سال پیش نیز در آزمون مرکز وکلا (مرحله دوم یعنی اسفندماه) شرکت کردم که به دلیل مطالعه برای آزمون ارشد، نتوانستم وقت چندانی اختصاص دهم و بنابراین رتبه ۹۷ در سهمیه را به دست آوردم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

من که از مهر ۱۴۰۲، یعنی بلافاصله بعد از اتمام خدمت سربازی مشغول به مطالعه شدم، به خاطر حمایت‌های مادی و معنوی پدر و مادر عزیزم، به دنبالِ شغلم که کتاب‌فروشی و کتابداری بود نرفتم و تصمیم گرفتم که فقط زمانم را به مطالعه اختصاص دهم. در زمان خدمت سربازی هم نیم‌نگاهی به دروس داشتم، اما با توجه به حجم مطالب، بار سنگینی روی دوش خود احساس و خود را ناتوان از قبولی تصور می‌کردم، اما با شروع مطالعه منظم و مستمر، این بُتِ ذهنی من شکسته شد و با انگیزه‌ بیشتری ادامه دادم.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

در خصوص منابع نیز، اولا به رتبه‌های سال‌های قبل مراجعه کردم و نظر ایشان را مورد مداقه قرار دادم. ثانیا از دوستان خودم نیز که قبول شده بودند پرس و جو کردم. ثالثا خود به کتاب فروشی‌ها رفته و با تورق کتب (که من به داوطلب‌ها بسیار توصیه می‌کنم، زیرا منابع کاملا نسبت به سلیقه افراد متغیر است و هر شخصی با منبعی راحت‌تر است) منابعم را انتخاب کردم.

منابع من به شرح ذیل است:

حقوق مدنی: دو جلدی دکتر توکلی را دو بار مطالعه کردم تا مطالب با توجه به دوری از درس یادآوری کلی شود. بعد سراغ کتاب دکتر بیات رفتم که کتابی سخت‌خوان اما بسیار جامع و خوب است. کتاب تست نیز، با کتاب دکتر شهبازی کار کردم.

آیین‌دادرسی‌مدنی: دو جلدی دکتر توکلی را مطالعه کردم. بعد سراغ کتاب دکتر السان رفتم و چندین بار نیز کتاب ایشان را مطالعه کردم. کتاب تست نیز با دکتر عمروانی و السان کار کردم که هر دو کتاب‌های خوبی هستند.

حقوق تجارت: صرفا دو جلدی دکتر توکلی را مطالعه کردم و چندین بار مواد قانون تجارت را مطالعه کردم. کتاب تست نیز با نیلوفر حسینی کار کردم.

حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری: با کتب دکتر کامفر پیش رفتم که برای ارشد نیز کتب ایشان را مطالعه کردم که کتبی بسیار ارزشمند و جامع اند. تست نیز با کتاب تست جناب غفوری کار کردم.

متون و اصول فقه: کتب دکتر الهه شعبان‌پور را مطالعه کردم و از کتب ایشان نیز بسیار راضی بودم. البته کسانی‌که می‌خواهند وقت بیشتری بگذارند سه جلدی قافی نیز کتابی بسیار خوب برای اصول است.

حقوق اساسی: صرفا متن اصول قانون اساسی و تست سنوات را کار کردم.

تهیه منابع آزمون وکالت سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار

دوره قوانین منبع آزمون وکالت همراه با رای وحدت رویه

دوره قوانین عام و خاص حقوقی و کیفری آزمون وکالت هوشیار

کتاب قوانین خاص وکالت اسکودا و مرکز وکلای قوه قضاییه ویرایش6 هوشیار

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

برنامه مطالعاتی من همانطور که عارض شدم از مهرماه ۱۴۰۲ شروع شد. اوایل به طور محدود یعنی ۵ الی ۶ ساعت مطالعه می‌کردم و از آذرماه مطالعه دروس خصوصی را کنار گذاشتم و برای ارشدِ جزا و کیفری مطالعه کردم. بعد از آزمون ارشد در ۴ اسفندماه، ده روز نیز برای آزمون مرکز وکلا مطالعه کردم و سپس به استراحت پرداختم. بعد از عید به طور جدی شروع به مطالعه آزمون کانون کردم؛ یعنی روزی ۱۰ ساعت مطالعه داشتم.

روش من نیز اینگونه بود که یک برنامه ماهانه و یک برنامه هفتگی و یک برنامه روزانه داشتم و بدون تیک زدن دروس همان روز، از کتابخانه خارج نمی‌شدم. هر روز، بلااستثناء، ساعت شش بیدار می‌شدم و روزی سه درس را مطالعه می‌کردم که معمولا دروسی که به هم مربوط هستند مانند مدنی و آیین‌دادرسی‌مدنی و تجارت در یک روز و جزا و کیفری و اصول فقه روز دیگر. البته قبل شروع، دروس روز قبل را مرور می‌کردم. اساسی و متون فقه را صرفا در دو ماه آخر مطالعه کردم.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

پرچالش‌ترین درس، برای من درس تجارت بود که هم اشتیاقی به مطالعه اش نبود، هم مطالب را نمی‌توانستم به ذهن بسپارم. بنابراین اول صبح‌ها تجارت مطالعه می کردم و با تکرار و استمرار، توانستم تسلط نسبتا خوبی به دست بیاورم. اما در جلسه امتحان، سوالات تجارت نسبت به سال قبل بهتر و استانداردتر بود.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

امسال، بر خلاف سال قبل، آزمون حواشی کمتری داشت و برگزاری آن نیز به نحو احسن انجام شد. سوالات دروس فارغ از سوالات اختلافی مطروحه، خوب و استاندارد طرح شده بودند.

انتظار این نمره را داشتید؟

در مورد نمره نیز، انتظارم بیش از این بود اما خوشبختانه تراز معقولی به دست آوردم. البته ظاهرا در تراز میانگین نمرات فقط ملاک نیست، بلکه نمره منفی و موارد دیگر تراز را به شدت پایین می‌آورد و توصیه می‌کنم داوطلبین به سوالات مشکوک تحت هیچ شرایطی پاسخ ندهند.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

توصیه من به داوطلبین سه رکن و مبنای اصلی است: یعنی استمرار، نظم و تلاش. روزی نبود که من بدون برنامه درس بخوانم حتی مواقعی که کسالت یا کاری ضروری پیش می‌آمد، همان روز یا فردای آن روز، تیک‌های برنامه دیروز را می‌زدم، چون اگر یک روز عقب می‌افتادم نظم برنامه ماهانه‌ام از بین می‌رفت.

سایر مطالب:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا