گفتگو با حمیدرضا صادقی رتبه ۶ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور

پایگاه خبری اختبار- حمیدرضا صادقی متولد ۱۳۷۸، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق ثبت اسناد و املاک دانشگاه تهران موفق به کسب رتبه ۶ آزمون وکالت ۱۴۰۳ شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با حمیدرضا صادقی در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

سلام و عرض ادب حمیدرضا صادقی هستم و متولد سال ۱۳۷۸ در روستای عباسعلی کش از توابع شهرستان ساری می‌باشم. مقاطع متوسطه خود در مدرسه تیزهوشان شهرستان ساری گذراندم. رتبه ۳۸۰ کنکور سال ۹۷ را کسب کردم و دوره کارشناسی خود را در رشته حقوق در دانشگاه شاهد تهران گذراندم. بعد از آن  عازم خدمت سربازی شدم. بعد از پایان دوره خدمت سربازی در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ شرکت کردم و رتبه ۴۴ کشور در گرایش حقوق خصوصی را کسب کردم. در حال حاضر دانشجوی ارشد حقوق ثبت اسناد و املاک در دانشگاه تهران هستم. در آزمون ۱۷ آبان کانون وکلا شرکت کردم و موفق شدم رتبه ۶ کشور را کسب کنم.

آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمون‌های حقوقی را هم داشته‌اید؟

امسال برای بار اول در آزمون کانون شرکت کردم. البته در آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه امسال هم شرکت کردم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

در یکسال منتهی به آزمون تمام وقت و انرژی خودم را معطوف به مطالعه کردم. شاغل نبودم و صرفا مطالعه می‌کردم و بخشی از زمانم را به تفریح و ورزش اختصاص می‌دادم.

منابع مطالعاتی من:

منابع مطالعاتی خودم را با توجه به شناختی در فضای مجازی نسبت به آنها پیدا کردم و همچنین تجربیاتی که بعضی از داوطلبان سال‌های گذشته در اختیارم گذاشتند، انتخاب کردم.

حقوق مدنی: جزوه استاد مهدی زارعی
آیین دادرسی مدنی: جزوه دکتر سید سجاد سید جعفری و کتاب های سریع خوان آیین دادرسی مدنی دکتر سید جعفری و سریع خوان قوانین خاص دکتر سید جعفری و دکتر تقی زاده
حقوق تجارت: جزوه استاد حیدری
اصول فقه: جزوه خانم دکتر شعبانپور
متون فقه: کتاب متون فقه وکالت خانم دکتر شعبانپور
حقوق جزا: جزوه دکتر محمد کیانی
آیین دادرسی کیفری: جزوه دکتر فراست
حقوق اساسی: کتاب دکتر خدیمی

سفارش منابع آزمون وکالت سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار

دوره عام و خاص حقوقی و کیفری آزمون وکالت هوشیار

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

در مورد برنامه‌ریزی باید عرض کنم که با توجه به اینکه بنظرم بازدهی ذهن انسان هنگام صبح بالاتر و بیشتر است همیشه سعی می‌کردم صبح‌ها زود بیدار شوم. معمولا ساعت ۷ صبح مطالعه را آغاز می‌کردم و تا ساعت ۱۳ ادامه می‌دادم. بعد از ناهار حدود یک ساعت استراحت می‌کردم و حدود ساعت ۱۴:۳۰ تا حدود ساعت ۱۸ به مطالعه می‌کردم. شب‌ها نیز حدود یک ساعت را به مرور مطالب روزانه خود اختصاص می‌دادم. باید این نکته را اضافه کنم که بعد از هر ۹۰‌ دقیقه مطالعه، حدود یک‌ربع استراحت می‌کردم (قهوه می‌خوردم یا موسیقی گوش می‌دادم).

راجع به درس‌هایی که مطالعه می‌کردم، برنامه‌ریزی من به این صورت بود که هر روز هفته را به یک درس اختصاص می‌دادم و در طول یک روز تمام تمرکز ام فقط بر روی یادگیری یک درس بود. به غیر از جمعه ها که صرف مطالعه مطالبی می‌شد که از برنامه خودم عقب بودم وگرنه تست مباحث هفته‌ای که گذشت را حل می‌کردم. وقتی یک‌سوم حجم مطالب را مطالعه می کردم یک هفته کامل را صرف مرور آن مطالب می‌کردم. و این چرخه همینطور ادامه داشت. در ضمن برای برنامه‌ریزی هفتگی خود از مشاوره‌های خانم دکتر سید جعفری هم استفاده کردم.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

درس چالشی برای من درس حقوق تجارت بود. راجع به حقوق تجارت؛ حجم زیاد این درس، مطالب فرار و مشابه به ویژه در مبحث شرکت‌های تجارتی باعث شدند در به حافظه سپردن مطالب با مشکل مواجه شوم، ولی توانستم با مطالعه تطبیقی مباحث، مقایسه احکام شرکت‌ها در کنار هم و مرور زیاد تا حدودی این مشکل را برطرف کنم.

در مورد مدیریت زمان به نظرم داوطلبان باید از کنار سوالات وقت‌گیر عبور کنند و با صرف زمان طولانی برای سوالات وقت‌کشی نکنند. کنار سوالات علامت بزنند و در انتها به این سوالات پاسخ دهند.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

بنظرم سوالات امسال، در کل سوالات استاندارد و خوبی بودند. البته چند سوال نادرست هم طرح شدند. امیدوارم سال‌های بعد شاهد آن‌ها نباشیم. راجع به شیوه برگزاری آزمون باید عرض کنم که امیدوارم با اصلاح قانون تسهیل و ساماندهی جذب کارآموزان، عرصه وکالت دوباره به اقتدار و اعتبار همیشگی خود بازگردد.

انتظار این نمره را داشتید؟

برای این آزمون زحمت کشیده بودم و پیش‌بینی می‌کردم که رتبه خوبی کسب کنم ولی فکر نمی‌کردم تک رقمی بشود.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

برای دوستانی که برای آزمون‌های بعدی تلاش می‌کنند آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدوارم جواب زحمت‌ها، شب بیداری‌ها و فشارهای روحی و جسمی‌ای را که تحمل می‌کنند، ببینند. دو موضوع را جدی بگیرند و اجرا کنند: استمرار و تمرکز.

روزهایی هستند که وقت کمتری برای مطالعه دارند یا درگیر مشغله‌ای هستند ولی حتی در همان روزها هم حداقل یک ساعت مطالعه کنند و به هیچ عنوان زنجیره مطالعاتی خود را قطع نکنند. درس خواندن عادتی است که سخت بدست می‌آید، ولی به راحتی از بین می‌رود، پس به هیچ عنوان رها نکنند که برای مسیرشان مانند یک سم است.

در آخر جا دارد تشکر کنم از خانواده عزیزم، پدرم، مادرم و خواهرم که در این مسیر همواره پشتیبان من بودند و از هیچ کمکی دریغ نکردند.

سایر مطالب:

خروج از نسخه موبایل