گفتگو با حمید حیدری رتبه ۲۵ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور (سهمیه ایثارگران)

پایگاه خبری اختبار- حمید حیدری متولد ۱۳۶۵ است که دانش‌آموخته رشته عمران بوده اما در نهایت تصمیم می‌گیرد وارد رشته حقوق شود. وی در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری که در آذرماه ۱۴۰۳ برگزار شد، موفق به کسب رتبه ۲۵ سهمیه ایثارگری شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با حمید حیدری در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

ابتدا بر خود لازم می دانم که از سایت اختبار تشکر کنم چرا که خودم همیشه از مصاحبه های انجام شده در این سایت استفاده می‌کردم و تنها مشاورم در طول مطالعه و آزمون وکالت الهام گرفتن از مصاحبه‌های انجام‌شده با داوطلبان رتبه برتر در این سایت بوده است.

اینجانب حمید حیدری متولد ۱۳۶۵ در تهران و فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش زلزله از دانشگاه صنعتی امیرکبیر درسال ۱۳۸۷ می‌باشم که به علت نیازی که در کار به اطلاعات حقوقی برای خود احساس نمودم و علاقه ای که به رشته حقوق داشتم، در سال ۱۴۰۰ در رشته حقوق در دانشگاه آزاد ملارد ثبت‌نام کردم.

آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمون‌های حقوقی را هم داشته‌اید؟

دفعه اولی بود که درآزمون‌های حقوقی شرکت میکردم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

در طول دوران آمادگی برای آزمون بنده شاغل بودم و با توجه به شرایط کاری نمی‌توانستم آنچنان که باید برای مطالعه و جمع‌بندی وقت بگذارم. از فروردین‌ماه سال جاری مطالعه برای آزمون وکالت را شروع کردم و روزانه به طور متوسط چهار ساعت مطالعه داشتم.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

به نظر من هر داوطلب باید دو سری منبع داشته باشد؛ یکسری برای درک مبانی حقوقی و مطالب و یکسری برای جمع‌بندی و تسلط برای آزمون. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که چند هفته مانده به آزمون باید داوطلب در کمترین زمان ممکن بتواند کل مطالب را دوره کند و اگر کسی فقط کتاب بخواند، از نظر من این امکان برای مرور سریع وجود ندارد.

منابع جهت مطالعه:

حقوق مدنی: دو جلدی دکتر توکلی

حقوق تجارت: دو جلدی دکتر توکلی

آیین دادرسی مدنی: دو جلدی توکلی

آیین دادرسی کیفری و جزا: هردو کتاب جناب آقای غفوری

حقوق اساسی: اصول قانون اساسی همراه با نظرات مشورتی

منابع آزمونی:

حقوق مدنی: جزوه دکتر شعبانی و دکتر ترکمن

حقوق تجارت: جزوه دکتر کمیجانی

آیین دادرسی مدنی: جزوه دکتر شکری

آیین دادرسی کیفری و جزا: جزوات آقای دکتر محفوظی

قانون اساسی: اصول قانون اساسی

اصول فقه: جزوه آقای دکتر سمیعی پور

متون فقه: جزوه آقای دکتر قوچانیان

بنده با تسلط نسبی به مطالب پایه از جزوات فوق بهره‌مند شدم که برای تکرار و مرور مطالب عالی بودند.

سفارش منابع آزمون وکالت سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

بنده جزوه هر درس را که مطالعه می‌کردم بلافاصله تست‌های آن مبحث را هم از اپلیکیشن تمداد میزدم. ولی به علت مشغله کاری و فرصت کم (روزانه حدود چهار ساعت) فقط توانستم نیمی از تست‌های اپلیکیشن را بزنم که اگر داوطلبی تمام تست‌ها را کار کند، قطعا نتیجه بهتری کسب خواهد نمود.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

سوالات امسال به‌نظر من راحت‌تر از سال قبل بود، غیر از آیین دادرسی مدنی که هر سال چالش‌ برانگیز است. زمان امتحان برای پاسخگویی کافی بود.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

در سوالات به نظر من بیشتر تمرکز طراحان محترم روی تله تستی مطالب بود که فقط با مرور چندباره مطالب در کمترین زمان می‌شود این مشکل را مرتفع نمود. شیوه برگزاری آزمون و زمان اعلام نتایج واقعا عالی بود.

انتظار این نمره را داشتید؟

با طرح تسهیل مطمئن بودم که قبول خواهم شد ولی با توجه به اینکه شاغل بودم و فرصت بسیار کمی برای مطالعه داشتم انتظار این نمره را از خود نداشتم.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

اول به داوطلبین توصیه می‌کنم که برای قبولی در امتحان وکالت استرس نداشته باشند و دوم اینکه منابع خود را انتخاب کنند و از انتخاب چند مرجع پرهیز کنند و فقط مرور و تکرار را اساس کار خود قرار دهند.

در پایان می خواستم از همسر و فرزند عزیزم قدردانی کنم که اگر صبر و حوصله آنان در این مدت نبود، قطعا قبولی در این آزمون برای من ممکن نبود.

سایر مطالب:

خروج از نسخه موبایل