گفتگو با رامین بخشیان رتبه ۱۴ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور

پایگاه خبری اختبار- رامین بخشیان متولد ۱۳۶۴، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه دولتی شهرکرد موفق به کسب رتبه ۱۴ آزمون وکالت ۱۴۰۳ شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با رامین بخشیان در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

اینجانب رامین بخشیان، متولد ۱۳۶۴ هستم. کارشناسی حقوق را در دانشگاه پیام‌نور گذراندم و هم‌اکنون دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش حقوق خصوصی در دانشگاه دولتی شهرکرد هستم.

با توجه به تاهل بنده و داشتن دو فرزند، در بازار به شغل آزاد مشغول هستم.

قبل از هر چیز می‌خواهم از زحمات بی‌دریغ استاد بزرگوارم جناب آقای دکتر مهدی امینی که همواره در این مسیر الگوی من بودند و تشویق‌ها و انگیزه دادن‌های آقای دکتر مجتبی خرّم، همچنین حمایت‌های همسرم که در این مسیر همواره همراه و همدل من بودند، صمیمانه تشکر کنم.

آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمون‌های حقوقی را هم داشته‌اید؟

در آزمون کانون وکلا برای اولین بار بود که شرکت کردم و توانستم رتبه ۱۴ کشوری و رتبه ۷ کانون وکلای مرکز (تهران) را کسب کنم. پیش از این در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ شرکت کرده بودم که توانستم سهمیه روزانه دانشگاه شهرکرد در گرایش حقوق خصوصی را کسب کنم و همچنین در آزمون اسفند ماه مرکز وکلا شرکت کرده بودم که توانستم رتبه ۱۷۹ کشوری را کسب نمایم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

در زمان آمادگی آزمون در بازار مشغول به کار بودم و بخاطر وضعیت تاهل و داشتن دو فرزند باید کار می‌کردم تا هزینه‌های زندگی را تامین کنم.

زمان مطالعه بصورت از قبل تعیین شده وجود نداشت و در خلال کار در محل کسبم، هر زمان که وقت آزاد پیدا می‌کردم آن را صرف مطالعه می‌کردم. همچنین وقت استراحتِ شب را به مطالعه اختصاص می‌دادم و تا دیر وقت مطالعه می‌کردم. اما در ماه پایانی باقی‌مانده تا آزمون، روزانه ۱۵ ساعت مطالعه می‌کردم و ضمن این‌که به محل کسب می رفتم، کار نمی‌کردم و فقط مطالعه داشتم.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

حقوق مدنی: شرح جامع قانون مدنی آقای بیات، تست از آقای شهبازی و آقای جرعه نوش

آیین دادرسی مدنی: فرمولاسیون آقای علی فلاح، تست از آقای مصطفی السان

حقوق تجارت: آقای رشیدی نسب، تست از خانم نیلوفر حسینی

اصول فقه: خانم سمیرا محمدی، تست از خانم سمیرا محمدی

متون فقه: آقای محسن سینجلی، تست از آقای محسن سینجلی

حقوق جزای عمومی و اختصاصی: آقای کامفر، تست از آقای غفوری

آیین دادرسی کیفری: نکته های آقای علی خالقی، تست از آقای غفوری

حقوق اساسی: متن قانون اساسی و نظریه های تفسیری شورای نگهبان

قوانین خاص: آقای شکری

با مطالعه منابع پیشنهادی رتبه‌های برتر ادوار گذشته اقدام به تهیه این منابع نمودم.

سفارش اینترنتی منابع آزمون وکالت سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

هر روز را به سه قسمت تقسیم می‌کردم و بر اساس اهمیت دروس؛ درس سنگین را در صبح، درس متوسط را در بعد از ظهر و درس سبک را در شب مطالعه می‌کردم.

قبل از شروع مطالعه به مرور مطالعات قبلی آن درس می پرداختم و بعد از مطالعه هر درس ۳۰ تست مرتبط با همان مبحثی که در آن روز مطالعه کرده بودم می‌زدم و پس از چک کردن پاسخ‌ها به مطالعه‌ تحلیل تست‌های غلطی که زده بودم می‌پرداختم و نکات آن‌ها را یادداشت می‌کردم.

در ماه پایانی حجم مطالعات وسیع تر شد به صورتی که طی سه هفته همه درس ها را مرور کردم و در هفته آخر یکبار دیگر همه درس ها مرور شد. در ماه آخر تست زنی جامع انجام می شد به این ترتیب که به صورت رندوم از هر درس ۳۰ تست انتخاب می‌کردم و می زدم.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

درس جزای عمومی به علت حفظی و فرّار بودن و احکام و آثار مشابهی که در نهادهای ارفاقی وجود دارد برای من چالش برانگیز بود و با این حال که با مطالعه دقیق به تسلط در آن می رسیدم، بعد از گذشت ۱۰ روز حدود شصت درصد مطالب فراگرفته شده از ذهن پاک می‌شد! بخاطر همین مرور نهایی جزای عمومی را به دو روز قبل از آزمون موکول کردم و مطالب آن را داغ و تازه سر آزمون بردم .

سر جلسه آزمون دچار کمبود وقت نشدم حتی ۳۰ دقیقه زودتر از اتمام وقت آزمون به سوالات پاسخ دادم.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

سوالات از سطح استانداردی برخوردار بودند و با آزمونی مثل آزمون وکالت تناسب داشتند، دو سوال از سوالات اصول فقه خارج از سرفصل‌هایی بود که برای این درس اعلام شده بود.

شیوه برگزاری آزمون هم از سطح استانداردی برخوردار بود.

انتظار این نمره را داشتید؟

با مشاهده سوالات و پاسخ‌دهی به آنها متوجه شدم که باید رتبه خوبی کسب کنم. همچنین پس از آزمون با تطبیق پاسخ‌هایی که داده بودم با پاسخ‌های پیشنهادی موسسات مختلف توانستم درصدهای کسب کرده در آزمون را به صورت تقریبی محاسبه کنم.

تخمینی که از رتبه‌ام قبل از اعلام نتایج زده بودم و به دوستانم که از عملکرد من در آزمون سوال می‌کردند می‌گفتم، بین رتبه ۱ تا ۳۰ بود.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

به دوستانی که قصد شرکت در این آزمون دارند توصیه می‌کنم حداقل ۹ ماه زمان برای مطالعه در نظر بگیرند و از مرور زیاد و اصولی و همچنین تست‌زنی غافل نشوند و این را در نظر داشته باشند که اگر سه هفته از مطالعه مطلبی بگذرد و مرور انجام نشود، نمی‌توان به تست مرتبط با آن مطلب پاسخ داد.
راز موفقیت تلاش ، صبر ، استقامت و از همه مهم تر توکّل است .

استمرار در مطالعه و جا نزدن در میانه راه به نتیجه مطلوب منتهی خواهد شد و هیچ تلاشی بدون نتیجه نخواهد ماند.

پایداری و استقامت میخ / سزد ار عبرت بشر گردد
بر سرش هرچه بیشتر کوبند / پافشاریش بیشتر گردد

ملک‌الشعرا بهار

سایر مطالب:

خروج از نسخه موبایل