گفتگو با فرشید سلامتی رتبه ۳۰ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور (سهمیه ایثارگران)

گفتگو با فرشید سلامتی رتبه ۳۰ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور (سهمیه ایثارگران)

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

بنده فرشید سلامتی متولد ۱۳۷۳و ساکن شهرستان نقده و خطه سولدوز، دانش‌آموخته رشته مدیریت دولتی بودم و با توجه به علاقه خاصی که به رشته حقوق داشتم از دانشگاه پیام نور نقده لیسانس حقوق اخذ کردم و در کنار تحصیل، در بازار هم مشغول کسب روزی بودم.

آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمون‌های حقوقی را هم داشته‌اید؟

آزمون ۱۸ اسفند مرکز وکلا اولین آزمون بنده بود که قبول هم شدم، ولی به‌خاطر اینکه تنها ۷۰ روز از شروع مطالعه آزمونی بنده نگذشته بود از تراز خودم در این آزمون راضی نبودم و تصمیم گرفتم حداکثر تلاش خودم را برای آزمون کانون وکلای ۱۴۰۳ بگذارم. در این میان، در آزمون کارشناسی سازمان ثبت هم شرکت کردم و شکر خدا قبول شدم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

از اواسط آذر ماه ۱۴۰۲ مطالعه آزمونی را شروع کردم و چون قبلاً برای ترک کار برنامه‌ریزی کرده بودم، وقتم کاملا آزاد بود و خانواده بنده در این مسیر، بسیار با صبر و بردباری کمک حال بنده بودند که از اینجا از ایشان تشکر می کنم. در تمام مدت مطالعه برای آزمون، به کارهای حاشیه‌ای و روزمره نمی‌پرداختم و سعی می‌کردم به حاشیه‌ها توجه نکنم و به اصطلاح ورودی‌های ذهن خودم را کنترل می‌کردم.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

مدنی: دو جلدی شرح روان دکتر شکری و تست قربانی

آیین دادرسی مدنی: شرح روان دکتر شکری و تست عمروانی

جزا و کیفری و متون فقه: شرح آزمونی و تست دکتر احمد غفوری

تجارت: دوجلدی دکتر رشیدی نسب

اساسی: کتاب دکتر خدیمی

کتاب سریع خوان آ.د.م دکتر سید جعفری هم در زمان جمع بندی خیلی کمک شایانی کرد واقعا کتاب ارزشمندی است.

خرید اینترنتی منابع آزمون وکالت سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

بنده هر روز را به سه درس اختصاص داده بودم و هر کدام را سه ساعت مطالعه می‌کردم و یک ساعت هم در برنامه ام مختص دروس کم‌حجم مثل اساسی یا متون بود به‌صورت یک روز در میان که جمعا ده ساعت مطالعه روزانه می‌شد. البته روزهای سه‌شنبه و جمعه هم اختصاص به تست‌زنی مباحث مطالعه‌شده روزهای قبل داشت. حاشیه‌نویسی کتاب‌های قانون طی مطالعه، در زمان جمع بندی خیلی به کار بنده آمد و در واقع نجاتم داد. قوانین خاص را هم سه ماه مانده به آزمون در برنامه گنجاندم.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

باتوجه به اینکه بنده وقت مطالعه کافی درس تجارت را نداشتم مجبور به حذف قسمتی از مطالب هنگام جمع‌بندی شدم و همین اشتباه هم منجر به کم شدن درصد این درس شد و اشتباه بزرگتر از این هم این بود که بنده اصول فقه را بعد یک دور مطالعه از برنامه خارج کردم و انرژی را روی متون فقه گذاشتم و این دو درس را چون آمادگی کامل نداشتم برایم چالش‌برانگیز بود.

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

سوالات امسال استاندارد بود و با هوشمندی خاصی طرح شده بود. با اینکه ظاهراً آسان به نظر می‌رسید ولی ظرافت های خاص خودش را داشت. کلا شیوه برگزاری و طراحی سوالات قابل قبول و استاندارد بود. ولی اگر از مسئولین کانون یا مرکز لطف کنند و وقت ثابت آزمون را مشخص کنند واقعا از مشکلات زمان‌بندی داوطلبین خیلی کاسته می‌شود. زیرا کانون وکلا اعلام کردند که تابستان آزمون برگزار می‌شود ولی در پاییز برگزار کردند. این شخصا خود بنده را دچار مطالعه فرسایشی کرد و در نتیجه آنقدری که تلاش کرده بودم نتوانستم روی کاغذ بیاورم. ولی در کل خدا را شاکرم.

انتظار این نمره را داشتید؟

باتوجه به اینکه کلید سوالات امسال منتشر نشد نمی‌توانستم مطمئن باشم ولی با کلیدی که از طریق اساتید منتشر شد در دو درس آ.د.م و جزا انتظار درصد بیشتر از این را داشتم. ولی به هرحال سوالات اختلافی جزو رویه هرسال آزمون‌های حقوقی هست.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

داوطلبین سعی کنند قبل از شروع به مطالعه تمامی جوانب و نیازهای دوران مطالعه را سنجیده و فراهم کنند. به برنامه‌ریزی خود ایمان داشته باشند و فراموش نکنند که استمرار در مطالعه کلید طلایی موفقیت است.

از اخبار و حاشیه ها به دور باشند و ورودی‌های ذهن خود را کنترل کنند. فراموش نکنند وکالت کار اقتصادی نیست پس از دید مالی نباید نگریست. خدای متعال برای هر بنده‌اش روزی مقرر کرده پس نگران ازدیاد وکلا بعد از قانون تسهیل نباشند. مطالعه زیاد و تلاش فراوان مطمئنا در آینده شغلی هم موثر خواهد بود، پس بعد از قبولی هم مطالعه را کنار نگذارند.

سایر مطالب:

خروج از نسخه موبایل