گفتوگو با طیب رضاییسعید
رتبه ۲ آزمون وکالت ۹۸ کانون وکلای دادگستری مرکز
در سهمیه ایثارگری
پایگاه خبری اختبار- طیب رضاییسعید رتبه ۲ آزمون وکالت سال ۱۳۹۸ کانون مرکز در سهمیه ایثارگری با تراز ۱۱۳۶۵ است.
با او درباره این آزمون و شیوه مطالعه و آمادگی برای آن گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید:
طیب رضایی سعید هستم، متولد سال ۱۳۷۵ و دانشجوی کارشناسیارشد حقوق تجارت بینالملل دانشگاه شهید بهشتی که امسال برای اولین بار در آزمون وکالت شرکت کردم.
من در مقطع کارشناسی نیز دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی بودم و در آزمون کارشناسیارشد امسال موفق به کسب رتبه یک سهمیه ایثارگری و سه سهمیه آزاد رشته حقوق تجارتبینالملل شدم و به دلیل قرار گرفتن بین ۱۵ شرکت کنندهبرتر در تمام گرایشهای کارشناسی ارشد حقوق، مطلع شدم جواز شرکت در مرحله نهایی المپیاد حقوقی را کسب کردهام. هرچند نهایتاً به دلیل بیماری، کارهای اداری و عدم وجود امتیاز خاصی در آن شرکت نکردم.
تصمیم داشتم بعد از آزمون کارشناسیارشد برای شرکت در آزمون وکالت نیز مطالعه کنم اما اما عقب افتادن کنکور به دلیل سیل از طرفی و بیماری و به مشکل خوردن روند معافیت خدمت سربازیام باعث شد تا عملاً از اواخر شهریور بتوانم شروع به مطالعه کنم و تا آن زمان حتی درباره شرکت در آزمون امسال مطمئن نبودم. در این مدت دو ماه و اندی، بیشتر تمرکزم بر درسهای آیین دادرسی کیفری، حقوق جزا، آیین دادرسی مدنی و اصول فقه بود چرا که بر درس حقوق مدنی و حقوق تجارت به دلیل مطالعه برای کنکور و مطالعات قبلی، تسلط خوبی داشتم و در دوماه قبل آزمون فقط حدود یک هفته به دوره این دروس اختصاص دادم.
در این مدت چون مشغول تحصیل نیز بودم، بهطور میانگین روزانه ۵ تا ۶ ساعت مطالعه میکردم تا دچار خستگی ذهنی نشوم و بتوانم به طور مداوم و کارا در بلند مدت مطالعه کنم.
این رویه را به دیگران هم پیشنهاد میکنم؛ خصوصاً اینکه اگر احساس کردند دیگر درسخواندنشان مفید نیست و نتیجه مطلوب را نمیگیرند، مدتی استراحت کنن و سپس با ذهنی آماده دوباره شروع کنند.
منابعی که من برای دو درس حقوق مدنی و حقوق تجارت مطالعه کردم کتاب مختصر دکتر توکلی و مجموعهتست دکتر قربانی بود.
برای درس آیین دادرسی کیفری و حقوق جزا کتابهای خانم عظیمزاده و برای اصول فقه کتابهای خانم محمدی را مطالعه کردم.
منبع مطالعه آیین دادرسی مدنی نیز کتاب مختصر دکتر توکلی و مجموعهتست دکتر عمروانی بود.
در بین درسها، حقوق جزا بیشتر از بقیه از من انرژی گرفت و این هم به دلیل پیشزمینه ضعیفم در این درس بود که برای جبرانش بیشتر بر متن قانون تمرکز کردم و تکرار.
توصیهام به داوطلبان این است که بعد از انتخاب منابع، از تغییر آن خودداری کنید. بهویژه وقتی نزدیک به آزمون هستید. تسلط ۷۰،۸۰ درصدی بر یک منبع متوسط خیلی بهتر از تسلط ۲۰،۳۰ درصدی بر یک منبع بهتر یا هردو منبع است.
خوشبختانه چون محل برگزاری هر سه آزمون کارشناسی،کارشناسیارشد و وکالت من پردیس شهید عباسپور بود، بهخاطر آشنایی با این حوزه در جلسه امتحان استرس زیادی نداشتم.
در مورد عواملی که به من کمک کرد باید بگویم مطالعه مستمری که در طول دوره تحصیل و مطالعه برای کنکور ارشد داشتم بسیار کمک کننده بود. در آزمونهای آزمایشی و کلاسهای مؤسسات آموزشی شرکت نکردم که البته از اثر منابع مناسبی هم که انتخاب کرده بودم نباید گذشت.
بعد از انتشار کارنامهها، درصدهایم تا حد زیادی مطابق با پیشبینیهایم بود اما نمره اصول فقهم بالاتر از حد انتظارم بود چرا که وقت کافی برای مطالعهاش نداشتم و حتی مبحث تعارض ادله رو به طور کلی مطالعه نکرده بودم.
توصیهای دیگری هم که به داوطلبها دارم این است که تستی را که از جوابش مطمئن نیستند یا شک برابر در مورد گزینهها دارند، سفید بگذارند.
من در کنکور ارشد تعداد تستهای غلط زیادی داشتم که تأثیر زیادی روی درصدهایم داشت ولی در این آزمون ۹۰ درصد تستهای اشتباهم مسائل اختلافی بود. در آزمون وکالت سعی کردم به سؤالاتی که به جوابشان مطمئن نبودم پاسخ ندهم که فکر میکنم در مجموع به ۱۲ تست جواب ندادم.
شماالان درصداشوببینی متوجه میشی که حتی بدون سهمیه هم شرکت میکرد بازم رتبه ی تک رقمی میاورد
با سلام و عرض ارادت دوست عزیز و گرامی جناب آقای رضایی.تبریک بخاطر کسب موفقیت و کسب ترازی بسیار عالی همیشه پیروز و موفق باشید.👏👏
در خصوص آزمون ارشد ایشان هم مصاحبه کنید . نیازمند اطلاعات ایشان هستیم
ببخشید در مورد ساعت مطالعه فرمودن ۵ تا ۵ ساعت یا اشتباه تایپیه؟؟
لطفا شفاف سازی بفرمایید؟؟؟
کار به رتبه ایشون ندارم که ثمره تلاش خودش بوده،اما درکل سهمیه تبعیض ناورایست در حق سایر داوطلبین کلیه ازمون ها از استخدام تا دانشگاهو…. کاش زحمات پدران این عزیزان مادی جبران میشد که اجحافی درحق کس دیگری صورت نگیرد
شغل وکالت رو تا سر حد بسیار پایینی تنزل دادند که شخصا بالای چند وکیل را دیده ام که پرونده باحق الوکاله سیصدهزارتومنیم قبول کردند صرف اینکه از پس کرایه دفتر ومنشی بر بیایند کما اینکه خیلیا منشی هم نمیتونند بگیرند
وکالت زمانی قرب وعزت داشت که مثل پزشکی بسختی قابل دسترسی بود و قبولی در رشته حقوق مستلزم تلاش بود و تعداد افراد شایسته ای که به وکالت دست پیدا میکردند به درامد درخور شان وکالت دست میافتند نه امروزه که درهر پاساژی سی دفتر وکالت میبنی که درشون روقفل زدن
دوست عزیز وکالت مثل همه کارهاست و قرار نیست همه موفق باشن در کار وکالت.
پزشک با درآمد میلیاردی داریم و پزشکی که در بازار کارمیکنه.
این تبلیغاتی که حول وکالت میشه باعث میشه خیلیها انتخاب نادرست داشته باشن و وارد این حیطه بشن که البته اوناهم اعتقاد دارن وکیل بیکاربودن باکلاسه.
همین الان وکیل میشناسم که کارمند دانشگاهه و ماهی ۳میلیون درآمد داره.
وکالت مثل همه کارها به توانایی و علاقه افراد ارتباط داره و صرف پروانه وکالت تضمین کننده درآمد نیست.