گفت‌وگو با نایب‌رییس کانون وکلای بوشهر درباره جلسه روز پنجشنبه رؤسای کانون‌های وکلا

گفت‌وگوی اختبار با نایب‌رییس کانون وکلای بوشهر درباره جلسه روز پنجشنبه رؤسای کانون‌های وکلا

پایگاه خبری اختبار- نشست مشترک معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه، عضو حقوقدان شورای نگهبان و هیات رئیسه اسکودا، رؤسا و نواب رئیس کانون‌های وکلا و نمایندگان شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران پنجشنبه ۲۸ دی ماه ۱۳۹۶ برگزار شد.

دو موضوع مهم مطرح‌شده در این جلسه، نحوه اعمال سهمیه ایثارگران و افزایش ظرفیت پذیرش داوطلبان در آزمون وکالت سال جاری بود.

پس از این جلسه، دکتر سیروس شهریاری، نایب‌رئیس کانون وکلای دادگستری بوشهر، مطالبی را به‌عنوان تصمیمات اخذ شده در این جلسه مطرح کردند. برای مثال در یکی از بندهای اظهارات ایشان چنین آمده است:

«مصادیق فرزندان رزمندگان که قانون برنامه ششم توسعه برای آنها ۳۰ درصد سهمیه لحاظ نموده، تنها شامل فرزندان ایثارگر بسیجی و جهادگر که سابقه حضور داوطلبانه داشته‌اند، شود.»

این موارد موجب ایجاد پرسش‌هایی برای شرکت‌کنندگان در آزمون وکالت ۹۶ شد؛ به همین دلیل طی تماسی از ایشان درباره چندوچون این مطلب جویا شدیم.

دکتر سیروس شهریاری در تشریح مطلب فوق اظهار داشت:

ظاهراً طرحی وجود دارد به‌نام طرح امام حسن (ع) که مطابق آن، قسمتی از خدمت سربازان و نیروهای ارتشی در جبهه‌ها نیز داوطلبانه محسوب می‌شود. اعطای این امتیاز به موجب قانون نیست و به‌عنوان یک بخشنامه داخلی برای کانون‌ها الزام‌آور نیست.

 علاوه بر این تفسیری که سابقاً از سوی کانون‌های وکلا مطرح بود و در جلسه روز پنجشنبه نیز مجدداً به آن تصریح شد، این است که فرزندان کسانی که خدمت آن‌ها «داوطلبانه» بوده‌ و مزدبگیر نبوده‌اند مشمول این سهمیه می‌شوندٰ یعنی کسانی که به خاطر اشتیاق خود در جبهه‌ها حاضر شدند و نه سربازان و ارتشی‌ها.

وی در ادامه درباره محتوای جلسه روز پنجشنبه گفت:

قسمتی از مباحث این جلسه که قابل طرح و مرتبط با شرکت‌کنندگان در آزمون وکالت است، تکمیل ظرفیت یا افزایش ظرفیت کانون‌های وکلا بود.

در این رابطه، ۹۹% کانون‌ها صراحتاً اعلام کردند که تکمیل ظرفیت خلاف قانون است و مجوز این کار وجود ندارد و عمده کانون‌ها با قاطعیت اعلام کردند که تکمیل ظرفیت نخواهند کرد.

تنها کانونی که دیدگاهش به‌طور دقیق مشخص نبود و شاید مورد ایراد سایرین نیز قرار گرفت، کانون وکلای مرکز بود که باید منتظر ماند تا در روزهای آینده تصمیم هیئت مدیره این کانون اعلام شود.

نایب‌رئیس کانون وکلای دادگستری بوشهر در مورد تأثیر تصمیم احتمالی کانون  وکلای مرکز بر سایر کانون‌ها افزود:

هرچند که اکثر کانون‌ها در این جلسه با قاطعیت اعلام کردند که تکمیل ظرفیت نخواهند داشت، اما احساس می‌کنم تصمیم کانون مرکز تأثیرگذار است. در این جلسه همه خواهان رعایت قانون بودند و طبق قانون، جذب کارآموز وکالت در هر سال یک بار با شرایطی که مشخص شده  باید صورت گیرد؛ درحالی که گرفتن تکمیل ظرفیت مبدأ و منشا قانونی ندارد.

البته برخی کانون‌ها پیش از این مبادرت به انجام تکمیل ظرفیت کرده‌اند؛ از جمله کانون بوشهر که تجربه‌ی مطلوبی نیز نبود.

به‌هرحال چنانچه در سال جاری نیز کانون مرکز ظرفیت اعلامی را افزایش دهد یا مبادرت به تکمیل ظرفیت نماید، احتمالاً کانون‌هایی مثل کانون وکلای اصفهان یا خراسان و فارس را، چندان متأثر نخواهد کرد، اما ممکن است کانون‌های کوچک‌تر، علیرغم مخالفتی که در این جلسه ابراز داشتند، برای تکمیل ظرفیت اقدام کنند.

 

خروج از نسخه موبایل