گفت و گو با سیامک یاری رتبه ۱ آزمون قضاوت ۱۴۰۰ و رتبه ۵ آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ (حقوق خصوصی)

پایگاه خبری اختبار- سیامک یاری، متولد سال ۱۳۷۳ و فارغ‌التحصیل دانشگاه پیام نور است که در مرحله تستی آزمون قضاوت سال ۱۴۰۰ موفق به کسب رتبه ۱ شده است. همچنین در آزمون کارشناشی ارشد ۱۴۰۱ حائز رتبه ۵ رشته حقوق خصوصی شده است.

آقای یاری در آزمون سال ۱۴۰۰ مرکز وکلای قوه قضاییه نیز شرکت کرده که با مجموع تراز ۶۹۸۳ دو مرحله تشریحی و تستی، رتبه ۲ را در میان داوطلبان استان تهران کسب کرده است.

با او درباره نحوه کسب آمادگی برای این سه آزمون گفت‌وگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

لطفاً ضمن معرفی خودتان، مختصری از سوابق تحصیلی و شغلی تان بگویید.

سیامک یاری هستم متولد ۱۳۷۳ در روستای اجاق کندی از توابع شهرستان خداآفرین استان آذربایجان شرقی و در حال حاضر ساکن شهر نصیرآباد از توابع شهرستان شهریار استان تهران هستم.

دارای مدرک دیپلم از رشته تجربی هستم در سال ۱۳۹۴ ترک تحصیل کردم و سال ۱۳۹۷ توسط برادرم علاقمند به رشته حقوق شدم و در دانشگاه پیام نور به صورت بدون کنکور ثبت نام کردم و از آنجایی که شاغل بودم نتوانستم در کلاس ها شرکت کنم و در نهایت در تیر ۱۴۰۰ در ۶ ترم لیسانسم را با معدل ۱۷.۵۹ دریافت کردم.

در آزمون مرکز وکلا ۱۴۰۰ به عنوان اولین آزمون حقوقی شرکت کردم و توانستم رتبه ی دو مرکز وکلای تهران را در مجموع دو مرحله کتبی وشفاهی به دست بیاورم همچنین بالاترین تراز کتبی این آزمون را در سطح مرکز وکلای تهران با میانگین ۷۵ درصد به دست آوردم که احتمالا بالاترین تراز کتبی کشور هم در این آزمون بود.

در آزمون قضاوت در اسفند ماه شرکت کردم و توانستم رتبه یک این آزمون را به دست بیاورم همچنین در آزمون ارشد رتبه پنج این آزمون را در گرایش حقوق خصوصی به دست آوردم

با توجه به اینکه منابع آزمون‌های قضاوت و مرکز وکلا و کارشناسی ارشد تفاوت‌های مهمی دارد، چطور مطالعه خود را پیش بردید که در همه این آزمون‌ها موفق بودید؟ به‌خصوص آزمون قضاوت که منابع فقهی جدیدی در ماه‌های نزدیک به آزمون برای آن معرفی شد

هدف اصلی من شرکت در آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه و بعد از آن شرکت در آزمون کانون وکلا بود برای همین تا قبل از آزمون مرکز وکلا فقط منابع مربوط به این آزمون را مطالعه کردم و منابعی مانند اصول فقه در برنامه ام نداشتم بعد از آزمون مرکز وکلا درس اصول را وارد برنامه کردم و روی آزمون کانون وکلا متمرکز شدم.

از آنجایی که آزمون کانون برایم در اولویت بود روی منابع آزمون قضاوت که با منابع کانون متفاوت بود متمرکز نشدم و در دروس مختص قضاوت شامل شرح لعمه و قواعد فقه و استعداد شغلی منبع خاص و جداگانه ای مطالعه نکردم.

اگر می خواهید بدانید بدون مطالعه چطور به سوالات این دروس پاسخ دادم باید عرض بکنم که قواعد فقه را از تسلطی که به درس مدنی و کتاب آقای دکتر بیات داشتم توانستم پاسخ بدهم چرا که در این کتاب اکثر قواعد فقهی مانند قاعده تسلیط یا لا ضرر یا قاعد ید و…مورد اشاره واقع شده و توضیح مختصری داده شده است.

بیشتر بخوانید:

در مورد درس شرح لمعه از آنجایی که در آزمون مرکز وکلا درس متون فقه را مطالعه کرده بودم با نحوه نگارش این درس آشنا بودم و سوالات هم سوالات حقوقی به زبان عربی ساده بود که توانستم چندتایی از این سوالات را پاسخ بدهم و درس استعداد شغلی هم که سوالات عمومی و ذهنی بود و نیاز به منبع خاصی نداشت.

بعد از آزمون قضاوت مطالعه را برای مدتی کنار گذاشتم و به سراغ اشتغال رفتم.

از ۲۰ فروردین مطالعه را برای آزمون کارشناسی ارشد شروع کردم. در ابتدا می‌خواستم همه منابع را مطالعه کنم ولی اعلام نتایج قضاوت و امادگی برای مرحله تشریحی قضاوت باعث شد متون حقوقی و متون فقه را از برنامه ام حذف کنم.

ترجیح دادم ۳درس اصلی یعنی حقوق مدنی، حقوق تجارت و آیین دادرسی مدنی را برای کارشناسی ارشد بخوانم و در کنارش برای آزمون تشریحی قضاوت هم درس جزا و کیفری را وارد برنامه‌ام بکنم ولی پنج روز آخر وقت کردم و سراغ متون فقه رفتم و این درس را در پنج روز خواندم.

اصولا مطالعه برای هر کدام از این آزمون‌ها چه ویژگی خاصی داشت و نقاط اشتراک آنها چه بود؟

برای من فرقی نداشت آزمون روبرویم چه آزمونی است؛ کارشناسی ارشد است یا وکالت یا قضاوت برای همه آزمون ها به یک سبک مطالعه کردم و هدفم این بود که در هر درس به تسلط کامل برسم و به هر سوالی که از آن درس می آید بتوانم پاسخ بدهم.

در مرحله تشریحی آزمون قضاوت چقدر از عملکردتان راضی بودید؟ 

مرحله تشریحی قضاوت با توجه به اینکه چند روز آخر اعلام کردند منبع آزاد نیست که کمی شرایط سخت شد ولی خوشبختانه سوالات در حد انتظارم بود و توانستم پاسخ بدهم و خودم را راضی کنم.

از کی مطالعه آزمونی را شروع کردید و شیوه مطالعه شما به چه ترتیبی بود؟ فرصت مطالعه تمام‌وقت را داشتید یا احیاناً شاغل بودید؟

از اول تیرماه سال ۱۴۰۰ شروع به مطالعه آزمونی به صورت تمام وقت کردم و حدودا روزی ده ساعت مطالعه مفید برای این آزمون ها را داشتم.

منابع مطالعاتی‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

برای همه آزمون ها از منابع مشترک استفاده کردم برای انتخاب منبع از برادرم کمک گرفتم که ایشان وکیل هستند و همچنین از سایتها و اساتیدی در این مورد کمک گرفتم تا منابع زیر را انتخاب کنم

برای درس مدنی من از شرح جامع آقای بیات استفاده کردم در کنار کتاب ایشان از تست آقای شهبازی هم استفاده کردم

برای آیین دادرسی مدنی بنده از دو جلدی آقای توکلی استفاده کردم در کنار کتاب ایشان از تست آقای فرحناکیان هم بهره بردم

برای درس تجارت از مختصر حقوق تجارت اقای توکلی استفاده کردم و در کنار کتاب ایشان از تست آقای فرحناکیان و همچنین تست آقای قربانی هم استفاده کردم

برای درس جزا از کتاب و تست آقای غفوری استفاده کردم

برای درس کیفری در انتخاب منبع به مشکل خورده بودم در نهایت از کتاب و تست آقای غفوری استفاده کردم

برای درس حقوق ثبت مرکز وکلا از جزوه موسسه دادآفرین استفاده کردم

برای درس اساسی متن اصول و نظرات تفسیری را از کتاب قانون یار چتر دانش مطالعه کردم

برای متون فقه مرکز وکلا از جزوه آقای امید ملاکریمی استفاده کردم و از کتاب آقای سینجلی هم کمک گرفتم

برای متون فقه ارشد صرفاً جزوه آقای امید ملاکریمی را مطالعه کردم

برای درس اصول فقه از کتاب دو جلدی سمیرا محمدی به همراه تست سمیرا محمدی و اقای شب خیز استفاده کردم

درباره برنامه مطالعاتی‌تان کمی توضیح بدهید

خب برنامه مهم ترین بخش مطالعه بعد از انتخاب منبع درست است من سعی کردم که مرور و تست همیشه در برنامه داشته باشم (البته از یک‌ مشاور خوب هم کمک گرفتم)و حداکثر بعد از ۸ روز برگردم به آن مباحثی را که مطالعه کردم را مرور بکنم روزی ۲ درس مطالعه می‌کردم که اکثراً درس مدنی و آیین دادرسی مدنی را با همدیگه و جزا و کیفری را با هم و همچنین تجارت با سایر دروس را کنار هم مطالعه می‌کردم البته در مرور به صورت تک درس مطالعه می‌کردم.

به هیچ عنوان خلاصه‌نویسی نکردم و در ده روز آخر امتحان ها سعی میکردم که مواد را مرور بکنم.

برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را مد نظر دارید؟ برای اشتغال چه هدفی دارید؟

برای ادامه تحصیل دانشگاه تهران را در اولویت قرار داده‌ام.

برای اشتغال به هر دو شغل وکالت و قضاوت علاقمند هستم و انتخاب واقعا برایم سخت هست ولی از آنجایی که هنوز مراحل آزمون قضاوت را به صورت کامل طی نکرده‌ام فعلا روی وکالت متمرکز هستم تا ببینم خدا چه میخواهد.

چه عاملی در این مدت مطالعه به شما انگیزه داده و ذهن شما را متمرکز نگه داشت؟ بخصوص با این جو عمومی ناامیدی نسبت به مشاغل و آزمون‌های حقوقی و تحصیلات تکمیلی، چه چیزی شما را در مسیرتان حفظ کرد؟

از خواندن مباحث حقوقی لذت می‌برم و هیچ چیز نمی‌تواند این لذت را از من بگیرد.

در مورد اینکه ذهنیت منفی در مورد وکالت و مشاغل حقوقی به راه افتاده به نظرم هر کس در هر شغلی بهترین باشد همیشه موفق خواهد بود و من می خواهم در این شغل بهترین باشم و این انگیزه و هدف من است.

و حرف آخر؟

به داوطلبین عزیز توصیه می‌کنم که منابع انتخابی خود را تعویض نکنند. برای مثال من در درس آیین دادرسی کیفری آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه منبع انتخابی‌ام را سه بار عوض کردم و این تغییر منبع باعث شد که نتوانم به تسلط خوبی در این درس برسم و پایین‌ترین نمره‌ام نیز در همین درس باشد.

همچنین توصیه می‌کنم اگر درسی را مطالعه نکردید به آن درس پاسخ ندهید چرا که صفر بهتر از منفی است. مثل من که به متون حقوقی پاسخ ندادم چرا که این درس را مطالعه نکرده بودم.

در اخر از خانواده ام و مخصوصا از همسرم تشکر می‌کنم که در این راه پشتیبان من بودند.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۸ دیدگاه ها

    1. دوست عزیز ایشان کاری کرده کارستان. با تلاش و پشتکاری که من از ایشان سراغ دارم قطعا در آزمون کانون وکلا هم گل خواهند کاشت. انشاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا