۷۰ درصد نمره سوابق علمی در آزمون دکتری ۹۳ به صورت ۲۱ درصد مصاحبه حضوری، ۲۱ درصد سوابق آموزشی و ۲۸ درصد سوابق پژوهشی خواهد بود

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور:

این که بگوییم ۷۰ درصد نمره مصاحبه تنها برای مصاحبه حضوری است غلط است

۷۰ درصد نمره سوابق علمی در آزمون دکتری ۹۳ به صورت  21 درصد مصاحبه حضوری، ۲۱ درصد سوابق آموزشی و ۲۸ درصد سوابق پژوهشی خواهد بود

در آزمون دکتری سال ۹۳ تنها موضوع مصاحبه حضوری مطرح نیست

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور جزئیات نمره دهی آزمون دکتری در بخش کتبی و سوابق علمی را اعلام کرد و گفت: در آزمون دکتری سال ۹۳ تنها موضوع مصاحبه حضوری مطرح نیست و سوابق علمی مجموعه ای از مصاحبه حضوری، سوابق آموزشی و سوابق پژوهشی به عنوان ۷۰ درصد نمره آزمون در نظر گرفته می شود.

دکتر ابراهیم خدایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی نمایندگان سئوال کردند که میزان نمره دهی به آزمون کتبی و بخش مصاحبه که دارای تاثیر ۵۰ و ۵۰ بود به تاثیر ۳۰ به ۷۰ تغییر یافته است و در نتیجه باعث می شود دانشگاه ها اعمال سلیقه کنند که وزیر در همان مقطع توضیحات کلی مطرح کرد که سوابق علمی در آزمون دکتری مطرح است نه صرف مصاحبه.

این که بگوییم ۷۰ درصد نمره مصاحبه تنها برای مصاحبه حضوری است غلط است

وی با ارائه توضیحات مبسوط در این زمینه یادآور شد: دیگر اینکه بگوییم ۷۰ درصد نمره مصاحبه تنها برای مصاحبه حضوری است غلط است. چرا که برای این ۷۰ درصد مجموع سوابق علمی شامل سوابق آموزشی، سوابق پژوهشی و مصاحبه حضوری در دانشگاه درنظر گرفته شده است.

خدایی اضافه کرد: این سوابق علمی از سوی دانشگاه در پارامترای مختلف و در فرم های مخصوص طراحی شده است و بر اساس آن نمره دهی می شود. داوطلبی که مقالاتی دارد یا رتبه هایی در جشنواره ای کسب کرده و ترجمه و تالیف کتاب دارد در زمان بررسی سوابق علمی اش نمره کسب می کند.

وی اظهار داشت: ضمن اینکه سوابق آموزشی داوطلب شامل معدل کارشناسی، معدل کارشناسی ارشد، مرتبط بودن رشته های کارشناسی و کارشناسی ارشد هر کدام بر اساس فرمولی طراحی شده و بر اساس آن به داوطلب نمره داده می شود که این ها مجموع سوابق آموزشی را تعیین می کند.

رئیس سازمان سنجش خاطرنشان کرد: یک بحث دیگر بحث مصاحبه حضوری است که بخشی از سوابق علمی، توانایی و تسلط داوطلب، میزان تجزیه و تحلیل علمی مطلب مورد توجه اساتید قرار می گیرد و در فرم های مربوطه به داوطلب نمره داده می شود.

آزمون کتبی تاثیر به سزایی در آزمون دکتری دارد

وی با اشاره به بررسی هایی که در زمینه تاثیر نمره آزمون کتبی و بخش سوابق علمی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: البته در این میان نکته ای که مغفول مانده این است که آزمون کتبی تاثیر بسزایی در آزمون دکتری دارد. بر اساس آمار سال گذشته از تعداد بیش از ۲۱۸ هزار نفر شرکت کننده در آزمون کتبی دکتری سال ۹۱ تعداد ۴۵ هزار نفر مجاز به انتخاب رشته شدند و در واقع ۱۷۳ هزار نفر از فیلتر اولیه آزمون کتبی گذشتند اما در نهایت پس از انتخاب رشته داوطلبان مجاز، تعداد ۲۲ هزار نفر به دانشگاه ها معرفی شدند. در مجموع به نظر می آید که آزمون تنها ۳۰ درصد نمره را تشکیل می دهد اما در واقع تاثیر گذار ترین نقش را آزمون کتبی بازی می کند چرا که با وجود ۳۰ درصد تاثیر، ۱۹۶ هزار نفر غربال شدند.

خدایی تاکید کرد: افراد معرفی شده باید مجموع ۱۰۰ درصدی نمره خود را به صورت ۳۰ درصد نمره آزمون کتبی و ۷۰ درصد نمره سوابق علمی کسب کنند.

۷۰ درصد نمره سوابق عملی به صورت  21 درصد مصاحبه حضوری، ۲۱ درصد سوابق آموزشی و ۲۸ درصد سوابق پژوهشی

وی افزود: در نهایت مقرر شد وقتی داوطلب به دانشگاه معرفی می شود ۳۰ درصد نمره آزمون کتبی و ۷۰ درصد نمره سوابق علمی به صورت  21 درصد مصاحبه حضوری، ۲۱ درصد سوابق آموزشی و ۲۸ درصد سوابق پژوهشی را کسب خواهد کرد.

وی درباره تغییرات در میزان تاثیر آزمون کتبی و نمره مصاحبه و سوابق تحصیلی گفت: نقش آزمون و بررسی میزان تاثیر آن از بازخوردها و فیدبک هایی که به وزارت علوم رسیده است، مورد بررسی قرار گرفت که بر این اساس یک مقدار اختیار بیشتری به دانشگاه ها داده شود اما این اختیار به صورت نظام مند داده شود. در مجموع انتخاب این شیوه بر اساس نظرخواهی از سه گروه دانشجویان، اساتید و انجمن های علمی انجام گرفته است و بهترین نظرات با برآیند نهایی به این جمع بندی رسیده است.

رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: در زمان انتخاب رشته نیز پارامترهای متعددی از جمله نوع انتخاب رشته، شهریه پرداز بودن دانشگاه انتخابی، انتخاب دوره روزانه، شبانه یا پردیس های شهریه پرداز در معرفی فرد به دانشگاه اهمیت دارد.

خروج از نسخه موبایل