بخشنامه جدید معاون اول قوه قضاییه درباره ارجاع متقاضیان طلاق توافقی به مراکز مشاوره
بخشنامه مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۰۴
روسای کل محترم دادگستری های کشور
سلامعلیکم؛
برابر گزارش واصله برخی وکلا در طلاق توافقی ضمن اقدام به طرح دادخواست از سوی یکی از زوجین در جلسه اول توافق زوجین را اعلام می کنند تا پرونده به مراکز مشاوره ارجاع نشود. بعضی از دادگاه ها در این موارد تقدیم دادخواست از سوی یکی از زوجین (اعلام اختلاف) – سپس اعلام توافق با استناد به ماده ۱۸ همین قانون و اختیار دادگاه در ارجاع اختلاف زوجین آنان را به مراکز مشاوره معرفی نمی کنند.
با توجه به اینکه حسب ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۱ مجلس شورای اسلامی در صورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد…..
موضوع منصرف از ماده ۱۸ قانون مذکور بوده با حصول توافق در هر مرحله دادگاه باید به تکلیف معرفی زوجین به مراکز مشاوره عمل کند. شایسته است ضمن نظارت اجرای دقیق مقررات قانونی به دادگاه های خانواده یادآوری شود.
خلیلی معاون اول قوه قضائیه
اتفاقا این مشاورههای اجباری به هیچ وجه مفید نیست بلکه مضر هم هست. وقتی دو نفر را که اختلاف دارند با بهانههایی مانند مشاوره و داوری و غیره مجبور میکنید برای مدت بیشتری در فضای مسموم خانواده بمانند برای زن و مرد و به ویژه کودکان آسیب و خطر فراوان دارد.
کار بسیار خوبی هست و اگه مشاورها کارشون را خوب وبا جدیت انجام بدن میتونه جلوی خیلی از طلاق هارا بگیره
این مشاوره ها هیچ فایده ای نداره و فقط وقت ملت رو میگیره
با سلام قبلا این موضوع طلاق به داوری بود وداوران زوجین در حضور زوجین همه مشکلات و عواقب ناگوار و ناشی از طلاق بررسی میشد
الان اکثرا به خاطر مهریه و متأسفانه بی مسئولیتی زوج و زوجه وتفاوت سنی و سرکار بودن زوجه باعث طلاق شده است که بایستی ریشه ای عمل کرد