کدام نماینده‌ها بیشترین نقش را در تصویب قانون عفاف و حجاب داشتند؟

پایگاه خبری اختبار- قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب درحالی به تصویب رسید که بعضی از نمایندگان مجلس نقشی کلیدی در تدوین و تصویب آن داشتند.

به گزارش اختبار، «قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» موسوم به «قانون عفاف و حجاب» که متن نهایی آن منتشر شده و در آستانه ابلاغ قرار دارد، نه در صحن علنی مجلس بلکه توسط چند نماینده عضو کمیسیون‌های حقوقی و فرهنگی مجلس و به شکل مخفیانه و پشت درهای بسته تصویب شده است. زیرا مجلس یازدهم موافقت کرد بررسی و تصویب لایحه مطابق اصل هشتاد و پنج قانون اساسی باشد.

اصل‏ هشتاد و پنجم قانون اساسی

‎‎سمت‏ نمایندگی‏ قائم‏ به‏ شخص‏ است‏ و قابل‏ واگذاری‏ به‏ دیگری‏ نیست‏. مجلس‏ نمی‏تواند اختیار قانونگذاری‏ را به‏ شخص‏ یا هیأتی‏ واگذار کند ولی‏ در موارد ضروری‏ می‏ تواند اختیار وضع بعضی‏ از قوانین‏ را با رعایت‏ اصل‏ هفتاد و دوم‏ به‏ کمیسیون‏ های‏ داخلی‏ خود تفویض‏ کند، در این‏ صورت‏ این‏ قوانین‏ در مدتی‏ که‏ مجلس‏ تعیین‏ می‏ نماید به‏ صورت‏ آزمایشی‏ اجرا می‏ شود و تصویب‏ نهایی‏ آنها با مجلس‏ خواهد بود…

قانون عفاف و حجاب در ابتدا به شکل یک لایحه کوتاه با عنوان «لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب» که توسط قوه قضاییه و دولت تهیه شده بود به مجلس ارائه شد اما کمیسیون مشترک، لایحه اولیه را به کلی تغییر داد و متنی چند برابر طولانی و کاملا متفاوت با لایحه را تهیه و نهایتا تصویب کرد.

بیشتر بخوانید:

مصوبه این گروه کوچک از نمایندگان بارها از سوی شورای نگهبان رد شد اما بالاخره در آخرین روزهای عمر مجلس یازدهم موفق به اخذ تایید شورای نگهبان شدند.

بعضی از موثرترین افراد در تصویب این قانون:

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم و دوازدهم از مهم‌ترین حامیان تهیه و تصویب این لایحه بوده و بارها این حمایت خود را اعلام کرده است.

برای مثال در ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ در نشست فراکسیون انقلاب اسلامی گفته بود: «مسئلۀ حجاب الان به یک موضوع امنیتی، سیاسی، اجتماعی و هویتی تبدیل شده و از طرف دیگر یک مقولۀ شرعی و دینی است. امروز به‌نتیجه‌رساندن این لایحه وظیفۀ شرعی و ملی ماست و باید به این وظیفه عمل کنیم و تردید نکنیم که مورد توجه خدا قرار خواهد گرفت.»

موسی غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یازدهم. او رئیس سابق دادگاه‌های انقلاب استان تهران و از اولین کسانی است که ایده‌ی شناسایی زن‌های بدون حجاب به وسیله دوربین و اخذ جریمه نقدی و ممنوع‌الخدمات کردن آنها را مطرح کرده است.

مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم و از کسانی که بیشترین تاثیر را در متن نهایی لایحه داشته است. او معتقد است چهار‌ پنجم مشکلات فرهنگی کشور با این قانون حل می‌شود.

محمدتقی نقدعلی نماینده خمینی‌شهر نیز از حامیان جدی و نویسندگان متن نهایی قانون حجاب است که بارها خواستار سرعت گرفتن تصویب آن شده و گفته بود «جامعه‌ی ایمانی» منتظر اجرایی شدن این قانون است.

امیرحسین بانکی‌پور از نویسندگان و مدافعان سرسخت قانون حجاب که بارها در رسانه‌ها درباره جریمه‌های سنگین پیش‌بینی شده برای زنها صحبت کرده است.

البته این اولین باری نیست که او درباره زندگی زنهای کشور ایده‌های خود را مطرح می‌کند. بانکی‌پور چند سال پیش هم با طرح این ادعا که تعداد زن‌های مجرد در ایران زیاد است پیشنهاد داده بود این زن‌ها به عقد «مسلمانان و شیعیان خارجی علاقه‌مند به انقلاب» دربیایند.

حسن نورزوی نماینده سابق رباط‌کریم معتقد است قانون حجاب«برگ درخشانی برای مجلس یازدهم» بوده و گفته بود «گرانی تخم‌مرغ و اینکه مردم برای خرید کالاهای اساسی مشکل دارند دلیل نمی‌شود که ما با بی‌حجابی کنار بیاییم».
او همچنین می‌گفت اگر لایحه حجاب در صحن علنی مجلس بررسی شود «مثل طرح صیانت هوا می‌شود و از بین می‌رود» و تلاشی جدی برای اصل هشتادوپنجی شدن این لایحه انجام داد.

بیشتر بخوایند:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. کاملاً مبرهن است که متن مصوب « حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب – ۱۰ آذر ۱۴۰۳ » در مجلس نگارش نشده است. چون با هزاران ابهام حقوقی و ایراد قضایی مواجه و نمونه مدل تاریخی، در طول تاریخ مدون بشریت ندارد؟!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا