گفتگو با زهرا ناطقی رتبه ۲۵ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور
پایگاه خبری اختبار- زهرا ناطقی متولد ۱۳۷۷، دانشجو کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه تهران است که موفق به کسب رتبه ۲۵ آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری در سال ۱۴۰۳ شده است.
در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با زهرا ناطقی در خصوص منابع آزمون، زمانبندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:
لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلیتان بفرمایید
بنده زهرا ناطقی هستم، متولد ۱۳۷۷. کارشناسی حقوق را در دانشگاه شهید بهشتی به پایان رساندم و در سال ۱۴۰۱ موفق به کسب رتبه ۷ در کارشناسی ارشد حقوق خصوصی شدم. در حال حاضر در مقطع کارشناسی ارشد حقوق خصوصی در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل هستم.
از نظر شغلی، حدود ۸ ماه در بخش حقوقی یکی از شرکتهای تابعه وزارت نفت فعالیت داشتم. در آزمون کانون وکلای ۱۴۰۳ توانستم با نمره تراز ۱۱۴۳۰ رتبه ۲۵ کشوری را کسب کنم.
آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمونهای حقوقی را هم داشتهاید؟
بله، این نخستین بار بود که در آزمون کانون وکلا شرکت میکردم. البته در آزمون کانون ۱۴۰۱ قصد شرکت داشتم، اما به دلیل شرط سنی اعمالشده، این امکان فراهم نشد. برای آمادگی در آن آزمون، بهصورت آزمایشی در آزمون مرکز وکلای ۱۴۰۱ شرکت کردم و موفق به قبولی در هر دو مرحله کتبی و شفاهی شدم. با این حال، به دلایل شخصی از ادامه مسیر انصراف دادم.
شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟
ابتدای مطالعه برای آزمون، شاغل بودم، اما متوجه شدم که زمان کافی برای مطالعه دلخواه ندارم. به همین دلیل از محل کارم استعفا دادم تا بتوانم زمان کافی برای آمادگی داشته باشم.
مدت حدود ۶ ماه مطالعه عمیق و مستمر داشتم و سعی کردم برنامهریزی دقیقی داشته باشم. باور دارم کیفیت مطالعه بسیار مهمتر از تعداد ساعات است. هر فرد با توجه به پیشینه مطالعاتی و شرایط خود، نیازمند زمانی متفاوت است. توصیه میکنم داوطلبان یک برنامه مشخص تنظیم کنند و با تمرکز و کیفیت، آن را دنبال کنند.
منابع مطالعهتان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟
اولویت اول من مطالعه دقیق و عمیق مواد قانونی بود. این رویکرد به درک بهتر موضوعات کمک میکرد و با حاشیهنویسی، منبع خلاصهای برای مرور فراهم میکردم. منابع تست و مطالعه من نیز همانهایی بودند که نفرات برتر در مصاحبههای پیشین معرفی کرده بودند. نکته مهم این است که از چند منبعی پرهیز کنید و به تسلط کامل روی یک منبع برسید.
برنامهریزیتان برای مطالعه به چه شکلی بود؟
من همیشه به صورت خودخوان مطالعه کردهام و در کنار آن در آزمونهای آزمایشی شرکت داشتم. این آزمونها علاوه بر برنامهریزی منسجم، فرصتی برای محک زدن خود و شناسایی نقاط ضعف فراهم میکنند.
برای کارشناسی ارشد، در آزمونهای آزمایشی مدرسان شریف شرکت کردم و برای کانون وکلا، آزمونهای موسسه چتردانش را انتخاب کردم. در آزمونهای آزمایشی این موسسه، همواره رتبه اول را کسب میکردم.
چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟
با توجه به آمادگی بالایی که داشتم، هیچ درسی برایم چالشبرانگیز نبود و با مدیریت زمان مناسب، دچار کمبود وقت هم نشدم.
نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟
به نظر من، سوالات امسال بیشتر بر جنبههای تله تستی متمرکز بودند تا پیچیدگی محتوایی.
انتظار این نمره را داشتید؟
با توجه به عملکردم در آزمونهای آزمایشی و پیشبینی درصدها، انتظار رتبه بهتری را داشتم. اما بعد از مشاهده کارنامه سایر نفرات برتر، متوجه شدم رقابت امسال بسیار نزدیک و شدیدتر از سالهای قبل بوده است.
توصیه شما به داوطلبین آزمونهای سالهای آینده چیست؟
یکی از بزرگترین چالشهای من در این مسیر، تکرار مداوم این حرف بود که با وجود قانون تسهیل نیاز به تلاشی که می کنم نیست! به داوطلبان توصیه میکنم فریب این حرفها را نخورند. وکیل بیعلم آینده روشنی ندارد. قبولی در آزمون تنها یک قدم اولیه است. سعی کنید با دانش و تسلط بالا وارد این مسیر شوید. از خداوند کمک بخواهید و مطمئن باشید تلاشهای شما بیثمر نخواهد بود. توانایی مطالعه عمیق و مداوم، نعمتی بزرگ است که باید قدردان آن باشید.
در پایان، از خداوند که همه موفقیتهایم را مدیون او هستم، سپاسگزارم. همچنین از خانواده عزیزم که در این مسیر همواره حامی من بودند، قدردانی میکنم.