گفتگو با احسان پیغمبری رتبه ۲ آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ کل کشور

فهرست عناوین این صفحه

پایگاه خبری اختبار- احسان پیغمبری متولد ۱۳۶۷، فارغ‌ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل دانشگاه آزاد موفق به کسب رتبه ۲ آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ شده است.

آقای پیغمبری در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری ۱۴۰۳ نیز موفق به کسب رتبه ۲۹ شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با احسان پیغمبری در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفاً مختصری درباره سوابق شغلی و تحصیلی‌تان بفرمایید.

من احسان پیغمبری، فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی حقوق از دانشگاه پیام نور و کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل از دانشگاه آزاد هستم. از سال ۱۳۹۴ مدتی از فضای تحصیل فاصله گرفتم، اما از شهریور سال گذشته مجدداً مطالعاتم را با هدف آمادگی برای آزمون وکالت از سر گرفتم.

دفعه چندم بود که در این آزمون شرکت می‌کردید؟ آیا تجربه شرکت در سایر آزمون‌های حقوقی را هم دارید؟

این اولین باری بود که در هر دو آزمون کانون وکلا و مرکز وکلا شرکت کردم و پیش از این تجربه‌ای در شرکت در آزمون‌های حقوقی نداشتم. قصد داشتم در آزمون مرکز وکلا اسفند ۱۴۰۳ شرکت کنم، اما احساس کردم هنوز آمادگی لازم را ندارم و ممکن است نتوانم رتبه مطلوبی کسب کنم.

تصمیم شما بر این است که در کدام یک مشغول به وکالت شوید؟ کانون وکلا یا مرکز وکلا؟

در نهایت، نتیجه هر دو نهاد برای وکالت یکسان است. البته هدف اصلی من از ابتدا قبولی در کانون وکلا بود و با توجه به پذیرش در هر دو آزمون، تصمیم دارم مسیر وکالت را در کانون وکلا ادامه دهم. البته این انتخاب تا حد زیادی به ترجیحات شخصی بستگی دارد.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چگونه از این زمان استفاده می‌کردید؟

من به‌عنوان مربی تنیس مشغول به کار بودم، اما برای آمادگی در آزمون، به‌مرور ساعت کاری‌ام را کاهش دادم. از شهریور تا حدود عید نوروز، روزانه حدود ۴ تا ۶ ساعت مطالعه داشتم و پس از عید، به‌صورت جدی تمام زمانم را به آمادگی برای آزمون اختصاص دادم.

منابع مطالعاتی شما چه بود و چگونه آن‌ها را انتخاب کردید؟

منابع مطالعاتی‌ام را با توجه به پیشینه تحصیلی در رشته حقوق و همچنین بررسی مصاحبه‌های نفرات برتر سال‌های گذشته انتخاب کردم. البته در ابتدای مطالعه، برخی از منابع را تغییر دادم تا به منابعی که برای من مناسب‌تر بودند، برسم.

حقوق مدنی: کتاب شرح دکتر بیات که منبعی جامع و بی‌نظیر بود، به همراه کتاب تست دکتر شهبازی و متن قوانین خاص.

آیین دادرسی مدنی: کتاب دو جلدی دکتر توکلی، متن قانون آیین دادرسی مدنی و قوانین خاص، و تست‌های دکتر عمروانی.

حقوق تجارت: کتاب دو جلدی دکتر توکلی،متن قوانین، تست‌های دکتر قربانی و آقای کمیجانی.

حقوق جزا: کتاب سه جلدی دکتر عظیم‌زاده که بسیار روان و خوش‌خوان بود و برای من منبعی عالی محسوب می‌شد، به همراه تست‌های آقای غفوری.

آیین دادرسی کیفری: کتاب و تست‌ آقای غفوری.

اصول فقه: کتاب و تست‌ دکتر شب‌خیز.

 متون فقه: کتاب دکتر شعبان‌پور و تست‌های تألیفی خودشان.

حقوق ثبت: کتاب دکتر شهری به همراه متن قوانین.

حقوق اساسی: کتاب حقوق اساسی انتشارات چتر دانش.

برنامه‌ریزی شما برای مطالعه به چه شکل بود؟ آیا شیوه و برنامه مطالعه‌تان برای دو آزمون کانون وکلا و مرکز وکلا متفاوت بود؟

برنامه مطالعه‌ام را بر اساس نقاط ضعف و قوتم تنظیم کردم. کتاب‌های اصلی را چندین بار مرور کردم و از فروردین به‌صورت جدی از کتاب‌های تست نیز استفاده کردم.

دروس اصول فقه، متون فقه و حقوق اساسی را هر روز با زمان کمتری مطالعه می‌کردم و به صورت گذرا مطالب روز قبل را مرور می‌کردم. برای سایر دروس، رویکرد مبحثی داشتم؛ به این صورت که دو درس مرتبط، مانند حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری یا حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی را در کنار هم می‌خواندم و روز بعد تست‌های همان مباحث را حل می‌کردم. همچنین، تست‌های سخت یا پاسخ‌های اشتباهم را در طول هفته علامت‌گذاری می‌کردم و روزهای جمعه مرور می‌کردم.

همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردم، هدف اصلی‌ام قبولی در کانون وکلا بود و برنامه‌ریزی‌ام را بر این اساس انجام دادم. منابع مربوط به حقوق ثبت و متون فقه مرکز وکلا را در بازه یک‌ماهه بین آزمون کانون و آزمون مرکز وکلا مطالعه کردم.

چه درسی هنگام مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش‌برانگیز بود و چگونه آن را مدیریت کردید؟ آیا دچار کمبود وقت نشدید؟

درس متون فقه آزمون مرکز وکلا برای من چالش‌برانگیز بود، به‌ویژه چون فرصت زیادی برای مطالعه آن نداشتم. همچنین، در حقوق تجارت احساس می‌کردم که مباحث مربوط به شرکت‌ها شباهت زیادی به هم دارند و حفظ آن‌ها دشوار و فرّار است.

به طور کلی، هر داوطلب باید نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و روی آن‌ها کار کند. در آزمون مرکز وکلا، حقوق ثبت سخت‌تر از چیزی بود که انتظار داشتم.

خوشبختانه در هیچ‌یک از دو آزمون با کمبود وقت مواجه نشدم و حتی فرصت مرور تست‌ها را نیز داشتم.

نظرتان درباره سؤالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

با توجه به بررسی تست‌های سال‌های گذشته آزمون کانون، امسال تغییرات نسبتاً زیادی در سؤالات احساس کردم. سؤالات سال‌های ۹۷ به بعد بیشتر به‌صورت مسئله‌محور بودند، اما سؤالات امسال از نظر من بیشتر به سؤالات آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری شباهت داشتند.

به‌طور کلی، فکر می‌کنم سطح سؤالات آزمون کانون امسال در مقایسه با سال گذشته تا حدودی آسان‌تر بود. در مورد آزمون مرکز وکلا، به نظرم سؤالات از نظر سطح دشواری مشابه سال قبل طراحی شده بودند»

با توجه به اینکه در آزمون وکالت کانون وکلا هم شرکت کردید و رتبه خوبی کسب کردید، نظرتان درباره شیوه برگزاری و سؤالات هر یک از آزمون‌ها چیست؟

به نظر من، سطح سؤالات در هر دو آزمون امسال به هم نزدیک‌تر شده بود و هر کدام در برخی دروس، سؤالات چالش‌برانگیزتری داشتند. در آزمون مرکز وکلا، انتظار داشتم نمره بالاتری در حقوق جزا و در آزمون کانون ،آیین دادرسی مدنی کسب کنم، اما متأسفانه نتیجه مطابق انتظاراتم نبود.

به عنوان یک عضو حداقلی از جامعه حقوقی کشور، معتقدم که موازی‌کاری این دو نهاد در عرصه وکالت به ضرر داوطلب است.

انتظار این نمره را داشتید؟

من تلاش زیادی کردم و هر دو آزمون را در حد انتظاراتم سپری کردم، اما صادقانه بگویم، شاید انتظار چنین نتیجه‌ای را نداشتم. معتقدم استمرار و خودباوری می‌تواند نتیجه‌ای فراتر از انتظار را برای هر داوطلبی رقم بزند.

توصیه شما به داوطلبان سال‌های آینده چیست؟

قطعاً برنامه‌ریزی و استمرار، استمرار و باز هم استمرار! حتی اگر زمان کمی برای مطالعه دارید، مهم این است که به همان برنامه پایبند باشید. منابع درسی تا حد زیادی سلیقه‌ای است و بهتر است هر داوطلب با توجه به درک و نیازهای خودش منابع را انتخاب کند.

من بعد از چند سال دوری از درس، در هیچ کلاس آموزشی شرکت نکردم و برنامه‌ریزی را خودم انجام دادم. شاید قبولی در آزمون وکالت پس از اجرای قانون تسهیل ساده‌تر به نظر برسد، اما قدم اول را باید محکم برداشت. هرچند، به نظرم رتبه‌های این سال‌ها تلاش بیشتری نسبت به داوطلبان قبل از قانون تسهیل داشته‌اند.

یک نکته بسیار مهم، آمادگی ذهنی و روانی سر جلسه آزمون است که به جرأت می‌توانم بگویم ۵۰ درصد نتیجه را رقم می‌زند. در زمان مطالعه و آزمون، تنها رقیب واقعی شما، خودتان هستید.

در نهایت، قلباً برای همه داوطلبان سال‌های آینده آرزوی موفقیت دارم و از سایت و پیج اختبار برای فراهم کردن این فرصت سپاسگزارم»

سایر مطالب:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا