اظهارات رئیس سازمان ثبت در مورد برگزاری آزمون سردفتری
اظهارات رئیس سازمان ثبت در مورد برگزاری آزمون سردفتری اسناد رسمی
«برای برگزاری آزمون سردفتری اصلاح قانون را از مجلس خواسته ایم»
پایگاه خبری اختبار- رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حاشیه افتتاح ساختمان جدید اداره ثبت تهران با حضور در جمع خبرنگاران درباره برگزاری آزمون سردفتری سخن گفت.
به گززارش پایگاه خبری اختبار به نقل از خبرگزاری میزان، احمد تویسرکانی با حضور در جمع خبرنگاران گفت: ما در ماده ۵ قانون دفاتر اسناد رسمی تاکید داریم که در ازای هر ۱۵ هزار نفز از جمعیت یک دفترخانه ایجاد کنیم، در شرایط فعلی کشور از این تناسب برخوردار است و حدود ۷ هزار دفترخانه این تناسب را نشان میدهد لیکن ما نیاز داریم که این عدد افزایش یابد، لذا اصلاحات قانونی را از مجلس خواستهایم تا بتوانیم آزمون سردفتری را برگزار کنیم.
وی افزود: با مشکل قانونی در این خصوص مواجه هستیم لیکن تفسیری کردهایم که اگر در شهرستانهایی که دفتر اسناد رسمی نداریم یا جمعیت متناسب را ندارند آزمون را برای این مکانها برگزار کنیم. در این خصوص کمیسیونی شکل گرفته و نتیجه کار آن مشخص خواهد شد.
اشاره رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، به «طرح اصلاح قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران» است که در سال ۱۳۹۱، در مجلس شورای اسلامی به صورت عادی اعلام وصول شده است. فوریت این طرح در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ ۱۳۹۱/۰۹/۰۱ به تصویب نرسیده و در انتظار تعیین تکلیف از سوی مجلس است.
لازم به ذکر است که بر اساس قانون دفاتر اسناد رسمی که در ۲۵ تیرماه سال ۱۳۵۴ تصویب شده است، یک دفتر خانه با توجه به جمعیت هر شهر برای حداقل هر ۱۵ هزار نفر و حداکثر۲۰ هزار نفر با اشاره به آمار و درآمد حاصل از حق الثبات معاملات تأسیس می شود.
به دلیل اجرا نشدن این قانون از سال ۱۳۸۶ به بعد، تعداد دفاتر اسناد رسمی دو برابر شده که این امر موجب شده است که در سال های اخیر این آزمون برگزار نشود.
ماده ۵ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سر دفتران و دفتریاران (مصوب ۱۳۵۴)
پس از تصویب این قانون تأسیس دفترخانه با توجه به نیازمندیهای هر محل تابع ضابطه زیر خواهد بود. در شهرها برای حداقل هر پانزده هزار نفر و حداکثر بیست هزار نفر با توجه به آمار و درآمد حاصل از حق ثبت معاملات یک دفترخانه. شهرها و بخشهائی که جمعیت آنها کمتر از پانزده هزار نفر باشد یک دفترخانه خواهد داشت. اجازه تجدید فعالیت دفترخانهای که بعلت انفصال دائم سردفتر تعطیل شده در حکم تأسیس دفترخانه جدید خواهد بود. همچنین است در مورد بازنشستگی و فوت سردفتر که پس از انقضای مدتهای مقرر در ماده ۶۹ این قانون در حال تعطیل باقی بماند.
تبصره- پس از تعیین تعداد دفاتر اسناد رسمی هر محل بشرح این ماده هر گاه با توجه بمیزان معاملات و درآمد دفاتر اسناد رسمی موجود ومقتضیات محلی افزایش تعداد دفاتر زائد بر حد نصاب مذکور ضروری تشخیص شود به پیشنهاد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و تصویب وزارتدادگستری حداکثر تا دو دفترخانه میتوان بدفاتر موجود در هر حوزه ثبتی با رعایت مقررات این قانون اضافه نمود.
جناب آقای تویسرکانی چرا فقط شهرستانها چرا تهران نه بقول دوستی میگفت برای تنظیم سند وکالت کاری در تهران به چندین دفتر خانه مراجعه کرده و همگی گفتن سرمون شلوغه مدارک بزار فردا برای امضا بیا . پس معلومه تهران و حتی شهر های بزرگ کشور هم احتیاج به دفتر خانه دارن . در ضمن شما در مورد درآمد دفاتر اسناد هم فرمودید . آیا در آمد ۳۰ میلیون تومان ( تازه به گفته شما با تحقیق خودم ۵۰ میلیون تومان میانگین ) کمه . مگه یک مدیر و یک کارشناس حتی ثبتی چقدر حقوق دریافت میکنه در ماه
سلام
کسی اگر ترم آخر باشد
می تواند در آزمون سر دفتری شرکت کند
مثلا اگر آزمون برج ۲ باشه
و اگرکسی برج ۴ درسش تمام بشه آیا می تواند در آزمون شرکت کند
خواهشمندم کسی جواب دهد
سلام…بچهای حقوق از این به پس باید برید لاستیک کهنه بفروشید..یا مسافر کشی کنید ……دیگه رشته حقوق تعطیله…..
دانشجویان حقوقی که در طول دوران تحصیل با نمرات افتضاح لیسانس گرفتن و اونایی که تو کلاس درس قدرت بیان و اداره کردن یه کنفرانس عادی کلاسی رو ندارن بهتره به فکر مشاغل دیگه ای باشن و جمعیت سیاه لشگر رو بالا نبرن , در غیر این صورت خودشون اسیب میبینن و اون شغل های دیگه رو هم از دست میدن.