مصاحبه با رتبه ۱ کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد در آزمون وکالت ۹۵

اختصاصی پایگاه خبری اختبار:

مصاحبه آقای حامد کشاورز رتبه ۱ کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد در آزمون وکالت ۹۵

سلام. ضمن تبریک بابت موفقیتتان، لطفاً ابتدا خودتان را معرفی کنید و از نتیجه‌ای که در آزمون وکالت کسب کردید برای ما بگویید.

سلام و عرض ادب دارم خدمت تمامی خوانندگان و مخاطبان ارجمند سایت وزین اختبار.

من حامد کشاورز هستم. امسال برای اولین مرتبه در آزمون وکالت ۹۵ شرکت کردم و به لطف خداوند متعال، موفق به کسب رتبه ۱ آزمون وکالت سال ۹۵ کانون وکلای فارس و همچنین رتبه ۱ کل کشور بین ۶۹ هزار نفر متقاضی شدم. همچنین من در سال ۹۵ رتبه ۱۶ آزمون تصدی منصب قضا را کسب نمودم.

اینجانب زادۀ شهر علم و ادب، شیراز جنت تراز، در سال ۶۹ هستم و سال ۹۱ از دانشگاه آزاد اسلامی صفاشهر (فارس) در مقطع کارشناسی حقوق فارغ‌التحصیل شدم. در سال ۹۳ نیز مقطع کارشناسی‌ارشد (گرایش حقوق خصوصی) را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس به پایان رساندم.

در بهمن‌ماه ۹۴ درحال گذراندن خدمت نظام وظیفه مطالعه برای قبولی در آزمون وکالت را به‌صورت جدی شروع کردم و تا روز آزمون هیچگاه از درس و مطالعه فاصله نگرفتم.

هدفم از ورود به رشته حقوق و کار تخصصی وکالت، علاوه بر علاقه قلبی، داشتن یک شغل آبرومند و مفید برای جامعه بود تا بتوانم در جهت اجرای عدالت قدم بردارم.

از وضعیت روحی و برنامه‌های زندگی‌تان در مدت مطالعه برای آزمون وکالت بگویید؛ چه مدت درس خواندید؟ چقدر این درس‌خواندن روی سایر بخش‌های زندگی‌تان اثر داشت؟

من روحیه‌ای قوی و جنگنده دارم. همواره در ذهنم کسب رتبه ۱ کانون وکلای فارس و کل کشور را تصور می‌کردم و بحمدالله آرزوی قلبی‌ام محقق شد.

همانطور که ذکر شد مطالعه را از بهمن‌ماه آغاز کردم و چون تا شهریورماه در حال انجام خدمت نظام وظیفه بودم، از ساعت ۳ عصر تا ۱۲ شب وقت مطالعه داشتم. از بهمن ۹۴ تا شهریور ماه ۹۵، میانگین مطالعه من در روز کمتر از ۸ ساعت نشد و از شهریورماه تا زمان آزمون با توجه به اینکه خدمت نظام وظیفه‌ام تمام شده بود، چیزی حدود ۱۲ الی ۱۴ ساعت در روز مطالعه داشتم.

این مطالعه، سایر برنامه‌های مرا تحت تأثیر قرارداده بود؛ از آنجا که یک شیفت سرباز بودم، به ناچار شیفت دیگر را صرف مطالعه می‌کردم و نهایت استفاده را از این وقت محدودم داشتم. به همین خاطر از برخی تفریحات و حاشیه‌های زندگی شخصی‌ام گذشتم تا این که به نتیجه دلخواهم برسم. توصیه‌ام به دوستانی که در این راه قدم گذاشته‌اند این است که هر چیزی را که حس می‌کنند مانع قبولیشان می‌شود کنار بگذارند. من در سخت‌ترین شرایط (در حال خدمت سربازی) درس خواندم. خداوند فرمود: «والذّین جاهدوا فینا لَنهدینهم سبلنا».
 

آخرین اخبار آزمون وکالت ۹۶

به نظر خودتان چه عواملی بیشتر از همه در کسب این موفقیت تاثیرگذار بودند؟

از دید من اولین عامل که نقش اصلی را برای قبولی در آزمون وکالت دارد، «تلاش» داوطلب است. با تمسک به آیه شریفه «مَا أَصَابَکَ‌ مِنْ‌ حَسَنَهٍ فَمِنَ‌ اللَّهِ» ‌بعد از عنایات الهی، اولین حامی من خانواده عزیزم بودند؛ پدر و مادرم که لحظه‌ای مرا از دعای خیرشان محروم نکردند و همچنین برادرم که در این مدت حامی من بود.

همچنین باید بگویم قبولی‌ام را مدیون تیم آموزشی مؤسسه آموزش عالی فاضل هستم و این رتبه را تقدیم می‌کنم به پدر و مادر عزیزم و امیدوارم همیشه در زیر سایه خداوند متعال سلامت باشند و بتوانم زحماتشان را جبران نمایم.

از سوی دیگر، از آنجا که من سال ۹۳ از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده بودم و مدتی از درس فاصله داشتم و همچنین برای این که یک برنامه مشخص و منظم داشته باشم، برای آمادگی در آزمون وکالت از تمام خدمات مؤسسه فاضل استفاده کردم و با تأسی از مولایم حضرت علی(ع) که می‌فرمایند:» مَن عَلَّمَنِی حَرفاً فَقَد صَیَّرَنِی عَبداً« از زحمات بی‌دریغ اساتید گرانقدرم جناب آقای دکتر ابراهیم زارع، استاد پیمان عبدغیور، دکتر رسول لطفی، دکتر سید محمدباقر حسینی، دکتر زهرا داستان، دکتر مجتبی نعمت‌الهی و مشاورین عزیزم جناب آقای عبدالله کبیری، خانم چیت‌ساز و آقای نکوفر سپاسگزاری می‌کنم.

آیا هیچ کدام از درس‌ها هنگام مطالعه برای شما ایجاد نگرانی می کرد و اگر بله، چطور بر آن درس تسلط پیدا کردید؟

 تسلطم روی درس‌ها زیاد بود و به لطف خدا در ۸۰ دقیقه، تمام سؤال‌ها را پاسخ دادم.

هر سه درس آیین دادرسی مدنی  و حقوق تجارت و آیین دادرسی کیفری را کلاً در۲۰ دقیقه پاسخ دادم. چون در زمان مطالعه تمام قوانین اصلی و خاص، دکترین و نظریه‌های حقوقی وآرای وحدت‌رویه لازم را برای آزمون وکالت بارها مطالعه کرده بودم، توانستم با اقتدار، به‌ترتیب نمره ۹۳.۳۳ و ۱۰۰ و۱۰۰درصد را در این سه درس کسب کنم. در ۶۰ دقیقه باقی‌مانده، توانستم در درس حقوق مدنی به ۱۶ سوال، پاسخ صحیح بدهم و نمره۸۰درصد را کسب کنم. با توجه به اشتباهاتی که در کلید سؤال‌های درس حقوق جزا و اصول فقه وجود داشت، متأسفانه ۴ پاسخ صحیح من در درس جزا و ۲ پاسخ در درس اصول‌فقه به اشتباه، نادرست اعلام شد و بدین ترتیب نمره من در درس جزا ۵۵ درصد و در درس اصول فقه ۵۶.۶۶ درصد شد.

منابع مطالعاتی پیشنهادی شما به داوطلبان آزمون وکالت چیست؟ خود شما چه منابعی را مطالعه کردید؟

من با توجه به بررسی‌هایی که انجام دادم شرط قبولی در آزمون وکالت را تسلط بر تمام قوانین اصلی، خاص، نظریات حقوقدانان و اطلاع از آرای وحدت رویه و استنباط صحیح از موارد مذکور می‌دانم و در این راستا مطالعه منابع پیشنهادی زیر را توصیه می‌کنم:

حقوق مدنی

۱. جزوه کلاسی استاد پیمان عبدغیور؛

۲. کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی مرحوم استاد امیرناصرکاتوزیان؛

۳. کتاب مرجع سؤالات موضوعی حقوق مدنی خانم الهه جمشیدی؛

۴. کتاب حقوق مدنی (دو جلدی) خانم الهه جمشیدی.

حقوق جزا

۱. جزوه کلاسی دکتر ابراهیم زارع؛

۲. کتاب جزای عمومی خانم دکتر زهرا داستان؛

۳. کتاب مرجع سؤالات موضوعی حقوق جزا (دو جلدی) خانم دکتر زهرا داستان و خانم سولماز معصومی.

اصول فقه

۱. کتاب اصول فقه خانم حوریا سجادی و آقای دکترسید محمدباقر حسینی؛

۲. کتاب مرجع سوالات موضوعی اصول فقه آقای دکتر سیدمحمدباقر حسینی و خانم شیما شریفی.

حقوق تجارت

۱. جزوه کلاسی دکتر رسول لطفی؛

۲. کتاب حقوق تجارت آقای دکتر مجتبی نعمت‌الهی و خانم الهه جمشیدی؛

۳. کتاب مرجع سؤالات موضوعی حقوق تجارت خانم آیدا نصیری و خانم الهه جمشیدی؛

۴. کتاب نکات مهم حقوق تجارت خانم مینا عبدالله‌زاده و خانم آیدا نصیری.

آیین دادرسی مدنی

۱. جزوه کلاسی دکتر رسول لطفی؛

۲. جلد ۱و۳ از دوره بنیادین آیین دادرسی مدنی و جلد ۲ از دوره پیشرفته آیین دادرسی مدنی دکتر عبدالله شمس؛

۳. کتاب مرجع سؤالات موضوعی آیین دادرسی مدنی خانم دکتر بهنوش رضاییان و آقای عبدالرضا سعیدی؛

۴. کتاب ۱۰۰۰ نکته مهم آیین دادرسی مدنی خانم فاطمه جوانمردی و خانم الهه جمشیدی.

آیین دادرسی کیفری

۱. جزوه کلاسی دکتر زهرا داستان؛

۲. کتاب نکته‌ها در قانون آیین دادرسی کیفری آقای دکتر علی خالقی؛

۳. کتاب مرجع سؤالات موضوعی(دو جلدی) خانم دکتر زهرا داستان و خانم فاطمه حقیقی.

همچنین مطالعه مستمر و دقیق قوانین اصلی و خاص زیر لازم است:

حقوق مدنی: قانون مدنی، قانون مسئولیت مدنی ۱۳۳۹، برخی مواد مهم  قانون امور حسبی، قانون بیمه اجباری ۱۳۹۵، قانون حمایت از خانواده۱۳۹۱، قانون روابط موجر و مستأجر سال‌های ۵۶،۶۲،۷۶، قانون الحاق یک ماده به قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ۶۵، قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف ۱۳۶۳، قانون تملک آپارتمان‌ها ۱۳۴۳، قانون پیش‌فروش ساختمان و…

آیین دادرسی مدنی: قانون آیین دادرسی مدنی۱۳۷۹، قانون اجرای احکام مدنی۱۳۵۶، قانون شوراهای حل اختلاف ۱۳۹۴، قانون دیوان عدالت اداری۱۳۹۲، قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی۱۳۹۴.

حقوق تجارت: قانون تجارت، لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت مصوب سال ۸۰ ، قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی، قانون ثبت علائم و اختراعات ، قانون صدور چک، قانون بورس و اوراق بهادار، قانون راجع به دلالی و…

حقوق جزا: قانون مجازات اسلامی۱۳۹۲، قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم ۱۳۹۴، قانون جرم سیاسی۱۳۹۵، قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری، قانون صدور چک، قانون فروش مال غیر، قانون سقط جنین، قانون تبانی در بردن مال غیر، قانون مبارزه باقاچاق کالاو ارز، قانون اخلال‌گران درنظام اقتصادی، مواد ۱۰۳تا ۱۰۶ قانون ثبت اسناد و املاک، قانون مجازات اخلال‌کنندگان درامنیت پرواز هواپیما، قانون مبارزه با پول‌شویی، قانون مبارزه با قاچاق انسان، قانون مبارزه با مواد مخدر و…

آیین دادرسی کیفری: قانون آیین دادرسی کیفری۱۳۹۴، آیین‌نامه دادگاه ویژه روحانیت، قانون نظارت بر رفتار قضات، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون حمایت قضایی از بسیج و…

توصیه نهایی شما به داوطلبان آزمون وکالت ۹۶ چیست؟

از دید من شرایط قبولی در آزمون وکالت در موارد زیر خلاصه می‌شود:

۱. توکل به خدا و داشتن روحیه خودباوری؛

۲. برنامه‌ریزی اصولی و علمی زیر نظر یک مشاور و کارشناس کارآزموده (از سعی و خطای بی مورد و گوش‌دادن به افراد ناآگاه خودداری فرمایید)؛

۳. استفاده از منابع صحیح توصیه‌شده توسط اساتید و مشاوران؛

۴. محدود‌کردن منابع و عدم استفاده از چندین منبع گسترده؛

۵. حتی‌المقدور شرکت در کلاس‌های اساتید معتبر؛

۶. شرکت و حضور فعال و مستمر در آزمون‌های آزمایشی استاندارد (استفاده از آزمون‌های سخت که شباهتی به آزمون وکالت ندارند به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، زیرا ضمن ناامید کردن داوطلبان، آنها را در استفاده صحیح از زمان‌بندی مورد نیاز آزمون اصلی و حتی مطالعه منابع مورد نیاز به اشتباه می‌اندازد و همچنین قدرت ریسک و جرأت انتخاب گزینه صحیح را از داوطلب سلب می‌کند)؛

۷. مرور مطالب به دفعات زیاد تا زمان آزمون؛

۸. تسلط کامل بر متن قوانین اصلی و خاص و آرای وحدت‌رویه.

داوطلبان ارجمند می‌توانند از طریق کانال تلگرام @keshavarzNo1_iran  با من در ارتباط باشند.

ممنونم که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید.

من هم از شما ممنونم.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲۹ دیدگاه ها

  1. سلام :جناب کشاورز سعی دارند که یک موسسه خاص را مورد تبلیغ فراوان فرار دهند و قطعا خودشان هم می دانند که چرا این موسسه را تبلغ می کنند.

  2. سلام
    به نظربنده اگه موسسات کار ساز بودن که همه باید قبول میشدن انگشت شمار افراد در موسسات قبول میشن

  3. حرف افرادی رو که میگن سال اولمون هست که قبول شدیم رو به سادگی باور نکنید به اندازه موهای سر راهکار و روش های متفاوت واسه ازمون وکالت ارایه شده یه نفر میگه سه ماه کافیه ایشون هم از بهمن داشته میخونده منابع و موسسات برگزار کننده ازمون هم که بسیار متفاوت

  4. سلام منابعی ک ذکر کردید حالت تبلیغاتی برای موسسه ای خاص داره. کی میتونه این همه کتابو بخونه اون هم کتابای موسسه ای خاص در شیراز. کتابای اصلی و مرجع رو باید خوند نه کتابای موسسه. شما نباید داوطلبا رو گمراه کنید.

    1. جناب علیرضا پارسا سلام
      من برخی کتب مرجع رو مطالعه کردم و برخی دیگر رو به قول شما از کتابهای یک موسسه خاص .
      با مطالعه همین منابع رتبه اول شدم.

      به قول سعدی شیرین سخن
      من آنچه شرط بلاغست با تو می‌گویم / تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال
      محل قابل و آنگه نصیحت قائل / چو گوش هوش نباشد چه سود حسن مقال

  5. با سلام مصاحبه با رتبه های برتر کار بسیار مفید و پسندیده ای است اما متاسفانه بعضی دوستان صرفا به تبلیغ موسسه ای خاص میپردازند …

    لفطا در مصاحبه هایتان در نحوه طرح سوال و… دقت بیشتری به عمل آورید تا این دوستان به جای تبلیغ برای یک موسسه خاص از تجربیات خود بگویند … با تشکر

  6. سلام

    سوالی که داشتم این بود مگر در امتحان امسال دو نفر تو کشور اول شدن ؟؟؟!!!!

    جناب کشاورز به نکته ظریفی اشاره کرده اند که باعث سردرگمی داوطلبین عزیز میشود . شما دوست گرامی که کانال تلگرام خود را نیز در سایت قرار داده اید و ۱۰۰% از این تاریخ به داوطلبان آزمون ۹۶ مشاوره میدهید فرموده اید « استفاده از منابع صحیح توصیه شده توسط اساتید و مشاوران » خب به فرض مثال من می خواهم از شما مشاوره بگیرم و ساکن شهرستان شوش هستم خب شما که تمام منابعی که معرفی کردید فقط برای داوطلبین شیرازی مفید است و بس!!!
    در ثانی اگر من با رتبه اول کانون مرکز مشاوره میکردم که ایشان کاملا با کلاس و جزوه و امتحان مخالف بوده و منابع ایشان کاملا با شما متفاوت است !!!!!
    پس داوطلب حرف کدام مشاور را قبول کند ؟

    چون شخصا شما را از زمان دانشگاه علوم و تحقیقات میشناسم و به توان علمی تان واقف هستم فقط این را در ختم کلام بگویم که دست مریزاد ……
    خدا پشت و پناهتان

    بابک زارعی

    شیراز

    1. سلام.
      دوست عزیز کارنامه بنده در سایت قرار گرفته.با ملاحظه تراز بنده متوجه این امر میشوید که تراز بنده چقدر بالاتر است.

      1. جناب کشاورز به نظر مى رسد شما هم کتب مرجع را در درجه اول مطالعه کرده باشید و از کتاب هاى موسسه فاضل به صورت تکمیلى استفاده کرده باشید. ضمناً تراز شما با رقبایتان در کانون فارس و کهگیلویه و بویراحمد محاسبه شده است نه با رقبایتان در کانون مرکز و یا کل کشور. جناب ابوالفضل سهرابى ترازهایشان به مانند شماست با این تفاوت که درس (حقوق مدنى )را در کنار تجارت۱۰۰٪‏ زده است ،اما شما درس (آیین دادرسى کیفرى) را در کنار تجارت ۱۰۰٪‏ زده اید، فلذا ترازشان در صورتى که در یک کانون امتحان مى دادید، از شما بالاتر مى بود.

        1. قطعا اینطور نیست. تراز به صورت کشوری و توسط سازمان سنجش محاسبه می شود و تفاوتی بین تراز کانونهای مختلف نیست. لطفا در مورد چیزی که اطمینان نداریم نظر ندهیم

      1. دوست عزیزم آقای علیرضا پارسا
        من برای هر درس حداقل ۴ منبع ذکر کردم که در برخی از آنها کتب مرجع مانند نظم دکتر کاتوزیان ، کتاب ۳ جلدی آیین دادرسی دکتر شمس ، کتاب نکات کیفری دکتر خالقی و تمام قوانین اصلی و خاص ذکر شده است.
        من با توجه به شرکت در کلاس و داشتن جزوه ی اساتید از خواندن کتابهای مرجع در بقیه دروس ( جزا ، اصول ، تجارت) بی نیاز بودم ، چون اساتید زحمت مطالعه ان کتب را کشیده بودند و نکات مهم آنرا به من آموزش داده بودند .
        بنده با مطالعه دقیق این منابع و لطف خدا موفق به این امر شدم . البته من نظر خودم را ذکر کردم ، شما مختار به انتخاب منابع مطالعاتی خود هستید.

        به امید پیروزی شما

    2. سلام دوست عزیز.منابع مرجع رمز قبولیشما در ازمون وکالت هست از الان هم بخونید به صرف جزوه و کلاس نمیشه اکتفا کرد.من خودم بدون کلاس شدم ۱۵۳ فارس وچون درگیر پایان نامه بودم واقعا فرصت خوندن نداشتم.کلیپ آقای علی اکبر غلامی توصیه می کنم یبار گوش دهید خالی از فایده نیست.

      1. سرکار خانم مهتاب سلام

        کتب مرجع حجیم هستند و همه دانشجویان درک درستی از مطالب آن نمی توانند داشته باشند . بنظر من جزوه اساتید مثلا جزوه آقای شهبازی خیلی راحت تر فهمیده میشه تا کتابهای استاد کاتوزیان

  7. امیدوارم کانون فارس و کهگیلویه و بویراحمد از هم جدا بشه، منم امسال میخوام قبول بشم، ولی هنوز شروع نکردم!

  8. کاش کانون فارس و کهگیلویه و بویراحمد از هم جدا بشه، ما یاسوجیا چکار کنیم ؟ یعنی هنوز ۶۰ وکیل پایه یک یاسوج نیست؟!؟

  9. سلام در مورد مصاحبه ایشون دو نگته لازمه عرض کنم لطفا کامنت بنده رو منتشر کنید.
    اولا- امکان نداره ۳ درس در ۲۰ دقیقه جواب داده بشه، افرادی که در آزمون وکالت و ارشد و… شرکت کردن خوب میدونن که خوندن سوال و درک منظور طراح و پاسخ دادن حداقل برای یک سوال ۲۰ تا ۳۰ ثانیه زمان میبره پس اگر هر سوالو در ۳۰ ثانیه هم زده باشن این ۳ درسو در ۳۰ دقیقه میتونستن جواب بدن نه ۲۰ دقیقه
    دوم- ایشون بیشتر سعی در تبلیغ برای یک موسسه خاص دارن تا معرفی منابع استاندارد

    1. تبلیغ کردن که کردن هرکار کردن ماشاءالله رتبه تک اوردن. هرکی دوس نداره منابع ایشون و تهیه نکنه وپاشو اون موسسه نزاره. این حرفها چیه دیگه

      1. این حرفها بدین جهت است که ایشان دارند فرافکنى مى کنند. بحث سوءاستفاده از رتبه هاى برتر کنکور همیشه مطرح بوده و باید به نحوى با آن برخورد شود . علم و دانش در کنار اخلاق ارزشمند است.

  10. سلام آقای کشاورز
    تبریک بابت این موفقیت شما و همین طور تشکر بابت این که تجربیات تون رو در اختیار امثال بنده قرار میدهید
    سوال من از شما اینه که آیا شما آزمون های موسسه طرح نوین رو تایید میکنید؟
    سوال دوم این که شما در هر روز چند درس رو مطالعه میکردید؟

    1. سلام.
      سپاسگزارم
      آزمون های این موسسه رو تایید میکنم اما ازمون آزمایشی به این خاطر مهمه که شما خودتون را در یک رقابت قرار دهید و خودتان را بسنجید.
      هر روز ۴ درس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا