نامه رییس کانون وکلای مرکز به رییس قوه قضائیه درخصوص آزمون جذب وکیل مرکز مشاوران

در نامه رییس کانون وکلای مرکز به رییس قوه قضائیه عنوان شد:

برگزاری آزمون وکالت توسط مرکز امور مشاوران (موضوع ماده ۱۸۷) مغایر با قانون است

پایگاه خبری اختبار- رییس کانون وکلای دادگستری مرکز با ارسال نامه‌ای به آیت‌الله صادق آملی لاریجانی، خواستار عدم برگزاری آزمون جذب وکیل از سوی مرکز مشاوران قوه قضاییه شد.

آخرین اخبار آزمون وکالت ۹۶

به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از سایت کانون وکلای مرکز، متن کامل این نامه به شرح زیر است:

حضرت آیت اله آملی لاریجانی

ریاست معظم قوه قضائیه

با سلام و احترام؛

به استحضار می‌رساند: متعاقب تصویب قانون برنامه سوم توسعه ماده ۱۸۷ آن به قوه قضائیه اجازه داد که نسبت به تشکیل مرکز امور مشاوران حقوقی و کارشناسان قوه قضائیه اقدام نماید و این مرکز از طریق برگزاری آزمون در طول دوره اعتبار برنامه، اقدام به جذب مشاور حقوقی نمود.

بر اساس آئین‌نامه‌های اجرایی که از سوی رئیس محترم وقت قوه قضائیه تصویب و امر به ابلاغ گردید به مشاوران حقوقی عنوان وکیل نیز داده شد و حتی اقدام به تأسیس کانون‌های وکلای محلی نمودند.

نکته مهم اینکه پس از پایان اعتبار برنامه سوم توسعه مرکز مشاوران همچنان به جذب مشاور حقوقی ادامه داد در حالی که با اتمام برنامه سوم توسعه در پایان سال ۱۳۸۳ ادامه جذب مشاور حقوقی مرکز مشاوران بر خلاف مقررات قانونی بود. به ویژه اینکه در قانون احکام دائمی برنامه های توسعه مصوب ۱۳۹۵، در مقام بیان بقای اعتبار برخی از احکامی که در برنامه های توسعه پیش بینی شده، هیچ ذکری از ماده ۱۸۷ قانون سوم توسعه نیست.

مجلس شورای اسلامی از اختصاص بودجه که در قانون بودجه سال ۱۳۸۰ برای این مرکز پیش بینی شده بود با این استدلال که اعتبار آن پایان یافته خودداری نمود (حذف بند «ج» تبصره ۳۲ لایحه بودجه) و با تحقیق و تفحصی که در این زمینه به عمل آورد غیرقانونی بودن جذب مشاور توسط مرکز مشاوران را پس از پایان برنامه سوم توسعه اعلام و تاکید کرد.

با پذیرش این استدلال مرکز مشاوران از ادامه اجرای سیاست جذب مشاور حقوقی خودداری نمود و چند سالی است که این امر در مدار قانون ادامه یافته است.

اخیراً با تصویب قانون برنامه ششم توسعه، ماده ۵۹ قانون خدمات جامع ایثارگران بر اساس ماده۱۰۳  قانون برنامه اصلاح شد.

از آنجا که در این ماده به مسئله جذب سی درصد از ایثارگران توسط مراکز مرتبط با قوه قضائیه از جمله جذب سی درصد وکیل از سوی کانون وکلای دادگستری مطرح شده است متأسفانه این برداشت برای مسئولان مرکز مشاوران قوه قضائیه ایجاد شد که این ماده قانونی به آنها حق جذب مشاور از طریق برگزاری آزمون را داده است! استدلال ایشان برای اثبات دیدگاه خود این است که در این ماده ۳۰ درصد سهمیه برای جذب وکیل از میان ایثارگران پیش‌بینی شده است.

دقت در ماده ۵۹ قانون خدمات جامع ایثارگران که بر اساس ماده ۱۰۳ قانون برنامه ششم اصلاح شده است کاملاً بطلان این برداشت را نشان می‌دهد، این ماده هرگز ناظر به ایجاد اختیار برای مرکز مشاوران در جذب وکیل نیست زیرا به استناد متن ماده که مقرر می دارد «قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سی‌درصد(۳۰%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (۱۰%)، آزادگان با داشتن حداقل سه ‌ماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل شش‌ماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد(۲۵%) و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازده ‌ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند.»

۱. ملاحظه می‌شود که برای هر یک از مراکز مذکور در ماده به ترتیب وظیفه ای خاص معین شده و اگر  وظیفه ای به مرکز مشاوران محول شده باشد صرفاً امر صدور پروانه کارشناسی است و صدور پروانه وکالت در ترتیب مذکور در ماده ۳ منحصراً در مقابل کانون وکلا قرار می‌گیرد. تفسیر منطقی از ماده نیز بر اساس قاعده لف و نشر مرتب جز این، استنباط دیگری را تجویز نمی نماید زیرا در این ماده به صورت کاملاً منظم و مرتب وظیفه هریک از مراکز تعیین شده و تفسیر این ماده بر اساس لف و نشر مشوش غیرمنطقی است.

۲. وقتی که مجلس شورای اسلامی در تحقیق و تفحص بر غیر قانونی بودن جذب وکیل پس از پایان برنامه سوم تأکید دارد اعاده این حق باید مبتنی بر دلیل قاطع و روشنی باشد تا برقراری آن را دوباره برای مرکز قایل باشیم. بنابراین مجلس شورای اسلامی با توجه به اشراف بر دو فرض صدور پروانه وکالت و پروانه کارشناسی از سوی مرکز امور مشاوران و کارشناسان قوه قضائیه می توانست بدون هیچ ابهام و اشکالی چنین وظیفه‌ای را برای مرکز مشاوران صراحتاً تعیین و ایجاد نماید و نام مرکز مشاوران را در ردیف کانون وکلای دادگستری در قانون ذکر می کرد در حالی که نام مرکز را در آخر لیست و بعد از کانون کارشناسان رسمی دادگستری آورده است.

از دیگر سو تجویز برگزاری آزمون نیاز به نص صریح قانونی دارد، با تفسیر یک ماده در یک قانون نمی توان برای یک نهاد حق و تکلیف برگزاری آزمون را در نظر گرفت چرا که اصل بر «عدم» است و اجازه آزمون نیاز به تصریح دارد.

۳. علاوه بر این در فضایی که تمام مسئولین قضایی و وکالتی در پی ادغام این مرکز در کانون وکلا می باشند توسعه این مرکز بر خلاف سیاست جاری کشور می باشد و این توسعه صرفاً باعث بزرگتر شدن مشکلات و سخت تر شدن حل آن در آینده خواهد بود لذا کسانی که به فکر حل و فصل این معضل می باشند راه های مناسبی را انتخاب کرده اند که مسلماً جذب مجدد وکیل که معضل را بیشتر می کند از مصادیق آن نیست.

قانونگذار نیز به خوبی بر این فلسفه و سیاست آگاه بوده و به همین علت این اختیار را به مرکز مشاوران در این ماده اعطا ننموده است تا مسئله ادغام در آینده سخت تر از قبل نگردد.

با این اوصاف به نظر می‌رسد این تصمیم که مرکز مشاوران قوه قضائیه نسبت به جذب وکیل و مشاور حقوقی اقدام نماید بر خلاف قانون و بر خلاف سیاست‌های کلی قوه قضائیه و برخلاف انتظارات اجتماعی و مصالح نهاد وکالت می‌باشد. از حضرتعالی تقاضا می شود دستور فرمائید از برگزاری آزمون برای کارآموزی وکالت تا تعیین تکلیف اصلاح قانون وکالت که در دست تهیه است خودداری گردد.

   دکتر امیر حسین آبادی

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۱۲ دیدگاه ها

  1. سلام علیکم بنده یکی از وکلای دادگستری هستم آنچه می نویسم جز حقیقت چیز دیگری نیست .آنقدر شغل وکالت اشباع شده که وکلای جوان ما برای به دست اوردن پرونده دست به هر کار خلافی می زنند واقعا” جای بسی تاسف هست مگر نه این است که وکیل یکی از دو بال عدالت هست مصداق این شعر البته اگر درست بیان کنم چون طبع ادبی ندارم بزرگواران ببخشند ..هرچه بگند د نمکش می زنند وای ز روزی که بگنددنمک .پذیرش از طرف ماده ۱۸۷ اشتباهی محض است که عولقب ناگوار آن بعدآ معلوم خواهد شد.

  2. اون آقایی که میگی وکالت مثل پزشکی بشه بدون آزمون، دقت داشته باش که پزشکی مثل حقوق تو دانشگاه های پیام نور دارغوز آباد و موسسات غیرانتفاعی وجود نداره، دلم بحال رتبه های برتر انسانی میسوزه که با چه ذوقی میرن دانشگاهای برتر حقوق میخونن و عده کثیری هم بدون آزمون میرن دارغوزآبادهو حقوق میخونن انتظار وکیل شدن هم دارن!!!

  3. انایی ه پروانه دارن به بار مثل منه فوق لیسانس حقوق بشین فک کنند من الان دقیقا باید به چه شغلی مشغول باشم منی که عمرامو گذاشتم در بهترین دانشگاه با بهترین معدل مدرک گرفتم و اون اقای که تو دانشگاه ازاد شاقول اباد یه مدرکی گرفته و موقعی که کیلویی پروانه میدادن رفته نشسته سر امتحان و قبولش کردن الان اموده حرف مفت میزنه .
    باید ظرفیت برداشته بشه اونی که عرضه داره کار میکنه اونی که سواد نداره میره پی کارش مدرک داشگاه شاقول اباد اینجا به درد نمیخوره داداش

  4. باسلام . بنظربنده وکالت در کشور ما باید مثل پزشکی آزاد بشه یعنی هرکس که لیسانس حقوق می گیره مانند پزشکان که دفتر برای خودشان (درشهرهای بزرگ یا شهرستانها و بر اساس عمومی بودن یا تخصص و .. ) دارند دفتر داشته باشند . آنچه که هم اکنون ما شاهد آن هستیم و مهم است تخصص و تبحر پزشکان است , خیلی از پزشکان روزی ۵ مریض هم ندارند و بعضی از پزشکان روزانه صدها بیمار دارند و وقتهای چند ماهه می دهند . خوب چرا ؟ چون تخصص و تبحر در کارشان دارند . من نمی دانم بعضی از عزیزان وکیل نگران چی هستند . اگر تخصص و تبحر ندارند که باید پروانه خود را تودیع کنند و از این حرفه حساس خدا حافظی کنند و اگر تبحر دارند نگران چی هستند زیرا هیچکس را توان یاری با آنها نیست .

  5. سلام
    انشااله شما هم وکالت قبول بشید بعد به تفکرات خودتون بخندیدکه چرا دم از پذیرش زیاد میزدید

  6. سلام
    برگزاری آزمون مشاوران خواست فارغ التحصیلان حقوق می باشد از قوه محترم قضاییه درخواست داریم که انشاالله این آزمون برگزار شود.این آقایون که دم از قانون می زنن خودشان به قانون پایببند نیستند و هر کانون ساز خودش را میزند

    1. با سلام خدمت بهرام عزیز

      ممنون که حرف دل من رو هم زدید …..وقتی خود کانون وکلا بابت بومی گزینی هیچ اقدامی انجام نداد ؛از قوه قضاییه که هم قدرتش بیشتره و هم اینکه اگه بخوان برگزار کنن به حرف کسی گوش نمیدن دارن چه توقعی دارن …….شما خودتون اول به قانون عمل بکنید بعد از بقیه توقع داشته باشید

      دوم واقعا نمیدونم چرا بعضی از دوستان همکار ( وکلا عزیز و فرهیخته ) همیشه ساز مخالف می زنن …..

      مثلا اگه شما دوستان بفرمایید این امتحان برکزاریش اشتباه فایده ای داره …….

      یا اینکه وکالت همچین آش دهن سوزی نیست ….باعث میشه داوطلبین عزیز امتحان ندن ……

      بله درست میفرمایید گرفتن امتحان صحیح نیست ولی بجای انتقاد راهکار ارائه بدید …….

      1. خدا خیرتون بده اقای بابک زارعی. کاش همه مثل شما
        بودن وفقط به فکر منافع خودشون نبودن.

  7. برگزاری آزمون مشاوران خواست فارغ التحصیلان حقوق است از رییس محترم قوه قضاییه خواهشمندیم این آزمون برگزار شود

    1. اعضای محترم کانون وکلا خودشون هم میدونند وکیل قوه قضاییه هیچ محدودیتی در استقلال نداره و هیچ فرقی با وکیل کانون نداره، اما اونها چون میخوان وکالت انحصاری باشه و یک عده محدود درآمد میلیاردی داشته باشند، فرافکنی میکنند
      دوستانی هم که میگن وکالت اشباع شده این مشکل باید توی وزارت علوم حل شه و دانشگاه ها اینقدر رشته حقوق جذب نکنند، نه اینکه به فارغ‌التحصیل بگن سرگردان بمون تا جیب یه عده پرتر شه.

  8. سلام
    انشااله که اشتباهات گذشته تکرار نشود، و مسلما مسولین محترم قوه قضاییه اشراف کامل بر مشکلات نهاد وکالت دارند،و متوجه هشتند که وجود نهاد موازی اشتباه است و لوایح تقدیمی به مجلس نیز صراحتا ادغام مرکز مشاوران را در کانون وکلای دادگستری پیش بینی نموده است، و کانون خای وکلا هم با توجه به نیاز در کمیسیون پذیرش تصمیم گیری مینمایند که پذیرش کاراموز صورت پذیرد. امیدوارم تصمیمات صحیح در حافظه تاریخی جامعه حقوقی بیش از پیش نمایان گردد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا