لایحه مقابله با تقلب در آثار علمی تصویب شد

جزئیات لایحه پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی تصویب شد

تعیین مجازات جزای نقدی درجه ۳ و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه ۶ برای متقلبان

پایگاه خبری اختبار- مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز (چهارشنبه) با تصویب جزئیات لایحه پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی مشخص کرد که ارتکاب جرم توسط شخص حقیقی مشمول مجازات جزای نقدی درجه ۳ و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه ۶ است.

به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از مجموع ۲۱۱ نماینده حاضر با ۱۶۶ رأی موافق،‌ ۱۳ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع به جزئیات لایحه پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی رأی دادند که جزئیات آن به شرح زیر است:

ماده واحده – تهیه،‌ عرضه و یا واگذاری آثاری از قبیل رساله،‌ پایان نامه، مقاله،‌ طرح پژوهشی،‌ کتاب،‌ گزارش یا سایر آثار مکتوب و یا ضبط شده پژوهشی – علمی و یا هنری اعم از الکترونیکی و غیر الکترونیکی توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی به قصد انتفاع و به عنوان حرفه یا شغل – با هدف ارائه کل اثر و یا بخشی از آن توسط دیگری به عنوان اثر خود جرم و مرتکب یا مرتکبان علاوه بر واریز وجوه دریافتی به خزانه دولت مشمول مجازات به شهر زیر است:

ارتکاب جرم توسط شخص حقیقی مشمول مجازات جزای نقدی درجه ۳ و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه ۶ است.

در صورت ارتکاب جرم توسط شخص حقوقی علاوه بر مجازات مرتکب و مدیران و گردانندگان مربوطه – مجازات شخص حقوقی حسب مورد مطابق مواد ۲۰،‌۲۱ و ۲۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/ ۲ /۱۳۹۲ تعیین می شود.

تبصره ۱ – معاونت در جرائم موضوع بندهای ۱ و ۲ مستوجب حداقل مجازات مقرر می‌باشد.

تبصره ۲ – در صورتی که ارتکاب جرم ماده واحده از طریق پایگاه‌های الکترونیکی و یا در قالب بنگاه – (شامل موسسه – شرکت یا هر عنوان دیگر) اعم از ثبت شده یا نشده انجام شود و یا برای انجام آن اقدام به تبلیغ به هر نحو گردد – مرتکب یا مرتکبان به میانگین حداقل و حداکثر مجازات مقرر فوق محکوم می‌شوند.

تبصره ۳ – محل بنگاه و یا پایگاه الکترونیکی مندرج در تبصره ۲ به درخواست یکی از وزارتخانه‌های علوم،‌ تحقیقات و فناوری و یا بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی یا سایر مراجع مربوطه و با دستور مراجع قضائی حسب مورد پلمب یا متوقف می‌شود.

تبصره ۴ – بازرسان وزارتخانه‌های علوم،‌ تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان آموزش پزشکی در اجرای این قانون و مطابق قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ پس از فراگیری مهارت‌های لازم عندالاقتضاء می‌توانند به عنوان ضابط خاص محسوب شوند.

تبصره ۵ – ارائه خدماتی که در جریان تهیه آثار پژوهشی – علمی و هنری انجام آنها توسط اشخاص ثالث متعارف است از قبیل خدمات آزمایشگاهی،‌ تایپ،‌ کمک به گردآوری داده‌ها،‌ ترجمه،‌ تکثیر و ویراستاری اثر مشمول حکم مقرر در ماده واحده نیست.

تبصره ۶ – در صورت استفاده از آثار متقلبانه موضوع ماده واحده توسط دانشجویان،‌ اعضای هیات علمی و طلاب،‌ ضمن سلب هرگونه امتیاز مادی و یا معنوی مترتب بر آن و ملغی‌الاثر بودن هرگونه مدرک تحصیلی،‌ پایه،‌ مرتبه علمی،‌ رتبه و یا عناوین مشابه،‌ به تخلفات نام بردگان حسب مورد توسط هیات‌های انتظامی اعضای هیات علمی، هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری، کمیته‌های انضباطی دانشجویان و یا دادسرا و یا دادگاه ویژه روحانیت رسیدگی و به مجازات‌های زیر محکوم می‌شوند.

الف – هیات علمی؛ یکی از مجازات های ردیف ۷ تا ۱۱ ماده ۸ قانون مقررات انتظامی هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی کشور مصوب ۲۲/۱۲/۱۳۶۴ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن.

ب – دانشجو؛ یکی از مجازات های ردیف ( ب – ۱) تا ( ب – ۵ ) ماده ۷ آئین نامه انضباطی دانشجویان جمهوری اسلامی ایران مصوب جلسه ۳۵۸ مورخ ۱۴/ ۶/ ۱۳۷۴ شورای انقلاب فرهنگی و اصلاحات و الحاقات بعدی آن.

پ – کارکنان اداری؛‌ یکی از مجازات های ردیف (د) تا (ک) ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ۷ /۹/ ۱۳۷۲ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن.

طلاب، براساس قوانین و مقررات دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت.

تبصره ۷ – وزارتخانه‌های علوم،‌ تحقیقات و فناوری‌، بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی مکلف هستند جهت پیشگیری از جرائم موضوع این قانون اقدامات زیر را  انجام دهند:

۱ –  ترویج فرهنگ احترام به حقوق مالکیت فکری از طریق  گنجاندن دروس ذیربط و اصلاح سر فصل برنامه‌های درسی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی.

۲ – الزام دانشگاه‌ها و  موسسات آموزش و پژوهشی به اعمال نظارت دقیق بر رعایت حقوق مالکیت فکری در آثار علمی و پایان نامه ها و رساله‌های دانشجویی.

۳ – اعمال مجازات انتظامی اخراج دانشجو یا ابطال پایان نامه و رساله یا مدرک تحصیلی در صورت احراز تخلف تقلب علمی با توجه به میزان تخلف.

۴ – اعمال مجازات انتظامی تنزل رتبه یا پایه عضو هیات علمی،‌ اخراج – لغو قرارداد در صورت احراز تخلف تقلب در آثار علمی با توجه به میزان تخلف.

تبصره ۸ – سایر دستگاه ‌های دولتی و عمومی غیر دولتی مکلف‌اند در صورت احراز تخلف تقلب علمی موضوع این قانون توسط کارکنان خود به منظور استفاده از مزایای شغلی،‌ مجازات انتظامی مقرر در بند (د) ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات اداری را نسبت به مرتکب اعمال نمایند.

تبصره ۹ –  دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها،‌ موسسه‌های آموزش عالی،‌ پژوهشی فناوری دولتی و غیر دولتی زیر نظر وزارتخانه‌های علوم و بهداشت از جمله دانشگاه علمی کاربرد،‌ دانشگاه آزاد اسلامی، جهاد دانشگاهی،‌ حوزه‌های علمیه،‌ موسسه‌های آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی،‌ موسسه‌های وابسته به دستگاه‌های آموزش عالی غیر دولتی غیر انتفاعی،‌ موسسه های وابسته به دستگاه های اجرایی و دانشگاه فرهنگیان موظف هستند از این پس،‌ پیشنهادها (پروپوزالها)،‌ پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود را که فاقد طبقه بندی هستند در سامانه‌های اطلاعاتی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) ثبت و تایید و فایل تمام متن و نتیجه را همانند جویی کنند. ارائه گواهی ثبت و بارگذاری فایل تمام متن و نتیجه همانند جویی این مدارک برای هرگونه پرداخت مالی به استادان راهنما،‌ مشاور و داور و تخصیص امتیاز در ترفیع و ارتقاء آن‌ها و همچنین دانشجویان الزامی است.

تبصره ۱۰ – آئین نامه اجرایی موضوع این قانون ظرف مدت ۳ ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های علوم،‌ تحقیقا ت و فناوری و بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی و با همکاری وزارت دادگستری تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

  1. خب استفاده کننده از اثاردیگران بنام خود کند باید مورد محاکمه قرار کیرد ولی انکس ک بی اطلاع ویا مجبور وماخوذ بحیا بوده ودیگری یا دیکران اثارش را سوء استفاده کرده اند و قدرتی در رفع دزد نداشته نباید مجازات شود و بلید اثار او بنام خودش ثبت گردد

  2. «… ملقی الاثر بودن …» امیدوارم این لغزش قلم در متن قانون حادث نشده باشد و صرفاً در نسخ منتشره در سایت‌های غیررسمی رخ داده باشد.

  3. با سلام و احترام

    فقط امیدوارم این موضوع اجرایی بشه چون الان شاهد هستیم بسیاری از دوستان بدون ذکر نام نویسنده اثری رو چاپ می کنن که تو این بازار داغی که برای آزمون وکالت راه افتاده دارن کتاب هاشون رو می فروشن …….

    همین دیروز کتابی خریدم که توسط دو خانم نوشته شده بود به عنوان نکات مهم آ.د.م …….خدا واقعا خیرشون بده از اول تا آخر کتاب رو کپی کرده بودن از کتاب استاد گرانقدر دکتر علی مهاجری ولی دریغ از یک زیر نویس که اسم ایشون اومده باشه …
    یا یکی از مؤسسات آموزش عالی تمامی سؤالات درس آ.د.م رو از همین منبع طرح میکنه !!! خب تا اینجا اشکال نداره ولی وقتی جواب تست ها رو می دن باید اشاره به کتاب استاد مهاجری بفرمایند .

    و صدها مورد دیگر که شما اساتید بزرگوار بهتر از من می دانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا