گفتوگو با نایبرییس کانون وکلای بوشهر درباره جلسه روز پنجشنبه رؤسای کانونهای وکلا
گفتوگوی اختبار با نایبرییس کانون وکلای بوشهر درباره جلسه روز پنجشنبه رؤسای کانونهای وکلا
پایگاه خبری اختبار- نشست مشترک معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه، عضو حقوقدان شورای نگهبان و هیات رئیسه اسکودا، رؤسا و نواب رئیس کانونهای وکلا و نمایندگان شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران پنجشنبه ۲۸ دی ماه ۱۳۹۶ برگزار شد.
دو موضوع مهم مطرحشده در این جلسه، نحوه اعمال سهمیه ایثارگران و افزایش ظرفیت پذیرش داوطلبان در آزمون وکالت سال جاری بود.
پس از این جلسه، دکتر سیروس شهریاری، نایبرئیس کانون وکلای دادگستری بوشهر، مطالبی را بهعنوان تصمیمات اخذ شده در این جلسه مطرح کردند. برای مثال در یکی از بندهای اظهارات ایشان چنین آمده است:
«مصادیق فرزندان رزمندگان که قانون برنامه ششم توسعه برای آنها ۳۰ درصد سهمیه لحاظ نموده، تنها شامل فرزندان ایثارگر بسیجی و جهادگر که سابقه حضور داوطلبانه داشتهاند، شود.»
این موارد موجب ایجاد پرسشهایی برای شرکتکنندگان در آزمون وکالت ۹۶ شد؛ به همین دلیل طی تماسی از ایشان درباره چندوچون این مطلب جویا شدیم.
دکتر سیروس شهریاری در تشریح مطلب فوق اظهار داشت:
ظاهراً طرحی وجود دارد بهنام طرح امام حسن (ع) که مطابق آن، قسمتی از خدمت سربازان و نیروهای ارتشی در جبههها نیز داوطلبانه محسوب میشود. اعطای این امتیاز به موجب قانون نیست و بهعنوان یک بخشنامه داخلی برای کانونها الزامآور نیست.
علاوه بر این تفسیری که سابقاً از سوی کانونهای وکلا مطرح بود و در جلسه روز پنجشنبه نیز مجدداً به آن تصریح شد، این است که فرزندان کسانی که خدمت آنها «داوطلبانه» بوده و مزدبگیر نبودهاند مشمول این سهمیه میشوندٰ یعنی کسانی که به خاطر اشتیاق خود در جبههها حاضر شدند و نه سربازان و ارتشیها.
وی در ادامه درباره محتوای جلسه روز پنجشنبه گفت:
قسمتی از مباحث این جلسه که قابل طرح و مرتبط با شرکتکنندگان در آزمون وکالت است، تکمیل ظرفیت یا افزایش ظرفیت کانونهای وکلا بود.
در این رابطه، ۹۹% کانونها صراحتاً اعلام کردند که تکمیل ظرفیت خلاف قانون است و مجوز این کار وجود ندارد و عمده کانونها با قاطعیت اعلام کردند که تکمیل ظرفیت نخواهند کرد.
تنها کانونی که دیدگاهش بهطور دقیق مشخص نبود و شاید مورد ایراد سایرین نیز قرار گرفت، کانون وکلای مرکز بود که باید منتظر ماند تا در روزهای آینده تصمیم هیئت مدیره این کانون اعلام شود.
نایبرئیس کانون وکلای دادگستری بوشهر در مورد تأثیر تصمیم احتمالی کانون وکلای مرکز بر سایر کانونها افزود:
هرچند که اکثر کانونها در این جلسه با قاطعیت اعلام کردند که تکمیل ظرفیت نخواهند داشت، اما احساس میکنم تصمیم کانون مرکز تأثیرگذار است. در این جلسه همه خواهان رعایت قانون بودند و طبق قانون، جذب کارآموز وکالت در هر سال یک بار با شرایطی که مشخص شده باید صورت گیرد؛ درحالی که گرفتن تکمیل ظرفیت مبدأ و منشا قانونی ندارد.
البته برخی کانونها پیش از این مبادرت به انجام تکمیل ظرفیت کردهاند؛ از جمله کانون بوشهر که تجربهی مطلوبی نیز نبود.
بههرحال چنانچه در سال جاری نیز کانون مرکز ظرفیت اعلامی را افزایش دهد یا مبادرت به تکمیل ظرفیت نماید، احتمالاً کانونهایی مثل کانون وکلای اصفهان یا خراسان و فارس را، چندان متأثر نخواهد کرد، اما ممکن است کانونهای کوچکتر، علیرغم مخالفتی که در این جلسه ابراز داشتند، برای تکمیل ظرفیت اقدام کنند.
من مطلبی در مورد سهمیه گذاشتم که مستند بود ولی متاسفانه فکر کنم جانب داری میشه و تایید نکردن (دوستان تفسیر دقیق سهمیه رو از دفترچه استهدامی وزارت نیرو سال ۹۶که برگزار شده ببینید) که کادر رسمی ارتش ،،سپاه و نیروی انتظامی رو و فرزندانش رو قادر به استفاده از سهمیه دونسته
سلام .
امروز از خود سپاه تهران پیگیری کردم گفتن قانون شده و همه مکلف ب اجرا هستند .مستندش رومیزارم البته اگر جانب داری نشه از طرف سایت اختبار.
سلام خانم زنده دل لظفا توضیج بدین تکلیف چیه یعنی رسمی سباه داوطلبانه نیست؟؟؟من مرکز سباه رفتم میگه نمیتونن این کار کنن لظفا راهنمایی کنید
خانم زنده دل اگه داوطلبانه نیست چرا خوده رزمنده رو بهش سهمیه میدن به فرزندش نمیدن یعنی چی اخه هم در برنامه پنجم و هم در برنامه ششم توسعه و خروجی اسکودا اشاره ایی نشده !!!!!!!!!!!!!!
من در مورد بخشنامهای که دوستمون لینک دادن گفتم که اون بخشنامهی به خصوص که ایشون قرار دادن در مورد نحوه پرداخت فوقالعادههای ایثارگریه
ماشالا دوستان بدون توجه به حرفی که زده میشه فقط شاکی میشن همیشه و به هر دلیل
در پاسخ به فرمایش شما؛
متن ماده ۵۹ مکرر رو میتونید بخونید
” ماده ۵۹ مکرر ـ قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سیدرصد(۳۰%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (۱۰%)، آزادگان با داشتن حداقل سهماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل ششماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد(۲۵%) و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازدهماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند. ”
در متن ماده برای شخص رزمنده، شرط ۶ ماه خدمت اومده بدون قید داوطلبانه بودن
برای فرزندان شرط داوطلبانه بودن و مدت زمان ۱۲ ماه اومده
حالا باز این که چی داوطلبانه هست و چی نیست، موضوع حرف من نیست و من فقط جواب اون فرمایش شما رو دادم که گفتین چرا به شخص رزمنده میدن. قانون برای شخص رزمنده قید داوطلبی رو نیاورده.
انشاءالله که باز موجب تنش و هیجانزده شدن دوستان نشه
سلام آقای دکتر شما صدای ما هستید! ازتون عاجزانه درخواست میکنم این لینک pdf رو تو سایتتون منتشر کنید! محتوای فایل PDF نامه هایی است که ارگان های دانشگاه علوم پزشکی ، استانداری ، وزارت بهداشت و درمان، وزارت جهاد کشاورزی….. رو الزام کرده که سه چهارم از خدمت سربازان رو باید باید طبق قانون داوطلبانه اعمال کنن!
http://hrm.rums.ac.ir/uploads/rums_jebheh_davtalab_1.pdf
سلام
فایل شما رو قرار دادم؛ ولی متن این بخشنامه که شما فرستادین درمورد نحوه محاسبه فوقالعادهها و مزایا برای ایثارگرانه و منصرف از بحث پذیرش در آزمونها و اعطای پروانه وکالت
بابا عجب اشتباهی کردیم این سهمیه رو زدیم هیشکی دوست نداره ما قبول شیم مطمعنم پای قضیه تا دادگاه عالی انتظامی قضات و دیوان عدالت اداری کشیده میشه .
فرزندان رزمنده سپاهی داوطلبانه محسوب می شوند ?
از کدام مرجع باید پرسش کرد?
جناب هوشیار ما زبونمو مو درآورد لطفا ابهام در مورد سهمیه را رفع کنید یا اینکه شما هم ذینفع هستید .
سلام
به نظر شما ما چه کاری می توانیم در این زمینه انجام بدهیم ؟
آن چیزی که از دست ما بر می آمده است تحلیل و بررسی موضوع بوده که به نحو مفصل انجام داده ایم
اقای دکتر شما یه صحبتی با اسکودا کنید بگین که خیلی از بچه ها پدرانشون دوران سربازی جبهه بودن حداقل سه چهارمو اعمال کنن داریم سکته میکنیم! خیلیا اسامی رو دیدن زنگ زدن تبریک گفتن ابرو و حیثیتمون جلو دوست و فامیل میره! …
من شخصا خیلی بعید می دونم که کانون ها خودشون رو درگیر چنین بحثی بکنند
سایت اختبار که مدام دارن میگن طبق نص قانون رفتار بشه موضع خاصی نداشتن که بخوان توضیح بدن،من خودم از قانون و نحوه اجرای اون الان ضرر میکنم اما مگه میشه وقتی مجلس، سازمان سنجش و ارگان های مربوطه تایید کنن و کارنامه بدن کانون ها با نظر شخصی دخل و تصرف کنن
ببخشید اعصابم بهم ریخته
دوست عزیز قطعا اسامی قبولی ها بر اساس رتبه های اعلامی سازمان سنجش خواهد بود اما کانون در حال حاضر حق منع پذیرش ندارد بعد از تشکیل پرونده در کانون مربوطه ، کانون ها جهت احراز سهمیه اقدام خواهند کرد و در صورت عدم احراز در آن زمان قبولی را کان لم یکن اعلام میشود
مرجع فقط اون نهادیه که کد داده و احراز کرده پس منتظر تغییر در اسامی نباشید.. ایشالا سال بعد با احتساب سهمیه بیشتر تلاش کنید
درسته حکم حکومتی رهبری هست که یک سوم یا دو سوم (دقیقا خاطرم نیست) رزمندگان ارتشی و سپاهی خدمت داوطلبانه حساب بشه
هرکس تفسیرى داره از قانون لذا بحث طولانى و مفصله .
اما قطعا فصل الخطاب قانونه و مرجع تشخیص محق بودن سهمیه خود کانون مربوطه است و تصمیم نهایى هم با کانونه
امیدواریم با تفسیر و اجراى درست قانون حق به حق دار برسه.
با سلام
در پاسخ به کاربر (( محیا ))
اولا هرکس میتونه قانون رو تفسیر کنه ولی تفسیر هم طبق قانون برعهده مراجع خاص هست
و اینکه تشخیص محق بودن سهمیه یا احراز ایثارگری طبق هیچ قانونی به کانونها واگذار نشده بلکه شخیص و احراز این مسئله باتوجه به تبصره ماده ۱ ق جامع خدمات ایثارگران طبق قانون نیروهای مسلح و توسط وزارت دفاع و ستاد کل نیروهای مسلح و ایین نامه ایست که توسط هیات وزیران مصوب میشود، میباشد .