اسکودا خود را متعهد میداند اصلاح وضعیت ناعادلانه پذیرش در آزمون وکالت را پیگیری کند
شهبازینیا در واکنش به خواسته بعضی داوطلبان آزمون وکالت ۹۶:
افزایش ظرفیت کانونها در در مقطع زمانی فعلی مغایر قانون است
پایگاه خبری اختبار- رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: اتحادیه در هیچ یک از مراحل تعیین ظرفیت آزمون وکالت، نقش ندارد و تنها آزمون سراسری وکالت را به نیابت از کانونها برگزار می کند.
به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از ایرنا، مرتضی شهبازینیا گفت: ظرفیت پذیرش کارآموزان وکالت برای هر کانون پیش از برگزاری آزمون، در یک کمیتهای متشکل از رئیس کل دادگستری استان، رئیس دادگاه عمومی و انقلاب استان و رئیس کانون وکلا مشخص می شود بنابراین تعیین ظرفیت در اختیار کانونها هم نیست.
وی با اشاره به اینکه پذیرش کارآموز وکالت براساس معیاریهایی تعیین می شود، گفت: وجود وکلای سرپرست برای هدایت و آموزش کارآموزان جدید و آمادگی دادگاه ها و فضای مناسب برای حضور وکلا از جمله معضلاتی است که کانونها برای همین تعداد پذیرش هم در مضیقه هستند و به همین دلیل است که کمیتههای سه نفره با لحاظ شرایط و نیاز، ظرفیت را تعیین می کنند.
افزایش دامنه شمول ایثارگری در قانون غیرمنصفانه است
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران با اشاره به قانون ایثارگران گفت: به نظر می رسد افزایش دامنه شمول ایثارگری در قانون غیرمنصفانه است زیرا سهمیه از ایثارگران به فرزندان ایثارگران تسری پیدا کرده است و به نظرم فرزندان ایثارگران دلیلی ندارد که از چنین سهمیهای برخوردار باشند.
کانونها نمی توانند پاسخگوی اجحاف قانونگذار باشند
شهبازینیا تصریح کرد: این اجحاف از جانب قانونگذار پیش آمده است و کانونها نمی توانند پاسخگوی اجحاف قانونگذار باشند و بیشتر از حد توان، کارآموز بپذیرند که نتیجه آن این میشود که کارآموزی جدی انجام نشود و در نهایت، حقوق مردم در معرض تضییع قرار گیرد.
کنون افزایش ظرفیت پذیرش، خلاف قانون است
وی با تاکید بر اینکه کانونها باید از حکومت قانون دفاع کنند، اضافه کرد: همه کانونها این شرایط را درک می کنند و از این شرایط ناراحت هستند اما به هر روی، کانون نهادی است که باید از حکومت قانون دفاع کند و واقعاً اینکه اکنون ظرفیت پذیرش افزایش یابد، خلاف قانون است زیرا در قانون، زمان تشکیل کمیته تعیین ظرفیت مشخص است.
شهبازینیا خاطرنشان کرد: البته هر یک از کانونهای وکلا مستقل هستند و ترکیب کمیته تعیین ظرفیت هر کانون، مجزاست؛ بنابراین نمیتوان به عملکرد یک کانون استناد کرد و راجع به دیگر کانونها قضاوت داشت.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران گفت: اتحادیه تنها کاری که می توانست انجام دهد این بود که جلسهای برای رایزنی با حضور روسای کانونها تشکیل داد و در آن جلسه هم به تمکین قانون تاکید شد.
شهبازینیا افزود: اتحادیه اسکودا و کانونهای وکلا خود را متعهد میداند که برای آزمون وکالت سال آینده پیگیریهای لازم را داشته باشند تا ظرفیت پذیرش از این وضعیت ناعادلانه درآید و امیدواریم که نمایندگان مجلس هم در این زمینه همکاریهای لازم را داشته باشند.
آقای رییس خواهشا افزایش سهمیه ایثارگران مرکز را پیگیری کنید شما که بیشتر از همه باید از قانون دفاع کنید . در ضمن اسامی ایثارگرن کانون آذربایجان شرقی نیز پیگیری شود.
با سلام
در جواب دوستانی که پیام می گذراند و از عدم قبولی خود در آزمون وکالت گلایه دارند و معتقدند کانون وکلا باید به همه لیسانسه های حقوق پروانه وکالت بدهد ،با توجه به اینکه مشاغلی همچون وکالت،قضاوت،و پزشکی مشاغل حساسی هستند،پزشک جان انسانها را نجات میدهد و وکیل آبروی انسانها را،،و چه بسا آبرو از جان هم مهمتر است،آیا میشود به همه دیپلمه های رشته تجربی مدرک پزشکی بدهند؟؟؟
برای مشاغل حساس باید معیار و سنجش وجود داشته باشد،، با استدلال و منطق نظر بدهیم…
حرف شما کاملا قیاس نابجا هست.مگر خواسته شده که به دیپلمه های علوم انسانی پروانه وکالت داده بشه.لیسانسه تحصیلات دانشگاهی مرتبط داره.البته که بسیاری از متقاضیان وکالت ارشد حقوق دارند که از نظر مدرک معادل پزشک عمومی هستند.اما بعد از شش سال تحصیل باید باز هم در یک آزمون مجدد شرکت کنند که کاملا بی مورد هست.درضمن همون پزشکی که میفرمایید هم داره از طریق واحدهای بین الملل دانشجوهایی رو میگیره که رتبه های چهار رقمی و بالاتر کنکور هستن و قطعا لایق شغل حساس پزشکی نیستند.و در نهایت باید بگم که هیچ چیزی مهم تر از جان انسانها نیست.چون اگر آبرو و همه دارایی یک انسان هم ازش گرفته بشه، اما باز هم میتونه بعد از الیتام روحی، به سختی از نو شروع کنه.اما جان از دست رفته یک انسان به هیچ عنوان قابل برگشت نیست.
به نظرم به جای فرافکنی بهتر هست تلاش و دانش خودتون و افزایش بدید تا مثل تمام کسانی که قبول می شوند از سطح علمی خوبی جهت دفاع از جان و مال و ناموس مردم پیدا کنید. ضمنا کانون وکلا هم می بایست علاوه بر صلاحیت علمی صلاحیت اخلاقی را نیز بررسی نماید.