آیین‌نامه اجرایی ماده (۸) قانون هوای پاک

آیین‌نامه اجرایی ماده (۸) قانون هوای پاک (لغو شده)

مصوب ۱۳۹۷/۰۶/۲۱ هیات وزیران

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در رأی شماره ۴۵۳ مورخ ۱۳۹۹/۳/۲۷خود در تبعیت از نظر شورای نگهبان حکم به ابطال این آیین‌نامه در حد نظر فقهای شورای نگهبان از تاریخ تصویب مصوبه را صادر کرد

هیأت وزیران در جلسه ۹/۳/۱۴۰۰ آیین­‌نامه اجرایی جدید ماده ۸ قانون هوای پاک را تصویب و آیین نامه مورخ ۱۳۹۷/۶/۲۱ را لغو کرد

هیأت وزیران در جلسه ۱۳۹۷/۶/۲۱ به پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیط‌زیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد ایران و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به استناد ماده (۸) قانون هوای پاک ـ مصوب ۱۳۹۶ ـ ، آیین­نامه اجرایی ماده یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین­‌نامه اجرایی ماده (۸) قانون هوای پاک

ماده ۱ ـ جدول سن فرسودگی انواع خودروها به شرح زیر تعیین می‌شود:

ماده۲ـ برای خودروهای سنگین و نیمه­‌سنگین با قوای محرکه ترکیبی (هیبریدی) سن فرسودگی براساس قوه محرکه احتراقی تعیین می‌شود.

ماده۳ـ سن مجاز تردد خودروهای ردیف‌های (۱)، (۱ ـ ۳)، (۲ ـ ۳) و (۷) در محدوده شهرهای تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، اراک، کرج و اهواز به میزان دو سال کمتر از سن مندرج در جدول موضوع ماده (۱) این آیین‌­نامه تعیین می‌­شود.

ماده۴ـ در موارد زیر، دو سال به سن فرسودگی موضوع جدول ماده (۱) این آیین‌نامه اضافه می­‌شود:

الف ـ کلیه خودروهای دیزلی در صورت نصب پالایش­گر (فیلتر) دوده استاندارد حداقل دو سال قبل از رسیدن به سن فرسودگی موضوع ماده (۱) این آیین­نامه.

ب ـ تعویض واکنش‌­ساز (کاتالیست) و سامانه (سیستم) آلایندگی اگزوز برای تاکسی­‌های ردیف (۲ ـ ۲) جدول موضوع ماده (۱) این آیین­نامه .

تبصره ـ سازوکار اجرایی این ماده توسط وزارت کشور با همکاری سازمان حفاظت محیط­زیست و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ظرف سه ماه تدوین و ابلاغ می‌شود.

ماده۵ ـ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است برابر ماده (۸) قانون هوای پاک ـ مصوب۱۳۹۶ـ با جریمه تردد خودروهای فرسوده مندرج در جدول جریمه­‌های تخلفات مربوط به حمل و نقل و عبور و مرور در کلیه نقاط کشور و مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و اصلاحات بعدی آن اعمال قانون نماید.

ماده۶ ـ آن­ دسته از خودروهای ناوگان حمل و نقل عمومی بار و مسافر که در طرح­های نوسازی اعلام شده توسط دولت ثبت نام نموده‌­اند، تا زمان تحویل خودروی جدید و حداکثر تا پایان سال ۱۳۹۸ از مقررات مربوط به خودروهای فرسوده موضوع ماده (۸) قانون هوای پاک مستثنی می­‌باشند.

تبصره ـ در صورتی که خودروهای جدید موضوع طرح‌­های فو‌ق­‌الذکر آماده تحویل باشند و مالکان خودروهای مربوط از انجام اقدامات تکمیلی و یا پرداخت مبالغ مربوط به خرید خودروی جدید در موعد مقرر استنکاف نمایند، استثنای موضوع این ماده درخصوص خودروهای مذکور از تاریخ پایان فرصت اقدام مالکان آنها، لغو می­‌شود.

دستورالعمل اجرایی این ماده توسط وزارتخانه­‌های کشور و راه و شهرسازی با همکاری سازمان حفاظت محیط­زیست و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تهیه و ابلاغ می­‌شود.

ماده۷ ـ وزارتخانه‌­های کشور و راه و شهرسازی موظفند ظرف سه ماه نسبت به تدوین سایر راه­کارهای کاهش سن ناوگان حمل و نقل عمومی بار و مسافر علاوه بر طرح‌های نوسازی اعلام­شده ازسوی دولت و ارایه آنها به مراجع تصویب مربوط اقدام نمایند.

ماده۸ ـ خودروهای موضوع تصویب­نامه شماره۷۳۶۷۱/ت۵۰۲۳۴هـ مورخ ۱۳۹۵/۶/۱۷ مربوط به آیین­نامه شناسایی و صیانت از وسیله‌­های نقلیه تاریخی، از شمول این آیین­نامه مستثنی می­باشند.

ماده۹ـ از تاریـخ ابـلاغ ایـن تصویب­نامه، ردیـف (۴) تصـویب­نامه شمـاره ۹۲۳۰۸/ت۴۰۵۸۷ک مورخ ۱۳۸۷/۶/۷ و اصلاحات بعدی آن و ردیف (۱) تصویب­نامه ۲۱۲۳۲۶/ت۴۶۳۲۰هـ مورخ ۱۳۹۰/۱۲/۱۶ لغو می­شوند.

معاون اول رئیس جمهور ـ اسحاق جهانگیری

 ماده (۸) قانون هوای پاک:

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مالک وسایل نقلیه موتوری اعم از سبک، نیمه‌سنگین، سنگین، موتورسیکلت مکلفند وسایل نقلیه خود را پس از رسیدن به سن فرسودگی از رده خارج کنند و مسؤولیت خود را از این جهت، نزد یکی از مؤسسات بیمه داخلی تحت نظارت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران بیمه کنند. تعیین سن فرسودگی و بیمه انواع وسایل نقلیه موتوری موضوع این ماده براساس آیین‌نامه‌ای است که حداکثر ظرف مدت سه‌ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد مشترک سازمان و وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد ایران و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به‌تصویب هیأت‌وزیران می‌رسد.

حمل بار و مسافر، ‌صدورگواهی معاینه فنی،‌ تخصیص بیمه شخص ثالث، ‌خرید و فروش، نقل و انتقال و تردد وسایل نقلیه موتوری فرسوده ممنوع می‌باشد. پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران خودروهای فرسوده را  به ازای هر روز تردد با عنوان ورود و تردد وسایل نقلیه غیرمجاز در معابر، ‌محدوده‌ها و مناطقی که ممنوع اعلام شده است، جریمه می‌کند.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا