آیین نامه اجرایی بند (هـ) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور
مصوبه شماره۱۲۵۴۰/ت۵۸۷۲۷هـ مورخ ۱۴۰۰/۲/۷ هیات وزیران
وزارت امور اقتصادی و دارایی
وزارت نیرو ـ وزارت نفت
سازمان برنامه و بودجه کشور
هیأت وزیران در جلسه ۵/۲/۱۴۰۰ به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (هـ) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، آییننامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی بند (هـ) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور
ماده۱ـ در این آییننامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱ـ بیمهگزار: شرکت ملی گاز ایران و شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران حسب مورد به نمایندگی از طرف مشترکین گاز و برق
۲ـ بیمهگر: شرکت بیمهای که متعهد به ارایه پوشش بیمهای و جبران خسارتهای واردشده به ذینفعان طبق مفاد این آییننامه و قرارداد مربوط است.
۳ـ حوادث تحت پوشش: حوادث موضوع ماده (۱۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) ـ مصوب ۱۳۹۳ ـ .
۴ـ ذینفعان بیمهنامه: مشترکین و مصرفکنندگان مجاز گازطبیعی و برق واحدهای مسکونی و تجاری اعم از شهری و روستایی و سکونتگاهی عشایری و کلیه اشخاص زیاندیده ناشی از حوادث تحت پوشش
ماده۲ـ سقف مبلغ مناقصه، معادل سقف اعتبارات مندرج در ردیفهای مربوط در جدول شماره (۹) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و در حد وصولی ردیفهای درآمدی (۱۶۰۱۸۵) و (۱۶۰۱۸۶) جدول شماره (۵) قانون مذکور و براساس نرخهای مندرج در مفاد بند (هـ) تبصره (۶) قانون یاد شده و شامل واحدهای مسکونی و تجاری در پایان سال ۱۳۹۹ با پوشش تمامی مشترکین جدید در قالب بیست و پنج درصد (۲۵%) افزایش یا کاهش حجم قرارداد منعقد شده است.
ماده۳ـ نحوه برگزاری مناقصه از طریق سازوکار قانون برگزاری مناقصات ـ مصوب ۱۳۸۳ـ به صورت عمومی یا محدود براساس بالاترین میزان تعهدات پیشنهادی بیمهگران است.
ماده۴ـ قراردادها به نحوی تنظیم خواهد شد که حوادث احتمالی از ابتدای هر سال تا پایان همان سال را تحت پوشش قرار دهد.
ماده۵ ـ میزان تعهدات شرکت های بیمهگر حداقل معادل تعهدات مناقصه سال قبل و متناسب با حق بیمه مصوب سال جاری است.
ماده۶ ـ مبنای محاسبه بیمه واحدهای تجاری براساس مشترکین شناسایی شده است.
تبصره۱ـ خسارتهای انسانی ناشی از آسیب به واحدهای تجاری و مسکونی یکسان است.
تبصره۲ـ سایر شرایط مربوط تعهدات بیمهگر و پرداخت خسارت، تابع قراردادهای منعقد شده با بیمهگر و بیمهگزار است.
ماده۷ـ شرکتهای بیمهگر با هماهنگی وزارتخانههای نفت و نیرو مکلفند با صدور بیمهنامه، مشترکین را از حقوق خود مطلع و متناسب با مبالغ دریافتی شرکت بیمه مربوط، خسارات وارد شده را جبران نمایند. شرکتهای بیمهگر منطقه، حوادث ناشی از موضوع بند (هـ) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور را در کمتر از دو ماه بررسی و حداکثر تا سه ماه پرداخت مینمایند خواه حوادث در بیرون یا داخل منزل اتفاق افتاده باشد.
تبصره ـ شرکتهای بیمهگر موظفند شرایط و ضوابط بیمه مشترکین برق و گاز را از طریق درگاه (پورتال) خود اعلام نمایند. شرکتهای برق و گاز پس از عقد قرارداد با شرکتهای بیمهگر برای یکبار نسبت به اطلاعرسانی به مشترکین از طریق پیامک اقدام نمایند.
ماده۸ ـ وزارتخانههای نفت و نیرو موظفند گزارش عملکرد این آییننامه از قبیل اعتبار دریافتی و خسارتهای پرداختی را در مقاطع زمانی شش ماهه به سازمان برنامه و بودجه کشور و کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و انرژی مجلس شورای اسلامی ارسال کنند.
معاون اول رئیس جمهور ـ اسحاق جهانگیری
بند ه تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰
ه ـ مطابق ماده (۱۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) به هر یک از وزارتخانههای نفت و نیرو از طریق شرکتهای تابعه ذیربط اجازه داده میشود ماهانه از هر واحد مسکونی مشترکان گاز مبلغ دو هزار (۲۰۰۰) ریال، از هر واحد مسکونی مشترکان برق مبلغ یک هزار (۱۰۰۰) ریال و از هر یک از واحدهای تجاری مشترکان گاز و برق مبلغ ده هزار (۱۰.۰۰۰) ریال اخذ و به حساب درآمد عمومی موضوع ردیفهای ۱۶۰۱۸۵ و ۱۶۰۱۸۶ جدول شماره (۵) این قانون نزد خزانهداری کل کشور واریزکنند. برای مشترکان روستایی، مبالغ فوقالذکر معادل پنجاهدرصد (۵۰%) است و مشترکان فاقد گاز از پرداخت معاف میباشند. وجوه فوق مشمول مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده نخواهد بود.
منابع حاصله برای موارد مندرج در ماده مذکور به مصرف میرسد. آییننامه اجرائی این بند متضمن سقف و نحوه برگزاری مناقصه به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأتوزیران میرسد. وزارتخانههای نفت و نیرو مکلفند گزارش مبالغ پرداختی شرکتهای بیمهای از محل منابع این بند را از شرکتهای مذکور اخذ و گزارش آن را به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و انرژی مجلس شورای اسلامی ارائه دهند.
شرکتهای بیمهگر با هماهنگی وزارتخانههای نفت و نیرو مکلفند با صدور بیمهنامه، مشترکان را از حقوق خود مطلع و متناسب با مبلغ دریافتی شرکت بیمه مربوط، خسارات واردشده را جبران نمایند. شرکتهای بیمه گر منطقه حوادث ناشی از موضوع این بند را در کمتر از دو ماه بررسی و حداکثر تا سه ماه پرداخت مینمایند، خواه حادثه در بیرون یا داخل منزل اتفاق افتاده باشد.