آیا مواد درسی و شرایط داوطلبان آزمون وکالت ۱۴۰۰ تغییر میکند؟
پایگاه خبری اختبار- با تصمیم کانونهای وکلای دادگستری مبنی بر عدم اجرای آییننامه جدید لایحه قانونی استقلال کانون وکلا، به نظر میرسد شرایط پیشبینی شده در این آییننامه برای داوطلبان آزمون وکالت ۱۴۰۰ اعمال نشود.
به گزارش اختبار، با تصویب و ابلاغ آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری (مصوب ۱۴۰۰/۴/۲ رئیس وقت قوه قضاییه) و در نظر گرفتن شرایط جدید برای داوطلبان آزمون وکالت، از جمله اضافه شدن دو درس حقوق اساسی و متون فقه، و افزایش سن داوطلبان به ۲۴ سال تمام، گروه زیادی از داوطلبان آزمونهای سال ۹۹ و ۱۴۰۰ دچار نگرانی شدند.
بلافاصله پس از ابلاغ این آییننامه اسکودا اعلام کرد که آزمون سال ۹۹ که قرار است ۲۵ تیرماه برگزار شود مشمول این مصوبه نخواهد بود و شرایط آن تغییری نخواهد کرد.
دیروز نیز هیات عمومی اسکودا در بیانیهای اعلام کرد که تا زمان اصلاح این آیین نامه و تغییر مواردی که مغایر با استقلال کانون وکلاست، آییننامه جدید لایحه استقلال را قابل اجرا نمیداند.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
خاطر نشان می سازد که نهاد مستقل وکالت به عنوان نهادی قانونمدار، مجوزی برای اجرای مقرره مخالف با قانون نداشته و انتظار دارد با یک رویکرد تعاملی نسبت به اصلاح این موارد در اسرع وقت با نظر کانون های وکلا اقدام لازم صورت گیرد تا مالا آیین نامه قانونی، توسط کانون های وکلای دادگستری قابلیت اجرا پیدا کند.
به این ترتیب تغییرات شرایط آزمون و داوطلبان برای آزمون سال ۱۴۰۰ که در آبان برگزار میشود نیز فعلاً منتفی است.
نهایتاً برای جزییات بیشتر و دقیقتر در اینخصوص باید منتظر اطلاعیههای بعدی اسکودا بود.
تغییرات شرایط آزمون وکالت در آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا
بر اساس آییننامه جدید، علاوه بر معیار ظرفیت، حد نصاب علمی نیز برای قبولی در آزمون وکالت پیشبینی شده است و حداقل نمره قبولی در آزمون، شصت درصد از کل نمره آزمون است و پذیرش افراد بدون کسب نمره لازم، ممنوع است. همچنین پذیرش داوطلبان مشمول ماده ۵۹ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران و ماده ۳ قانون کیفیت اخذ پروانه، منوط به کسب حداقل هشتاد درصد از حداقل نمره قبولی در کانون محل تقاضا است.
داوطلب کارآموزی در موقع ثبتنام در آزمون باید بیستوچهار سال کامل شمسی داشته باشد.
منابع سؤالات آزمون، دروس حقوقی در حد مقطع کارشناسی و شامل: حقوق اساسی، حقوق تجارت، حقوق کیفری، حقوق مدنی، آیین دادرسی مدنی، آیین دادرسی کیفری، اصول و مبانی استنباط و متون فقهی در حد تحریرالوسیله امام خمینی (ره) است.
تاریخ پایان خدمت یا معافیت داوطلبان مرد باید قبل از تاریخ ثبتنام آزمون ورودی باشد.
قبولشدگان در آزمون و سایر متقاضیان پروانه وکالت و کارآموزی، باید یک فرم تقاضانامه را پر کنند که در آن موارد زیر نیز اعلام شود:
تصریح به نداشتن پیشینه مؤثر و غیر مؤثر کیفری و محکومیت انتظامی و در صورت داشتن چنین سابقهای، ذکر نوع جرم و تخلف ارتکابی، حکمی که صادر شده، مجازاتی که تعیین شده و وضعیت اجرای آن؛ تصریح به وجود یا فقدان هر نوع پرونده مفتوح کیفری در مراجع قضایی و تصریح به سلامت روان.
سلام اگر مدرک پایان خدمت داشته باشیم و ترم آخر حقوق باشیم میتونیم ثبت نام کنیم در آزمون کانون ۱۴۰۰
سلام منظورشون از این که کارت پایان خدمت قبل از ثبت نام هست منظورشون اینه که نیازی به ارائه مدرک نیست؟؟؟
سلام فارغ التحصیل رشته حقوق ثبتی علمی کاربردی آیا در آزمون وکالت میتواند شرکت کند ؟؟؟
با عرض سلام واقعا جای تأسف دارد استقلال اسکودا متشکل از همین دواطلبانه اما چرا اسکودا ب تمام آیین نامه خرده گرفت جز مواد درسی جز شرط سنی جز ۶۰درصد در تمام موارد حتی اشاره هم نکردن دو ماه مونده تا آزمون این حق داوطلب هست که با شرایط سابق کنکور دهدحق مکتسبه ایجاب میکند در مهلت۶۰روزه شرایط جدید تصویب نگردد چرا برا خود آزمون قضاوت متون فقه نمیارن آیا اهمیت قضا کمتر از وکالته با تمام این مشکلات تکلیف ما رو روشن کنید این دعوای کانون و قضا دودش میره تو چشم داوطلبان فقط ولا غیر و متاسفانه اسکودا در هیچ جای سخنانش ب داوطلب وقعی ننهاد همومن داوطلبی ک سنگ اسکودا رو ب سینه میزنه
قابل توجه دوستان و سروران گرامی ,این قسمت آئین نامه که آورده شده شرط نمره ۶۰ درصد که الان موجب ابهام شده و برخی دوستان دارند خرده می گیرند , پیشنهاد خود کانون وکلا در آئین نامه پیشنهادی خودشان بوده ( لطفا متن آئین نامه پیشنهادی اتحادیه کانون های وکلا مطالعه شود ) . البته قوه قضائیه هم مواردی را به آئین نامه افزوده که بنظر اینجانب با توجه به نقش محوری این قوه طبق قانون اساسی در تامین عدالت و حافظ حقوق عامه و برای حفظ حقوق آحاد جامعه ضروری بوده . لیکن متاسفانه قسمت هایی که به صلاحدید قوه محترم قضائیه جهت حفظ حقوق عامه و در چهارچوب اختیارات آن قوه طبق قانون اساسی اضافه شده مورد اعتراض کانون های وکلا قرار گرفته . حال آنکه بنظر اینجانب به عنوان یک حقوقدان کانون های وکلا باید بدانند و آگاه باشند که قوه محترم قضائیه هم طبق برنامه های راهبردی که در اختیار دارد و از طرف دیگر دغدغه های مسئولین کشور و انتظارات مردم می تواند مواردی را که لازم باشد به چنین آئین نامه هایی و سایر مقررات مرتبط با حقوق عامه بیفزاید و این امر از بابت حق و تکلیف است نه چیز دیگری . پس پیشنهاد اینجانب این است که کانون های وکلا به جای ایراد و خرده گیری از چنین مصوباتی به دنبال رفع مشکلات و موانع برای جذب فارغ التحصیلان حقوق و برنامه هایی مدون و کامل برای آینده علاقمندان به ادامه تحصیل در رشته حقوق و از همه مهمتر تخصصی شدن وکالت با توجه به تخصص هر وکیل ( وکیل حقوقی . وکیل کیفری و… ) و حتی بسیار تخصصی تر باشند که انشالله در آینده ای نه چندان دور شاهد تحولات عظیم و چشمگیری در نهاد وکالت و غنی شدن خدمات حقوقی در کشورمان باشیم و در کمترین زمان ممکن مشکلات حقوقی و قضایی مردمی که در مراجع قضایی پرونده دارند یا نیاز به مشاوره های اثر بخش حقوقی دارند مرتفع شود .ومن الله توفیق .
دوستان به نظرتون با توجه به موج پنجم کرونا در ۹۵ شهر، آزمون وکالت در تاریخ ۲۴ تیر برگزار میشه؟ ممنون میشم از خانم زنده دل اگر ممکنه اطلاعاتی به ما بدن یا مصاحبه بگیرن در این زمینه
ممنونم
خدایی چی با خودشون فکر کردن طرح دادن یه جوان بیست و چهار ساله نمیتونه وکیل بشه ولی یه نفر شصت و هفتاد ساله میتونه
لااقل انصاف داشته باشین اگه بخاطر منافع خیلی ها نیست حداکثر رو هم تعیین میکردین
سلام جند سوال درباره لایحه جدید ازمون وکالت
1- در این لایحه به حداقل سن ۲۴ سال اشاره شده ولی حداکثر ذکر نشده یعنی هرفردی با هر سنی می تواند ازمون بدهد.
2- صدور پروانه وکالت برای بازنشستگان منعی ندارد.
لطفا اگر کسی در مورد مطالب فوق نظری دارد بیان نماید. ممنون
عاجزانه از امران و عاملان تعویق سلسله آزمونهای وکالت معوق ۹۹ تقاضا دارم ، تعویق مجدد را به ساعات واپسین نیندازید و در صورت امکان ۲۴ ساعت زودتر اطلاع فرمایید .
از اینکه به فکر داغطلبین وکالت ۹۹ هستید پیشاپیش سپاسگزارم و امیدوارم این زیاده خواهی موجب کدورت خاطر مبارک نشده باشه
از خداوند متعال تعویقات بسیار برایتان آرزومندم
سلام .یعنی این آیین نامه برای امتحان ۱۴۰۰ اجرا نمیشه؟
سلام. فعلا بنا بر عدم اجرای اونه. باز هم باید منتظر واکنش قوه و نحوه تعاملش با کانون در این خصوص باشیم.
اخه چهار ماه مونده به آزمون مواد درسی جدید اضافه کردن درست است؟
به نظرم کانون قدرت لازم جهت رسیدن به چیزی را که میخواهد ، متاسفانه ندارد
خیلی خیلی هنر کند آزمون وکالت ۹۹ را پس از چندین بار تعویق ظالمانه در تاریخ مقرر ۲۵ تیر برگزار کند .
احتمال زیاد ازمون مجددا تعویق خواهد شد ، زیرا آقایان هیچ تدبیری اتخاذ نکردند
آزمون ادغام خواهد شد ، زیرا بعد از این تعویق اگر نخواهند ادغام کنند باید ازمون ۹۹ را بعد از ۱۴۰۰ برگزار نمایند
لایحه و قانون هم مسلما تصویب خواهد شد ، زیرا ایستادگی قدرت میخواهد !!!
می دونید که در باره چی دارم حرف میزنم
موضوع قدرت
جای بازی نیست که با یک نشست توسط تعدادی وکلا حل شود ، نباید نشست ، باید ایستاد ، تمام وکلا باید در مقابل ان بایستند