سامانه کاشف بانک مرکزی

پایگاه خبری اختبار- سامانه کاشف بانک مرکزی به عنوان بازوی فنی بانک مرکزی و یکی از شرکت‌های گروه ملی انفورماتیک با مأموریت «مدیریت و هدایت امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات بانکی» در کنار مرکز امداد رایانه‌ای امنیتی بانک‌ها  برای ایجاد سپر امنی در مقابل تهدیدات داخلی و خارجی در نظام پرداخت و بانکداری الکترونیک فعالیت می کند.

به گزارش اختبار شورای پول و اعتبار در یک‌صد و پنجاه و یکمین جلسه خود در تاریخ ۱۳۹۱/۹/۷، بانک مرکزی ج.ا.ا را مکلف نمود تا «مرکز کنترل امنیت شبکه و فوریت‌های بانکی (کاشف)» را به‌منظور حفظ و ارتقای امنیت نظام‌های پرداخت و بانکداری الکترونیکی و مواجهه صحیح و به‌موقع با تهدیدات درونی و بیرونی نظام بانکی کشور ایجاد نماید.

در این راستا بانک مرکزی ج.ا.ا با هدف تقویت بنیه فنی و ایجاد ساختاری چابک و دانش‌بنیان، شرکت مدیریت امن الکترونیکی کاشف را در تاریخ ۱۳۹۲/۱۲/۱۸ تأسیس کرد و تمامی وظایف محوله به مرکز کاشف را به این شرکت واگذار نمود و بدین ترتیب شرکت کاشف به‌عنوان مجری اهداف حاکمیتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در حوزه «مدیریت و هدایت امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات بانکی» معرفی شد.

ورود به سامانه کاشف بانک مرکزی

ماموریت کاشف مدیریت یکپارچه امنیت اطلاعات در نظام بانکی از طریق ایجاد پنجره واحد تحت نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای مدیریت جامع رخدادهای امنیتی، طراحی زیرساخت‏های امن، تدوین الزامات امنیت اطلاعات، نظارت و ممیزی، آگاهی‌رسانی و کاهش سطح مخاطرات امنیتی و تهدیدات سایبری در سامانه‌های بانکداری الکترونیکی تمامی‌ نهادهای حوزه بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری و بازار غیرمتشکل پولی، تعامل با نهادهای انتظامی، امنیتی و قضایی کشور و نیز همکاری با بخش دولتی و خصوصی و مراکز امداد رایانه‏ای ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی می‌باشد.

چشم‌انداز کاشف
کاشف در افق ۱۴۰۱ شرکتی مورداعتماد، کارآمد و دانش‌محور، با نقشی سازنده، ارزش‌افزا و اطمینان‌بخش در ارتقای امنیت و تاب‌آوری زیست‌بوم تولید و تبادل اطلاعات بانکی است.
مأموریت کاشف
«پایش مؤثر، جهت‌دهی و ارزشیابی هوشمند امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات بانکی با اتکا به نیروی انسانی متخصص و متعهد، فناوری‌های نوین، پژوهش و نوآوری».
راهبردهای اصلی کاشف
  1. جلب مشارکت، برقراری تعاملات هدفمند و به اشتراک گذاری اطلاعات با ذی‌نفعان نظام بانکی؛
  2. تمرکز بر رویکرد مدیریت مخاطرات امنیت اطلاعات بانکی؛
  3. تمرکز بر شناسایی حوادث و تهدیدها و ایجاد هماهنگی و همکاری عملیاتی در رسیدگی به آن‌ها؛
  4. نهادینه‌سازی امنیت به عنوان مزیت رقابتی در نظام بانکی؛
  5. توانمندسازی نیروهای انسانی فعال در نظام بانکی؛
  6. فرهنگ‌سازی عمومی در به‌کارگیری امن خدمات بانکی؛
  7. برون‌سپاری خدمات و مشارکت با شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز علمی و پژوهشی؛
  8. توسعه خدمات در جهت رشد و تنوع منابع.
نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

    1. سلام وقت بخیر حساب من هم همون تاریخ مسدود شده و الان هم تعلیق ۶ ماهه تموم شده ولی حساب باز نشده
      نمی‌دونم دیگه باید چیکار کنم
      شما راهی پیدا کردید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا