آغازبه‌کار سی‌وسومین همایش اسکودا

تأکید حاضران بر حفظ استقلال نهاد وکالت

پایگاه خبری اختبار- مراسم افتتاحیه سی‌وسومین همایش اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری صبح امروز، ۲۲ آبان، به میزبانی کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد و با شعار «اتحاد و امید در جهت اسقرار حاکمیت قانون» در شیراز آغاز به کار کرد.

به گزارش اختبار به نقل از روابط‌عمومی اسکودا، هومان پارسا رییس کانون وکلای فارس و کهگیلویه و بویر احمد در آغاز این مراسم گفت: سی و سومین همایش اتحادیه در شرایطی در شیراز آغاز میشود که کانون وکلای دادگستری شصت و هفتمین سال استقلال را پشت سر می‌گذارد ولی متاسفانه نهاد وکالت در معرض چالش است به نحوی که محور اصلی این همایش مختص به مقابله با آنها شده است.

متاسفانه کانون هر روز مورد هجمه است و پیاده نظام دشمن معرفی می‌شوند درحالی که کانون وکلای دادگستری حامی حقوق جامعه است در قضیه برجام وکلای دادگستری چقدر تلاش کردند انوقت ما پیاده نظام دشمن هستیم یا کسانی که می‌خواهند با نشان دادند این موضوع برای رسانه بیگانه خوراک تهیه کنند
شنیده‌ایم مقامات با استفاده از استقلال کانون وکلا زمینه و بستر جذب سرمایه گذاری را فراهم می‌کنند و ما همین باور را داریم که کانون وکلای مستقل در این زمینه موثر است اما سوال این است چرا کانون وکلای دادگستری در داخل تخریب می‌کنند؟

پارسا در ادامه از مرکز وکلای قوه قضاییه به‌عنوان «یک نهاد موازی و یک پیوند ناموزون» یاد کرد و افزود: قانون تشکیل دادگاه عمومی انقلاب را به یاد داریم عوارض حذف دادسرا را به یاد داریم که وکلای دادگستری معترض ان بودند و امروز هم کانون وکلای دادگستری به وجود نهاد موازی اعتراض دارند زیرا پیش‌بینی می‌کنند این موضوع استقلال کانون وکلا به چالش کشیده می‌شود و تنها نهاد مدنی و قدیمی کشور در عرصه وکالت را به نابودی خواهد کشید.

وی سخنان خود را با این شعر ناصرخسرو پایان داد:

نشنیده ای که زیر چناری، کدو بُنی
بر جست و بر دوید بر او بر به روز بیست
پرسید از آن چنار که تو چند روزه ای
گفتا: «دویست باشد و اکنون زیادتی است»
خندید پس کدو که «من از تو به بیست روز
برتر شدم! بگوی که این کاهلیت چیست؟»
او را چنار گفت: «که امروز ای کدو
با تو مرا هنوز نه هنگام داوری‌ست
روزی که بر من و تو وزد باد مهرگان
آن‌دم شود پدید که نامرد و مرد کیست»

تخریب کانون وکلا با اهداف پوپولیستی

بهرام پارسایی، نماینده مردم شیراز در مجلس و عضو کمیسیون ماده ۹۰ نیز از مدعوین این مراسم بود که چنین گفت: شاهد مسائلی هستیم که افراد اتهام زننده به کانون گاهی با دشمنان ملت هم صدا هستند و گاهی جلوتر از آن هستند. کانون وکلای دادگستری نهاد مستقل است اما در داخل شاهد موازی سازی با آن هستیم و استقلال آن تضعیف می‌شود از این قسم دوگانگی ها زیاد می‌بینیم. من به پاک دست بودن کانون وکلای دادگستری اعتقاد دارم اما صدا و سیما مدتی است در جهت تخریب این نهاد برآمده است من نگران این مسائل هستم اگر بی اعتمادی به نهادها بیشتر شود بر منافع ملی تاثیر منفی دارد این اهداف را با کارهای پوپولیستی پیش می‌برند اینها دنبال گرفتن استقلال نمایندگان مجلس هم هستند. مردم‌فریبان می‌خواهند به بهانه ایجاد شغل، استقلال کانون وکلا دادگستری را زیر سوال ببرد به بهانه اشتغال وکالت را زیر سوال ببرند و این خطرناک است. وجود نهاد موازی با کانون وکلا در قوه قضاییه تعارض منافع به وجود می‌آورد.

رئیس اسکودا: از مسئولان قضایی گلایه داریم

دکتر مرتضی شهبازی‌نیا نیز بر لزوم حفظ استقلال کانون‌های وکلا تأکید کرد و چنین اظهار داشت: برای استقرار مردم سالاری، حفظ حقوق شهروندی و توسعه کشور چاره‌ای جز استقلال کانون وکلا و نهاد وکالت نداریم و تا جایی که بتوانیم مقاومت خواهیم کرد.

رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران پیاده نظام دشمن را کسانی دانست که انسجام ملی را نشانه می‌گیرند و گفت: امروز کشور بیش از هر چیزی به انسجام نیاز دارد، لذا بی اعتبار کردم نهادهای رسمی کشور بزرگترین ضربه به اعتماد مردم است.

او به طرح  تحول قوه قضاییه و سیاست مبارزه با فساد توسط این قوه هم اشاره و بیان اینکه کانون وکلا از ابتدا از تحولات ایجاد شده در این نهاد قضایی حمایت کرده است، عنوان کرد: اگر واقعا می‌خواهیم تحول ایجاد کنیم باید بر حاکمیت قانون اصرار داشته باشیم.

شهبازی نیا اضافه کرد: از قوه قضاییه گله داریم که اگر برنامه‌ای برای تحول در دستور کار قرار داده باید کانون وکلا با جمعیت ۶۰ هزار نفری که هر روز با این قوه در ارتباط هستند را در جریان این برنامه‌ها قرار دهد.

شهبازی نیا خواستار کنار گذاشتن پیوندهای ناموزونی شد که با تاسیس نهادهای موازی وکالت ایجاد شده است و خاطرنشان کرد: توقع داریم از دولت و نمایندگان مجلس که از استقلال کانون‌ وکلا دفاع کنند؛ گله‌هایی هم از مسئولان قضایی داریم که به موقع اعلام می‌کنیم.

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. مرکز وکلای قوه قضائیه به هیچ وحه نهاد موازی با کانونهای وکلای دادگستری نیست بلکه یک مرکز بالادستی است که اهداف عالیه دارد و بر اثر سیاستهای بعضاً غلط و عملکردهای بعضاً نادرست کانونهای وکلا و نیاز کشور به وکلای انقلابی توسط قانونگذار تأسیس شده است وگرنه هیچ نیازی به تصویب ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه نبود. اگر بزعم آقایان مرکز وکلای قوه قضائیه یک نهاد موازی با کانونهای وکلاست این موضوع نیاز به هیاهو و داد و فریاد و توهین کردن و تخریب وجهه طرف دیگر ندارد بلکه می توانند پیشنهاد ادغام کانونها و مرکز وکلای قوه قضائیه و ایجاد نهاد جدید وکالت را به مجلس ارائه نمایند تا دو نهاد یکپارچه و یکی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا