آیین نامه اجرایی بند (ل) تبصره (۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور
تصویبنامه شماره ۱۳۲۷۸۲/ت۶۱۷۲۵هـ مورخ ۱۴۰۲/۷/۲۹هیئت وزیران
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۷/۲۳ به پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها) و به استناد بند (ل) تبصره (۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، آیین نامه اجرایی موضوع بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی بند (ل) تبصره (۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور
ماده۱ـ میزان اعتبارات موضوع این آییننامه که کمتر از میزان مقرر در بند (ل) تبصره (۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور نخواهد بود، باید به تصویب هیئت امنای مؤسسه برسد.
تبصره ـ منظور از مؤسسه در این آییننامه، دانشگاهها، دانشکدههای مستقل و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موضوع ماده (۱) آییننامه جامع مدیریت دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی، پژوهشی و فناوری مصوب ۱۳۸۹/۱۲/۱۰ شورایعالی انقلاب فرهنگی میباشد .
ماده۲ـ شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی مؤسسه مکلف است برنامههای اولویت دار فرهنگی، دینی، تربیتی و انقلابی را مطابق این آیین نامه تصویب کند.
ماده۳ـ بودجه مربوط به فعالیت های فرهنگی، دینی، تربیتی و انقلابی دانشجویان و اساتید در قالب سند دانشگاه اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۴/۲۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی با اولویت های زیر هزینه می گردد و تخصیص اعتبارات یادشده جهت پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان، امور رفاهی، دانشجویی، عمرانی و بهداشتی مجاز نیست:
۱ـ فعالیت های مربوط به تعالی مهارت های فرهنگی ـ اجتماعی اعضای هیئت علمی، مهارت های شاگردپروری، منش استادی و اعتباربخشی به نقش الگویی استادان برای دانشجویان.
۲ـ فعالیت های جهادی، داوطلبانه و خیریه با هدف مسئولیت پذیری اجتماعی با رویکرد مسأله محور در حوزه هایی از قبیل حوزه آسیب های اجتماعی، محیط زیست و مناطق محروم.
۳ـ فعالیت های مرتبط با جهاد تبیین با هدف تعمیق بینش، بصیرت و توسعه نشاط سیاسی به ویژه بهره گیری از ظرفیت های فضای مجازی و نیز در جهت مقابله با جنگ نرم و شناختی.
۴ ـ فعالیت های مرتبط با گردشگری علم و فناوری و روایت پیشرفت از طریق هم افزایی و آگاهی بخشی و شناخت نسبت به ظرفیت های علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی به جز اردوهای مرتبط با کلاس های درسی در حوزه آموزش و پژوهش.
۵ ـ فعالیت های مرتبط با آگاهی بخشی و ارتقای سطح دانش در امور فرهنگی و تربیتی نظیر اخلاق دانشگاهی، جوانی جمعیت، خانوادهمحوری، سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، عفاف و حجاب زنان.
۶ ـ فعالیت های مربوط به حمایت از برنامه های گروه های دانشجویی و استادی و نیز تسهیل گری در شبکهسازی فعالان فرهنگی دانشگاهی از قبیل کانون های فرهنگی، دینی، تربیتی و انقلابی، انجمن های علمی دانشجویی، نشریات دانشجویی، هیئت های مذهبی دانشگاهی، تشکل های اسلامی و بسیج.
۷ـ جشنوارههای ملی مربوط به امور فرهنگی، دینی، تربیتی و انقلابی، اردوهای دانشجویی بهویژه راهپیمایی اربعین و راهیان نور، تشرف رضوی، فرهنگسازی و ترویج ازدواج دانشجویی.
۸ ـ فعالیت های مربوط به غنی سازی اوقات فراغت دانشجویان به ویژه در سراهای دانشجویی با هدف توسعه برنامه های فرهنگی و ارائه آموزش های مهارتی جهت زندگی جمعی.
۹ـ فعالیت های تقویتکننده هویت ملی و همبستگی اجتماعی، پاسداشت و ترویج زبان و ادب پارسی و صنایع دستی و میراث فرهنگی.
۱۰ـ فعالیت های مرتبط با احیا و تعظیم شعائر اسلامی از قبیل ترویج و نشر معارف قرآنی و ائمه معصومین (ع)، نماز و مسجد محوری، امر به معروف و نهی از منکر.
۱۱ـ فعالیت های مرتبط با پایش مستمر وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاهیان و آیندهنگری دانشگاه با رویکرد فرهنگی، تمدنی و تربیتی.
۱۲ـ فعالیت های مرتبط با تکریم و الگوسازی استادان فرهیخته دانشگاهی و تولید محتواهای مرتبط از قبیل تهیه فیلم مستند فاخر از زندگی ایشان و بازتاب محافل همنشینی آنان با دانشجویان در برنامه های تلویزیونی و فضای مجازی.
۱۳ـ فعالیتهای مربوط به ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت.
ماده۴ـ مؤسسه مکلف است حداقل هشتاد درصد (۸۰%) از اعتبارات موضوع بند (ل) تبصره (۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور را در راستای تحقق اولویتهای موضوع ماده (۳) این آییننامه هزینه نماید. مابقی اعتبارات یادشده با تصویب شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی مؤسسه در قالب سایر فعالیتهای فرهنگی، دینی، تربیتی و انقلابی دانشجویان و اساتید قابل هزینه است.
ماده۵ ـ رییس مؤسسه مکلف به ارائه گزارش سهماهه منطبق با قالب و فرایند ارسالی از سوی معاونت فرهنگی وزارت متبوع خود است .
ماده۶ ـ کارگروهی متشکل از معاونت فرهنگی وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، راهبری و نظارت بر اجرای این آییننامه را برعهده دارد و مکلف است پس از بررسی گزارش های دریافتی از مؤسسه، نسبت به بررسی و جمعبندی آنها و ارائه گزارش سه ماهه به مجلس شورای اسلامی اقدام نماید .
معاون اول رئیس جمهور ـ محمد مخبر