اطلاعیه اسکودا مبنی بر خلاف قانون بودن اعطای پروانه وکالت به قضات شاغل

اسکودا این اطلاعیه را در واکنش به برخی اخبار مبنی بر صدور پروانه وکالت برای قضات شاغل منتشر کرده است

پایگاه خبری اختبار- اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در واکنش به برخی اخبار مبنی بر صدور پروانه وکالت برای قضات شاغل با انتشار اطلاعیه ای اعطای پروانه وکالت به قضات شاغل را خلاف قانون دانست.

به گزارش اختبار اخیرا در فضای مجازی اخباری مبنی بر اعطای پروانه وکالت به قضات شاغل درآستانه تصویب احتمالی طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار منتشر شده بود، بر اساس یکی از تبصره های این طرح، هیچ کس از جمله قضات بازنشسته نمی تواند بدون شرکت در آزمون وکالت پروانه وکالت بگیرد.

تاکنون بر اساس ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلا، برخی افراد از جمله قضات مستعفی و بازنشسته و کارمندان حقوقی بازنشسته از شرکت در آزمون وکالت معاف و کانون های وکلای دادگستری مجبور به صدور پروانه وکالت برای این افراد بودند.

اسکودا در این اطلاعیه تاکید کرده است که به تصریح بند ۲ ماده ۱۰ لایحه قانونی استقلال کانون وکلا اعطای پروانه وکالت به قضات و مستخدمین دولت در حین اشتغال به خدمت ممنوع است.

متن اطلاعیه اسکودا به شرح زیر است:

اطلاعیه احتراماً پیرو سوالات معتدد همکاران در خصوص اعطای پروانه وکالت به قضات شاغل در دادگستری به اطلاع می رساند که این امر برخلاف نص صریح قانون (ماده هشت، بند الف و ب لایحه قانون استقلال کانونهای وکلا و ماده دهم همان قانون، قانون منع تصدی بیش از یک شغل و سایر قوانین مربوطه) بوده و چنین اقدامی از سوی هیچ یک از کانونهای وکلای دادگستری سراسر کشور انجام نشده است.

حسب اطلاعات به دست آمده، این اقدام از سوی نهاد موازی (مرکز امور مشاوران قوه قضاییه) در حال انجام است. لازم به ذکر است که کانونهای وکلای دادگستری ایران، در طی سالهای گذشته تا امروز براساس قانون، مجاز به صدور پروانه وکالت برای قضات با احراز شرایط قانونی، پس از اتمام دوره قضاوت ایشان، هستند که این امر منصرف از اعطای پروانه وکالت همزمان با اشتغال در منصب قضاوت است.

روابط عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران

بیشتر بخوانید:

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۸ دیدگاه ها

  1. اون افرادی که میگن افراد بازنشسته دادگاه یا ادارات حقوقی وکیل نشن اسکودا که این قدر از استقلال کانون میگهمتوجه باشین قانون ماده ۸از زمان رژیم سابق بوده و هست مگر وکالت یک قاضی بازنشسته با یک وکیل تازه وارد یکی هست

  2. احسنت کاملا درست می فرمایید. این همه فارغ التحصیل جوان بیکار در این جامعه هست این چه عدالتی است که به قاضی بازنشسته که حقوق بازنشستگی میگیره بدون آزمون پروانه وکالت بدن بعد جوان بدبخت کلی هزینه کند و درس بخواند تا بتواند آزمون وکالت قبول شود.

  3. سلام ،البته من فکر نمی کنم اشتغال قضات بازنشسته به حرفه وکالت بعد از دوران بازنشستگی خدشه ای بر امر وکالت وارد بیاورد ،بلکه تجربه این قشر باعث افزایش وزنه علمی و تجربی مجموعه وکالت است ،رقم بازنشستگان دستگاه قضا که وارد وکالت می شوند هم بسیار کم و ناچیز است ،بهتر است اسکودا کمی به فکر ارتقای سطح علمی و عملی وکلای جوان باشد ،در ضمن فردی که سی سال محرم اسرار مردم بوده و شرط امانت را بجا آورده برای امر وکالت سزاوارتر از فردی است که نه تجربه دارد و نه تبحر لازم در تصدی امور وکالتی مردم

    1. هرکسی باشه پرونده شو میده به قاضی بازنشسته نه وکیل تازه کار!؟ فکر میکنم خود شما هم از قضات بازنشسته هستین که همچین نظری دارین

  4. شما چرا اینقدر ناراحت موضوع اشتغال قضات بعد بازنشستگی در حرفه وکالت هستید ،کمی هم اوضاع به هم ریخته وکلای کار چاق کن و بی سوادی رو تحلیل و تفحص کنید که وجهه ای برای وکالت نگذاشتن

  5. چه لزومی داره یه قاضی بازنشسته بیاد سمته دیگه ای اونم بدون ازمون ؟ این عزیزان حقوق بازنشستگی و بیمه و…هم دارن ولی یه وکیل چه؟ هم بیت المال میخوان هم یه شغل دیگه؟ یا حتی اساتید و کارمندان دادگستری چرا باید به اینا بدون ازمون پروانه داده شه؟ استادی که تبحرش فقط تدریسه صد در صد نمیتونه هیچ دفاعی کنه یا کارمند یا حتی قضات اگه همه سواد دارین اوکی بیایین ازمون بدین ولی قیده حقوق بازنشستگی و امتیازاته دیگتونو بزنید که حقی ضایع نشه الان منه وکیل نه حقوق بازنشستگی دارم نه بیمه نه هیچی فقط یه دفتر و قلم بعد حضرات هم حقوق بازنشستگی هم بیمه و….عموما هم قضات دقت کنید کمتر پرونده میگیرن اکثرا مشاوره یا طرح لوایح چون میترسن اعتبارشون زیرسوال بره اگه نتونن دفاع کنن درست یا رای بیارن!
    پروانه به هر شخص ندین با حدنصاب نمره باشه که واقعا سواد داشته باشه و همچنین شرایط سنی اعمال شه اینطوری خیلی از عزیزان اتوماتیک حذف میشن که سر پیری ول کنه جاه طلبیاشون نیستن و جایه ما جوان هارو میگیرن فردی که نتونسته تو ۵۰ ۴۰ سال از زندگیش تصمیمی بگیری برای دوران بازنشستگی همون بهتر ورود پیدا نکنه به وکالت که شانه مقامه وکالت خدشه دار شه .

  6. اسکودااون موقع که بایدازحق داوطلبادفاع میکرد..هیچ کاری نکردوردشد..خودمن ازکسایی بودم که توی آزمون نودونه حقم پایمال شد..خداهم بگذره ازتون اما من نمیگذرم..حالاهم سکوت اختیارکنیدچون تصمیم گیرنده شماهانیستین..امیدوارم زودترتکلیف داوطلبامشخص بشه..خدایابه امیدتونه به امیداعضااسکودا…

  7. اسکودا احیاناً در مورد اعطای پروانه به آقای هاشم اهنگری و رئیس دفتر دبیر ش.ن و …. اظهارنظر نکرده؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا