بررسی افزوده شدن “زبان و ادبیات فارسی” به آزمون وکالت در دستور کار است
رییس اسکودا برنامه های همایش گیلان را تشریح کرد :
بررسی افزوده شدن "زبان و ادبیات فارسی" به آزمون وکالت در دستور کار همایش گیلان قرار دارد
پایگاه خبری اختبار– رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) از برگزاری بیست و ششمین همایش اسکودا در روزهای ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه در گیلان خبر داد.
به گزارش ایسنا، بهمن کشاورز در نشست خبری که روز شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۵در محل اسکودا برگزار شد، گفت: در این همایش که موارد مطروحه در آن شامل ده بند است قرار است ماده "زبان و ادبیات فارسی" به مواد امتحانی آزمون وکالت اضافه شود. همچنین در این همایش نحوه برخورد با توهین به کانونها و وکلا، روش اخذ مالیات وکلا، تجویز تهیه متن منقحی از لایحه جامع وکالت، تجویز تهیه و تنظیم اساسنامه موسسات حقوقی و … مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: در بین برخی از دانشجوهای حقوق اغلب غلط های املایی فاحش دیده می شود که این مساله شرم آور است؛ به همین منظور افزوده شدن ماده امتحانی"زبان و ادبیات فارسی" به مواد امتحانی آزمون وکالت پیشنهاد شده و در صورت تصویب، ۲۰ سئوال ادبیات فارسی در آزمون لحاظ خواهد شد.
کشاورز در پاسخ به سوال ایسنا درباره آخرین وضعیت لایحه جامع وکالت، گفت: این لایحه در حال حاضر در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس است و قرار است متن نوشته شده در سال ۸۵، با متن اخیر مقایسه شود و بخشهای مورد نظر اسکودا در متن جدید گنجانده شده و در نهایت به قوه قضاییه ارسال شود.
وی با بیان اینکه طبق قانون برنامه ششم توسعه، الزامی شدن وکیل، راه حلی برای دردهای عدلیه است گفت: برخی از افراد عدم دسترسی افراد نیازمند به وکیل را یکی از ایرادات این طرح می دانستند که باید گفت اداره معاضدت قضایی ما این مشکل را برطرف می کند.
کشاورز با اشاره به اینکه هنوز مشکل تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری رفع نشده است، گفت: اصول قانون گذاری در این ماده لحاظ نشده است و با توجه به اینکه ماه ها از اجرای این قانون می گذرد اما وضعیت تعیین وکلا در این ماده، مشخص نشده و پیشنهاد حذف نام وکیل و جایگزین شدن شرایط و ضوابط برای این وکلا را مطرح کردهایم.
کشاورز درباره لایحه وکالت گفت: در مرکز پژوهشهای مجلس از ابتدا تا انتها لایحه مذکور مورد بررسی قرار گرفت که نمایندگان کانونها و اتحادیه اعم از آقایان ثابت قدم و مالکی حضور داشتند و مواضع کانونها را مطرح کردند و در بسیاری از موارد به نتیجه مورد نظر رسیدند، اما مواردی باقی ماند که به توافق نرسیدند. بر همین اساس تجویز تهیه متن منقحی از لایحه جامع وکالت که شامل نکات مورد نظر کانونهاست یکی از دستور کارهای همایش آتی اسکودا در گیلان خواهد بود.
وی افزود: از دیدگاه کانونها لایحه وکالت، لایحهای نیست که به صورت اصل ۸۵ رسیدگی شود، بلکه باید در صحن مجلس رود و ماده به ماده آن مورد رسیدگی قرار گیرد.
کشاورز با اشاره به بحث الزامی شدن وکالت گفت: به ما گفته بودند که در قانون برنامه ششم این موضوع مطرح میشود و مورد تصویب قرار میگیرد، اما در پیش نویس آن دیدیم که چنین موضوعی وجود ندارد ناچارا نامهای را در همین راستا به تک تک نمایندگان مجلس نوشتم و مواضع آن را گفتم. وکلا و کانونها نظرشان این است که الزامی شدن امر وکالت چاره تمام دردهای عدلیه است و بسیاری از مشکلات مانند اطاله دادرسی را رفع میکند.
وی افزود: امیدوارم که در برنامه ششم این موضوع عملی شود البته زمانی که بحث الزامی شدن وکالت مطرح میشود عنوان میکنند کسانی که نمیتوانند وکیل بگیرند چه کار کنند؟ ما هم گفتیم که این ایراد وارد نیست زیرا ادارات معاضدت کانونها در اختیار عموم است.
کشاورز تاکید کرد: الزامی شدن امر وکالت باعث گسترش عدالت در کشور میشود و مشکلات نظام قضایی را مرتفع میسازد.
کشاورز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به راهیابی تعدادی از وکلا به مجلس شورای اسلامی، برنامهای برای ارتباط با آنها دارید؟ گفت: بله، از قبل اینکه انتخابات انجام شود بحثهایی مطرح بود و طبیعتا این ارتباط ادامه دارد. ما به حضور این افراد در مجلس امید داریم و وجود تعدادی از حقوقدانان در مجلس باعث میشود که روند امور در مجلس تغییر یابد.
کشاورز درباره تعامل بین کانون وکلا و اتحادیه نیز گفت: اکنون تفاهم بیشتری بین اتحادیه و کانون مرکز وجود دارد که قطعا سازنده است، البته همیشه بحثهایی بین این دو نهاد وجود داشته که سازنده هم بوده است.
کشاورز درباره ادغام کانون وکلا با مرکز مشاوران قوه قضاییه گفت: برای ۲۰ هزار نفری که از سوی مرکز مشاوران پروانه کسب کردند حق مکتسبه ایجاد شده و این افراد در دادگاهها دفاع میکنند؛ لذا فرمول این است که این افراد با کانونها ادغام شوند البته با رعایت استقلال کانون وکلا.
وی افزود: موضوعی که قابل بحث است این است که این افراد عضو صندوق حمایت میشوند و این که این افراد از اموال کانون سهیم میشوند یا خیر؟ جای بحث دارد.
وقتی آقایون وکلا به جای فسخ مینویسن فسق خوب طبیعی هست که کانون برای حفظ آبروی خودش این تصمیم رو بگیره
باسلام به محضر مبارک رییس ،بزرگوار توروهرکی میپرستی به فکراین قافله خسته بدبخت باشید ماکه جز خدا کسی رونداریم ادبیات واضافه نکنید خییییلی دامنه اش زیاده کلی وقت میبره
خلاصه جریان افزوده شدن درس فارسی ……نتیجه …عدم تصویب
چرا وکلاى ۶۰به بالا رو بازنشىت نمىکنید, تا جوونها بیان وسط,خدانکرده اگه جنگ بشه تو کشور. باید همین جوونها برن جبهه مثل دوران دفاع مقدس, سپر بشن, اون موقع همین وکلاى سن بالا هزار تا درد و مرض مىگیرند و پیر مرد مىشن و جوونهاى عزیزمون, دلاور لقب مىگىرند همین هاىى که پشت ازمون وکالت یکسال قامتشون خمیده بس که هى جمع شدن و لا خوردن زیر حجم مطالب, یعنى با این همه کتاب خوندن و منابع خوندن هیچ وقت یک کار اموز وکالت غلط املاىى نمى نویسه, ممکنه خط خوب نداشته باشه, شما مصداق گنه کرد در بلخ اهنگرى, به شوشتر زدند گردن مسگرى شدید, چند نفر که غلط بنویسند دلیل نمیشه جماعتى جور بکشند, سر پل صراط کى مى خاد جوابگوى این جوونهاى رعنا باشه
ادبیات نیاز نیست ,۱۸خرداد ۹۵که هنوز نرسیده.
امیدوارم این خواب ختم بخیر شود
وهر چه زود برچیده شود
واقعا مسخره کردن
خیلیم عالی … حالم به هم می خوره از اونایی که غلط املایی دارن چه برسه به این که طرف وکیل هم بتونه بشه
انشاالله خواب خوشی باشد که اینا دیدند
با سلام و عرض ادب خدمت اندیشمند گرامی استاد هوشیار
ممنون که فرصتی به اهالی حقوق داده میشود که حداقل نقدهای خود را انجام دهند .
آقای دکتر کشاورز عزیز : قصد نقد استاد بزرگ خودم را دارم !! شما که با این لحن زننده دانشجویان حقوق را طوری آماج حملات خود قرار دادید که نعوذبالله هر که نداند فکر میکند چه کار کرده اند که مایه شرمساری شده است ……
شما سخنان خود را اینگونه آغاز نموده اید برخی از دانشجویان حقوق !!!! این برخی آیا ترم اول هستند یا ترم آخر یا داوطلب وکالت؟ یا اینکه اسکودا کار آماری انجام داده ؟
آیا اگر بقول شما برخی غلط املایی مینویسند باید دستاویزی شود برالی شما که ماشاالله پولتان از پارو بالا میرود شب بخوابید و صبح برای کارشناشان حقوق تصمیمی تازه اتخاذ کنید …..
لااقل اگر قرار است تغییری صورت گیرد که باید برای تمامی دروس فکری عاجل کرد !!!
خدا را در نظر بگیرید و جواب دانشجویان حقوق را بدهید آیا چند غلط املایی باعث شرمساری است یا اینکه در امتحان کانون بیش از ۵۰% داوطلبین درس اصول فقه را یا سفید میگذارند یا منفی میزنند ؟ کدام باعث شرمساری است ؟؟؟
شما که خودشعار ضعیف بودن دانشجویان حقوق را میدهید پس لطف بفرمایید اول خودتان را اصلاح کنید :
این لایحه در حال حاضر در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس است و قرار است
متننوشته شده در سال ۸۵، بامتناخیر مقایسه شود و بخشهای مورد نظر اسکودا درمتنجدید گنجانده شده و در نهایت به قوه قضاییه ارسال شود.شما ببینید در این یک جمله چند بار از کلمه است و متن استفاده کردید و این ایرادی بزرگ برای یک حقوقدان است ….
من که بیسوادی بیش نیستم این جمله را اینطور بیان میکردم هر جا و در هر مکان و زمانی که بودم :
لایحه مورد اشاره اکنون در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بوده و قرار براین است متن نگاشته شده در سال ۸۵ با لایحه جدید مقایسه شده و موارد مورد نظر اسکودا در داخل آن مد نظر قرار گیرد و نهایتا به قوه قضائیه ارسال شود
بر ذیل دوباره آمده ( برخی افراد عدم دسترسی افراد نیازمند را …….) آیا بهتر نبود جله زیباتری استفاده میکردید !!!!!!
(مواضع کانونها را مطرح کردند و در بسیاری از موارد به نتیجه مورد نظر رسیدند، اما مواردی باقی ماند که به توافق نرسیدند. )
خب معلوم است وقتی مواردی باقی بماند هرخواننده ای میفهمد که این موارد توافق نشده ……!!!!
باید در صحن مجلس رود کلا اشتباه است اولا باید از نظر شمااست . حداقل میفرمودید باید ( به ) صحن مجلس رود ….
از این دست ایرادات نه در این متن که بوضوح در تمامی نوشته ها و سخنپرانی های شما بزرگواران زیاد است امیدوارم که بهترین تصمیم را بگیرید امتحان وکالت برای تمامی عزیزان هموطن سخت و طاقت فرساست شما که چندی زمام امور را در دست دارید سعی کنید خود را جای این دوستان بگذارید .
و در آخر اگر شما همین امسال داوطلب ورودی به کانون بودید آیا با علمی که در حال حاضر دارید آیا باز قبول میکردید ۱۴۰ دقیقه در جلسه امتحان که هر حوزه هم ساز خودش را میزند درس فارسی هم اضافه میشد .
به امید موفقیت تمامی حقودانان ایران زمین
بابک زارعی
شیراز
اون چیزی که بچه های حقوقی توش غلط املایی دارند زبان و ادبیات فارسی نیست بلکه واژه ها و اصطلاحات عربی است که در زبان فارسی علی الخصوص در حقوق رایجه
سلام . اقای کشاورز عزیز لطفا این کار رو نکنید ظلم اشکاری بر داوطبین است اخه شش ماه قبل از ازمون اضافه کردن یک درس عمومی چطور می تونه به تقویت ادبیات نگارش و املا وکلا کمکی کنه دو سال زمان کارامزی وکالته پرا در این دو سال درس ادبیات پیشبینی نشه . تو این مدت کم باید از بقیه دروس بزنیم که ضربه بزرگی به ازمون وکالته که از ازمونهای تخصصی کشوره اگه قرار به اصلاح غلطهای املایی است که اصلا با بیست سوال تستی نمی تونین این مشکل رو حل کنین راه حل ففط پیشبینی درسی در کارامزیست . در ضمن دلنشجوی حقوقی که غلط املایی داره سوال برانگیزه که چرا اصلا در ازمون ورودی کارشناسی قبول شده زمانی که تحصیلات عالی را ازاد می کنین عده ای کم سواد هم وارد میشوند تقصیر از دانشجویان دیگر نیست . این اقدام بسیار عجولانه است برای امسال امیدوارم که کانون های وکلا بر خلاف اتحادیه نظر دهند . از حقوق دان انتظاری جز تمیز حق و عدالت نمیره باید شرتیط فعلی رو درک کنند که در عرض مدت باقیمانده کسی علامه ادبیات نمیشود در ضمن منابع درس ادلیات بسیار زیادند و بی شک طبق رویه کانون منبع هم معرفی نمی کنید که اینهم مزید بر جفا بر دواطب است این صحبت من نیست قریب به اتفاق همین نظر رو دارند
??لیست قوانین خاص مهم آزمون وکالت : جای ادبیات فارسی خالی
ددرصورت اقرار رستم به قتل عمدی سهراب با تو جه به قوانین خاص ک تقریبا ای زیاد هم نیستن یه رای انشا بفرمایید . چراکه قرار است غلط و غلوط املایی رو با یه ازمون ادبیات رفع کنن
خیلی هم خوبه …آیندگان در مورد تصمیمات کانون ها و اسکوادا چه خواهند گفت ؟؟؟؟؟
?مدنی
ق. اجازه رعایت احوال شخصیه (۱۳۱۲)
ق. حج و اوقاف (۱۳۶۳)
ق. پیشفروش ( ۱۳۸۹)
ق. تملک آپارتمانها ( ۱۳۴۳)
ق.مسئولیت مدنی( ۱۳۳۹)
ق.بیمه اجباری (۱۳۸۷)
مواد ۴۹۲ تا ۵۳۷ ق.مجازات( ۱۳۹۲)
ق.روابط موجر و مستاجر (۵۶.۷۶)
مواد ۲۶۰ تا ۲۹۹ ق.امور حسبی
ق.حمایت خانواده
ق.حمایت از کودکان بی سرپرست و بد سرپرست ( ۱۳۹۲)
?آیین دادرسی مدنی
ق. شورای حل اختلاف (۱۳۹۴)
ق.دیوان عدالت اداری ( ۱۳۹۲)
ق.اجرای احکام مدنی (۱۳۵۶)
ق.حمایت خانواده (۱۳۹۲ )
ق.نحوه اجرای محکومیت های مالی (۱۳۹۳)
ق.نحوه وصول برخی از درآمد های دولت(۱۳۹۳)
?تجارت:
ق.ثبت اختراعات (۱۳۸۶)
ق.اوراق مشارکت (۱۳۷۶)
ق.صدور چک (۱۳۸۲)
ق.اداره تصفیه ورشکستگی(۱۳۱۸)
?جزا
ق.حمایت از کودکان و نوجوانان
ق.حمایت خانواده ( قسمت جرایم و مجازات)
ق.ت.م.م.ارتشا اختلاس کلاهبرداری
ق.راجع به انتقال مال غیر (۱۳۰۸)
مواد ۱۰۵ تا ۱۱۷ ق.ثبت
ق.مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی میکنند(۱۳۰۷)
« در چهار مورد قبلی میتوان از جلد دوم جزای اختصاصی خانم عظیم زاده بهره گرفت»
ق.مجازات استفاده غیر مجاز از عناوین جعلی
ق.مجازات اشخاصی که در امور سمعی بصری فعالیت میکنند (۱۳۸۶)
ق.مبارزه با قاچاق کالا و ارز( ۱۳۹۲)
ق.صدور چک
قوانین و مواد مرتبط با بحث اصل صلاحیت سرزمینی مادت ۴ ( ق. هواپیمایی ، ق. مناطق دریایی)
?آیین دادرسی کیفری:
ق.احترام به آزادی های مشروع
ق.حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر( ۱۳۹۴)
آیین نامه ویژه روحانیت
آیین نامه میانجیگری (۱۳۹۴)
ق.مطبوعات (۱۳۷۹)
مواد قانونی مربوط به صلاحیت دادگاه انقلاب در زیر نویس ماده ۳۰۳
مواد قانونی مربوط به ضابطین دادگستری در زیر نویس ماده ۲۹
آخه غلط املایی چه ربطی به ادبیات داره؟
شاید به زبان و نگارش فارسی ربط داشته باشه ولی عمراً به ساقی و جام شراب و خال دلبرو و … رابط داشته باشه
ما که دیگه بی عار شدیم نقطه
کاری به شما شما هم کاریبه ما نباشد نقطه
لطفا از خدا بخواهید استعفا دهد نقطه
که انسان جانشین اوست در جهان نقطه
اصلا قانون اساسی به زبان عرب باشد نقطه
زیرا که درک ما همین باشد نقطه
بهتر که مدنی حذف شود منبعد نقطه
درسی زعرب فزون شود بهتر نقطه
یا تملیک کنید شغل موبد، نقطه
یا فردوسی زنده کنید منبعد نقطه
درس مدنی بجز ودیعه ناله نیمیکند زدست هبه
وقف است زبان فارسی ایستادن و مردن پس از وقف
جانا چه کنیم زدست این درس
حالا که زگور تا گهواره دانش مست
اهلیت ما بجز فارسی قصد و رضا درش هست
باشد که جناب عالی روزی وکلا و کانون خالی
پوزش طلبم نگویم عاری ترسم که احضاریه بیاری
یا دوتا ک شاهد بیاری عقدی و تعهدی بیاری .
درود بر شما جان خودت عربی رو هم فزون کنید .
کم ترین دوست شما داوطلب ازمون کارگری .
اگر قرار به اضافه شدن ادبیات هست باید حداقل یه کتاب معرفی بشه ! وگرنه ادبیات بسیار وسیع است و ….
علیرضا جان عزیز نه اینکه فقط وسیع است بلکه بهتر است بگوییم مانند اقیانوس است و کمتر کسی است که بتواند ادعا کند به تمام ظرایف ادبیات فارسی اشراف دارد
از جناب رئیس اسکودا پرسشی دارم و اون اینکه .حالا چندتا از دانشجوهای حقوق غلط املائی دارند،گناه اکثر دانشجوهای حقوق که این مشکل املایی ندارند چیه؟؟ مگر با یک آزمون حقوقی ،املایی این دانشجوها حل می شود؟!!چرا دوستان اسکودا به صورت ابتدایی به این موضوع نگاه می کنند..؟!. آیا اسکودا باید نقش آموزش وپرورش در این آزمون وکالت بازی کند؟!
باید بگویم که اسکودا برای حل مشکل املایی دوستان ، دوستان رو بفرستند اول ابتدایی که املا دوستان حل بشود تا حق و حقوق بقیه دوستان ضایع نشود!!!!