تشریح مباحث جلسه مشترک کمیسیون جهش تولید درباره نحوه اجرای قانون تسهیل
سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون جهش تولید بیان کرد
پایگاه خبری اختبار- سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون جهش تولید و وزیر اقتصاد دولت محمود احمدی نژاد مباحث مطرح شده در جلسه مشترک امروز بعد ازظهر درباره معضل نحوه اجرای قانون تسهیل صدور مجوزها را تشریح کرد.
رئیس کمیسیون جهش تولید با تشریح مباحث مطرح شده در جلسه مشترک امروز بعد از ظهر این کمیسیون، بر مواضع قبلی خود مبنی بر اعمال نمره تراز به عنوان مبنای پذیرش در آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه اصرار کرد.
آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه که ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار شد نخستین آزمونی در کشور است که بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار برگزار شده است.
سیدشمس الدین حسینی در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت در توضیح نشست مشترک کمیسیونهای ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، اصل نودم قانون اساسی و حقوقی و قضایی پیرامون بررسی نحوه اجرای ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار با محوریت چگونگی محاسبه حدنصاب شناور بر مبنای نمره تراز در آزمونها، گفت: ما در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ بعد از کش و قوسهای فراوان در نهایت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را تصویب کردیم، قانون مذکور در این تاریخ از سوی رئیس محترم مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد، در واقع قانون در ۲۴ اسفندماه سال ۱۴۰۰ تصویب شد و در تاریخ ۳۰ فروردین سال ۱۴۰۱ به تایید شورای نگهبان رسید.
مهمترین هدف قانون تسهیل شکستن انحصارات است
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی با اشاره به این قانون ۵ مادهای، افزود: این قانون هدف مشخصی دارد و مهمترین هدف این قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و در عین حال شکستن انحصارات است. در فرایند بررسی و تصویب این قانون و قانون اصلاح ماده یک و ۷ اصل ۴۴ قانون اساسی نکاتی مطرح میشد به طور مثال وکالت جزء کسب و کارها نیست، با چنین تفسیرهایی، رویه های خاصی مترادف شده بود.
وی در ادامه اظهار کرد: به همین دلیل در ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به صراحت ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۱۷ فروردین ۱۳۷۶ را اصلاح کردیم و در تبصره یک ماده ۵ این قانون آمده است که کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا و البته کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه مکلفند هرسال از طریق سازمان سنجش و آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون پروانه وکالت اقدام کنند و داوطلبانی که حداقل ۷۰ درصد «امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائز بالاترین امتیاز» را کسب کردند، به عنوان پذیرفته شده جهت طی مراحل مقتضی به مراجع صدور مجوز مربوط معرفی میگردند.
حسینی یادآور شد: قانون تصویب و ابلاغ شده است اما در روزهای اخیر تفاسیری پدید آمده است به طور مشخص از سوی برخی از نهادها مطرح شده که مراد قانونگذار در این ماده، نمره خام است نه نمره تراز. این در حالی است که اگر شما به متن مذاکرات مراجعه کنید، میبینید که در جایگاه رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی که به نوعی کمیسیون تخصصی بررسی این طرح قانونی بود و حتی سخنگوی کمیسیون و نماینده دولت که وزارت اقتصاد بود و رئیس مجلس در مذاکرات بارها تاکید شده که در این ماده قانونی مراد «تراز نمره» است.
در متن قانون کلمه «امتیاز» به صراحت آمده است
وزیر امور اقتصاد و دارایی در دولت محمود احمدی نژاد تصریح کرد: از نظر ما هیچ ابهامی وجود نداشته و ندارد کما اینکه حدود دو هفته قبل بیانیهای به امضای بیش از ۱۶۰ نماینده از ۱۹۰ نماینده حاضر در صحن مجلس رسید و در آن بر این نکته تاکید شد ضمن آنکه اساسا در متن قانون کلمه «امتیاز» به صراحت آمده است.
وی ادامه داد: البته این ابهامات را به طور مثال کانون وکلا در فرایند تصویب قانون هم مطرح کرده بود حتی در جایی برداشت ناصواب از پاسخ سازمان سنجش و آموزش کشور داشت که سازمان سنجش در ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۰ آن برداشت ناصواب و ناقص آنها را مورد خطاب و انتقاد قرار داد.
حسینی با اشاره به نشست امروز کمیسیون، گفت: با توجه به مباحثی که در این زمینه متوجه شدیم به طور مثال اینکه مرکز وکلای قوه قضاییه آزمون برگزار کرده اما نتایج را اعلام نمیکند، نشست مشترکی با حضور نمایندگان کمیسیون جهش و رونق تولید به عنوان کمیسیون مسئول و کمیسیونهای اصل نود و قضایی که با جزئیات مسائل را دنبال کرده بودند و مستندات و مکاتبات متعددی در فرایند تصویب قانون داشتند، برگزار کردیم. رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه، معاون وزیر دادگستری و مرکز پژوهشها نیز در این جلسه حضور پیدا کردند.
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه در ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار تاکید کردیم که برگزاری آزمون باید از طریق سازمان سنجش صورت بگیرد و از نظر ما و قوانین و تشکیلات اداری کشور، مرجع علمی و اجرایی آزمونها، سازمان سنجش است و ما در قانون برای این سازمان وظایفی مشخص کردیم، رئیس سازمان سنجش و معاون وی هم در جلسه امروز کمیسیون حضور پیدا کردند.
همه افراد موظفند که به هدف قانون تسهیل توجه کنند
وی تصریح کرد: بر اساس جمع بندی جلسه امروز، همه افراد و نهادها موظفند که به هدف قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار توجه کنند، هدف قانون شکستن انحصار و تسهیل صدور مجوزها است، ضمن اینکه در عین حال قانون گذار به یک نکته توجه داشته که نصاب علمی باید رعایت شود لذا نصاب علمی یا به عبارتی کفایت علمی را در قانون جایگزین ظرفیت یا محدودیت عددی کردیم. نصاب علمی که نسبی است و بر اساس روش ها و تکنیک های آماری توسط سازمان سنجش انجام می شود جایگزین ظرفیت عددی شود، مورد تاکید ماست.
حسینی معتقد است: توسعه رقابت در خدمات قضایی و جایگزینی نصاب علمی به جای ظرفیت عددی چیزی است که در سند تحول قضایی هم تصویب شده است، لذا نه تنها مجلس این دغدغه را داشته بلکه قوه قضاییه هم در سند تحول قضایی به آن اشاره کرده است. نکته مهم تر اینکه در فرایند تصویب قانون این مهم از سوی سازمان سنجش مورد تاکید قرار گرفته است و سازمان سنجش در همان بیانیه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۰ به صراحت گفته است که رویه اعمال حدنصاب ۷۰ درصد و مصوبه مجلس شورای اسلامی از اصول و ملاک های سنجش و اندازه گیری است.
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی یادآور شد: رویکردی که پذیرفته شده و آگاهانه است اینکه سازمان سنجش که متولی آزمون های بزرگ است و در تمامی آزمون ها با ظرفیت عددی یا غیره از «تراز» استفاده میکند و این مورد تاکید ما هم قرار گرفته است لذا هیچ تفسیری یا ابهامی وجود ندارد. آن چیزی که در قانون تاکید شده بحث امتیاز نمرات است و لفظ تراز بارها مورد تصریح قرار گرفته و در متن مذاکرات هم آمده است.
ملاک تراز است و نه نمره خام
حسینی افزود: رئیس سازمان سنجش هم امروز متن مذاکرات را مشاهده کرد و از منظر خود گفت که هیچ ابهامی وجود ندارد، جمع بندی جلسه مشترک سه کمیسیون این بود که ملاک در آزمونهای مذکور «تراز» است و این نه تنها مورد پذیرش بلکه مورد تاکید سازمان سنجش هم قرار گرفت. مسئولان سازمان سنجش اذعان داشتند که در آزمون های بزرگ نه معقول است و نه معمول که ملاک نمره خام باشد بلکه معمول و معقول این است که تراز ملاک قرار گیرد.
وی ادامه داد: به سازمان سنجش گفتیم اگر نیاز به استعلام است، استعلام کنند و ما هم صراحتا و به صورت مکتوب پاسخ خواهیم داد. با توجه به متن مذاکرات و نگارش قانون هیچ ابهامی در این خصوص که ملاک تراز است و نه نمره خام، وجود ندارد. براساس متن قانون و متن مذاکرات و مجموعه مستندات و مکاتباتی که در حین تصویب قانون صورت گرفته و موجود است، هیچ ابهامی وجود ندارد لذا ملاک تراز است.
آقای حسینی شما مدرک ات رو از داشگاه آزاد گرفتی حتما باید کفایت علمی شما بررسی بشه ضمنا شما مدرک اقتصاد داری با کدوم سواد و تخصص تو مباحث آبخیز داری و حقوقی و پزشکی اجازه دخالت به خودتون میدین و حقوق حقه و سرمایه انسانی این مملکت رو بازیچه تصمیمات غیر تخصصی خودتون میکنین
این از اون حرفها بود فک کنم شما اینجا زندگی نمیکنی
یکی از این دفاتر خدمات قضایی رو نشون بده که مسئولش یک جوون باشه
آره به همین راحتی چند ماه برو کار کن بعدش مجوز بهت بدن کجا کجوز میدن من برم بگیرم من ۸سال سایقه کار حقوقی دارم لطفا اطلاع رسانی استباه نکنین
چرا جوابا نمیاد واقعا چراانقدر شرایط بچه ها براتون بی ارزش
دیگه داره۳ماه میشه یه جواب آزمون هنوز نیومده
چرا جواب آزمون رو نمیذارید واقعا متاسفم این همه ضعف برای چیه؟؟
با این سکوت خبری از جواب ازمون نیست و انگار تا اخر هفته هم قرار نیست جواب بیاد واقعت قدرت مرکز وکلا از قانون بیشتره؟ جواب که اماده بود اگه قرار بود اجرا بشه منتشر میشد. حتما پشت پرده خبرای دیگه ای هست
بعضی از عزیزان تو سالا راحت قبول شدن الا برای ماها نظر میدن اخه شما چه میدونید متون و اساسی و….یا سوالات ترکیبی و سختتر ماهم زمان شما با کی تاجره قبول میشدیم یا دروس کمتر نگران میشدیم الا کی بیسواده ما یا شما اگه شما باسوادین چرا وقت گردش در وب دارین؟ با تشکر از نمایندگان عزیز که گامی بزرگ برداشتن ایشالا برای اجباری شدن وکیل در دادگاه ها هم قدم بردارن و اجباری شدن ازمون ورودی برای این رشته و حذف مصاحبه که عموما سلیقه ای بوده بخصوص اگه شهرستانی باشه من خودم سال پیش بخاطر لهجم مسخرم میکردن این الا مصاحبس؟
اقا حسین درد چیزا دیگس نه این اتفاقا جوان ها امیدوار شدن بیشتر دارن تلاش میکنن و میخونن بلکه با نمره قبول شن درد اینه که هردانشگاهی داره بی واسطه و ظابطه دانشجو پذیرش میکنه من حتی دیدم برخی دانشگاها ارشد و دکتریم بدون ازمون از حقوق برمیدارن دانشجو درد ایناس فهمیدین؟نه این که یه جوان بیکار بشینه کنج خونه این که شما قبول شدین و الا نزارین کسا دیگه بیان یعنی هنوز بالغ نشدین و نمیخوایین جامعه پیشرفتی کنه همین افکار باعث ایجاد فساد و هرج و مرج میشه گره کار فقط وزارت علومه وگرنه هیچی تغییرنکرده ملاک ترازه تراز یعنی هرکی بخونه قبوله
باسلام خدمت مدیر محترم سایت
جسارتاً یک مقداری سعی کنید نظرات مخالف منطقی و واقعی رو هم منتشر کنید
من چند بار نظر دادم ولی هردفعه حل شد!
به قول سرور آزادگان عالم «اگر دین ندارید، آزاده باشید»
چندتا مطلب دارم:
اول: کجای شغل وکالت خاص هست و باعث رفتار و انتظارات تقدّس مآبانۀ تعدادی از وکلا شده؟ هیچ کجا و این شغل هم مثل باقی شغلها هست و وکیل پول می گیره و کار می کنه و بلکه در بسیاری از مواقع بسیار هم زیاد پول می گیره و متاسفانه برخی عملا دفتر وکالت ندارند بلکه تجارتخونه باز کردن و آمار و تعداد پرونده هایی که بصورت معاضدتی یا تسخیری از سوی وکلا پذیرفته میشه، گویای همه چیز هست که واقعا آیا مقدّی هستند یا خیر!
دوم: چرا وکلای باسابقۀ باسواد اینقدر از داوطلبین و وکلای آتی بقول خودشون بیسواد هراس دارند و آیا اصولاً یک وکیل باسواد نیاز داره که از یک وکیل تازه کار و بیسواد بترسه؟ خیر، وکلا دقیقا مطلع هستند که بسیاری از داوطلبین در سالیان گذشته بخاطر سختی سئوالات و همچنین ظرفیت کم قبولی نتونستن وکیل بشن و اگر وکیل بشن، متاسفانه برخی از دفاتر که عملا تجارتخونه هستند باید برن دنبال یه کار دیگه!
سوم: ملاک سواد چی هست و آیا زدن چهارتا تست بیشتر نشون دهنده سواد افراد در رشته حقوق هست؟ خیر بلکه نشون دهنده این هست که اون طرف یا خودش پولدار بوده و یا بابای پولدار داشته که تونستن برن کتاب تست گرون قیمت بخرن و کلاس موسساتی برن که طراحان سوال هم در اون موسسات کار می کنند و عملا یک جورهایی بصورت غیر مستقیم سئوالات رو می بینند.
چهارم: آیا همه وکلای موجود باسواد هستند؟ خیر، متاسفانه عملکرد برخی وکلا دقیقاً برعکس این مطلب رو اثبات می کنه و درواقع دارند باعث تضییع حقوق ملت میشن و سواد علمی و پژوهشی ورای سواد تستی هست که متاسفانه در حال حاضر در کشور ایران بسیاری از عزیزان دارای مدارک تحصیلات تکمیلی به هیچ عنوان حاضر به انتشار پایان نامه های کارشناسی ارشد و یا رساله های دکتری خودشون نیستند و دلیل این امر هم کاملا مشخّص هست.
اما حرف آخر:
من هم امسال از داوطلبین آزمون وکالت بودم که تونستم در آزمون فوق العاده مرکز شرکت کنم ولی پول ثبت نام در آزمون کانون رو دیگه نداشتم و پول شرکت در هیچ موسسه ای رو هم نداشتم و حتی پول تهیه کتاب هم نداشتم و بابای پولدار هم نداشتم فقط به لطف خدا تونستم چندتا کتاب تست سال ۱۳۸۹ رو که همه می دونن بسیاری از مطالبش عوض شده، از یکی از دوستانم امانت بگیرم که دلش سوخت و گفت مال خودت!
ولی من درک می کنم:
به عنوان تنها پسر در یک خونواده بخای به پدر و مادرت کمک کنی ولی تو خرج خودت مونده باشی یعنی چی
و می دونم که درس خوندن تو شرایطی که خودت هم پدر هستی و باید بدون تعطیلی هر روز کار کنی تا شکم خونواده رو سیر کنی یعنی چی
و اینکه با خستگی از خواب و استراحتت بزنی و درس بخونی یعنی چی
و وقتی موقع مطالعه به مطالبی می رسی که قبلا شخص دیگه ای زیرشون خط کشیده و الآن کتاب دست دوم اون رو می خونی یعنی چی
و اینکه پول کتاب و کلاس تست نداری یعنی چی
و با اینکه بعضی دوستان وکیل و قاضی برات زنگ می زنن و تو پایان نامه و رساله دکتری ازت کمک میخان و تو بخاطر تأمین هزینه زندگی از وقت مطالعه آزمون کم می کنی و بخاطر چند تومن پول مجبوری واسه اونایی که سوادش رو ندارن مطلب بنویسی یعنی چی
و می تونم درک بکنم که چنین کسی که بالعکس خیلی ها اگر فقط دوماه وقت آزاد مطالعه و مقداری پول کتاب داشت به راحتی قبول میشد، اگر قبول نشه چه حسی خواهد داشت!
بله شکستن انحصار و سد ورود به حرفه وکالت شاید برای بعضی از وکلا که تجارتخونه باز کردن و سوادش رو هم ندارن بد بشه ولی برای وکیل باسواد و داوطلبانی مثل من و امثال من و برای بسیاری از مردم که پول ندارن از این وکلای گرون بگیرن، می تونه خیلی هم خوب باشه.
دوست عزیز این انحصاری که داری ازش صحبت میکنی چرا برای دفاتر خدمات قضایی،الکترونیک شهر،پلیس+۱۰و……برداشته نمیشه
برید برسی کنید ببنید مسئولین این حرفه ها کی هستن چرا بازنشسته هستن اینهمه حوان بیکار
دید کور کورانه به انحصار آفت است
همین آقایون زمان احمدی نژاد گفتن در بانکها انحصار وجود داره پس از فردا زدن موسیه و تعاونی و بانک رو آزاد کردن و به قول خودشون انحصار رو برداشتن نتیجه چی شد؟
مردم متضرر شدن پول و دارایی مردم از بین رفت
دوست عزیز این اسمش انحصار نیست
این آقایون اگر دنبال هدف بودن حتما چند کارشناس خقوقی رو به جلسه دعوت میکردن ولی دنبال هدف نیستن فقط دنبال به مرسی نشوندن حرفشون هستن و طبق معمول ضرر رو کی میکنه مردم و جونها
کجایه دفاتر انحصاره؟ فقط گفته شده وکیل نیاد وکلا از بسیاری از مشاغل منعن! و شرایط سنی داره و سابقه شما که باسوادین پروانتونو تودیع کنید یه مدتم تو همین دفاتر کار کنید بعد دفتر خدماتتونو بزنید