حجت الاسلام رئیسی با حکم رهبر انقلاب منصوب شد

با حکم رهبر انقلاب
انتصاب حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضائیه

پایگاه خبری اختبار – حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی را به ریاست قوه‌ی قضائیه منصوب کردند.

بنا بر اعلام وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی، ایشان در این حکم با تأکید بر لزوم تحول در قوه‌ی قضائیه و آغاز پرقدرت دوران جدیدی که زیبنده‌ی گام دوم انقلاب باشد، از فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و کارآمدی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در مقاطع گوناگون خدمت و سوابق طولانی ایشان در قوه‌ی قضائیه و آشنایی کامل با همه‌ی زوایای آن، به عنوان دلایل این انتخاب یاد، و در ادامه هشت توصیه مهم خطاب به رئیس جدید قوه‌ی قضائیه بیان کردند.

متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

جناب مستطاب حجه‌الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی دامت برکاته

آغاز دهه‌ی پنجم انقلاب و گذشت چهل سال از تشکیل دادگستریِ مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی، ایجاب میکند که با تکیه بر تجربه‌ها و دستاوردها و رهنمودهای انباشته در این نصاب زمانی، تحوّلی متناسب با نیازها و پیشرفتها و تنگناها در قوه‌ی قضائیه صورت گیرد و دستگاه عدالت با نَفَسی تازه و انگیزه‌ئی مضاعف و نظم و تدبیری حکمت‌آمیز، دوران جدیدی را که زیبنده‌ی گام دوم انقلاب است، با قدرت و جدیت آغاز کند.

اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیده‌ام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوه‌ی قضائیه و آشنا با همه‌ی زوایای آن میباشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان داده‌اید.

سند تحول قضائی پیشنهادی جنابعالی را ملاحظه کردم. بر اساس مشورتها و نظرات کارشناسی، آنرا مفید و کارساز میدانم. با این حال چند نکته را مؤکداً به جنابعالی سفارش میکنم.

  • نخست آنکه برای همه‌ی فصول این سند و بندهای ذیل آنها، زمان تعیین کنید و خود و همکارانتان را بر پایبندی به سرآمد برنامه الزام نمائید. در زمانبندیها نه عجله و نه مماطله نباید راه داده شود.
  • دوم آنکه در همه‌ی فصول تحول، مردمی بودن و انقلابی بودن و ضد فساد بودن را رعایت کنید.
  • سوم آنکه عنصر نیروی انسانی صالح را در رأس عوامل تحول و پیشرفت قوه بدانید. سلامت قضات و پاکیِ دامن آنان از هر گونه فساد، شرط لازم و اوّل برای همه توفیقات شما است. در ریشه‌کنی فساد از درون قوه که مایه‌ی مباهات شما و سرافرازی اکثریت قضات دادگاهها و دادسراها است، هیچ تردید و درنگ نکنید.
  • چهارم آنکه گسترش عدل و احیاء حقوق عامه و آزادیهای مشروع و نظارت بر اِعمال قانون را که در شمار هدفهای قوه قضائیه در قانون اساسی است در رأس برنامه‌ها قرار دهید. این موجب اعتماد مردم و دلگرمی آنان به قوه قضائیه در حوادث و منازعات خواهد شد.
  • پنجم آنکه در برخورد قضائی ملاحظه‌ی این و آن را نکنید.
  • ششم آنکه از جوانان صالح و انقلابی و فاضل در مسؤولیتهای قوه استفاده کنید.
  • هفتم آنکه قاضی و دادگاه را عزیز بدارید. احساس عزت و شرافت در قاضی، سدّ محکمی در برابر انگیزه‌ها و عوامل نفوذ و انحراف است.
  • هشتم آنکه همکاری با قوای مجریه و مقننه و هم‌افزایی با آنان را که سفارش همیشگی اینجانب است در نظر داشته باشید. آنان نیز موظف به همراهی و همکاری با شمایند.

در پایان لازم میدانم از آیت‌الله آملی بخاطر تلاشهای ارزشمندشان تشکر و قدردانی کنم و برای توفیق کامل جنابعالی و همکارانتان دست دعا و توسل به درگاه ربوبی بلند کنم و توجهات و دعای حضرت بقیه الله ارواحنا فداه را مسألت نمایم.

والسلام علیکم و رحمهالله
سیّدعلی خامنه‌ای    
۱۶ اسفند ۱۳۹۷

انتصاب حجت الاسلام رییسی به ریاست قوه قضاییه

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۶ دیدگاه ها

  1. با سلام
    جناب آقای رییسی انسان خوشفکری است.امیدواریم که همه شهروندان از هر سلیقه و اندیشه ای که هستند به ایشان کمک کنند.شرط توفیق ما این است که همه بر مدار حق حرکت کنیم و قانون را مبنای رفتارهایمان قرار دهیم.
    برای ایشان آرزوی توفیق دارم.

  2. سلام تیتر خبرگزاری میزان صحیح است، معمولا مرجع تقلید غیر مرجع را با یک یا دو درجه پایین تر خطاب می کند، این شیوه مرسوم هست، القاب حوزه علمیه به ترتیب بدین شکل است: شیخ..حجه الاسلام…حجت الاسلام والمسلمین…ایت الله…… ایت الله العظمی.
    حال اگر آقای رییسی ایت الله باشد یعنی مجتهد اما مرجع تقلید نباشد رهبری در نامه ایشان را حجت الاسلام والمسلمین خطاب می کنند، با یک درجه پایین تر چون رسم نامه نگاری حوزه همین است.البته نکات دیگری نیز وجود دارد.در هر حال دقت بیشتری از دوستان اختبار انتظار می رفت.

    1. جناب هاشمی
      با سلام
      پرداختن به مباحث حاشیه ای ما را از متن باز می دارد. بحث پیرامون القاب علمی خاصه فقهی که در صلاحیت ما نیست.جناب آقای رییسی فقیهی مبرز است و در مقام اجتهاد وگرنه حکم تولیت رضوی برای ایشان صادر نمی شد.اما اینکه آیا ایشان در مقام افتا باشد یا نه از مسائلی است که بزرگان فقه باید بدان بپردازند و احتمالا خود ایشان نیز از جهات اخلاقی و شاید از باب حرمت به استادانشان مایل به افتا نباشند(امری که در حوزه های مقدسه علمیه رایج است حتی علت عدم انتشار رساله عملیه از سوی مرحوم آیت اله لعظمی اراکی را به نقل از خود ایشان حرمت نهادن به شاگردشان مرحوم امام نقل کرده اند و فرموده اند تا رساله سید روح اله هست نیازی به رساله من نیست) ضمن اینکه اطلاق لفظ حجت الاسلام و المسلمین از سوی مقام معظم رهبری نیز نافی مقام اجتهاد مخاطب نیست.فراموش نکنیم که مکاتبه مقام بالاتر با مقامات دیگر ملاحظات و اصولی دارد از جمله همین اطلاق الفاظ و مراتب که رهبری به دقت رعایت می کنند. در مکاتبات حضرت امام(ره) هم همینگونه بود و ایشان به دلایل فراوان تقریبا از درج لفظ آیت اله برای عموم طرف های صدوراحکام یا مخاطبات مکاتبات خویش پرهیز داشتند.سری به آن مکاتبات بزنیم این ادعا ثابت خواهد شد.مثلا کسی در مقام فقهی و اجتهادی مرحوم آیت اله منتظری تردیدی دارد؟ مرحوم امام در مکاتبات ایشان را چگونه خطاب می کردند؟
      خواهشم این است که در موارد فنی به حاشیه نپردازیم.متاسفانه رسانه ها منتظرند تا از یک مساله روشن ساده یک کوه بسازند و این درست نیست و در دراز مدت به زیان کشور است.

      1. با سلام و درود جناب سعیدی
        بنده حاشیه نرفتم،متاسفانه دوستان سایت اختبار در کانال تلگرام این حاشیه را آغاز نمودند و به خبرگزاری میزان ایراد وارد کردند، غرض بنده از توضیح ایجاد حاشیه نبود، شما هم همان نکات را فرمودید، بله حضرت امام نیز در نامه نگاری ها این طور بودند حتی در مورد آیت الله طالقانی، این رسم نامه نگاری در حوزه است، در هر حال متشکرم

        1. جناب آقای هاشمی
          با سلام دوباره اگر چه شما را مخاطب قرار دادم اما خطابم به جنابعالی خطاب خاص نبود و قصد نقد صرف شما را نداشتم چون همانطور که دیدید نظرم در طول نظر شما بود.منظورم از تفصیل مندرج مراقبت و هوشیاری نسبت به فضایی بود که در آن فضا گاه به گمان اظهار نظر مطالبی بیان می شود که به کام دیگران تمام می شود.دقت شود می بینیم که برخی اگرچه در مقام بیان معنایی هستند اما در حقیقت تعریضشان به امر دیگری است.البته سایت اختبار نیز اگرچه ناخواسته در این فضا وارد شد اما با توجه به شناختی که از سلوک این سایت هست بوی قصد خاصی که بعضی ها دارند از اقدام این سایت به مشام نمی رسد.شخصا سایت اختبار را آزادمنش می دانم و لذا قائل نیستم که از درج برخی اخبار مقاصد پیچیده داشته باشد.غالبا هم نظر موافق و مخالف را انصافا درج می کند. البته دیروز در نقد جناب دکتر شهبازی نیا و در رد الزامی شدن وکالت نظری مختصر و تحلیلی نوشتم که تا این لحظه منتشر نکرده است.(مدیر محترم سایت اختبار ایموجی لطفا 🙂 )

          1. سلام و وقت به‌خیر
            با تشکر از حسن ظن و همراهی شما؛
            در بین پیام‌های تایید نشده، نظری با نام یا ایمیل شما ندیدم. شاید پیام‌تون ارسال نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا