دستورالعمل نحوه تعیین خسارت موضوع تبصرههای ۳ و ۴ ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه
رئیس شورای عالی بیمه ابلاغ کرد:
دستورالعمل نحوه تعیین خسارت موضوع تبصرههای ۳ و ۴ ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه
شورای عالی بیمه در جلسه مورخ ۱۳۹۶/۵/۲۹ در اجرای ماده ۱۷ قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمهگری «دستورالعمل نحوه تعیین خسارت موضوع تبصرههای ۳ و ۴ ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در ااثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه» به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱- تعاریف:
۱. قانون: قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب سال ۱۳۹۵.
۲.گرانترین خودروی متعارف: خودروی سواری است که ارزش روز آن در زمان وقوع حادثه به تشخیص ارزیابان خسارت، کارشناسان ارزیابی خسارت شرکتهای بیمه و یا کارشناسان رسمی دادگستری، کمتر از پنجاه درصد (۵۰٪) سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هر سال اعلام میشود، میباشد. (اصلاحیه مصوب ۹۸/۰۶/۱۳)
۳.خودروی نامتعارف: خودروی سواری است که ارزش روز آن در زمان وقوع حادثه به تشخیص ارزیابان خسارت، کارشناسان ارزیابی خسارت شرکتهای بیمه و یا کارشناسان رسمی دادگستری، معادل یا بیشتر از پنجاه درصد (۵۰٪) سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هر سال اعلام میشود، میباشد. (اصلاحیه مصوب ۹۸/۰۶/۱۳)
ماده ۲- بیمهگر وسیله نقلیه مسبب حادثه، خسارت مالی وارده به خودروی نا متعارف را صرفا تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف، از طریق بیمه نامه شخص ثالث پرداخت خواهد نمود. (اصلاحیه مصوب ۹۸/۰۶/۱۳)
تبصره ۱- کارشناسان ارزیاب خسارت شرکت های بیمه و ارزیابان خسارت موضوع ماده (۳۹) قانون مکلفند در مواردی که قطعات انواع گرانترین خودرو های متعارف اختلاف قیمت دارند، گرانترین آن را ملاک قرار دهند. (اصلاحیه مصوب ۹۸/۰۶/۱۳)
تبصره ۲- در مواردی که خودروی نامتعارف دارای قطعاتی است که نمونه آن در خودروی متعارف موجود نیست، ملاک ارزیابی، قیمت قطعه مشابه آن در گرانترین خودرو متعارف خواهد بود.(اصلاحیه مصوب ۹۸/۰۶/۱۳)
ماده ۳– کارشناسان ارزیاب خسارت شرکت های بیمه و ارزیابان خسارت موضوع ماده ۳۹ قانون موظفند مفاد این دستورالعمل در خصوص نحوه محاسبه میزان تعهد مسبب حادثه را رعایت نمایند.(اصلاحیه مصوب ۹۸/۰۶/۱۳)
ماده ۴– رعایت این دستورالعمل برای آن دسته از بیمهنامههای که بعد از لازمالاجرا شدن قانون صادرشده و خسارت آن پرداخت نگردیده است، الزامی است.
تبصرههای ۳ و ۴ ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث…
تبصره۳ـ خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفاً تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف از طریق بیمهنامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه قابل جبران خواهد بود.
تبصره۴ـ منظور از خودروی متعارف خودرویی است که قیمت آن کمتر از پنجاهدرصد (۵۰%) سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هر سال مشخص میشود، باشد.