رئیس کانون وکلای کرمان: قانون تسهیل امسال به شکل فوری اصلاح شود

پایگاه خبری اختبار- رئیس کانون وکلای دادگستری کرمان از مجلس دوازدهم خواست قانون تسهیل صدور مجوزها را در سال جاری اصلاح کنند.

به گزارش اختبار به نقل از روابط‌عمومی کانون وکلای دادگستری کرمان، نشست هیئت مدیره و اعضای کمیسیون پارلمانی کانون وکلای دادگستری استان کرمان با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی ،روز شنبه مورخ۱۴۰۳/۰۴/۲۳ در محل کانون برگزار شد.

در این نشست حجت قهرمانی‌فر با بیان اینکه کانون وکلا نهاد مدنی است که بدون اخذ ریالی از بودجه عمومی، خدمات عمومی ارائه می‌دهد، روزانه انبوهی از وکالت‌های معاضدتی و تسخیری را انجام می‌دهد، گفت: علیرغم اهمیت و شأن والای این نهاد، در ۴ سال اخیر، مجلس یازدهم انبوهی از قوانین مخرب و زیان‌آور علیه وکالت تصویب کرد. که زیان آن بدواً مستقیماً متوجه مردم و حقوق عامه است.

قهرمانی‌فر با اشاره به برخی از این قوانین و مصوبات ادامه داد: در اواخر دوره مجلس دهم، قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ سیاست کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، تصویب شد که ادامه آن را مجلس یازدهم بر عهده داشت، این مجلس با شعار انحصار زدایی و با نگاهی اقتصادی برخلاف ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، کانون‌های وکلا را داخل در سیاست‌های اصلاح مواد۱ و ۷ مذکور قرار دادند وعملاً با استحاله این نهاد مدنی، با مؤلفه‌های اقتصادی در جهت تمشیت حق دفاع مردم برآمدند.

وی خاطرنشان کرد: خصوصی‌سازی و خروج از اقتصاد دولتی و تمرکز بر اقتصاد خصوصی با زیربنای بهبود فضای کسب و کار و نیز چاشنی انحصار زدایی؛ نهاد وکالت را در معرض نابودی قرار داد. در تاریخ ۱۴۰۱/۰۲/۰۵ با هدف حذف ظرفیت از نظام وکالت قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را مصوب کردند و یک نصاب شناور در این قانون پیش بینی شد که با این نصاب شناور عملاً  تعداد وکلای حاضر در دادگستری ها از تعداد ارباب رجوع بیشتر شده و وکلای مجرب سابق را نیز با چالش مواجه نموده است.

هم چنین در تاریخ ۱۴۰۲/۰۴/۰۶، تحقیق و تفحص از اتحادیه سراسری کانون‌های وکلا و کانون های وکلای دادگستری، نهادی که ریالی از بودجه عمومی دریافت نمی‌کند را مصوب کردند که به وضوح خلاف قانون آیین نامه مجلس شورای اسلامی و موازین حقوق عمومی بوده و بر نادرست بودن این موضوع به تفصیل استدلال شده است.

اخیراً در قانون برنامه پنج‌ساله هفتم بند ت ماده ۱۱۳، سامانه ارزیابی تعهد و اثربخشی وکلا توسط موکلین را تعریف کردند؛ سامانه‌ای توسط قوه قضاییه ایجاد شود که هر موکلی می‌تواند با وارد شدن در آنجا گلایه خود را از وکیل مطرح کند و در صورت رسیدن تعداد شکایت ها به ۵ نفر دادگاه انتظامی کانون را مواجه با تکلیف می کند!

در قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها در سه موضع علیه نهاد وکالت قانون گذاری شده است؛

۱.اتصال به درگاه ملی مجوزها که عملاً یک نهاد متولی حق دفاع را در بند هیئتی در وزارت اقتصاد و دارایی می کند!
۲. امکان دفاع فارغ التحصیلان رشته حقوق برای شرکت‌ها را مصوب کردند، امری که فساد آن نیاز به استدلال ندارد.
۳. در قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها ، لزوم تبعیت از تصمیمات هیئت مقررات زدایی مصوب گردید که این قانون بر خلاف رأی وحدت رویه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بوده که امکان ابطال مصوبات این هیئت را در دیوان عدالت اداری مورد پذیرش قرار گرفته بود.
۴.و در نهایت قانون شفافیت قوای سه گانه دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها که در مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۰، کانون‌های وکلا را در ردیف دستگاه‌های اجرایی علی رغم تکلیف قبلی، مواجه با تکلیف می کند.

این وکیل دادگستری اظهار داشت: با این روند تصویب قانون در مجلس در حال حاضر تعداد وکلای حاضر در دادگستری بیشتر از ارباب رجوع هستند و وکلا به لحاظ اقتصادی به شدت با مشکل مواجه شده اند، چنانچه این وضعیت اصلاح گردد به  نظر می‌رسد حداقل تا ۱۰سال دیگر نهاد وکالت با مشکلات عدیده‌ای دچار خواهد بود و در صورت عدم اصلاح نهاد وکالت در سال جاری، باید شاهد نابودی کامل نهاد متولی دفاع از حقوق مردم بود.

رئیس کانون وکلا ضمن تاکید بر اینکه کیان نهاد وکالت با مصوبات مجلس یازدهم به خطر افتاده گفت: به نیابت از همکاران هیئت مدیره وسایر همکاران، در این مقطع که شروع به کار مجلس دوازدهم است، از شما بزرگواران نمایندگان محترم ملت در مجلس قانونگذاری، استدعا داریم به قید فوریت در سال جاری، طرح اصلاح قانون تسهیل در دستور کار مجلس قرار گیرد، والا تا اندک زمانی نه از تاک نشان ماند نه از تاک‌نشان.

بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۱۴ دیدگاه ها

  1. سلام. کسایی که از قانون تسهیل دفاع میکنن تا کی این قانون ادامه داشته باشه؟ شما که وکیل شدین بسه؟ یا بچه هاتون هم وکیل بشن بعد دیگه بسه؟
    حالا بدون زحمت بیایین وکیل بشین همتون ولی ته این ماجرا کی هست؟ برادر یا خواهر با هر سال برگزاری ازمون به این شکل، ۷۰ درصد از یک درصد برتر پایین تر میاد، متقاضیان پر تلاش کم میشوند، الان اگه با میانگین ۲۵ قبول میشین اون موقع با میانگین ۱۰ قبول میشین، این همه وکیل میخوایم چه کار؟! از سوپری و بنگاه املاکی بیشتر میشیم. حداقل برای سردفترها فکری میتونن بکنن و از جیب مردم درامد براشون درست کنن با الزامی کردن ثبت سند و مبایعه نامه و .. ولی شما وکیل ها شغلتون آزاده، نمیشه مردم رو مجبور کرد وکیل بگیرن، مخصوصا وقتی با این حجم وکیل اعتماد به وکلای جوون هم کمتر میشه،.. حداقل با این طرح قبول بشین و بعد به مخالفان بپیوندین :))

  2. قانون تسهیل ایرادی ندارد البته اگر نصاب مقرر تغییر کنه و یه مقدار بیشتر بشه بهتره ولی مجموعا قانون خوبیه که ظاهرا یه عده نمیتونن باهاش کنار بیان

  3. این وضع در کانون کارشناسان رسمی دادگستری نیز دیده می شود و اصلاح قانون تسهیل بشدت احساس می شود . بنده با ۱۰ سال سابقه کار کارشناسی با هزار جور آزمون و مصاحبه و کارآموزی و… بعد از ۴ سال بمن پروانه کارشناسی دادند. با قانون تسهیل، حقوق مردم دچار چالش های جدی می شود.

    1. طرح بسیار خوبیه‌.چرا یک نفر چهارسال تلاش بکنه بعدش بره سیگار بفروشه . بزاریید خوده مردم از رویه رزومه یک وکیل انتخاب بکنن . یه روزی با پیدایش تاکسی‌های اینترنتی تاکسی‌های تلفتی دقیقا همین چالش رو داشتن الان مردم انتخاب میکنن که از کدوم استفاده بکنن. وکالت هم همینطوره چرا باید همیشه یک سد و مانع جلوی پایه جوان‌ها باشه .همه میدونن با مدرک حقوق خیلی کم کار پیدا میشه. بقول یک بنده خدایی میگفت سالی دو الی سه پرونده میگیریم الباقی رو می‌فرستیم پیش همکارای دیگه مفهوم مخالفش یعنی اینکه ایشان نه وقت رسیدگی و پیگیری دارن ونه دیگه نیاز آنچنان. پس واقع بین باشید. روزی رسان هم خداست . موفق باشید.

  4. طرح تسهیل بسیار عالی هم هست انشاالله که پر قدرت ادامه داشته باشه یک آزمون نتیجه سواد نیست بلکه شروع یه راه هست کسانی که سواد داشته باشن حتی اگر با درصد کم هم قبول شوند ولی در پرونده ها موفق خواهند شد شاید زمان کافی برای مطالعه نداشتن لطفا انقدر مانع ما جوان‌ها نشید برای اشتغال

  5. دستور دیگه ای ندارید این قانون نه تنها نباید خدشه ای برایش وارد نشود باید تقویت بشود

  6. بذارین این همه فارغ التحصیل لااقل به هدفشون برسن
    شما نترس
    انقدر پرونده زیاده که به من و تو میرسه
    نگران نباش همکار…

  7. ✅️ ۱️⃣ تعداد وکلا نسبت به سال‌های قبل بیشتر شده ، بله ، درسته ، ولی آیا تعداد پرونده ها بیشتر نشده؟

    ✅️ ۲️⃣ همینطور که تعداد پرونده ها بیشتر شده ، آیا موضوعات نو و جدیدی به عنوان جرم و موضوع پرونده مطرح نشده؟

    ✅️ ۳️⃣ آیا تعداد وکلایی که وقت سر خاروندن ، ندارن ، کمه؟

    ✅️ ۴️⃣ آیا مردم به نسبت سال‌های قبل آگاه تر نشدن ؟ و قبل از بستن قرارداد و … برای مشاوره و یا تنظیم قرارداد و … به وکلا مراجعه نمیکنن؟

    و……

  8. قانون وزین تسهیل نتیجه هزاران ساعت کار پژوهشی مشترک حقوق دانانی از کانون ومرکز وکلا می باشد در زمان بررسی درکمیسیون های مجلس کارشناسانی خبره از همه جناح های سیاسی کشور حضور داشتند
    در شورای محترم نگهبان نیز همه وکلای خبره از جمله همین جناب کوشا حضور داشتند ونظر موافق داده اند

  9. این بزرگوار بد جوری دلش از قانون تسهیل پر شده
    خدا خودش رحم کنه
    هرجایی که دیدید مخالفان دایما دارند انتقاد می‌کنند حواشی درست میکنند برای قانون تسهیل بدانید دقیقا قانون تسهیل مسیر درست خود را طی میکند و بساط کاسبی و رانت و منافع های نجومی وانحصارگری را جمع کرده است
    از مجلس محترم شورای اسلامی تشکر ویژه میکنیم که با تصویب قانون تسهیل مجوز کسب و کار موانع را از جلوی پای جوانان برداشت امیدورام اقدامات از این دست مجلس مثل تصویب قانون تسهیل استمرار داشته باشد و امید را به دل جوانان وطن برگرداند انشاالله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا